למיטב ידעתי בפרקי אבות נאמר "בן חמש למקרא" דהיינו בגיל חמש מתחיל האב ללמד את בנו תורה/חומש ופרשיות.נכתב ע"י בראש מילה;1459965:מעניין, אני מתעניינת בכנות ובלי קשר לדעות השונות באשכול, פשוט מעולם לא שמעתי את גיל 5 בהקשר של חינוך. שמעתי 3, ו-9, ובר/בת מצווה, מעולם לא שמעתי על 5...
זה רק לענייני צניעות? או לעניינים נוספים?
נכתב ע"י בראש מילה;1459529:מקור?
נכתב ע"י עט הדר;1460381:זה לא רק ענין של "אסור - מותר".
זה ענין של 'תפיסת עולם'.
מה עיקר ומה טפל.
לשם מה באנו לעולם.
מה המטרה של אלו שבוער להם כך או כך
גילוי נאות: אני פתחתי במוצ"ש שעבר את האשכול על חצאיות שנופלות ממקומן. ואני פשוט רוצה לעקור את התפיסה השגויה שכמה יותר מוזנח, יותר צנוע. בגלל שהבנות שלי לבושות בצניעות, הן צריכות להיראות מוזנחות? בדיוק ההיפך.נכתב ע"י תובנה;1459190:איפה האמהות שבכו כאן לפני כמה ימים שהחצאית של הבת שלהן לא עומדת בקו הפלס שהן תכננו ויורדת טיפה??? (לא מדברת על חצאית שנוזלת מידי ורואים את הבטן..)
מה הלחץ?
אז החצאית של הבת נראית קצת ארוכה.
אז מה????
הרי בעצם אין כאן יפה ולא יפה-
לא עושים מזה שום ענין. ולא מדברים על זה כל החיים וגם לא רבע מהם.נכתב ע"י רותי12;1460984:זה עניין של לא לעשות עניין... ואל תדאגו אני עצמי לובשת חצאיות אמצע.. (כיאה למורות בסמינר) אבל לעשות מיזה עניין מגיל כ"כ קטן זה לא "בריא" ולא חינוכי... תחכו קצת הן תגדלנה וכל החיים תשמענה על הנושא
נכתב ע"י מלפפון;1460378:מזכיר לי שכשהקטנה שלי היתה בת שנתיים וחצי,עם שמלונת חמודה, אמרה לי אמא לחברה בגן שאעשה לה טובה ולא אלביש את ילדתי במיני.
הילדות שלה עם גרביונים וכל הזמן יושבות עם רגליים פתוחות בגינה בעוד הבנות שלי רגילות לכסות את הברך עם החצאית כי אני לא מסכימה גרביונים בקיץ (מטעמי חום, ושחיקת גרביונים).
אני מחנכת אותן לצניעות, אבל לא מחנכת ללבוש גרביונים.
השאלה היא אם ניתן ללכת עם גרבים וחצאית עד הברך ולהגיד זה צנוענכתב ע"י פרפר;1461220:בנותי לבשו בגן חצאית ארוכה וגרביים, הן למדו לשבת יפה ובאופן כללי להיות צנועות גם בשעת משחק, עד שהגיעו לבית הספר... ביה"ס מחייב לגרוב גרביונים, ולצערי אני רואה שהחוש הטבעי שלהן לצניעות פחת, אני צריכה הרבה יותר להעיר להן: "שימי לב איך את יושבת", ביה"ס הרס לי את הצניעות של הבנות!
אני זוכרת בתור ילדה שלא גרבנו מעולם גרביונים בקיץ, ובמשחקי החצר רק השכנות שלנו יכלו לעשות "סלטה" על הגדרות של הבנין, כי הרי יש להן גרביונים...
נכתב ע"י עפולה;1461361:השאלה היא אם ניתן ללכת עם גרבים וחצאית עד הברך ולהגיד זה צנוע
דבר נוסף, הגרביונים מונעים בעיות נוספות כמו תולעים וכו'.
נכתב ע"י עפולה;1461361:השאלה היא אם ניתן ללכת עם גרבים וחצאית עד הברך ולהגיד זה צנוע
דבר נוסף, הגרביונים מונעים בעיות נוספות כמו תולעים וכו'.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: ROOOT, שקדי, אחות 1308 ועוד 43 משתמשים46 //