בקשה חכמי פרוג הזהרו בדבריכם

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
כתבי עיתון הארץ ושאר שונאי החרדים קוראים כאן בשקיקה את כל ההודעות
ובכל פעם שמישהו כותב דבר שיכול להראות נגד הציבור החרדי זה מתפרסם ועושה חילול ה' גדול
כמובן שגם בלי זה אסור לחפש עצות לגנוב ולרמות או לשקר וכו'. אבל אסור לשכוח שבנוסף מצטרפת העבירה החמורה של חילול ה'.
מצורפת כאן דוגמא שמישהו כתב כאן ששווה לא לצאת לעבוד כי אז מפסידים כל מיני הנחות ותמיכות (שחלקם זה צדקה לעניים )
וכך יוצא שבתקשורת החילונית מוצג הציבור החרדי כמי שמתפרנס מקצבאות וכו'
גם בלי להתייחס לעצם השאלה (שלדעתי לא נכונה שאם אני יעבוד אז אני יפסיד לקבל טובה וחסד ועוד דברים שהם צדקה שהתשובה עליה ברוך ה' שאפשר לא לקבל צדקה)
כשכותבים כזאת שאלה שאפשר באמת להבין את ההתלבטות כי גם לקרוע את עצמי בעבודה וגם להפסיד כ"כ הרבה הנחות, גם בלי הצדקה, שיוצא שבסוף מרויחים רק קצת כסף בעבודה כי מפסידים הנחות.
צריך לחשוב על זה שכאילו כותבים את ההודעה בפני קוראי הארץ.
מלכודת_עוני.jpg

• הוסף לסימניות
איזה שטויות.
קודם כל לא ממש איכפת לאף אחד מה כתב אישה עיתונאי על חרדים.
דבר שני אם יבטלו את כל הרווחה שיש כאן המצב אמור להיות טוב בהרבה, זה עבד בכל מקום בעולם ואין סיבה שכאן לא.
דבר שלישי כמות הנעזרים בתמיכות האלו היא ענקית ואינה כוללת רק חרדים, בכלללל בכלל לא.
והכי חשוב זה באמת מלכודת מפגרת.

• הוסף לסימניות
איזה שטויות.
קודם כל לא ממש איכפת לאף אחד מה כתב אישה עיתונאי על חרדים.
דבר שני אם יבטלו את כל הרווחה שיש כאן המצב אמור להיות טוב בהרבה, זה עבד בכל מקום בעולם ואין סיבה שכאן לא.
דבר שלישי כמות הנעזרים בתמיכות האלו היא ענקית ואינה כוללת רק חרדים, בכלללל בכלל לא.
והכי חשוב זה באמת מלכודת מפגרת.
אגב, בכל פורום אפשרי יש כל הזמן דיונים איך לנצל כמה שיותר הטבות ולשלם כמה שפחות מיסים
זה דבר נורמלי.
ומי שיש לו עם זה בעיה, שיתמודד עם בעיותיו.

• הוסף לסימניות
השמאל הוא שתומך בתקציבי רווחה כלכלה שמאלית=כלכלת רווחה
לכן זה מכניס אותם למלכודת כי מה הם יעשו עם הערבים
זה היה נכון אם השמאל בישראל היה שמאל והימין היה ימין.
היום הכל זה כן ביבי לא ביבי כן חרדים לא חרדים.

• הוסף לסימניות
לא לצחוק כדי שהחילונים לא יחשבו עלינו ש...
לא להסתובב עם הרבה ילדים כי החילונים אומרים ש...
לא לומר - - - כי זה גורם לחילול ה'
היתה לי שכנה חילוניה שכל פעם שהיינו עושים - - - אז היא קיללה את החרדים

אנחנו לא שפוטים של החילונים
אנחנו לא חיות מחמד שלהם

חילול ה' מתייחס לשתי נקודות
הראשון הוא נפיץ ולא אזכיר אותו
השני הוא להתנהג בדרך המוסר.

החילול ה' החדש הוא לבדוק לפני כל פעולה איך למצוא חן בעיני כל מקועקע עם עגילים באף.

• הוסף לסימניות
מצורפת כאן דוגמא שמישהו כתב כאן ששווה לא לצאת לעבוד כי אז מפסידים כל מיני הנחות ותמיכות (שחלקם זה צדקה לעניים )
הכסף הגדול וכמו שכתוב בתמונה זה לא החלוקות, וגם לעידן ארץ ושאר החילונים לא אכפת כ"כ מסבסוד של ארגונים פרטיים
הכסף הגדול זה הסבסודים הממשלתיים, וזה באמת נכון שזה מלכודת עוני, וכל דרדק יודע את זה, ולא הבנתי מה הקשר חילול ה' פה כשזה פשוט המציאות, לא מדובר על לשקר למדינה או משהו

חוץ מזה, שעידן ארץ הוציא את עצמו מטומטם פה כי הוא לא עשה הבנת הנקרא בסיסית, הדיון בתמונה הוא לא אם לצאת לעבוד או שעד 12 אלף אין בזה טעם, אלא שאין טעם לעלות מהכנסה של 8 אלף ל12 אלף

• הוסף לסימניות
ולעצם העניין, השמאל הוא הסוציאליסטי
וזה עיקר הבעיות של הסוצאיליזם
שאנשים מעדיפים לא לעבוד ולקבל קיצבאות ותמיכות.

אבל ממש מגוחך בעיני לתרץ את עצמי
לצייצן טויטר
איש תקשורת
מגולח
מקועקע
ח"כ
סלב

רק בגלל שהוא חילוני, ואני חרדי.

• הוסף לסימניות
לדעתי כל המושג של חילול השם הוא אינו המונח המתאים להבנה מתי משהו בעייתי ומתי הוא לגיטימי.
יש איסור לפגוע ביהודים, זה לא העניין של נראות טובה. אבל אם לצורך העניין רוכבים על קמפיין של משפחות החטופים עבור שחרור בחורי ישיבה או משהו - הפגיעה כאן היא במשפחות החטופים.
עניין של בן אדם לחברו ולאו דווקא של חילול השם.

חשוב להבדיל.

• הוסף לסימניות
אנחנו לא לנהל את החיים שלנו לפי מה הם יגידו, אלא לפי מה הוא מורה לנו....
שיכנסו לפרוג כמה שבא להם, ממילא הם תמיד ימצאו מה ללכלך ואף פעם לא יפרסמו את החסדים שפורחים כאן.
כמו"כ השאלה שנשאלה מאד לגיטימית, היא לא גנבה שום דבר, רק מקבלת זכויות ותמיכות כחוק.
ומיצידי שאותו עידן ארץ יקח עכשיו את ההודעה הזאת לפוסט הבא שלו... סיימנו לספור אותם!

• הוסף לסימניות
ובכל פעם שמישהו כותב דבר שיכול להראות נגד הציבור החרדי זה מתפרסם ועושה חילול ה' גדול
כמובן שגם בלי זה אסור לחפש עצות לגנוב ולרמות או לשקר וכו'. אבל אסור לשכוח שבנוסף מצטרפת העבירה החמורה של חילול ה'.
גם בלי להתייחס לעצם השאלה (שלדעתי לא נכונה שאם אני יעבוד אז אני יפסיד לקבל טובה וחסד ועוד דברים שהם צדקה שהתשובה עליה ברוך ה' שאפשר לא לקבל צדקה)
כשכותבים כזאת שאלה שאפשר באמת להבין את ההתלבטות כי גם לקרוע את עצמי בעבודה וגם להפסיד כ"כ הרבה הנחות, גם בלי הצדקה, שיוצא שבסוף מרויחים רק קצת כסף בעבודה כי מפסידים הנחות.
צריך לחשוב על זה שכאילו כותבים את ההודעה בפני קוראי הארץ.צפה בקובץ המצורף 2104847
השאלה של ציפורת הנפש הייתה לגיטימית לחלוטין וחוקית לחלוטין. אין צורך להבהל ממר עידן ארץ הנכבד. (ואגב מה שהוא כתב זה אותו דבר שכתבו באשכול, שמערכת התמריצים במדינה מעוותת. נכון מאוד.)

יכולה לשתף שכרו”ח ועיתונאית, ראיינתי לפני שנים גורם בכיר ברשות המיסים לכתבה.
הייתי אז באותו מצב של פותחת האשכול, אמא לילדים קטנים שלא שווה לה להוסיף עבודה, כי המאמץ לא שווה את התוספת הכלכלית הקטנה ואובדן ההטבות. זו הייתה אחת השאלות שלי אליו בראיון.
אמר לי הבכיר (מאוד!) ברשות המיסים, ’את צודקת’. כלומר יש תחום מסויים של רווח, שמי שמתקרב אליו, יכול להיות שלא שווה לו כרגע לעבור אותו. ברמה האישית.
כך בנויה מערכת המיסים וההטבות של המדינה, וזכותו של כל אדם למצוא לו את הטווח הנכון בתוכה.
מר עידן ארץ מוזמן לצטט אותי ו/או כל דעה חוקית והגיונית אחרת.

• הוסף לסימניות
מר עידן ארץ מוזמן לצטט אותי ו/או כל דעה חוקית והגיונית אחרת.
ואם כבר: בפעם הבאה שתבוא לדבר בפני בעלי עסקים חרדיים - דבר אלינו תכל'ס, כמו שמתברר שאתה יודע. נסה לשטוח את משנתך בנושא ואיך להתמודד עם האתגר - בשונה מהרצאתך המלומדת והפחות רלוונטית שמסרת.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
צריך לחשוב על זה שכאילו כותבים את ההודעה בפני קוראי הארץ.צפה בקובץ המצורף 2104847
מסכימה עם כל מה שנאמר.
זה נכון שאין צורך לנסות למצוא חן בעיני החילונים, אבל פותח האשכול כן העלה נקודה חשובה.

דווקא הדוגמא המצורפת היא שאלה נורמלית והגיונית, והמפרסם בחר דוגמא מטופשת לפוסט שלו, אבל יש פה בפורום הרבה הודעות שבהחלט עדיף שלא ייכתבו, ומציגות את הציבור החרדי כנוכלים / נצלנים וכו'.

וזה לא עניין של מציאת חן- פשוט לא כל דבר צריך לכתוב. מותר לחשוב פעמיים לפני שכותבים הודעה בפורום ציבורי. וזה מומלץ לכל אחד, בלי קשר לחרדי או לא. (ההבדל היחיד הוא שאם חרדי בודד יכתוב משהו לא בסדר- אז יהיה מי שימצא את ההודעה ויעשה ממנה מטעמים כאילו הוא מייצג את כל החרדים במה שהוא אומר).

• הוסף לסימניות
לא לצחוק כדי שהחילונים לא יחשבו עלינו ש...
לא להסתובב עם הרבה ילדים כי החילונים אומרים ש...
לא לומר - - - כי זה גורם לחילול ה'
היתה לי שכנה חילוניה שכל פעם שהיינו עושים - - - אז היא קיללה את החרדים

אנחנו לא שפוטים של החילונים
אנחנו לא חיות מחמד שלהם

חילול ה' מתייחס לשתי נקודות
הראשון הוא נפיץ ולא אזכיר אותו
השני הוא להתנהג בדרך המוסר.

החילול ה' החדש הוא לבדוק לפני כל פעולה איך למצוא חן בעיני כל מקועקע עם עגילים באף.
ואווו כל מילה!!!
מקווה שגם את ההודעה הזאת יצטטו שם

• הוסף לסימניות
יום אחד כשנהיה הרוב פה,
נפסיק להתייפיף ולחשוב מה יאמרו עלינו החילונים

במקסימום מידי פעם יופיעו כתבות מאת "כתבנו לעניני חילונים"...
עם סיפורים פיקנטיים מאיזה פורום או קבוצה חילונית סגורה
נהנהן בזלזול, ונזכר בימים שעשו את זה לנו...

• הוסף לסימניות
קשה לחשבן תת רמה שמתרגש משאלה אנונימית שהופיע באתר חרדי
ואם יש אנשים שככה הם צורכים מידע- רחמים
אבל אין דרך להימלט מהם

• הוסף לסימניות
יום אחד כשנהיה הרוב פה,
נפסיק להתייפיף ולחשוב מה יאמרו עלינו החילונים

במקסימום מידי פעם יופיעו כתבות מאת "כתבנו לעניני חילונים"...
עם סיפורים פיקנטיים מאיזה פורום או קבוצה חילונית סגורה
נהנהן בזלזול, ונזכר בימים שעשו את זה לנו...
כל מילה-פנינה!
ד' ישמור עם השנאה שיש עלינו היום...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה