מאפים חלות כמו במאפיה - רכות, לא מתפוררות, קריספיות מבחוץ.

השמרים - מאוד תלוי הדחיפות בשימוש בהם.
כדי להשתמש בשמרים ושיהיו תועלתיים הם צריכים להיות בטמפרטורת החדר.
מי שמשתמשת בשמרים הרבה מספיק לה לשמור את השמרים במזווה וממילא כל כמה חודשים כבר קונה חדש.
מי שאצלה שימוש בשמרים זה פעמיים בשנה אז וודאי כדאי לה להקפיא זה מעריך את אורך המדף. אבל לזכור להוציא לפני השימוש.
אני כבר שנים משתמשת ישר מהמקרר וזה מעולה

הרעיון פה הוא להביא את החלות לתפיחה מלאה באיטיות.
ולכן לנגלה הראשונה יהיה יותר זמן התפחה בתנור.
לנגלה השניה אולי קצת פחות,
העניין הוא לעקוב.
ברגע שהחלות מגיעות לגובה הרצוי מעבירים לגבוה ואופים עד להשחמה.
מה שהרווחנו זה שהחלות לא מקבלות בום של חום של אפייה ומתפוצצות מהלם.
הן מקבלות יחס אישי והתפחה איטית ואז אפייה.
אגב את החלה עם העיגולים כבר לא התפחתי בתנור כי היא חיכתה יפה בסבלנות בחוץ ותפחה יפה לבד על השיש.
מספיק אפוי אחרי 15 דקות על 230?

אני כבר שנים משתמשת ישר מהמקרר וזה מעולה
בהחלט זה יכול להיות מעולה, אבל לא תמיד, ובטמפרטורת החדר זה יוצא תמיד מעולה מעולה וזה עדיף.
בואי נאמר כך - הדרך הנכונה להשתמש בשמרים זה בטמפרטורת החדר, לפעמים הוא יכול להצליח גם בדרכים אחרות

מספיק אפוי אחרי 15 דקות על 230?
בדר"כ זה אינדיבידואלי לכל תנור. יש תנורים חמים יותר ויש פחות
אני עושה על 230 אפיה של 20 דקות. כמובן יש צורך לבדוק שלא נשרף

צפה בקובץ המצורף 1463808
צפה בקובץ המצורף 1463809

הבצק הוא הבצק הרגיל,
אם תרצו אותו בכייף.

הטיפ שלי הוא יותר לאופן והמהלך -
אחרי הלישה של כעשר דקות במקסר,
מכסה בניילון נצמד ומגבת לחצי שעה בערך,
בנתיים נותנת לתנור להתחמם על טורבו 50 מעלות.
מורידה את הניילון לשה עם היד ונותנת עוד עשר דקות מנוחה.
ועכשיו שלב הקליעה, מחלקים את הבצק לחלקים , אני שוקלת, כאן בתמונה עשיתי קליעה של שש, אבל כל קליעה תתקבל בברכה.

לאחר הקליעה מכניסים את התבנית לתנור שמחומם על 50 מעלות בערך לעשרים דקות חצי שעה, כשאת בודקת שהחלות עולות ותופחות עד לגובה הרצוי והמקסימלי.
אחרי שהחלות קיבלו תפיחה יפה בתנור, מעלים את המעלות ל 230 , ותותנים לחלות אפייה של כ 10 דקות רבע שעה, כמובן עם השגחה שהן משחימות יפה ולא נשרפות.
הקטע הזה של ההתפחה בתנור נותנת לחלות רכות מטריפה וחלות שלא מתפוררות.
טעם משגע!! ממליצה מאד.
הצלחות רבות,
ושכל הברכות יהיו חלות על ראש כולנו!!

צפה בקובץ המצורף 1463815
איך עשיית את הצורה העגולה? ואיך זה שחום (אפוי גם בצדדים)

איך עשיית את הצורה העגולה? ואיך זה שחום (אפוי גם בצדדים)
הצורה העגולה מתאפשרת ברגע שהחלה הבצקית, לפני האפיה, לא ממלאה את כל התבנית וממילא באפייה היא לא מקבלת את הצורה של התבנית, ישרה , אלא נשארת עגולה, אבל היות והיא כן קצת נושקת לתבנית היא מקבלת השחמה יפה וחומה.
בנוסף אני מורחת היטב את החלה גם מהצדדים בביצה, מוסיפה לביצה קפה זה נותן רק צבע, לא מרגישים טעם.
בהצלחה.

קליעה הכי פשוטה של ארבע
מחלקת את כל הבצק לחלקים שווים לפי משקל
חוזרת לראשונים שבנתיים נחו קצת ומרדדת, אח"כ מגלגלת לצורה כמו בגט (באמצע שמן ובצדדים נהיה צר)
כמה משקל של כל חלק?
וכמה חלות מארבע חלקים יוצאות לך מקילו קמח?

מי יכולה לתת מתכון מוצלח לחלות מקמח מלא 100% שלא מתפוררות אחרי הקפאה ובלי חומר התפחה.
בדר" כ משתמשת חברת נפלאות.
אין צורך להמליץ על כוסמין או 80% מלא.
תבורכו

המלצה-
לפתוח חבילת שמרים כל שבועיים (אפשר לקנות את החבילות הקטנות).
מנסיון שלי זה עושר להתפחה מצוינת וגם כדי שלא יהיה ריח של שמרים ובכלל נשאר טרי יותר עד סעודה שלישית.

צפה בקובץ המצורף 1463808
צפה בקובץ המצורף 1463809

הבצק הוא הבצק הרגיל,
אם תרצו אותו בכייף.

הטיפ שלי הוא יותר לאופן והמהלך -
אחרי הלישה של כעשר דקות במקסר,
מכסה בניילון נצמד ומגבת לחצי שעה בערך,
בנתיים נותנת לתנור להתחמם על טורבו 50 מעלות.
מורידה את הניילון לשה עם היד ונותנת עוד עשר דקות מנוחה.
ועכשיו שלב הקליעה, מחלקים את הבצק לחלקים , אני שוקלת, כאן בתמונה עשיתי קליעה של שש, אבל כל קליעה תתקבל בברכה.

לאחר הקליעה מכניסים את התבנית לתנור שמחומם על 50 מעלות בערך לעשרים דקות חצי שעה, כשאת בודקת שהחלות עולות ותופחות עד לגובה הרצוי והמקסימלי.
אחרי שהחלות קיבלו תפיחה יפה בתנור, מעלים את המעלות ל 230 , ותותנים לחלות אפייה של כ 10 דקות רבע שעה, כמובן עם השגחה שהן משחימות יפה ולא נשרפות.
הקטע הזה של ההתפחה בתנור נותנת לחלות רכות מטריפה וחלות שלא מתפוררות.
טעם משגע!! ממליצה מאד.
הצלחות רבות,
ושכל הברכות יהיו חלות על ראש כולנו!!

צפה בקובץ המצורף 1463815
מתאים גם ללחמניות (אופן האפיה)?
כמו"כ אשמח לדעת אם אפשר גם בלי טורבו (התנור החלבי שלי בלי טורבו)

@רוחי בלבוחי
אשמח לתשובה :)
את רשמת שאם הנגלה השניה טפחה כבר, אז אפשר להכניס ישירות לחום הגבוה לרבע שעה
אבל תכלס השהייה בתנור על 50 מעלות לא משפיעות גם על המרקם?
הגיוני שחלות נאפות טוב טוב ברבע שעה בלבד על חום גבוה??

@רוחי בלבוחי
אשמח לתשובה :)
את רשמת שאם הנגלה השניה טפחה כבר, אז אפשר להכניס ישירות לחום הגבוה לרבע שעה
אבל תכלס השהייה בתנור על 50 מעלות לא משפיעות גם על המרקם?
הגיוני שחלות נאפות טוב טוב ברבע שעה בלבד על חום גבוה??
כן. זו התשובה.
חלות יכולות להאפות ברבע שעה על גבוה.
אבל לאחרונה קצת שיניתי ואני עושה על 200 עשרים דקות משהו כזה.
תעקבי לפי התנור שלך.
תבדקי שהשחים מלמעלה ושחום בתחתית.
בהצלחה!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה