האם יש למישהו את הכללים אשמח מאוד לקבל זה ממש דחוף ליידוע לי שרבני ביתר קבעו כללים ברורים בנושא הזה כך שהדעות ההלכתיות הנל לא תקפות בביתר
מה דעתך שמדין ''כופין על מידת סדום'' יוותר בעל הדירה ויפתח דרך לכיוון החלל כדי שהשכן יוכל להנות...יש בזה 3 דעות בין הפוסקים... או הראשון שתופס או למי שיש גישה וכופים על מידת סדום או שזה שייך לכל הבניין.
אין שום דין של כופין על מידת סדום במקום פסידא ואפי' פסידא מועטת כגון רעש כמבו' ברמ"א חו"מ שי"בכל שטח שייך לכולם,
אפילו מול הבית שמוציאים מרפסת זה שטח ששייך לכולם,
אלא שאם רק לאחד יש גישה יכול לכפות על כולם
א. מדין כופין על מדת סדום
ב. במצב שיש עוד חללים דומים לכל אחד למשל שכל אחד יכול להוציא מרפסת מול ביתו שלו זה יותר פשוט,
ומדין גוד או איגוד (זאת אומרת כפיה לעשות חלוקה אני יקבל את חלקי כנגד ביתי ואתה תבנה כנגד ביתך)
מה שהיה מקובל תמיד שרק מי שגר בקומה אחרונה בונה על הגג מכיוון שרק לו יש את האפשרות לגשת לשם עם מדרגות מתוך ביתו ועם אישורים מהעייריה, ומדין כופין על מדת סדום,
מה שהשתנה, שנפרץ העניין שבונים ללא אישורים ועושים מדרגות מחדר המדרגות, ומשכרים לאחרים, ממילא יש אפשרות לכל הדיירים לבנות שם, וע"כ החלו בבתי הדין לטעון לדרוש ע"ז כסף,
בנידון דידן עם החלל נגיש רק לדירה אחת חוזר הכופין על מידת סדום שהיה נהוג על גגות.
תשלח מייל לביה"ד בביתר וישלחו לך את הטבלאותהאם יש למישהו את הכללים אשמח מאוד לקבל זה ממש דחוף לי
www.prog.co.il
לא רק הרבנים בביתר קבעו את הכללים אלא ההלכה די ברורה בנושאידוע לי שרבני ביתר קבעו כללים ברורים בנושא הזה כך שהדעות ההלכתיות הנל לא תקפות בביתר
מענייןצ"ע. אבל זה מה ששמעתי מדיין מומחה.
הניסוח הזה קריטיכן.
בחוזה מול הקבלן כל הדיירים חתמו על הסעיפים הללו למעט מי שחתמו במפורש שהחלל לא שייך להם. (לא היו כאלו בבניין שלנו.)
ולגג חתמו שמי שקנה את הדירת גג, הגג שייך אליו עד רום שמיא (אם אני לא טועה זה היה הניסוח)
איזה בתי דין?בענין הזה בגדול פוסקים שלמעיישה השטח שייך לכולם אבל כופין ממידת סדום לתת לבעל הגיש עם תשלום
זה מה שקורה ברוב הבתי דין
והנפק"מ אם יש לשכן אפשרות לדרוש דברים צדדים למשל לוותר לו במקמות אחרים
אבל שמעתי שבעדת הירושלמיים בבית שמש יש דיין גדול מאוד שפוסק ששיך רק ורק לשכן הסמוך
ותמה אני מאוד על זה
או מדין גוד או איגגודאיזה בתי דין?
לא מכיר אפילו אחד שכופה מדין כופין על מידת סדום למכור
ההיפך הוא הנכון. על פי ההלכה ועל פי חוק, כל שטח שהוא מחוץ לתחום הדירות של הדיירים הינו שטח משותף, למעט אם הוא הוצמד בחוזה.הגג שייך למי שקנה דירת גג וכל חלל שייך למי שזה צמוד לדירתו למעט עם נכתב אחרת בחוזה.
אתה מדבר למי שבונה עם היתר... בד''כ כשמדברים על חלל זו בניה ללא היתרמי שרוצה לבנות בשטח מוצמד, צריך גם הוא לשלם "דמי איזון" לכל השכנים, כלומר, את שווי חלקם בזכויות הבניה של הבניין.
ולא לקפוץ, זה לא צרות עין לבקש דמי איזון, אלא ההתנהלות הנכונה - לא רק חוקית, אלא גם הלכתית.
גם מי שבונה ללא היתר.אתה מדבר למי שבונה עם היתר... בד''כ כשמדברים על חלל זו בניה ללא היתר
עברת לטענה נוספת כופין על מידת סדום הי לרוב לא ה"ת של נתינה או ויתור אלא מכירהאו מדין גוד או איגגוד
לפחות אחד כזה אני מכיר בבית שמש.בענין הזה בגדול פוסקים שלמעיישה השטח שייך לכולם אבל כופין ממידת סדום לתת לבעל הגיש עם תשלום
זה מה שקורה ברוב הבתי דין
והנפק"מ אם יש לשכן אפשרות לדרוש דברים צדדים למשל לוותר לו במקמות אחרים
אבל שמעתי שבעדת הירושלמיים בבית שמש יש דיין גדול מאוד שפוסק ששיך רק ורק לשכן הסמוך
ותמה אני מאוד על זה
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //