אין כזה דבר.(אם ילדת ביום האחרון של החודש ועבדת באותו יום אולי יתחשבו )
אפשר להסביר מדוע בחודש זה יש ירידה בשכראבל מה אם אחד החודשים הוא פסח שיש לאישתי שבועיים חופש לכאורה זה מקריס לה את ההמוצע
אין לזה שום פיתרון ?!
מחושבים רק חודשים מלאים לפני יום היציאה לחל"ד או לפני יום הלידה, המוקדם מבינהם.מישהו יודע האם במידה ויוצאים לחל"ד ב31 לחודש ומקדימים כמה ימים כדי שיחושב ה3/6 חודשים שלפני אותו חודש ולא אותו חודש עצמו באמת מחשבנים את ה3/6 חודשים שלפני ולא את אותו חודש?
הם לא יודעים למה יצאת מתי שיצאת ומה השיקולים שלך.מישהו יודע האם במידה ויוצאים לחל"ד ב31 לחודש ומקדימים כמה ימים כדי שיחושב ה3/6 חודשים שלפני אותו חודש ולא אותו חודש עצמו באמת מחשבנים את ה3/6 חודשים שלפני ולא את אותו חודש?
ענו לי שכןאם אני מתפטרת וכתוב לי במכתב שאני מסיימת ב- 31/8. אני רוצה לצאת לחופשת לידה ב-1/9
יחשבו לי חודש 8?
הם לא יודעים למה יצאת מתי שיצאת ומה השיקולים שלך.
החודש בו יצאת לחל"ד לא נספר לחישוב דמי הלידה.
אם עבדת עד היום האחרון של החודש -ענו לי שכן
מה נכון?
משמעותי לי מאד
בדרך כלל עבודות ממשיכות להפריש גם בזמן החל"ד ואחרי החל"ד מפרישים מהמשכורת את החלק של העובד (ניתן לחלק לתשלומים)שאלה קשורה: לגבי ההפרשות לפנסיה והשתלמות גם מחשבים לפי החודש המלא האחרון, או לפי הדמי לידה?
השאלה הייתה אם החודש הזה נכנס לחישוב דמי הלידה, לא אם מקבלים על היום הזה או לאאין כזה דבר.
ביטוח לאומי נותנים מאותו יום של הלידה גם אם ילדת ב11 בלילה ועבדת באותו היום מלא
בד"כ בעבודה מתחשבים ונותנים יום נוסף לאחר שמסתיים החל"ד
אם המשכורת חודשית - לפי משכורת אחרונה, שעתית - לפי הממוצע ב 6 חודשים אחרוניםשאלה קשורה: לגבי ההפרשות לפנסיה והשתלמות גם מחשבים לפי החודש המלא האחרון, או לפי הדמי לידה?
דיברנו על חישוב תלוש לגובה הדמי לידה שאים ביום האחרון של החודש ולא עבדו ביום הזה לא מסתכלים על התלוש של אותו חודש שהם מסתכלים רק על חודשים מלאים בשביל חישוב דמי לידה ואז שמתי בסוגריים שאים עבדו חודש מלא כולל היום האחרון וילדו ביום האחרון אולי כן מסתכלים על התלוש הזהאין כזה דבר.
תלוי כמה זמן עבדת שם לפני הלידההאם המקום עבודה משלם בחופשת לידה גם פיצוים וגם פנסיה
ומה עם החלק של העובד?
מהזמן של היציאה לחל"ד גם אם היה חודש קודםאין כזה דבר.
תלוי כמה זמן עבדת שם לפני הלידה
אם הבוס מפריש לדמי לידה הוא מפריש גם אתת החלק שלך וכשאת חוזרת זה יורד מהתלוש הראשון
(את יכולה לבקש ממנו לפרוס את זה לתשלומים אך הוא לא חייב להסכים )
גם כן תלוי כמה זמן עבדת לפני הלידהומה עם ימי חופשה ומחלה
צוברים בחופשת לידה?
שנהגם כן תלוי כמה זמן עבדת לפני הלידה
אז לא מגיע לה גמל
אשמח לדעת איזה אישור בקשת מהמעסיק, זה משהו שהוא צריך לנסח לבד? או שיש נוסח מוכן בביטוח לאומי?אפשר להסביר מדוע בחודש זה יש ירידה בשכר
ולבקש לחשב ממוצע של רצף 3 חודשים אחרים מתוך ה6.
(באופן אוטמטי הם מחשבים ממוצע של 3 אחרונים או 6 אחרונים הגבוה מבינהם)
כאן אפשר לבקש חודשים 1-2-3 או 2-3-4
(אצלי עבד, הסברתי למה היה ירידה בחודשיים האחרונים שלפני הלידה, היה צריך גם אישור מעסיק על הנל)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים