קורונה חיסונים נגד קורונה - ענייני בלבד

מצב
הנושא נעול.
הרב אשר וייס מצטט את דברי התפארת ישראל במשניות נראה לי יומא
שמדבר על חיסון נגד אבעבועות שחורות

וקובע שם שלמרות שמתו הרבה אנשים מהחיסון חובה להתחסן כי פי כמה וכמה ימותו מהמחלה לולא החיסון
ק"ו פה שלא אמורים להיות מתים.
אגב בפלצבו היו יותר מתים מאשר בחיסון האמיתי. [ולא מקורונה]

אנא, עניני בלבד.
מה ידוע לכם על תופעות הלוואי שדווחו בכל אחת מהחיסונים של פייזר ומודרנה?

הרב אשר וייס מצטט את דברי התפארת ישראל במשניות נראה לי יומא
שמדבר על חיסון נגד אבעבועות שחורות

וקובע שם שלמרות שמתו הרבה אנשים מהחיסון חובה להתחסן כי פי כמה וכמה ימותו מהמחלה לולא החיסון
אני ספציפית לא מבין מדוע צריך לרתום כאן את גדולי התורה לעניין?
לא מספיק שכל ישר, קמצוץ היגיון ואוזניים שומעות בשביל להתחסן?
לי זה מספיק
גם כשהלכתי לבחור אוטו בחרתי על דעת עצמי אחרי שערכתי בירורים

מי שלא יתחסן עכשיו בסוף ישאר לו רק החיסון הרוסי....
זהו חיסון מעולה
רוטשטיין מהדסה רוצה להשתמש בו וטוען שזה פותח יחד איתם
אבל כנראה כאן יש עניין מדיני לא לשתף פעולה עם הרוסים
כנ"ל לגבי החיסון הסיני שהוא כנראה יעיל, ובאמירויות כבר מחסנים בו
אבל יש אינטרסים מדיניים

ומה ידוע לך על תופעות הלוואי של חיסון גיל שנה?
מי שלא מתעניין בחיסונים רגילים שלא יבוא להפחיד סתם.
לא ידוע לי כלום, ואני לא בא להפחיד אם תעקוב קצת אחרי ההודעות שלי בנושא.
זו שאלה פרקטית אם למהר להתחסן בשל פייזר או להמתין לשל מודרנה, ובמערך השיקולים יש לי בהחלט גם את השיקול של תופעות הלוואי בכל אחד מהם.

לא ידוע לי כלום, ואני לא בא להפחיד אם תעקוב קצת אחרי ההודעות שלי בנושא.
זו שאלה פרקטית אם למהר להתחסן בשל פייזר או להמתין לשל מודרנה, ובמערך השיקולים יש לי בהחלט גם את השיקול של תופעות הלוואי בכל אחד מהם.
סליחה!

דוקא יש היענות גבוהה מאד, והמוקדים של קופות החולים קרסו היום
בינתיים נרשמו בין 2 ל3 אחוז מהמדינה זה עדיין לא אומר כלום!
אבל אחרי ההוראות של גדולי ישראל סביר להניח שמרבית הציבור החרדי, ודאי יתחסן. [אלו שלא חלו]
זה כבר מעלה את האחוזים בהמון.

כדאי לנעוץ את האשכול הזה ולקרוא בו בפורים,
מתי אנשים נהיו מבינים בחיסונים, כל אחד ישאל את הרופא מה לעשות,
כל מי שיש לו וירוס מברר בפרוג אם לקחת אנטיביוטיקה??
נכון זה משהו חדש תתיעץ עם הרב שלך,

אכן, צודק..
מענין אבל אם יש רב מוכר ומנהיג קהילה שאמר אחרת?
אני לא חושב שיש פה מקום לדעה של רב קהילה על כל גדלותו בתורה (בלי לזלזל באף רב ות"ח)
יש כאן שאלה ציבורית, ובשאלה ציבורית מתייעצים עם המנהיגים של כלל ישראל ולא עם רב הקהילה בעירו.

תרשו לי לרגע -
מה כבר ידוע על המוטציה הבריטית החדשה?
אם זה מעניין מישהו - המדענים אומרים שכמעט בטוח שהנגיף המוטנטי החדש לא עמיד בפני החיסונים, כיון שהחלבון כנגדו הם מפתחים בגוף נוגדנים הוא זהה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה