- הוסף לסימניות
כןתודה!
2 הצדדים ביחד 60-70, נכון?
אולם ומסביב יכול להיגמר ב 45
צלם,מסריט, תזמורת ועד קצת מסביב כל השאר
כןתודה!
2 הצדדים ביחד 60-70, נכון?
כשיש כבר אחיינים לא מביאים את כל הבני דודיםהתכוונתי שאחים ואחיות של ההורים לא מביאים את כל הילדים. כמו שלברית לא כולם מגיעים. ענין של הרגל.
אם יהיה לזה ביקוש יהיו לזה גם אולמות. חשבנתי מה היה קורה בחתונה שלי לפי המפתח הזה -
היו המשפחה המצומצמת שלי (הורים, אחים ואחיות ואחינים) 15 + דודים משני צידי הורי 32 + סבים וסבתות 5 + חברות קרובות 5 + ידידות קרובות של אם הכלה 5 + 13 בני דודים של הכלה. שההורים יבחרו מי בא במשפחה. סה"כ 75.
אולי זה נראה קיצוני אבל לי נשמע יותר קיצוני שבנאדם שאין לו כסף מעבר למחיה הרגילה מזמין את כולם לאכול אצלו בחתונה כמו גביר ואח"כ יגלגל הלוואות או יצטרך לבריות והילדים שלו יתחתנו בלי בסיס לתחילת החיים כי היה יותר חשוב להורים שכל הדודים הגדולים או הבנידודים של החתן והכלה יגיעו לחתונה.
לא זו דרכה של תורה בעיני. לא פלא שגבאי צדקה גדול אמר לי שרוב העזרה שהוא נדרש להעניק זה למשפחות שמחתנות, גם מי שחי יפה לפני נישואי הילדים קורס בנישואי הילדים. זה יותר נורמלי????
אני ממש כואבת את הסכומים שההורים שלי הוציאו על יום חתונתי. את כל ההלוואה שקיבלו מקופת הגמח שלמו על דברים חולפים שלא היו חשובים בעיני כמעט. רואה אפס הצדקה לגיוס צדקות והלוואות עבור חתונות בנורמה שכזו.
שלמו על דברים חולפים שלא היו חשובים בעיני כמעט.
זה ענין של הרגל. בברית שאמא שלי עשתה היא לא הזמינה את כל האחיינים וזה היה נורמלי. לחלוטין עניין של להסתגל לרעיון. ורוב המשפחות כן צריכות הלוואה ועזרה לחתונה. אז נחמד שזה חשוב להורים אבל זה לדעתי בלתי ערכי בעליל להזדקק לבריות בשביל דברים כגון אלו.מה לעשות יש דברים שהכלה לא רואה ולא אכפת לה ולהורים זה קריטי ושווה להם לגייס ולהשקיע, הם גם צד בזה
(לדוג שהמשפחה תבוא לחתונה, ברור שהכלה לא צריכה את האחיניות בגיל בית הספר אבל אולי לאמא חשוב שאחיניות שלה שהיא אוהבת יבואו?)
נכון מאוד , לא דברתי על לקחת כספי צדקה לצורך כךזה ענין של הרגל. בברית שאמא שלי עשתה היא לא הזמינה את כל האחיינים וזה היה נורמלי. לחלוטין עניין של להסתגל לרעיון. ורוב המשפחות כן צריכות הלוואה ועזרה לחתונה. אז נחמד שזה חשוב להורים אבל זה לדעתי בלתי ערכי בעליל להזדקק לבריות בשביל דברים כגון אלו.
מזה ומזה אל תנח ידך. כך בעיני.מאוד יכול להיות שהזמינו הרבה אבל לקחו שמלת כלה בגמח (זה בערך אותו הפרש)
לנו חתונה רגילה עלתה כמעט 60, כלומר לכל צד 30 אלףמזה ומזה אל תנח ידך. כך בעיני.
לפחות שיגידו את האמת שזו בחירה של ההורים שלא מוכנים לחתן אחרת... לי גם הספיקה חתונה קטנה עם סעודת מצוה באולם של בית כנסת והייתי מודה אם להורים שלי היתה יותר אפשרות לעזור לי בתחילת החיים מאשר לגמור את הכסף על חתונה (הכי רגילה שיש, שלא תחשבו שהתחתנתי באיזה סטייל). וגם אם לא היו יכולים להחזיר לי הייתי שמחה לחיות את תחילת חיי בשמחה פשוטה בלי לחשוב על החזר ההלוואה של החתונה שלי שאוכל אלף ש"ח בתקציב של ההורים שלי לשבע שנים הקרובות.
את מדברת ע ל 60-70 כולל הוצאות החתונה הלבשה וכו ? (שמלת כלה, פאה וכד') כי זה ממש אבל ממש קצת, ואני לא מדבר על חתונות ראווה בכלל, מדברת על חתונות צנועות בבני בררק, ללא שידרוגים.. (כן תזמורת, צלם מסריט , פרחים - אבל המינימום..... )כן
אולם ומסביב יכול להיגמר ב 45
צלם,מסריט, תזמורת ועד קצת מסביב כל השאר
שאלו אותי רק על יום החתונהאת מדברת ע ל 60-70 כולל הוצאות החתונה הלבשה וכו ? (שמלת כלה, פאה וכד') כי זה ממש אבל ממש קצת, ואני לא מדבר על חתונות ראווה בכלל, מדברת על חתונות צנועות בבני בררק, ללא שידרוגים.. (כן תזמורת, צלם מסריט , פרחים - אבל המינימום..... )
מה החלק הארי של ההוצאה? כלומר- מה הסכומים הגדולים של יום החתונה?ברור שזה לא כולל הלבשה וכו, 60 זה בערך מינימום של חתונה הכי פשוטה
אולם כולל הכל (אולם, מנות,בר, פרחים כבא כלה טיפים אגרות) הכי זול 40-43 (באולמות חסד אפשר לגמור אולי ב 33000)מה החלק הארי של ההוצאה? כלומר- מה הסכומים הגדולים של יום החתונה?
הבנתי שאולמות החסד לא מוכנים לסגור מראש כל כך הרבה זמן, רק כמה חודשים מראש בגלל ההבדלים בין חסידים לליטאים, ולכן הרבה חסידים מותרים מראש כדי לא להתקע בלי אולם לתאריך שנקבע כבר מזמן.לחסידים יותר קל בנושא הזה בגלל הזמן שיש
יכול להיותהבנתי שאולמות החסד לא מוכנים לסגור מראש כל כך הרבה זמן, רק כמה חודשים מראש בגלל ההבדלים בין חסידים לליטאים, ולכן הרבה חסידים מותרים מראש כדי לא להתקע בלי אולם לתאריך שנקבע כבר מזמן.
לחסידים יש מצוה טאנץ שמאריך את החתונהועולה עוד כסף לקלידן וכו' ואצל חלק עושים בר למצוה טאנץ.
מה כוללת תזמורת? זמר וקלידים? מה המחירים בשוק?
עצובמאד משתנה בין ישיבות מה הנורמה
מה עצוב? שהנורמה לא אחרת?עצובעצוב ממש.
כמה נכדים חישבת שיהיה לך?....אני התחלתי עכשיו לשים 1000 לחודש בהשקעה.
מחשבון ריבית דריבית הראה לי -
אם לא אגע בכסף עד לחתונת הנכדים שלי,
כל הנכדים בעז"ה יתחתנו ללא שקל חוב מצד ההורים שלהם.
(גילוי נאות -
לילדים שלי לא שמתי עדיין שקל לחיסכון,
ויש לי חובות רבים לכסות לפני שלב החתונות שלהם)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים