דו"ח חניתי באפור, וקבלתי דוח על חנית הרכב במקום שמפריע לתנועה -

• הוסף לסימניות
זה היה רחוב שקט וריק, עם מדרכה אפורה שלכל אורכה חנו רכבים, לא זכור לי שראיתי שום תמרור בתחילת הרחוב שמורה על איסור חניה.
יש למישהו רעיון מה יכולה להיות העבירה? נרשמה עבירה 14, אבל לא עולה לי בדל רעיון איזה הפרעה נעשתה.

• הוסף לסימניות
זה היה רחוב שקט וריק, עם מדרכה אפורה שלכל אורכה חנו רכבים, לא זכור לי שראיתי שום תמרור בתחילת הרחוב שמורה על איסור חניה.
יש למישהו רעיון מה יכולה להיות העבירה? נרשמה עבירה 14, אבל לא עולה לי בדל רעיון איזה הפרעה נעשתה.
מצלמה?

• הוסף לסימניות
שלי? אין לי, זה רכב ליסינג, לא ידוע לי שיש בו
והם רשמו שצולם, אבל בינתיים לא מבינה איך רואה באתר או בדרך כל שהיא את הצילום
השאלה שלי הייתה האם הדו''ח הוא מהמצלמה או פקח

• הוסף לסימניות
זה מה שהgpt כתב לי

לא 🙂
במרבית הערים בישראל אפור לא אומר "מותר", אלא פשוט שאין סימון חניה רשמי במקום הזה.

המשמעות בפועל:

• כחול-לבן – חניה מותרת בתשלום/בהיתר תושב.
  • צהוב-אדום – חניה אסורה לחלוטין (כמעט תמיד).
  • אפור / בלי צבע – לא מוגדר במפורש כחניה מוסדרת, ולכן מותר רק אם אין שלט או חוק עזר האוסר זאת.
  • אבל: בערים מסוימות (כמו נתניה, הרצליה, תל אביב בחלק מהרחובות) – אם אין סימון, העירייה קובעת לפי חוק העזר שחניה מותרת רק במקומות שסומנו, וכל השאר נחשב עבירה 14.

כלומר, באזורים כאלה אפור משמעו "אין חניה מוסדרת", ולכן אסור.
במקומות שאין חוק עזר כזה – אפור יכול להיות מותר, כל עוד אין תמרור/שלט איסור.

אם תגיד לי את שם העיר – אוכל לבדוק אם אצלכם אפור נחשב מותר או אסור לפי החוק העירוני.

• הוסף לסימניות
זה מה שהgpt כתב לי

לא 🙂
במרבית הערים בישראל אפור לא אומר "מותר", אלא פשוט שאין סימון חניה רשמי במקום הזה.

המשמעות בפועל:

• כחול-לבן – חניה מותרת בתשלום/בהיתר תושב.
  • צהוב-אדום – חניה אסורה לחלוטין (כמעט תמיד).
  • אפור / בלי צבע – לא מוגדר במפורש כחניה מוסדרת, ולכן מותר רק אם אין שלט או חוק עזר האוסר זאת.
  • אבל: בערים מסוימות (כמו נתניה, הרצליה, תל אביב בחלק מהרחובות) – אם אין סימון, העירייה קובעת לפי חוק העזר שחניה מותרת רק במקומות שסומנו, וכל השאר נחשב עבירה 14.

כלומר, באזורים כאלה אפור משמעו "אין חניה מוסדרת", ולכן אסור.
במקומות שאין חוק עזר כזה – אפור יכול להיות מותר, כל עוד אין תמרור/שלט איסור.

אם תגיד לי את שם העיר – אוכל לבדוק אם אצלכם אפור נחשב מותר או אסור לפי החוק העירוני.
פעם ראשונה ששמה לב לכזה דבר
מדובר על ירושלים
מה הכוונה רק במקומות שסומנו, סומנו בתמרור?

• הוסף לסימניות
אולי זה חסם כניסה לחצר או לחנייה פרטית או לבניין או משהו כזה?

• הוסף לסימניות
לפי פורום תעבורה משפטי, "אבני שפה הצבעות בצבע אפור אינן מוגדרות כמקום חנייה מוסדר", והמשמעות היא שחנייה באזור כזה לא מוגדרת כמותרת, אלא רק אם קיים תמרור שמורה אחרת

• הוסף לסימניות
יכול להיות שזה חסם נתיב?

• הוסף לסימניות
וחנו עוד רכבים ולא קיבלו דוח?
יכול להיות שזה מיועד לחניה לתושבים בלבד או משהו כזה?

• הוסף לסימניות
וחנו עוד רכבים ולא קיבלו דוח?
יכול להיות שזה מיועד לחניה לתושבים בלבד או משהו כזה?
זה קרה לי בעבר בירושלים, קבלתי שני דוחות באותו לילה, אחד ב 12 בלילה אחד ב 6 בבוקר... אבל אז זה היה 100 ש"ח לדוח, ופה זה 250, אז לא.

• הוסף לסימניות
הרבה פעמים פקחים יתנו דו"ח גם אם זה לא מוצדק ובאמת במקרים אלו יש יותר סיכוי שהערעור יתקבל.

• הוסף לסימניות
ראיתי פעם חניה באפור שאם מישהו חונה שם הוא חוסם לגמרי את המעבר, לא הבנתי איך זה "אפור", כנראה שאפור זה לא היתר חניה גורף.

• הוסף לסימניות
ראיתי פעם חניה באפור שאם מישהו חונה שם הוא חוסם לגמרי את המעבר, לא הבנתי איך זה "אפור", כנראה שאפור זה לא היתר חניה גורף.
ברור שצריך להיות עם עיניים ושימת לב שלא מפריע
אבל כן רשמו פה למעלה שאפור זה לא היתר, למרות שזה מוזר, אם זה לא היתר, אז למה זה לא אדום לבן

• הוסף לסימניות
נכנסתי, רשום שם אכן פרטי הדוח, ורשום באופן שיש בו כדי להפריע
ואין באתר תמונה.
בעוד שבדוח עצמו נרשם שהעבירה צולמה
חובת ההוכחה חלה עלי או עליהם?
היה לי פעם דוח באתר שלהם בלי תמונה,
וכבר שמחתי שאין להם ראיות.
רק אחרי חודש התמונה הועלתה פתאום לאתר.
הגשתי ערעור, לא הגיבו עד לרגע זה. (שנה וחצי מהדו"ח).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה