דרוש מידע חיפשו אותי...?

• הוסף לסימניות
הבנתי שמשהי חיפשה אותי
אני מקווה שהמייל שלי לא התפרסם פה בפרוג..
אם משהי יודעת מי זאת היתה אני אשמח שתעדכנו
אני אפנה אליה בהודעה פרטית...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אז בסדר כבר הסתדרנו..

לתצומת ליבכם אני לא מעוניינת שהמייל שלי יתפרסם
אז בבקשה אם מחפשים אותי שוב לא לפרסם את המייל שלי
אפשר לתייג ואני אפנה בהודעה פרטית..
או שאחת החברות שלי תראה ותמסור לי...

• הוסף לסימניות
אז בסדר כבר הסתדרנו..

לתצומת ליבכם אני לא מעוניינת שהמייל שלי יתפרסם
אז בבקשה אם מחפשים אותי שוב לא לפרסם את המייל שלי
אפשר לתייג ואני אפנה בהודעה פרטית..
או שאחת החברות שלי תראה ותמסור לי...
את יכולה לעשות חיפוש למעלה, תכניסי את כתובת המייל שלך ותראי אם מישהו פרסם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

יש לי בת בכיתה ח' ששנה הבאה עולה בעז"ה לסמינר.
זאת הילדה הראשונה שלי ולכן אני מרגישה שאני מגששת באפילה.
*אנחנו גרים בפ"ת
*אנחנו ספרדים (אין לנו בעיה עם תיכונים אשכנזים אבל הבנתי שיש נטייה לעיקום פרצוף)
*אנחנו מחפשים מוסד לימודים סגור. לא חונק, אלא סגור. שהבנות שם צנועות גם מחוץ לשעות של הלימודים, האווירה רוחנית, השפה נקייה ואין דיבורים שלא מתאימים לבת בת יעקב (אני יודעת שאין 100% באף מקום, ואני יודעת שיש בכל מקום גם בנות פחות טובות ושצריך לדעת עם מי להתחבר, אבל אני עושה את ההשתדלות שלי מבחינת חיפוש המקום)
*אם יש בגרות מלאה - נשמח , אבל אם התיכון פתוח\מודרני פחות מתאים
*איזה מקצועות יש בכל סמינר והם יש לו המשך של י"ג ו-י"ד?

אשמח אם תוכלו להאיר את עיניי לגבי הסמינרים:
1. גברא
2. תהילה
3. אלקיים

אם יש לכן עוד שמות של תיכונים שאתן חושבות שיכול להתאים אז אשמח לשמוע!
כל בדל של מידע ממש ממש יעזור לי לגבש עמדה, להבין את הלך הרוח באותו סמינר.

תודה רבה!
  • עצוב
Reactions: רק שמחה :)1 //
125 תגובות
הבן שלי בן 4.
ילד חמוד , חכם , וחברותי אבל...עם גמגום התפתחותי שנמשך כבר הרבה זמן וכן הקטן ביותר בשנתון .
ומעונינת להוציא לו אישור לגננת שיח לשנה הבאה , (בגיבוי מלא ובעזרה מהגננת בגן)
אז התחלתי את המסע הבלתי נגמר הזה - פתחתי תיק בהתפתחות הילד , מילאתי שאלונים, זומנתי לאבחון פיזיוטרפיה (לא ברור איך הם הבינו מהשאלונים שיש פה איזושהי בעיה..)
המטרה שלי היתה להגיע לאבחון אצל קלינאית תקשורת - ובסוף הגעתי גם אליה ...
אחרי האבחון היא אמרה שאני אקבל בהמשך זימון לתחילת תהליך טיפול אצלה,
עכשיו לצורך וועדה לקבלת גננת שיח - אני צריכה להביא המלצה מהקלינאית לגננת שיח
אבל----כל אחד זורק אותי מפה לשם , הקלינאית טוענת שהיא לא יכולה לתת דבר כזה כי היא מטפלת בכלל אוכליוסיתי ואין לה אפשרות לכתוב המלצה כזו (?) בהתפתחות הילד טוענים שאני צריכה לפתוח בקשה לאבחון לקלינאית מיועדת לדברים אלו (!) ואחרי שיזמנו אותי לאבחון כזה (עד אז אפשר להפרד כבר כמה פעמים מהרעיון להספיק את הוועדה ) אולי יוציאו לי המלצה...
אין עם מי לדבר!!! - אגב, מאוחדת.
האם זו הטרטרת שכולן עוברות????
נשמע לי מוזר ממש ...
אשמח להחכים ואיך לצלוח את המסע במהירות
שלום לכולם,
לאחרונה יוצא לי לשמוע המון על המושג "תודעת שפע".
זה נשמע מושג מאוד מבטיח, אבל ככל שאני מנסה להבין אותו לעומק עולות לי שאלות שמעסיקות אותי מאוד, ואשמח לשמוע את דעתכם ומניסיונכם.

אני מנסה להבין את הקשר בין זה לבין האמונה והחינוך שקיבלנו.
רובנו גדלנו על מסרים של "השלמה עם המציאות" – הגישה שאומרת שמה שמגיע לנו - נקבל, ואם לא קיבלנו , כנראה שזה לא הזמן או שזה לא בשבילנו.
למרות שיש בזה המון אמת ואמונה, אני תוהה האם לפעמים המסרים הללו הופכים אצלנו ל"אמונות מגבילות"?
הרי אם אני אומרת לעצמי "זה מה שיש ועם זה נסתדר", האם אני לא חוסמת בטעות את היכולת שלי לבקש ולצפות ליותר מהקב"ה?
אם הכל ממנו והוא כל יכול, למה כל כך קשה לנו לשחרר את התפיסה המצמצמת הזו ולפתוח את הלב לשפע גדול יותר?
האם ההשלמה שלנו היא באמת אמונה וענווה, או שהוא סוג של חוסר אמונה ביכולת האינסופית של ה'?

וכמובן, השאלה המתבקשת-- אם זו אכן דרך התורה, מדוע רובינו חונכנו אחרת?? חוסר מודעות? איך יתכן?

אני מאוד רוצה לעשות שינוי בתחום הזה, אבל אני מתלבטת:
האם מספיק לקרוא ספרים ולשמוע הרצאות כדי שהתפיסה הזו תשתנה, או שזה מחייב תהליך אישי צמוד?

כאן אני צריכה את עזרתכם:
מי שכבר נמצא בדרך הזו או עבר שינוי בתודעה –
* האם זה באמת עובד?
* מה באמת עזר לכם ליישם את הגישה הזו בחיי היומיום?
* איך הופכים את הידע היבש על "שפע" להרגשה פנימית חיה?
* אם זה לא רק קריאה, מה היו הכלים המעשיים שעזרו לכם לשנות את המחשבה ביום-יום?

*** אשמח מאוד להמלצות על ספרים (בפרט ברוח יהודית), / שיתוף קבצים מעניינים שאפשר ללמוד מהם,
או כל פיסת מידע שתוכל לעזור לי להבין איך מתקדמים.

תודה רבה לכל המשיבים!
הבאתי את הפאה שלי לפאנית (שהיא גם חברה שלי) לעבודת צבע,
פאנית שנחשבת למומחית בתחום,
הסברתי לה בפירוט והרחבה איזה צבע אני רוצה שיהיה בפאה,
כולל תמונות והדגמות שעמלתי לאסוף ושלחתי לה במצגת (!) כדי שלא יהיו פאשלות,
אבל--- היא לא הצליחה להגיע לגוון שרציתי ולכן ביקשתי ממנה שתנסה שוב,
ומכיוון שזה כבר היה אחרי תקופה ארוכה שילמתי על הצבע מחדש...
אבל גם אז שוב הצביעה לא נעשתה כמו שרציתי, ושוב הסברתי לה מחדש,
שלחתי לה תמונות חדשות להדגמה ו-- כמובן- לא יצא טוב.
מכיוון שזאת חברה שלי לא היה לי נעים להפסיק את הלופ הזה וללכת למישהי אחרת,
ובמיוחד שגם הוצאתי על זה מלאאא כסף, וחלק מהתיקונים היו עדיין במסגרת האחריות...
אחרי כמה פעמים של נסיונות כושלים היא הבטיחה שעכשיו זהו היא באמת קלטה מה אני רוצה והיא תקנה לי צבע מיוחד ותעשה איתו, כשבאתי לקחת את הפאה היא הייתה עצבנית עלי מאד,
היא אמרה לי שזהו יותר היא לא מוכנה להתעסק עם הפאה שלי,
היא פלטה משהו שלא הלך לה והיא הייתה צריכה לעבוד על זה שוב וזה לקח לה מלא זמן...
לא ממש הבנתי מה קרה ועל מה העצבים אם זה העבודה שלה, אבל שתקתי והבנתי שהיא לחוצה בגלל העומס שיש לה,
רק כשחזרתי הביתה הבנתי שקרה לפאה שלי משהו , היא פשוט נשרפה:(((((((
סוף כל שיערה קיבל צבע לבן שקוף מוזר וכל השליש האחרון של הפאה מזדקר החוצה כמו פאת קש, והסירוק לא מצליח להחזיק מעמד מרוב שהשיער "מת"
זאת פאה יקרה מאד, שיער טבעי, שעד עכשיו למרות הצביעות הייתה נראית מהמם! עד הפעם האחרונה שקרה משהו אבל לא הבנתי בדיוק מה.
היא אמרה לי מראש שהצביעות לא מייטיבות עם הפאה, אבל הפאה עכשיו פשוט גמורה!
יש לי רק פאה אחת, ואני אוכלת את הלב בכל פעם מחדש כשאני לובשת אותה.
עד עכשיו הדחקתי אבל זהו, נשבר לי.

שאלותי---
1. יש אחריות על שריפת פאה אצל פאנית? אם כן איך זה עובד?
2. מי קובע מה נחשבה לנזק?
3. זה קרה למישהי שתוכל להעשיר אותי מנסיונה?
4. האם זה שהיא אמרה לי שהצביעה לא מייטיבה עם הפאה זורק עלי את האחריות?
5. במקרה והיא צריכה לשלם עליה, איך מחשבים את הערך של הפאה?

אגב, עדיין לא דיברתי איתה על זה, ניסיתי לסרק אותה שוב וקיוויתי שאולי זה רק הסירוק האחרון שהיה גרוע, אבל כמובן שהתבדיתי, הפאה סיימה את תפקידה בעולם. אני רוצה לבוא אליה כשאני מוכנה, בעיקר שמדובר בחברה. כל מידע יעזור לי.

תודה עצומה!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה