דרוש מידע חישוב דמי לידה למי שילדה באמצע החודש

• הוסף לסימניות
עבדתי רק שלוש חודשים מלאים ועוד שלוש חודשים לפני עם תלוש מאוד נמוך של כמה ימי עבודה,
לפני כן לא עבדתי,
אני זכאית לדמי לידה חלקיים או שצריך תלושים מאותו מקום עבודה ושש תלושים מלאים??
תהיי זכאית ל8 שבועות

• הוסף לסימניות
אשמח לדעת איזה אישור בקשת מהמעסיק, זה משהו שהוא צריך לנסח לבד? או שיש נוסח מוכן בביטוח לאומי?
מכתב מנוסח לבד שמסביר את השינויים בשכר
לדוגמא
אם ירד - כי העובדת לא יכלה לעבוד את כל היקף המשרה עקב ההריון
אם עלה - תוספת שעות עבודה / מאמץ בעבור הכנת המקום לתקופת הלידה והמ"מ
עבדתי רק שלוש חודשים מלאים ועוד שלוש חודשים לפני עם תלוש מאוד נמוך של כמה ימי עבודה,
לפני כן לא עבדתי,
אני זכאית לדמי לידה חלקיים או שצריך תלושים מאותו מקום עבודה ושש תלושים מלאים??
אין חובה שיהיו מאותו מעסיק. אבל חובה 6 מלאים עד הלידה
(כלומר שלא תלדי בתוך החודש ה6)

• הוסף לסימניות
אני ילדתי שבועיים אחרי התאריך שהוא היה באמצע החודש באותו חודש לא עבדתי חוץ מיום בתחילת החודש ולא יכולתי לקבל מחלה ידעתי שלא יחושב לי על החודש הזה אבל השם רצה וילדתי שעתיים אחרי תחילת החודש הבא כתבתי להם שעזבתי את העבודה בתחילת החודש כי לא יכולתי לעבוד ושיחשבו חודש קודם אבל יתעלמו
יש עוד מה לעשות? ילדתי לפני 9 חודשים

• הוסף לסימניות
אני ילדתי שבועיים אחרי התאריך שהוא היה באמצע החודש באותו חודש לא עבדתי חוץ מיום בתחילת החודש ולא יכולתי לקבל מחלה ידעתי שלא יחושב לי על החודש הזה אבל השם רצה וילדתי שעתיים אחרי תחילת החודש הבא כתבתי להם שעזבתי את העבודה בתחילת החודש כי לא יכולתי לעבוד ושיחשבו חודש קודם אבל יתעלמו
יש עוד מה לעשות? ילדתי לפני 9 חודשים
תמיד אפשר לערער
אבל לא הבנתי את השאלה מה התאריך שהמעסיק רשם על היציאה לחל"ד?

• הוסף לסימניות
  • עבודה בחלק מהחודש נחשבת לחודש עבודה מלא.
אכן
נדייק
בתקופת האכשרה נספרים כל חודש בו היתה הכנסה ושילמו ביטוח לאומי, לא משנה סכום ההכנסה ולא משנה כמות השעות/ימי העבודה
חודש הלידה (חודש היציאה לחל"ד) עצמו לא נספר בחודשי האכשרה.
לכן צריך לוודא שיש מספיק חודשי שכר מלאים להגשה לביטו"ל.

• הוסף לסימניות
לא עבדתי כל החודש האחרון מרוב עייפות אז הודעתי לבית ספר שאני לא יעבוד עוד ובסופו של דבר ילדתי רק חודש לועזי אחר כך בראשון לחודש שבועיים אחרי התאריך
לקחתי את החופשה בידיעה שהחופשת לידה תהיה על חודש קודם

• הוסף לסימניות
לא עבדתי כל החודש האחרון מרוב עייפות אז הודעתי לבית ספר שאני לא יעבוד עוד ובסופו של דבר ילדתי רק חודש לועזי אחר כך בראשון לחודש שבועיים אחרי התאריך
לקחתי את החופשה בידיעה שהחופשת לידה תהיה על חודש קודם
את צריכה להצהיר מתי יצאת לחל"ד
לא משנה מתי ילדת
מותר לצאת עד 7 שבועות לפני התל"מ
והמעסיק גם צריך לכתוב בטופס את תאריך היציאה לחל"ד
לא את תאריך הלידה

אם הפסקת לעבוד ב15.8 וילדת ב4.9
התאריך המחושב הוא החל מ15.8
ויחושבו חודשים 7.6.5. או 7.6.5.4.3.2.

• הוסף לסימניות
את צריכה להצהיר מתי יצאת לחל"ד
לא משנה מתי ילדת
מותר לצאת עד 7 שבועות לפני התל"מ
והמעסיק גם צריך לכתוב בטופס את תאריך היציאה לחל"ד
לא את תאריך הלידה

אם הפסקת לעבוד ב15.8 וילדת ב4.9
התאריך המחושב הוא החל מ15.8
ויחושבו חודשים 7.6.5. או 7.6.5.4.3.2.
דיוק מושלם

• הוסף לסימניות
אם אני מקבלת בונוסים בחודש העוקב ז''א תלוש חודש הבא על אף שאני יולדת בחודש הנוכחי, זה נספר או שזה תאריך הלידה עצמו?

• הוסף לסימניות
אם אני מקבלת בונוסים בחודש העוקב ז''א תלוש חודש הבא על אף שאני יולדת בחודש הנוכחי, זה נספר או שזה תאריך הלידה עצמו?
אם זה בונוסים קבועים כל חודש לא מאמינה שיתייחסו לזה.
אם זה בונוס חד פעמי , ניתן לבקש תוספת לדמי הלידה
בדיוק כמו שאפשר לבקש תוספת לאחר שמקבלים דמי הבראה במהלך השנה (עד 11 חודשים) מהלידה.

• הוסף לסימניות
בדמי לידה לעצמאית
האם משלמים דמי ביטוח לאומי במהלך חופשת לידה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה