מידע שימושי חמירא סכנתא : גדר עם שער עם קודן נעילה סביב לבריכה בצימר

• הוסף לסימניות
שלחתי מייל לח"כ אייכלר - להלן ציטוט:
מידי שנה אנו שומעים על מקרים ל"ע של טביעה של פעוטות בבריכות של צימרים
לעניות דעתי ניתן למנוע את האסונות הנ"ל ע"י חקיקת חוק שיחייב כל משכיר צימר להציב גדר עם שער שמקיף את הבריכה
וזו תגובתו :
מאחר ומדובר בנושא שחיים תלויים בו, ועד שנבחן את הנושא מול היועצים המשפטיים, נראה שחובה על כל אחד ואחד ששוכר צימר עם בריכה לוודא שהבריכה מגודרת וחלילה שלא ללכת לצימרים עם בריכות שאינן מגודרות ובפרט עם ילדים.
לא נותר לי אלא לפרסם את הדברים ולעורר את הציבור:
אם כל אחד שיוצא לחופש ידרוש גדר סביב לבריכה מבלי להתפשר כל בעלי הצימרים ישתפו מהר מאוד פעולה .
אודה לכל מי שאכפת לו שיקפיץ את האשכול

שנתבשר בשורות טובות

• הוסף לסימניות
ממש לאחרונה קראתי על מקרה טביעה בצימר, כשהבריכה היתה בחדר נפרד ונעול וילד בן שלוש הצליח להשתחל....
אבל בקושי הצליחו להשתחל בשביל להוציא אותו משם :(
עצוב , נכון , השער עדיין לא פוטר את ההורים מלשמור על הילדים

• הוסף לסימניות
אם תצליחי להציל חיים של מישהו אחד,
תקבלי שכר אינסופי על 5 דקות!

על כל מצוה מקבלים אין סוף, אבל זה סוג של אין סוף בחזקת אין סוף.
כל המציל...

• הוסף לסימניות
אני מחכה לח''כ שיעביר גם חוק על סורגים בדירות .שכל שנה גובה מאיתנו קרבנות צעירים רח''ל.
יותר דחוף
כי זה כל יום כל היום ולא רק בשבועיים של בין הזמנים או כמה ימים באמצע השנה
לתוך זה גם חשוב שיהיה מנעול נוסף גבוה בדלת....

• הוסף לסימניות
השמירה שלי זה ההחלטה לא לנסוע לצימרים עם בריכה...
אני מניח שכוונתך בגלל שבריכה בצימר הוא פשוט לא בגדר דבר נצרך, נכון?
כי לולא כן, הרי באותה מידה אפשר גם להיות ספונים כל היום בבית, וגם אז לחשוש שאיכשהו הילד ישתחל החוצה ויתפרץ לכביש.

• הוסף לסימניות
אני מחכה לח''כ שיעביר גם חוק על סורגים בדירות .שכל שנה גובה מאיתנו קרבנות צעירים רח''ל.
לגבי הצימרים ,גם אני מתעקש רק צימרים שהבריכה נעולה בתוך חדר והמפתח אצלי כל הזמן.
יש עוד מישהו שלא שם סורגים בדירות ?? :eek:
למה צריך חוק לכזה דבר פשוט ??!

• הוסף לסימניות
לגבי הצימרים ,גם אני מתעקש רק צימרים שהבריכה נעולה בתוך חדר והמפתח אצלי כל הזמן.
לא הבנתי
מישו מחכה שיחוקקו חוק המחייב סורגים?
יש פה מישהו עם ילדים שזה עוד לא ברור לו?
או שלא הבנתי?

• הוסף לסימניות
אני מניח שכוונתך בגלל שבריכה בצימר הוא פשוט לא בגדר דבר נצרך, נכון?
כי לולא כן, הרי באותה מידה אפשר גם להיות ספונים כל היום בבית, וגם אז לחשוש שאיכשהו הילד ישתחל החוצה ויתפרץ לכביש.
ממש לא.
וההבדל הוא גדול.

• הוסף לסימניות
יש עוד מישהו שלא שם סורגים בדירות ?? :eek:
למה צריך חוק לכזה דבר פשוט ??!
אתה צודק.
מבחינה הלכתית יבשה, חובת מעקה בחלון היא רק במידה והחלון הוא מתחת לעשרה טפחים מהקרקע. אבל אין ספק שיש כאן את אותו רעיון של מצוות מעקה, בעיקר כשיש ילדים קטנים שהופכים כל "למעלה מעשרה טפחים" ל"מתחת לעשרה טפחים"...

• הוסף לסימניות
למה כוונתך?
לצאת עם ילדים לצימר שיש בו בריכה צמודה.
זה לקחת סיכון לטביעה, כן?
כי כמו שרואים, גם גדר ומנעול ובריח לא עוזרים..
לצאת מהבית ולעבור כביש(במעבר חציה ובזהירות) אין דרך להמנע מיזה
זה הכרחי.
אף אחד לא ימות מלצאת לצימר בלי בריכה
ישנם מספיק מקומות עם בריכה מרכזית לפי שעות וכו..
לא חשבתי שני אפילו צריכה להסביר דבר כזה.
האמת.
המשך חופשה בטוחה.

• הוסף לסימניות
לצאת עם ילדים לצימר שיש בו בריכה צמודה.
זה לקחת סיכון לטביעה, כן?
כי כמו שרואים, גם גדר ומנעול ובריח לא עוזרים..
לצאת מהבית ולעבור כביש(במעבר חציה ובזהירות) אין דרך להמנע מיזה
זה הכרחי.
אף אחד לא ימות מלצאת לצימר בלי בריכה
ישנם מספיק מקומות עם בריכה מרכזית לפי שעות וכו..
לא חשבתי שני אפילו צריכה להסביר דבר כזה.
האמת.
המשך חופשה בטוחה.
זה בדיוק, אבל בדיוק מה שכתבתי.
אולי תקראי שוב.

• הוסף לסימניות
אתה צודק.
מבחינה הלכתית יבשה, חובת מעקה בחלון היא רק במידה והחלון הוא מתחת לעשרה טפחים מהקרקע. אבל אין ספק שיש כאן את אותו רעיון של מצוות מעקה, בעיקר כשיש ילדים קטנים שהופכים כל "למעלה מעשרה טפחים" ל"מתחת לעשרה טפחים"...
קודם כל חידשת לי
מה פרוש ? אם החלון יותר מעשרה טפחים לא צריך מעקה ?? הרי בור עשרה זה בור שממית ! אז מה זה שונה ?!
טוב אבל בלי קשר לנושא ההלכתי - הגיון פשוט של שמירה על עצמינו ועל הילדים !

• הוסף לסימניות
הרי בור עשרה זה בור שממית ! אז מה זה שונה ?!
בור עשרה זה בור ששפתו שווה לפני הקרקע, או ששפתו גבוהה מפני הקרקע פחות מעשרה טפחים (לא ניכנס לדיון בזה עכשיו).
כאן אנחנו מדברים על חלון שכדי ליפול ממנו, חלילה, צריך לעלות למעלה מעשרה טפחים ורק אז שייך ליפול.
ראה כאן.

• הוסף לסימניות
זה בדיוק, אבל בדיוק מה שכתבתי.
אולי תקראי שוב.
הגבתי על מה שכתבת שבריכה לא לכל אחד הוא דבר נצרך ולכן יש שנמנעים מכך.
הבנתי לא נכון?
יש מצב

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה