התייעצות חרדים שכמוכם, תפסיקו להרוס את הביוב לשאר אזרחי המדינה

מצב
הנושא נעול.
בחינוך הליטאי זה לא כ"כ קיים, אבל יש מצווה נשכחת כזו של אהבת ישראל...
אני יגלה לכם סוד...
הציבור הכי גדול שמתעסק עם "קירוב" בכל המובנים הוא הציבור הליטאי (בהפרש גדול על שאר הציבורים).
כמובן שהיציאה לקירוב והפעילות בזה איננה יכולה להגיע בלי אהבה ודאגה לאחינו השונים.
טול קורה :)

ויש המון המון שנאה. אני שומעת משפטים שאני לא מאמינה שבן אדם יהודי יכול לדבר כך על עוד יהודי. או סתם בן אדם על קבוצת אנשים שמעולם לא עשו לו כלום. נוטפים שנאה וארס.
וזה בפני. לא יודעת אם אומרים יותר גרוע שלא בפני...
ונכון יש לפעמים את "טוב לא התכוונתי אלייך"
את מרגישה שנאה מולך ? כלומר, לא רוצים לדבר איתך , לא רוצים להתחשב בך או להעסיק אותך?
לפי מה שאת מספרת, יש שנאה לציבור, להתנהגויות שלו , אבל אין שנאה לאנשים פרטיים.
ואפילו מסייגים לפעמים - לא התכוונתי אלייך.
לכן אני חושבת שזו לא שנאה גזענית נטולת פשר.
זה כעס , ואפשר לדון אם הוא מוצדק או לא. אבל כעס על התנהגויות, על תקציבים, על אי שוויון בנטל (לא מובן לדעתם) כעס על כפייה דתית (שמעצבנת אותם)
אני לא רוצה לפתוח פה שרשור האם זה מוצדק או לא, האם זה נכון או לא, כי זה לא הנושא.
אבל זו לא שנאת עמי הארצות, אבסולוטית כזו שאין מה לעשות מולה.
זו שנאה שמגיעה מפער גדול מאד בתפיסות, ותהום גדולה שפעורה בינינו.

מה שנתפס אצלינו כ"מינימום של מדינה יהודית, ואיך אין להם שום התחשבות ברגשותינו"
אצלם זה " הדתיים האלו בטוחים שכל המדינה שלהם ואנחנו חייבים לחיות כמותם"

אני יגלה לכם סוד...
הציבור הכי גדול שמתעסק עם "קירוב" בכל המובנים הוא הציבור הליטאי (בהפרש גדול על שאר הציבורים).
כמובן שהיציאה לקירוב והפעילות בזה איננה יכולה להגיע בלי אהבה ודאגה לאחינו השונים.
טול קורה :)
אני ליטאית, ובחינוך המאוד מיינסטרימי שאני קיבלתי, לא היה שום מקום למצווה הזאת. להבנתי זו מצווה יומיומית לכל אדם באשר הוא ולא רק לאנשים מיוחדים שמקדישים את החיים שלהם לכך

אני ליטאית, ובחינוך המאוד מיינסטרימי שאני קיבלתי, לא היה שום מקום למצווה הזאת. להבנתי זו מצווה יומיומית לכל אדם באשר הוא ולא רק לאנשים מיוחדים שמקדישים את החיים שלהם לכך
ג"א ליטאי ומהמוגדרים מיינסטרימים..
אני רואה את הדברים אחרת.
זה נכון שלא מדברים על זה השכם והערב. אך זה קיים ומצוי ברמות גבוהות.
אני יכול להמשיך ולתאר איך הגמחי"ם הגדולים (גם בתחום גמח"י הכספים) הינם של ליטאים אבל זה יחשב כגזענות..
אז נשאיר את זה פתוח...

לא כולם מתאימים לזה. צריך להיות יציב מאוד בשביל לדעת מה לעשות ובעיקר איך. אבל מבין אלה שמתאימים לזה רואים המון ליטאים.

אני עובדת עם חילונים. נאורים, חכמים, השמנת של ישראל, תאמינו לי.

ויש המון המון שנאה. אני שומעת משפטים שאני לא מאמינה שבן אדם יהודי יכול לדבר כך על עוד יהודי. או סתם בן אדם על קבוצת אנשים שמעולם לא עשו לו כלום. נוטפים שנאה וארס.
אני כמובן לא מתכוונת אליך אישית בכלל אבל אני חושבת שיש פה המון קשוט עצמך תחילה או כמו שכתבו לי למעלה, טול קורה מבין עיניך.
גם אם נתעלם רגע מהשנאה הפנימית המגזרית שלנו, השנאה והאיבה הנוטפים בחינוך שלנו כלפי כל מי ששונה, מתחרה הוגנת למדי לשנאה שאת מתארת.

התקלת אותי. אני אצטרך לבדוק לעומק
טוב זה לא היה קשה. כמו שכתב @גלינג גם הרמבם וגם ספר המצוות מדברים באופן חד משמעי על ואהבת לרעך כמוך בלי שום סייגים של קיום מצוות אלה כל יהודי.
הציטוט יסרבל פה אבל אם זה חשוב אז בקלות אפשר להעלות

אני כמובן לא מתכוונת אליך אישית בכלל אבל אני חושבת שיש פה המון קשוט עצמך תחילה או כמו שכתבו לי למעלה, טול קורה מבין עיניך.
גם אם נתעלם רגע מהשנאה הפנימית המגזרית שלנו, השנאה והאיבה הנוטפים בחינוך שלנו כלפי כל מי ששונה, מתחרה הוגנת למדי לשנאה שאת מתארת.

לא חושבת שזה נכון
אמנם לא היו כמעט מקרים שהשנאה היתה מופנית אלי אישית. (חוץ מזה שלא בחרתי כחול לבן "והמדינה איפה שהיא בגללך ובגלל אנשים כמוך")
אבל זה ממש לא קשור לעניינים פנים מגזריים. זה שאצלינו לא יזיק קצת חינוך איך לקבל את האחר (גם בתוך מי שמוגדר כחרדי/שומר תורה ומצוות), זה לא הסיבה שמישהו שונא אותנו.
זה נובע מתקשורת מעוותת, ופחד שאולי נכפה עליהם משהו, ופשוט כי אנחנו חיים את החיים שלנו כמו שאנחנו חושבים שנכון וזה נוגד את מה שהם חושבים שנכון

אני שמעתי משפטים כמו "הבנות עם התלבושת התכלת הן מלוכלכות", ו"כל החרדים מריחים רע" "כל הגברים החרדים עצלנים ורק יודעים ללמוד תורה". מה הקשר למציאות???

"כל הגברים החרדים עצלנים ורק יודעים ללמוד תורה"
אוי כמה צחקתי. גם אם זה נכון שכולם ''רק'' לומדים, הם יודעים איזה כוחות זה דורש שהם אומרים שזו עצלנות?
בורות לשמה.
אפרופו בורות: איזה חילוני שאל אותי למה אחד משלשת הדברים שנשים מתות בגללן בשעת לידתן זה שהיא לא אופה חלה? :p:rolleyes::p

המדובר הוא במצוות אהבת ישראל..
התקלת אותי. אני אצטרך לבדוק לעומק
מה שמצאתי בספר החינוך, מצווה רמ"ג:
ודיני מצוה זו כלולים הם בתוך המצוה, שכלל הכל הוא שיתנהג האדם עם חבירו כמו שיתנהג עם עצמו, לשמור ממונו ולהרחיק ממנו כל נזק, ואם יספר עליו דברים יספרם לשבח ויחוס על כבודו ולא יתכבד בקלונו, וכמו שאמרו זכרונם לברכה (ירושלמי חגיגה ב, א) המתכבד בקלון חבירו אין לו חלק לעולם הבא. והמתנהג עם חבירו דרך אהבה ושלום ורעות ומבקש תועלתם ושמח בטובם, עליו הכתוב אומר (ישעיה מט, ג) ישראל אשר בך אתפאר. ונוהגת מצוה זו בכל מקום ובכל זמן. ועובר עליה ולא נזהר בממון חבירו לשומרו, וכל שכן אם הזיק אותו בממון או צערו בשום דבר לדעת, ביטל עשה זה, מלבד החיוב שבו לפי הענין שהזיקו כמו שמפורש במקומו.

הרבה מהמפרשים כותבים שדווקא כמוך, למי שעושה כמוך במצוות
ככה שהנידון לא כ"כ פשוט כלפי כופרים ואפיקורסים.
חוץ ממה שאני לא רואה בדיני המצווה משהו חריג שלא מלמדים במוסדות החינוך הליטאיים.

נערך לאחרונה ב:
אהבת הבריות כתובה בתורה,
אבל יש ציבורים שבהחלט החריגו אותה על פני מצוות אחרות.
והציבור הליטאי לא.
אני חושבת שזה לא במקרה, כי הסכנה הגדולה בלאהוב כל אחד גם אם להלכה הוא יצא מכלל ישראל היא גדולה מאוד. בהלכה יש סייגים מאוד ברורים מה מותר לעשות עם שאינם שומרי מצוות ומה לא.
ויש ציבורים שלגמרי שכחו את זה, ויש גם כאלו שבשם המצווה הזאת יכולים להסתובב בכל מיני מקומות בעיתיים מאוד, להקל בכשרות המזון, בצניעות, במראות אסורות ועוד כל מיני קולות כי סביב המצווה הזאת נסובים חייהם. וגדולי ישראל הליטאים- רואים בערכים אחרים שהם מרכז חייו של היהודי.

מה שאני מסכימה מאוד שהציבור5 החילוני כציבור שונא או בז לציבור החרדי כציבור. וממש ממש לא פרט לפרט. כי כל אחד שיפגוש אחד על אחד חילני גם שמאלן (ואני לא מדברת לעלות לאוטובוס דחוס עם עגלת תאומים) אלא במפגשים אקראיים "נקיים מרעשי רקע" תהיה הערכה גדולה מאוד לשומרי המצוות, במיוחד אם יורשה להם לספר קצת על אורח חייהם. ונתקלתי בזה לא מעט, עד כדי הערצה, ו-"טוב אתם לא החרדים שעליהם מדברים בתקשורת".
וזה הפשע הגדול!
ומקורו לא במקרה מאמירות מעין אלו שבאשכול זה.

שנאה, ורוע ככלל, מופנה כלפי הרחוק והשונה. זו תכונה אנושית אוניברסלית. אנחנו שומרים על ריחוק מכוון ושוני מכוון ובכך מייצרים שנאה. אי אפשר להתכחש לזה, אפשר לנסות להפחית בדרכים שונות.

(ובחורה שיוצאת מסמינר בהנחיה שלא ליצור קשר עין או מילולי עם אף גבר כלל, בוחרת שלא מדעת ברוחניות שלה, ממממ נניח, על פני הגברת השנאה. זה בסדר גמור אם נעשה במודעות ונלקח בחשבון)

כמי שעובדת ולומדת מעל עשר שנים עם חילונים ואפילו עם השם ישמור ערבים, כמעט ולא נתקלתי בשנאה. יש אולי חומות של זרות שגבוהות יותר אבל שנאה כמעט ולא פגשתי. קשה לשנוא אדם שמשדר נעימות וטוב, זה פשוט לא מסתדר עם התכנות הפסיכולוגי האנושי. אני נתקלת בהמון סקרנות אבל בעיקר כבוד והערכה! כן הערכה למי ששומר על הערכים שלו מבלי להתבלבל או להתבייש והערכה כללית על גבול ההערצה לדרך החיים ולתפקוד הגבוה. אני אומרת את זה גם ממה שחשתי על עצמי וגם כמסתכלת מהצד על שונים ממני שמתייחסים לשונים מהם.
אני לא באה לבטל תחושות או מעשים שהיו כי ברור שיש שנאה והתקשורת מלבה אותה אבל חשוב לי לאמר את זה כי כשבאים מול חילוני בגישה של- ברור לי שאתה שונא אותי, השנאה מקבלת ממדים מבהילים ומזינה את עצמה.
דווקא חילוני שמכיר חרדי ביום יום- יקטר על החרדים ובסוף יגיד "אבל אתה לא, אתה לא כמוהם..."

וסתם, תראו כתבה שלמה של שנאה וקנאה (כולל רוב התגובות שם) כלפי מי שבוודאי לא מפגין ריחוק כלפי חילונים
https://www.themarker.com/consumer/health/.premium-1.8124950

שנאה, ורוע ככלל, מופנה כלפי הרחוק והשונה. זו תכונה אנושית אוניברסלית. אנחנו שומרים על ריחוק מכוון ושוני מכוון ובכך מייצרים שנאה. אי אפשר להתכחש לזה, אפשר לנסות להפחית בדרכים שונות.

(ובחורה שיוצאת מסמינר בהנחיה שלא ליצור קשר עין או מילולי עם אף גבר כלל, בוחרת שלא מדעת ברוחניות שלה, ממממ נניח, על פני הגברת השנאה. זה בסדר גמור אם נעשה במודעות ונלקח בחשבון)

כמי שעובדת ולומדת מעל עשר שנים עם חילונים ואפילו עם השם ישמור ערבים, כמעט ולא נתקלתי בשנאה. יש אולי חומות של זרות שגבוהות יותר אבל שנאה כמעט ולא פגשתי. קשה לשנוא אדם שמשדר נעימות וטוב, זה פשוט לא מסתדר עם התכנות הפסיכולוגי האנושי. אני נתקלת בהמון סקרנות אבל בעיקר כבוד והערכה! כן הערכה למי ששומר על הערכים שלו מבלי להתבלבל או להתבייש והערכה כללית על גבול ההערצה לדרך החיים ולתפקוד הגבוה. אני אומרת את זה גם ממה שחשתי על עצמי וגם כמסתכלת מהצד על שונים ממני שמתייחסים לשונים מהם.
אני לא באה לבטל תחושות או מעשים שהיו כי ברור שיש שנאה והתקשורת מלבה אותה אבל חשוב לי לאמר את זה כי כשבאים מול חילוני בגישה של- ברור לי שאתה שונא אותי, השנאה מקבלת ממדים מבהילים ומזינה את עצמה.
מסכים עם כל מילה

דווקא חילוני שמכיר חרדי ביום יום- יקטר על החרדים ובסוף יגיד "אבל אתה לא, אתה לא כמוהם..."

וסתם, תראו כתבה שלמה של שנאה וקנאה (כולל רוב התגובות שם) כלפי מי שבוודאי לא מפגין ריחוק כלפי חילונים
https://www.themarker.com/consumer/health/.premium-1.8124950
כתבה גועלית אבל כידוע בישראל לתקשורת ה "פלורליסטית "יש דיעה ברורה כלפי הדת ובכלל ....
לא חושב שזה מעיד על העם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה