כאן זה הרשת...(לא סומכת על הרשת או 'מתכוני טלפון'..)
תודה רבה!!
חמין מרוקאי קלאסי דווקא כולל קוקי.מחפשת מתכון טוב לחמין מרוקאי קלאסי (בלי קוקי)
בלי כורכום?דגים מרוקאיים:
מתכון ל- 5-7 פרוסות פילה מושט/בורי:
משרים את פרוסות הפילה בקערה עם מים , מלח ומיץ לימון כ10-15 דקות.
בכוס חד פעמית מניחים כף פפריקה גדושה ושליש עד חצי כוס שמן קנולה ומערבבים. מניחים בצד.
בסיר סוטאז' מניחים באופן שווה:
2 גזרים פרוסים לטבעות.
2-3 גמבות אדומות חתוכות לרצועות (אצל אמא שלי מוסיפים גם פלפל אדום חריף).
צרור כוסברה/פטרוזיליה קצוץ.
6-8 שיני שום טרי שלמות ומקולפות.
2 פרוסות לימון כבוש או 3 פרוסות לימון טרי מפולט (ללא הקליפה והציפה). - לא חובה.
מניחים מעל את פרוסות הפילה כשהן חופפות וממליחים אותן מעט.
שופכים מעל בסיבוב את השמן עם הפפריקה.
ממלאים את הסיר במים כמעט עד לגובה הדגים.
מניחים על להבה גדולה ומביאים לרתיחה כשהסיר מכוסה.
כשהתבשיל רותח מסירים את המכסה ומנמיכים את הלהבה.
מדי פעם מנערים את הסיר בתנועה מעגלית.
מבשלים עד שהדג עשוי והרוטב מסמיך ומצטמצם לשליש מכמותו המקורית.
אין כורכום בדג מרוקאי אמיתי.בלי כורכום?
מוזר לי, אבל יכול להיות שאת צודקת.אין כורכום בדג מרוקאי אמיתי.
וגם לא עגבניות.
קראתי גם ספרי בישול מרוקאיים. לא היו עגבניות בדגים והמשפחה שלי באה מכמה וכמה איזורים.מוזר לי, אבל יכול להיות שאת צודקת.
למרות שקראתי הרבה מתכונים לדג מרוקאי ב"רשת"
ובכולם יש גם עגבניות וגם כורכום.
אבל יכול להיות שזה מתכונים מאזור אחר של מרוקו.
ואתם מגיעים מאזור שבו לא היה נהוג להוסיף עגבניות.
זה מאוד הגיוני, לאור העובדה שבארץ למשל, ברוב הפיצריות מצרפים לפיצה רוטב אלף האיים או רוטב איולי בסגנון דומה.
ובפיצריות בערים מסויימות בצפון מצרפים קטשופ! (שזה הזוי לחלוטין) וזאת עדיין אותה מדינה קטנה.
בשבילי ועוד רבים פרוג הוא לא 'רשת'כאן זה הרשת...
יש כאן ביקוש בלי קוקי,חמין מרוקאי קלאסי דווקא כולל קוקי.
מפרידים את האורז, התירס היבש והחיטה- כ"א מהם בשקית משלו.
נכון, גם כתבתי בכולם, וזה לא היה מדוייק..קראתי גם ספרי בישול מרוקאיים. לא היו עגבניות בדגים והמשפחה שלי באה מכמה וכמה איזורים.
לא פוסלת את האפשרות של השינויים בין איזורים כי הם אכן היו לפעמים משמעותיים מאד אבל העגבניות לדעתי הן סרח עודף שנוצר רק בפיוז'ן של המטבח הישראלי (בדיוק כמו שיש שמוסיפים אבקת מרק עוף רחמנא לצלן)
אולי המילה אמיתי לא מדויקת.
אמא שלי מכינה בלי קוקי אבל בנגיעות אשכנזיות כלומר: עם גריסי פנינה, שעועית וחומוס ביחד עם אסאדו, ביצים , תפו"א ובטטות.יש כאן ביקוש בלי קוקי,
בכול אופן אשמח מאוד למתכון .
מתוך עז תלםקראתי גם ספרי בישול מרוקאיים. לא היו עגבניות בדגים והמשפחה שלי באה מכמה וכמה איזורים.
לא פוסלת את האפשרות של השינויים בין איזורים כי הם אכן היו לפעמים משמעותיים מאד אבל העגבניות לדעתי הן סרח עודף שנוצר רק בפיוז'ן של המטבח הישראלי (בדיוק כמו שיש שמוסיפים אבקת מרק עוף רחמנא לצלן)
אולי המילה אמיתי לא מדויקת.
www.thekitchencoach.co.il
א. החכמתי. תודה.מתוך עז תלם
צפה בקובץ המצורף 831905המדריך: איך להכין דג מרוקאי מושלם | The Kitchen Coach
טעם של שבת • עז תלם משתף במדריך המלא להכנת דג מרוקאי: תבשיל אדום ועשיר מעגבניות, שום, פלפלים חריפים וכוסברה עם פפריקה וכורכום. מתכון מפורט שלב אחר שלב בתמונותwww.thekitchencoach.co.il
גם אני מניחה שהשתמשו בבד.. האם במרוקו היו שקיות קוקי? אני מניחה שהתשמשו בבד כלשהו. אם ההסתייגות של פותחת האשכול היא בריאותית, זה יכול להוות פיתרון, לא?
יתכן ולהם יש גרסאות שאיני מכירה.נמתין לניקים אחרים.
ממש לא שאלה של בורים וזה מבלבל בהחלט.. מה ההבדל בין דג מרוקאי לחריימה (שאלה של בורים, אני יודעת. מה לעשות זה מה שאני)
פעם ראשונה במטבח לשבת -
מחפשת מתכון טוב לחמין מרוקאי קלאסי (בלי קוקי)
ודגים מרוקאים.
(לא סומכת על הרשת או 'מתכוני טלפון'..)
כאן זה הרשת...
אולי עם חכה..אולי תסבירו, איך משיגים דג בלי רשת?...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים