דרוש מידע חסד ואמת ... פוסט מענין

• הוסף לסימניות
תשובה: היות והוא לא עושה את זה בשביל פרנסתו אלא בכדי לעזור לאנשים (לחסוך מזמנם)
וכן הוא לא לוקח מחיר של נהג מונית ולא מקבל משכורת של נהג אוטובוס אל גובה מחיר של דמי השתתפות בכדי לחסות את הדלק ולא יותר מזה הרי זה נקרא חסד לכל דבר
שאלה לי אליך

חסד שהוא על חשבון הזולת האם הוא יקרה חסד?
מה זה שונה ממצווה הבאה בעבירה?

או שאתה חולק על זה שזה על חשבון הזולת?
הרי גם אשתו התלוננה ברמזים
והרי גם המעסיק התלונן וכו וכו

• הוסף לסימניות
זה רק הצורה לספר את הסיפור , והסיפור גם נכון אם הוא חשב על זה לבד :rolleyes:

@שימיShim​

אתה סוטה מהדיון כי החלטת שמדובר שאשתו לא מעיונית וגם המעסיק וכבר הגבתי לך למעלה
דווקא אשתו ממש לא אכפת לה אם הוא מפרנס בדרך זן או אחרת . וגם למעסיק לא אכפת לו שיוריד
לו כסף או שיחליף עבודה :)
כמובן שבמקרה אחר אתה צודק וזה יהיה מצווה הבאה בעברה

• הוסף לסימניות

@שימיShim​

אתה סוטה מהדיון כי החלטת שמדובר שאשתו לא מעיונית וגם המעסיק וכבר הגבתי לך למעלה
דווקא אשתו ממש לא אכפת לה אם הוא מפרנס בדרך זן או אחרת . וגם למעסיק לא אכפת לו שיוריד
לו כסף או שיחליף עבודה :)
כמובן שבמקרה אחר אתה צודק וזה יהיה מצווה הבאה בעברה
אז למה היא מעירה לו כל הזמן?
לפי זה בעצם יוצא שזה נתון מיותר שלא קשור לשאלה

ואפשר גם היה לספר שלאשתו יש בגד בצבע שחור
וכן לאבא יש משקפיים וורדים

• הוסף לסימניות
ברור שזה לא המקרה ברוב המוחלט של המקרים
ונהג אגד וכן בעל המכולת עובדים
כדי להרוויח כסף

בלי שום מטרה של חסד
כי מה חסר ? חסר רק הכוונה !
ברור שאם אין כוונה אז זה לא חסד
אבל אם הם מתכוונים למשל נהג הוא מתכווין לעסות חסד עם האנשים שיוכלו להגיע למקום חפצם - אז זה כן יהיה חסד

• הוסף לסימניות
תודה, @הכל לטובה תמיד , על הנושאים והסיטואציות המענינות! את פותחת דיונים מהסוג שיוצאים ממנו עם משהו לחיים, באמת תודה!
למדתי ממך (לא רק בדיון הזה, גם בקודמים),
אבל כן יש לי קצת מה להוסיף (כהרגלי בקודש)... (:
שלומי גר בירושלים ועובד בבני ברק
אני רואה שאת אוהבת את השם שלומי...
בבוקר הוא נוסע עם הרכב שלו מירושלים לבני ברק
הוא רצה לעשות חסד והחליט שהוא ייקח כל יום טרמפים
לעזור לאנשים להגיע לבני ברק - חסד לא ?
נהדר (כל עוד במקרה הזה לא מסוכן להסיע טרמפים. אבל בלי להכנס לנושא הזה...).
אחרי קצת זמן הוא חשב אם כבר הוא נוסע למה שלא יקרב את האנשים עוד קצת לכיוון שצריכים להגיע
אמנם הוא יתעכב קצת, אבל בשבילו נסיעה של 5 דקות.
ומי הרשה לו לאחר לעבודה? הזמן לא שלו, הוא פועל שכיר. אם יש עניין שאינו סובל דיחוי, אולי אפשר לשאול את מי ששכר אותך, ושיוריד לך במשכורת. אבל כאן, ככה סתם? והוא אפילו לא שאל, רק אחר כך הבוס שלו הודיע שבגלל האיחורים הוא מתחיל להוריד לו במשכורת.
אמרה לו אשתו: אבל הדלק עולה המון כסף,
אז שלומי החליט שהוא ישים קופה ברכב וכל מי שיעלה ישתתף בהוצאות - עדין חסד, לא ?
נראה לי שלפחות חלק מהנוסעים בטרמפ העדיפו את המתכונת הקודמת, כשהוא הסיע אותם עד בני ברק וזהו, לא עד בדיוק היעד אליו הם רצו להגיע, אבל בחינם. זו אחת הסיבות שהם לא רצו לנסוע באוטובוס, לא?
אחרי קצת זמן הבוס שלו אמר לו שהוא מוריד לו במשכורת בגלל שהוא מתעכב בבוקר ומגיע מאוחר
אמרה לו אשתו חסד חסד אבל פרנסה מהיכן? החליט שהוא ייקח קצת יותר כסף מכל נוסע
הכול בשביל החסד !
יכול להיות שהמשמעות (עבודה או חסד) אכן תלויה בכוונה, אני לא מאד מבינה בזה. אבל בואו נחשוב על מקבלי החסד, הכוונה שלו לא משנה, במקרה הזה, את העובדה שפעם הם נסעו לבני ברק ללא תשלום, מה שהווה עבורם הקלה והיה בשבילם באמת חסד עצום, וכעת יש להם אפשרות- כמו פעם, לפני תחילת החסד- לנסוע באוטובוס או לנסוע עם שלומי במחיר דומה. (אולי תגידו שזה חסד באיכות, שהרי אין דומה נסיעה מפרכת באוטובוס לנסיעה במכונית ממוזגת, אבל גם זה חסד שירד מדרגתו (נראה לי, אבל ידוע שעליונים למטה ותחתונים למעלה, אז תקנו אותי אם בסיטואציה הזאת זה כך ואני טועה) מהחסד הקודם- של נסיעה עד בני ברק במכונית ממוזגת ללא תשלום!)

• הוסף לסימניות
תודה, @הכל לטובה תמיד , על הנושאים והסיטואציות המענינות! את פותחת דיונים מהסוג שיוצאים ממנו עם משהו לחיים, באמת תודה!
למדתי ממך (לא רק בדיון הזה, גם בקודמים),
אבל כן יש לי קצת מה להוסיף (כהרגלי בקודש)... (:

אני רואה שאת אוהבת את השם שלומי...

נהדר (כל עוד במקרה הזה לא מסוכן להסיע טרמפים. אבל בלי להכנס לנושא הזה...).

ומי הרשה לו לאחר לעבודה? הזמן לא שלו, הוא פועל שכיר. אם יש עניין שאינו סובל דיחוי, אולי אפשר לשאול את מי ששכר אותך, ושיוריד לך במשכורת. אבל כאן, ככה סתם? והוא אפילו לא שאל, רק אחר כך הבוס שלו הודיע שבגלל האיחורים הוא מתחיל להוריד לו במשכורת.

נראה לי שלפחות חלק מהנוסעים בטרמפ העדיפו את המתכונת הקודמת, כשהוא הסיע אותם עד בני ברק וזהו, לא עד בדיוק היעד אליו הם רצו להגיע, אבל בחינם. זו אחת הסיבות שהם לא רצו לנסוע באוטובוס, לא?

יכול להיות שהמשמעות (עבודה או חסד) אכן תלויה בכוונה, אני לא מאד מבינה בזה. אבל בואו נחשוב על מקבלי החסד, הכוונה שלו לא משנה, במקרה הזה, את העובדה שפעם הם נסעו לבני ברק ללא תשלום, מה שהווה עבורם הקלה והיה בשבילם באמת חסד עצום, וכעת יש להם אפשרות- כמו פעם, לפני תחילת החסד- לנסוע באוטובוס או לנסוע עם שלומי במחיר דומה. (אולי תגידו שזה חסד באיכות, שהרי אין דומה נסיעה מפרכת באוטובוס לנסיעה במכונית ממוזגת, אבל גם זה חסד שירד מדרגתו (נראה לי, אבל ידוע שעליונים למטה ותחתונים למעלה, אז תקנו אותי אם בסיטואציה הזאת זה כך ואני טועה) מהחסד הקודם- של נסיעה עד בני ברק במכונית ממוזגת ללא תשלום!)
יפה ונכון

• הוסף לסימניות
גם נהג אוטובוס אם יחשוב שהוא עושה את העבודה שלו כדי לעזור לאנשים להגיע למקום חפצם הוא גם עושה חסד בכל רגע ורגע של העבודה שלו, ומה שהוא מקבל משכורת זה לא גורע מהחסד (כמו שהזכירו בשם החפץ חיים ניסיתי לחפש כרגע לא מצאתי).
מסופר על ר' שלום שבדרון זצ"ל, שפעם אחת פגש אותו ר' איזיק שר זצ"ל ברחוב כשהיה עם הילדים, שאל ר' איזיק שר מה אתה עושה, ענה ר' שלום שבדרון אשתי לא מרגישה טוב, אז אני לוקח את הילדים לסבתא כדי שאשתי תוכל לנוח. הגיב על כך ר' איזיק שר, הפרה הגדולה לוקחת את הפרות הקטנות לסבתא, הביט בו ר' שלום שבדורן במבט תמה מה הכוונה, הסביר ר' איזיק שר שאם הוא יכניס מחשבה במעשה שהוא עושה זה יכול להיות חסד שרוצה לעזור לאשתו ולכן הוא לוקח את הילדים לסבתא, אבל עם לא יחשוב את זה זה כמו בהמה שעושה מעשה.
לכן כל מעשה שאדם עושה גם אם זה העבודה שלו אם הוא חושב על עזרה לשני זה יהיה גם חסד ואפי' שהוא מקבל על זה משכורת.
מענין לענין גם לומר לנהג תודה זה דבר יפה וטוב לעשות אפילו שהוא מקבל משכורת על זה שהוא מסיע את הנוסעים, הרי הוא עזר לנובע להגיע למקום חפצו.
אמר ה'חפץ חיים' לרוקח של העיירה: "כמה אני מקנא בך, שבתרופות שאתה מוכר אתה מציל נפשות". ענה לו הרוקח: "הרי כוונתי לשם רווח ממון". אמר לו ה'חפץ חיים': "מהיום והלאה תחשוב שכוונתך גם על עשיית חסד, וממילא מה שאתה מקבל גם כסף לא יגרע מהמצווה".

ויסופר כי אותו רוקח היה רחוק מתורה ומצוות, ולאחר שיחה זו של ה'חפץ חיים' הלך לדרכו והחל להתעורר מעט מתרדמתו, והתחיל לכוון באמת בכל מעשה לשם גמ"ח. וכמובן החל לדאוג יותר בהכנת התרופות עד שהמעשים השפיעו עליו והתחיל להרהר בנפשו: 'וכי זו המצווה היחידה שיש?! הרי למדתי בצעירותי שיש מצוות תפילין וכו", ואט־אט התחיל לקיים עוד ועוד מצוות עד שנהיה למדקדק בקלה כבחמורה.

אף אנו מקיימים מצוות רבות, אך לעתים בלי משים לב לצירוף המחשבה. וזהו שתיקנו אמירת ה'לשם ייחוד קודשא בריך הוא' לפני קיום המצווה. אם כן, למה נגרע מהמצוות את שלמותן? תוספת המחשבה היא התבלין הנותן טעם נוסף למצווה וחבל להפסיד זאת.

• הוסף לסימניות
לא זוכרת מי אמר את זה אבל זה אמרה ידועה-
מה ההבדל בין מי שעושה חסדים לבין פראייר?
ההסתכלות
וזה לא קשור אם הוא לוקח על זה כסף או לא
ברגע שבוא בא לזה מתוך שליחות ורצון לעזור ליהודי, כבר יש לו זכות עצומה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה