דרוש מידע חנות חשודה

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
ופתאום עולה לי שאלה שאף מי שמחמיר לא לאכול חמץ שנמכר לא ראיתי אף אדם שמחמיר לא לשתות ויסקי אף שהוא לכאורה ודאי נמכר
בודאי שמחמירים.
לא קונים ויסקי עד אחרי החגים.
או שקונים בדיוטי פרי בחו"ל, שרוב הסיכויים היה אצל גוי בפסח.
או שקונים מיד עכשיו בצאת החג, אצל הערבים.

• הוסף לסימניות
לא קונים ויסקי עד אחרי החגים.
זה בעיה, כי הויסקי מיוצר במשך 10 שנים, ובודאי עברו עליו לפחות 10 פסחים, אבל שמעתי שזה בבעלות גוי עד השיווק. [אני מתכוון כמובן לויסקי בכשרות הבד"ץ, ויסקי ללא כשרות הוא בודאי בבעלות גוי]

• הוסף לסימניות
לקנות חמץ לפני פסח על מנת למכור זה דבר בעיתי, מוציא את כל הטעם מביעור חמץ
@דובשניה יש לך מקור? מענין אותי

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אפשר לדעת איפה ?
אני רוצה לקנות

• הוסף לסימניות
כיום, בשעת הטחינה מרטיבים את חיטים במים, כך שהם חמץ גמור. (אל תגידו לי שלא זרקתם בער"פ את הקמח שנשאר לכם...)
נא לא לכתוב שטויות
המשנ"ב מביא רמב"ם וכן רש"י שכבר בזמנם היו מרטיבים את החיטים וזה לא משהו שחידשו היום
ושם הוא כותב שחיטה לטוטה (שהרטיבו אותה במים וטחנו מיד) אסור להשתמש בה בפסח, אבל אין איסור להשהות קמח שהרטיבו אותו בפסח.
כך שחמץ גמור זה ודאי לא !

• הוסף לסימניות
זה בעיה, כי הויסקי מיוצר במשך 10 שנים, ובודאי עברו עליו לפחות 10 פסחים, אבל שמעתי שזה בבעלות גוי עד השיווק. [אני מתכוון כמובן לויסקי בכשרות הבד"ץ, ויסקי ללא כשרות הוא בודאי בבעלות גוי]
בדיוק.
הרעיון של עד אחרי החגים, כי זה זמן סביר שהמוכר כבר גמר את הויסקי שהיה לו בחנות וקיבל אספקה חדשה מגוי.

• הוסף לסימניות
כיום, בשעת הטחינה מרטיבים את חיטים במים, כך שהם חמץ גמור. (אל תגידו לי שלא זרקתם בער"פ את הקמח שנשאר לכם...)
הפתרון לזה זה או טחינה יבשה או טחינה לאח הפסח.
הקמח שממנו עושים מצות הוא קמח יש לחלוטין.
הרבה מתירים את זה
אני עם לחמניות שהכנתי עכשיו מקמח שמכרנו לגוי

• הוסף לסימניות
, מי שמקפיד על מוצרים שלא נמכרו לגוי מוגבל מאוד בקניית מוצרים אחרי פסח.
מוגבל מאד כל השנה
הרבה מאד חומרי גלם חמץ גמור נמכרו לגוי ונעשים מהם מוצרים גם חצי שנה ויותר אחרי פסח.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
כל המנהג להקפיד זה רק עד אחרי שבועות
נכון, יש כמה מקהילות החסידים שמקפידים על זה רק עד שבועות [מכיון שהם ימי דין וכו' - המקור זה מהרה"ק רי"א מזידיטשוב],
אבל אלו הליטאים שמקפידים נראה לי שהם מקפידים גם אחרי שבועות.

• הוסף לסימניות
זה ברור שמעיקר הדין אפשר למכור לגוי חמץ גמור לכתחילה
ולכן לקנות פיצה או לחמניה מיד בצאת החג
במאפיה שעכשיו אופה מבצק מוקפא מעריו"ט שנמכר לגוי זה לכתחילה!
ודאי שיש מחמירים, ובכל נושא יש מחמירים,
ועל המחמירים לדאוג לעצמם ואף אחד לא צריך להזכיר להם לשמור על החומרות שלהם,
ובפרט בחומרא של נטחן לאחר הפסח ונאפה וכו' שזה חומרא רחוקה
(או לחילופין חומרא שאי אפשר לעמוד בה, למי שקצת מתמצא בהיקף הסחורות שנמצאים במחסנים בבעלות יהודית
ומי מדבר על חומרי גלם מחמץ שעברו עליהם עשרים פעמים חג הפסח, כך שכנ"ל אי אפשר לעמוד בחומרא זו,
וגם כך זה חומרא רחוקה ואכמ"ל, העיקר לא להתפתות שיודעים לבד... לך תשאל מו"ץ שמתמצא בענין ויסביר לך למה זה כל כך רחוק...אז נכון שיש צדיקים שהם כבר בדרגה שמחמירים אפילו בזה, אבל אנחנו פשוטי עם אם כבר מחמירים אולי עדיף להחמיר בדברים שהם כמעט מעיקר הדין כמו מכונת גילוח וכבוד ת"ח ושמירת עיניים וכדו')

• הוסף לסימניות
אם אינני טועה מסופר שהגאון מוילנא היה מוכר חמץ ממש במכירת חמץ ואוכל אותו לאחר הפסח כדי להראות שהמכירה אמיתית.
בדיוק הפוך
ציטוט מספר "מעשה רב"

קפ​

שלא למכור שום דבר חמץ כי אם מכירה עולמית:

קפא​

אחר הפסח אין ליקח מן השוק מה שאופין מקמח של ישראל ומשמרים ויי"ש ושכר של ישראל כי המכירה גרוע ע"כ לא יקנה רק שיהא משל א"י או הקמח של ישראל אם אינו לתותח ויי"ש ושכר של ישראל לא ישתה עד שיעשה מחדש:

אגב אחד מהטענות שעלו כאן שזה חומרא שא"א לעמוד בה, קודם כל מי שבאמת רוצה יכול בהחלט לעקוב גם לאחר זמן יש כיום קו מידע של הרה"ג ר' חיים כ"ץ שמסייע מאוד עם מידע לאורך כל השנה, חוץ מזה חומרא שא"א לעמוד בה במאת האחוזים לא שווה לעשות מה שאפשר? או הכל או כלום איזה סוג טיעון זה

• הוסף לסימניות
העיקר הוא שזה חומרא רחוקה
ועל זה יש להוסיף שקשה לעמוד בזה
לא שקשה להישמר במאה אחוז
רק שקשה לעמוד בארבעים אחוז
ואולי פחות מזה...
ואולי לא שווה את המאמץ לנוכח 2 הסיבות כנ"ל,
שוב כמו שכתבתי
כדאי לשאול יודעי דבר לפני שמביעים דעה החלטית...

• הוסף לסימניות
יש מאפיות ששייכות לגוי.(גם בערים חרדיות)
צריך פשוט לבדוק כל מקרה לגופו.
וכמובן-
להקפיד לראות תעודה של מכירת חמץ.
כי עם כל הכבוד ל"נטחן" יש גם מושג של "חמץ שעבר עליו הפסח"
ולא כדאי להתבלבל בין איסורים למנהגים או חומרות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה