דרוש מידע חלל מתחת לדירה

• הוסף לסימניות
ידוע לי שרבני ביתר קבעו כללים ברורים בנושא הזה כך שהדעות ההלכתיות הנל לא תקפות בביתר

• הוסף לסימניות
יש בזה 3 דעות בין הפוסקים... או הראשון שתופס או למי שיש גישה וכופים על מידת סדום או שזה שייך לכל הבניין.
מה דעתך שמדין ''כופין על מידת סדום'' יוותר בעל הדירה ויפתח דרך לכיוון החלל כדי שהשכן יוכל להנות...
Just saying

• הוסף לסימניות
ועכשיו ברצינות...
בגמרא מבואר שיכול לומר לבעל החצר הפנימית שיפרח באויר.
אבל לא מוזכר שם אופציה לקחת את זה צעד קדימה ולהגיד לו, כיון שלפרוח באויר אינך יכול וכנראה גם לא תוכל, אקח את החצר הפנימית לעצמי...

• הוסף לסימניות
כל שטח שייך לכולם,
אפילו מול הבית שמוציאים מרפסת זה שטח ששייך לכולם,
אלא שאם רק לאחד יש גישה יכול לכפות על כולם
א. מדין כופין על מדת סדום
ב. במצב שיש עוד חללים דומים לכל אחד למשל שכל אחד יכול להוציא מרפסת מול ביתו שלו זה יותר פשוט,
ומדין גוד או איגוד (זאת אומרת כפיה לעשות חלוקה אני יקבל את חלקי כנגד ביתי ואתה תבנה כנגד ביתך)
מה שהיה מקובל תמיד שרק מי שגר בקומה אחרונה בונה על הגג מכיוון שרק לו יש את האפשרות לגשת לשם עם מדרגות מתוך ביתו ועם אישורים מהעייריה, ומדין כופין על מדת סדום,
מה שהשתנה, שנפרץ העניין שבונים ללא אישורים ועושים מדרגות מחדר המדרגות, ומשכרים לאחרים, ממילא יש אפשרות לכל הדיירים לבנות שם, וע"כ החלו בבתי הדין לטעון לדרוש ע"ז כסף,
בנידון דידן עם החלל נגיש רק לדירה אחת חוזר הכופין על מידת סדום שהיה נהוג על גגות.
אין שום דין של כופין על מידת סדום במקום פסידא ואפי' פסידא מועטת כגון רעש כמבו' ברמ"א חו"מ שי"ב
דין גוד או איגוד נאמר במקומות מסוימים ולא שייך לכל אדם שיחליט שהוא רוצה למכור את השטח המשותף
וביותר, שזה שאין לי גישה למקום לא נותן לך רשות להפקיע את בעלותי.
וכי אם אני לא אוכל לגשת לממון כל שהוא ששייך לי אזי תפקע בעלותי?

נקיטת הפסק היא שלא ניתן להכריח אדם למכור את השטח המשותף וודאי שאסור באיסור חמור להשתלט על שטח משותף

ואם בביתר עסקינן הרי שם ר' צבי ברוורמן הוציא טבלאות מסודרות להסדיר את הצדק והיושר בשטחים משותפים

• הוסף לסימניות
האם יש למישהו את הכללים אשמח מאוד לקבל זה ממש דחוף לי
תשלח מייל לביה"ד בביתר וישלחו לך את הטבלאות
ובכלל ישנו הסכם מפורט בין השכנים שפותר המון סכסוכים וכעסים בין השכנים
הכתובות מייל והטלפונים מופיעים באשכול המצורף

• הוסף לסימניות
ידוע לי שרבני ביתר קבעו כללים ברורים בנושא הזה כך שהדעות ההלכתיות הנל לא תקפות בביתר
לא רק הרבנים בביתר קבעו את הכללים אלא ההלכה די ברורה בנושא
וכמעט לא מצינו מישהו שחלק
בביה"ד בביתר סדרו טבלאות תמחור מאוד ברורות למען הסדר הטוב

• הוסף לסימניות
כן.
בחוזה מול הקבלן כל הדיירים חתמו על הסעיפים הללו למעט מי שחתמו במפורש שהחלל לא שייך להם. (לא היו כאלו בבניין שלנו.)
ולגג חתמו שמי שקנה את הדירת גג, הגג שייך אליו עד רום שמיא (אם אני לא טועה זה היה הניסוח)
הניסוח הזה קריטי
הלכתית רק הניסוח הזה יכול לקבוע
(עומקא דארעא ורום שמיא)

• הוסף לסימניות
בענין הזה בגדול פוסקים שלמעיישה השטח שייך לכולם אבל כופין ממידת סדום לתת לבעל הגיש עם תשלום
זה מה שקורה ברוב הבתי דין
והנפק"מ אם יש לשכן אפשרות לדרוש דברים צדדים למשל לוותר לו במקמות אחרים
אבל שמעתי שבעדת הירושלמיים בבית שמש יש דיין גדול מאוד שפוסק ששיך רק ורק לשכן הסמוך
ותמה אני מאוד על זה

• הוסף לסימניות
בענין הזה בגדול פוסקים שלמעיישה השטח שייך לכולם אבל כופין ממידת סדום לתת לבעל הגיש עם תשלום
אבל שמעתי שבעדת הירושלמיים בבית שמש יש דיין גדול מאוד שפוסק ששיך רק ורק לשכן הסמוך
ותמה אני מאוד על זה
איזה בתי דין?
לא מכיר אפילו אחד שכופה מדין כופין על מידת סדום למכור

• הוסף לסימניות
הגג שייך למי שקנה דירת גג וכל חלל שייך למי שזה צמוד לדירתו למעט עם נכתב אחרת בחוזה.
ההיפך הוא הנכון. על פי ההלכה ועל פי חוק, כל שטח שהוא מחוץ לתחום הדירות של הדיירים הינו שטח משותף, למעט אם הוא הוצמד בחוזה.
כדאי לדעת, שהעובדה ששטח הוצמד לדירה, אינו מהווה אישור לבנות עליו.
מי שרוצה לבנות בשטח מוצמד, צריך גם הוא לשלם "דמי איזון" לכל השכנים, כלומר, את שווי חלקם בזכויות הבניה של הבניין.
ולא לקפוץ, זה לא צרות עין לבקש דמי איזון, אלא ההתנהלות הנכונה - לא רק חוקית, אלא גם הלכתית.

• הוסף לסימניות
מי שרוצה לבנות בשטח מוצמד, צריך גם הוא לשלם "דמי איזון" לכל השכנים, כלומר, את שווי חלקם בזכויות הבניה של הבניין.
ולא לקפוץ, זה לא צרות עין לבקש דמי איזון, אלא ההתנהלות הנכונה - לא רק חוקית, אלא גם הלכתית.
אתה מדבר למי שבונה עם היתר... בד''כ כשמדברים על חלל זו בניה ללא היתר

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
או מדין גוד או איגגוד
עברת לטענה נוספת כופין על מידת סדום הי לרוב לא ה"ת של נתינה או ויתור אלא מכירה
גם לא שמענו כדבר הזה שבעלמא יכפו בית דין את אחד הדיירים למכור חלקו . (למעט מקרים מיוחדים כגון בע"ח וכדו')
גוד או איגוד זה סוגיא מורכבת מאוד אם היא הסתעפות של מידת סדום
ואם אכן זו הצורה בחלוקת שותפות שאינה מתפרקת עד לסופה.
בכל מקרה נניח ואתם צודקים עדיין השכן שבונה כלפי מטה צריך לשלם לשאר הדיירים ואני לא משוכנע שהם יתנגדו לכך.

• הוסף לסימניות
ותמה אני מאוד על זה
לפחות אחד כזה אני מכיר בבית שמש.
אבל תבדוק מה הוא עשה על גגו.....
נ.ב. תראה באשכול השכן שציינתי מה הרב יעקב בלוי שהיה דיין מומחה ביותר של העדה החרדית כתב כבר לפני שנים רבות. [שזה גזל גמור]

• הוסף לסימניות
בעבר קראתי/שמעתי שיעור בנושא הזה מהרב צבי ברוורמן

אולי זה השיעור הרלוונטי

• הוסף לסימניות
מצרפת טבלאות בנושא של בית הדין של הרב ברוורמן,
זה לא העדכני האחרון אבל זה שופך אור על הנושא

קבצים מצורפים

• בית דין ביתר על בניה 1.pdf
    6.4 MB · צפיות: 22
  • בית דין ביתר על בניה 2.pdf
    6.1 MB · צפיות: 29

פרוגבוט