חלב סויה שפג תוקפו

• הוסף לסימניות
קינוח קפוא שמכיל בתוכו חלב סויה שעבר תוקפו (לפני למעלה משבוע) - האם הוא נפסל לאכילה?

אשמח למידע מהיר ממי שמתמצא.

• הוסף לסימניות
אני יודעת על מוצרי חלב אחרים [לא חלב סויה] שאם הקפיאו לפני שפג תוקף,
אז אפשר להשתמש בהם גם אח"כ ולא מתקלקל
כך לדוגמא שומרים על טריות מוצרי החלב לפסח.

• הוסף לסימניות
לפי מה שידוע לי הקפאה "מקפיאה" גם את תאריך התפוגה.
ז"א אם שבוע לפני שעבר התוקף הכנסת את הקינוח להקפאה - את יכולה לאכול אותו עד שבוע לאחר ההפשרה.

• הוסף לסימניות
זה העניין, שכבר בעת הכנת הקינוח החלב סויה עבר את התאריך (הוא היה אז 5 ימים אחרי פקיעת התוקף).

ואגב לא מדובר בהפשרה, אלא באכילתו במצב קפוא, אם זה משנה.
פשוט - הכנתי לשבת (מקפא וניל עם תפוחים ופירות יער מוקפצים מעל, למי שמתעקש להזיל ריר). ונשאר. היה טעים נוראות, רוצים לחסל, וחוששים...

• הוסף לסימניות
תאכלו.
מה יכול להיות?
מקסימום קצת כאב בטן. כפרה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;1161515:
תאכלו.
מה יכול להיות?
מקסימום קצת כאב בטן. כפרה.

זהו, שלא בטוחה ש'קצת'.
כי במוצ"ש אי-מי מאתנו נתקף בכאבי בטן כאלוווו איומים, שכמעט הזמנו לפנות בוקר ניתוח אפנדציט, או לכל הפחות אמבולנס.

אבל ייתכן שאין קשר כלל לחלב סויה דפקא, וזהו חשד בכשרים. (והסברא: למה רק אחד לקה?)

• הוסף לסימניות
סליחה שאני קופצת
אבל הייתי רוצה לדעת אם חלב סויה שלא הוקפא ועבר התאריך אפשר להשתמש בו?לא מריח רע.
(בשביל המידע אם אצטרך)

• הוסף לסימניות
קרה לי כבר הרבה פעמים שהשתמשתי בחלב סויה שעבר התאריך, ולא הרגשתי שום הבדל בטעם, לדעתי זה בסדר.
אבל חייבים לבדוק קודם את החלב, כי כמה פעמים אחרי שעבר התאריך, נהיה לי בחלב כאלו גבשושים (כך קוראים לזה?), ואז זרקתי את זה.

• הוסף לסימניות
כל מוצר מותר להשתמש גם אחרי פג תוקף (ככה אומרים??)
עכשיו נפתח חנות בארה"ב עם מוצרים אך ורק פג תוקף!
כל זמן שזה טוב למה לא?
ובכלל בחורף כל הדברים מחזיקים יותר זמן

• הוסף לסימניות
פג תוקף זוהי רק המלצה,
ולקיחת אחריות מבחינת החברה.

מוצר חלבי ששהה בקיץ יום בחוץ יהיה מקולקל גם אם פג התוקף שלו בעוד שבוע,
וכן להיפך מוצר מקרר ששהה כל העת בתנאי אחסון נאותים בהחלט יכול להאריך ימים.

השאלה היא מה מראה הריח והצורה של המוצר לגבי קביעת הקלקול.

• הוסף לסימניות
אז זהו, שזה לא מוצר חלבי!
חלב סויה מתנהג ממש אחרת ממוצרי חלב, ובהחלט פחות רגיש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י grafix;1161875:
אז זהו, שזה לא מוצר חלבי!
חלב סויה מתנהג ממש אחרת ממוצרי חלב, ובהחלט פחות רגיש.

לא משנה אם זה מוצר חלבי, פרווה, מקירור או שלא...

למעט מוצרי בשר ודגים שבהם יכולה להיות התקלקלות גם כאשר עדיין לא מורגש והסיכון בהם באכילה גבוה יותר, כל מוצר שהוא אפשר בהחלט להפעיל שיקול דעת טרם השימוש גם עבר התאריך.

• הוסף לסימניות
טוב, הרי עדכון:

התשובה הנכונה לשאלתי, במקרה דנן, היא:
לא.

כי כן, היה טעים לגמרי. אבל להקיץ 3 שעות אח"כ ולהוריק את התענוג לקערת פלסטיק דרך הוושט - לא היה אושר גדול מידי.

• הוסף לסימניות
בטוחה שקשור?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י grafix;1163062:
בטוחה שקשור?

קרה פעמיים, בהפרש של כמה לילות, אחרי אכילת הענין החשוד.
לעולם לא נוכל להיות בטוחים, אבל נשמע הגיוני מאד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה