מידע שימושי חיפאים- הרתמו לעזרה

• הוסף לסימניות
חיפאים- אנא גלו לנו מה ניתן לעשות בבין הזמנים בחיפה. אם מגיעים עם הרכבת לחיפה, להיכן כדאי לפנות ומה יש לעשות?

• הוסף לסימניות
אתם רוצים לטייל מיד כשיורדים מהרכבת?
אם כן יש כמה אפשרויות, אם יורדים בתחנת בת גלים אפשר ללכת לטיילת בת גלים, מערת אליהו, כמה מוזיאונים או לחוף השקט.
אם יורדים ברכבת מרכז השמונה אפשר ללכת לקבר רב אבדימי, למושבה הגרמנית ולתחילת הגנים הבאהים.

• הוסף לסימניות
השאלה מה מחפשים: אטרקציות, מוזיאונים, פארקים וכו' וגם לאיזה גילאים.
לילדים שצריכים להוציא הרבה מרץ יש את "בלאגן" בצומת יגור (רעיון דומה ל"קיפצובה" אבל פחות משחקים לקטנטנים).
בקרית מוצקין יש את "חי-פארק" שזה גן חיות + לונה פארק ומתנפחים - מקום מוצל ונעים - מומלץ לכל המשפחה!
יש גם מקום שנקרא "לונה גרנד" - שזה לונה פארק שכולל גם מתקנים שמותאמים לילדים קטנים (מגיל שנה), טרמפולינות ומתנפחים.

עוד מקומות שנראו מעניינים בחיפוש מהיר: גן האם (מיני לונה פארק ומתקני שעשועים במקום מוצל), הגנים הבאיים, גן החיות הלימודי והמוזיאון הימי הלאומי.

בקשר לאיך מגיעים לכל מקום מהרכבת - יבואו החיפאים ויסבירו...
תהנו.

• הוסף לסימניות
גן הבאהיים. מותר ללכת לשם ? (ע"ז וכדו')

• הוסף לסימניות
מותר, הם לא נחשבים לעובדי ע"ז.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י smeshi;426660:
מותר, הם לא נחשבים לעובדי ע"ז.
על מה אתה בונה?
אני שמעתי (מפי מו"ץ חיפאי וותיק ביותר) שהם נחשבים עובדי עבודה זרה במלוא מובן הביטוי. והטיול בגנים אינו נחשב לבעייתי מצד עבודה זרה (ואין זו סתירה לדלעיל) אלא אינו ראוי מצד חילול ה'.

• הוסף לסימניות
יש גם את המוזיאון הטכנולוגי (או משהו כזה), מתאים למבוגרים, אפשר לבלות שם שעות!

• הוסף לסימניות
הדת הבאהית מבוססת על אמונה בא-ל אחד.
אסור להכנס למקדש שלהם כמו שאסור להכנס לכנסייה (ממילא גם לא יכניסו אותך), אבל אין בעיה לטייל בגנים.
בדיוק הייתי בשבת בחיפה ודברתי עם המשפחה שלי על זה. הם הזכירו שם של רב חיפאי שאמר כך, אבל אני לא זוכרת את שמו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קוביה;426694:
יש גם את המוזיאון הטכנולוגי (או משהו כזה), מתאים למבוגרים, אפשר לבלות שם שעות!

המדעטק == שווה ++!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י smeshi;426715:
אסור להכנס למקדש שלהם כמו שאסור להכנס לכנסייה (ממילא גם לא יכניסו אותך), אבל אין בעיה לטייל בגנים.
בדיוק הייתי בשבת בחיפה ודברתי עם המשפחה שלי על זה. הם הזכירו שם של רב חיפאי שאמר כך, אבל אני לא זוכרת את שמו.
אשמח לשמוע מי הרב ומנין אתה לוקח את מסקנותיך על תורת האמונה של הדת הבהאית. פשוט לי ידוע אחרת. אחד משתינו פשוט טועה ואשמח לדעת מי הוא.

• הוסף לסימניות
פארק הכט. (פארק אתגרי)
פארק הממוקם בכניסה הדרומית של חיפה, משקיף אל הים, ולאורכו טיילת, מרחבי דשא ומתקני ספורט.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמה458;426733:
פארק הכט. (פארק אתגרי)
פארק הממוקם בכניסה הדרומית של חיפה, משקיף אל הים, ולאורכו טיילת, מרחבי דשא ומתקני ספורט.
ביום ללא טיפת צל, בלילה גדוש (גם בחרדים)... אבל זה לא מוריד כהוא זה מיופיו של המקום.

• הוסף לסימניות
עוד אטרקציה לילדים (ואולי גם להורים?!)- הכרמלית- הרכבת התחתית של חיפה.
כמו"כ- טיילת לואי, טכנודע, גן החיות (בגן האם), פארק לוקי-בקרית אתא.

מיד אחרי תשעה באב מופצת בריכוזים החרדיים חוברת מיוחדת עבור הנופשים בחיפה, בשם "מידענית" - הנותנת מידע מדוייק של כל האתרים למיניהם, עם פרטים מדוייקים, וכן מידע אודות שירותים נוספים כמו מסעדות כשרות וכדו'.

תהנו, וברוכים הבאים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י smeshi;426715:

"מקדש" = בית תיפלה
מקדש יש רק אחד
לטייל שם בגנים נשמע לי ממש דחוק
בואי נגיד - לא הייתי מחפשת רב שיתיר לי להכנס לשם......

• הוסף לסימניות
ועוד משהו -
מי שמקפיד לבקר רק באתרים שומרי שבת - זה קצת בעיה בחיפה
אפילו אגד נוסעים שם בשבת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמה458;426755:
עוד אטרקציה לילדים (ואולי גם להורים?!)- הכרמלית- הרכבת התחתית של חיפה.
כמו"כ- טיילת לואי, טכנודע, גן החיות (בגן האם), פארק לוקי-בקרית אתא.

מיד אחרי תשעה באב מופצת בריכוזים החרדיים חוברת מיוחדת עבור הנופשים בחיפה, בשם "מידענית" - הנותנת מידע מדוייק של כל האתרים למיניהם, עם פרטים מדוייקים, וכן מידע אודות שירותים נוספים כמו מסעדות כשרות וכדו'.

תהנו, וברוכים הבאים.
טיילת לואי הינה יותר למבוגרים. אין בה משחקים וכאלו. היא טיילת הצופה על חיפה והמפרץ מפסגה מדהימה (הפרויקט הבא של יוסי מור?). עם הרבה ספסלי ישיבה ופינות מוצלות. טוב כשילוב במסלול לארוחה ומנוחה.
גן החיות בגן האם מחלל שבת.
הכרמלית היא בהחלט אטרקציה גם להורים... אבל היא די קצרה (15 דקות בערך) כך שאי אפשר לבנות עליה. היא טובה לשילוב במסלול כדובדבן על הדרך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שי דרומי;426723:
אשמח לשמוע מי הרב ומנין אתה לוקח את מסקנותיך על תורת האמונה של הדת הבהאית. פשוט לי ידוע אחרת. אחד משתינו פשוט טועה ואשמח לדעת מי הוא.

פשוט, הדת הבאהית מקורה באיסלאם. אם אתה מתעניין בדתות תוכל לקרוא עליה
http://he.wikipedia.org/wiki/הדת_הבהאית
ואם מותר או לא, תברר מה אומר על זה הרב קלופט (מקווה שאני זוכרת נכון!).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י smeshi;426801:
פשוט, הדת הבאהית מקורה באיסלאם. אם אתה מתעניין בדתות תוכל לקרוא עליה
http://he.wikipedia.org/wiki/הדת_הבהאית
ואם מותר או לא, תברר מה אומר על זה הרב קלופט (מקווה שאני זוכרת נכון!).
בהחלט יכול להיות הרב קלופט. יש יהודי חשוב מאוד בחיפה, מגדולי תלמידי החכמים שבה ורו"כ לאברכים מצוינים, ששמו הרה"ג שניאור קלופט שליט"א. אברר אצלו באמת. ולעניין הכת עצמה, לי ידוע, שהכת סוגדת ליופי וטוענת שהוא מקור הכח בעולם (עפ"ל). לקישור המצ"ב אני חסום, אולם אחפש מידע על הכת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;426759:
ועוד משהו -
מי שמקפיד לבקר רק באתרים שומרי שבת - זה קצת בעיה בחיפה
אפילו אגד נוסעים שם בשבת
אגד נוסעת בשבת בעוד מקומות לצערנו. אם כי בקווים עירוניים דומני ששם זה הוא המקום היחיד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....