- הוסף לסימניות
אולי הוא יהיה מהדרום...השאלה אם הצד השני יסכים
ואולי ואולי ואולי
ואם אז ואם אז ואם אז
נכון כיף לשחק בנדמה לי
אולי הוא יהיה מהדרום...השאלה אם הצד השני יסכים
איזה אולם?יש לי 5 דק' מהבית אולם מהמם שהתאהבתי בו ממבט ראשון ועונה בדיוק על מה שאני רוצה
בדיוקהשאלה אם הצד השני יסכים![]()
על זה כל הדיונים שעולים ויורדים חדשים לבקריםכן ומצד שני שאם נהוג לתת לזוג את המעטפות (כאמור עם סכומים שחילונים שמים) לא להגיע למצב שהזוג התחיל את החיים עם הון עצמי לדירה בדרום ואני בחובות אחרי שמימנתי את החתונה.... לא נורמלי בעיני ולא החינוך שהייתי רוצה שילדי יספגו.
היו פה דיסים בעבר על רמת התברואה באולם וד"ל.אולמי מונדיאל:
שכירות האולם: 15000
עיצובים מחיר מינימום שם: 2500
מחיר מנה: 65*400 = 26000
אקו"ם = 400
אבטחה = 500
בר בשרי 25*200 = 5000
תזמורת 10000
צלם 2800
צלמת 700
מסריט 2000 +500 לקליפ + 1500 למסריטה
שמלת כלה 5000
מתנות במעטפות בין 20ש"ח לבין 2500 ש"ח
רציני?מתנות במעטפות בין 20ש"ח
רצינירציני?
לכסות את המנת בר?
משום מה נטפרי חוסם לי באיקסים את מה שכתבתי אז אני אפילו לא יודעת על מה השאלה שלך נשאלה....איזה אולם?
אני שדכנית למגזר הספרדי -בני תורה
אשמח לעזור לך ב2 הנושאים
גם שידוך לבת
וגם קצת רקע על חתונה במגזר הספרדי
חלילה שעובי המעטפה או איכות המנה יהיה שיקול אצלךאם זה מה שימנע משידוך טוב ליפול מוכנה להרחיק לכת...
אני לא מסוגלת להביא את המשפחה שלי לאולם ברמה נמוכה כל כך כפי שציינו כאן שלעיתים יש בעיות תברואתיות. מה לעשות שיש משפחות חרדיות שלהתחתן שם זו כבר מסורת. יש סטנדרט מסויים מבחינתי שאני לא יכולה לרדת ממנו.חלילה שעובי המעטפה או איכות המנה יהיה שיקול אצלך
חיים מאושרים לא קשורים בכלל לדברים האלה.
אולם סוגרים אחרי שיש ווארט והזוג חפץ זה בזואז אוותר על אולם חלומותי ב- 350 ש"ח 5 דק' מהבית אבל אם להרחיק לכת לדרום יפתח עוד אופציות של אולמות שיתנו מענה לשני הצדדים מה טוב ואם לא אז- לא מעמידים אדם בניסיון שהוא לא מסוגל לעמוד בו וכנראה שזה לא השידוך שלנו....
דווקא חברה שלי שחיתנה בן לפני שבועיים אמרה לי שברגע שהזוג הבין שזה הולך להסגר, קודם הם סגרו אולם ורק אז וורט כי באיזור ירושלים אין תאריכים. ושהתפלאתי על כך היא אמרה שהחברים הכינו את הבן לעשות ככה אם הוא רוצה למצוא אולם. לכן בירור ראשוני של יכולות וציפיות כלכליות ההורים עושים עוד לפני שהזוג בכלל נפגש.אולם סוגרים אחרי שיש ווארט והזוג חפץ זה בזו
ככה שלא על אולם יקום ויפול שידוך
אמת. אבל יותר בקטע של הסיוע לדירה, ריהוט וכולכן בירור ראשוני של יכולות וציפיות כלכליות ההורים עושים עוד לפני שהזוג בכלל נפגש.
יש דרך המלך לא צריך הכי נמוךאני לא מסוגלת להביא את המשפחה שלי לאולם ברמה נמוכה כל כך כפי שציינו כאן
לשם לא מביאים אפילו שונאים..שלעיתים יש בעיות תברואתיות.
מה לעשות שיש משפחות חרדיות שלהתחתן שם זו כבר מסורת. יש סטנדרט מסויים מבחינתי שאני לא יכולה לרדת ממנו.
תמיד אפשר להתפשר ואם לצד אחד יש משהו מאוד חשוב הוא מממן אותו בעצמואז אוותר על אולם חלומותי ב- 350 ש"ח 5 דק' מהבית אבל אם להרחיק לכת לדרום יפתח עוד אופציות של אולמות שיתנו מענה לשני הצדדים מה טוב
לאאאאא אסור לכתוב כאלה דברים!!ואם לא אז- לא מעמידים אדם בניסיון שהוא לא מסוגל לעמוד בו וכנראה שזה לא השידוך שלנו....
אז למה את עדיין מממנת את החתונה בשרתון אם זה היה חשוב לצד השני?תמיד אפשר להתפשר ואם לצד אחד יש משהו מאוד חשוב הוא מממן אותו בעצמו
זה כבר לא הפרש כ"כ גדול
תודה רבה שהארת את עיני לא להוריד על זה שידוךאפשר לשאול רב שמבין בזה ולקבל הסבר טוב למה אסור בשום אופן לדחות שידוך על עניין כזה.
לא יודעת אם מתאים לכםאז למה את עדיין מממנת את החתונה בשרתון אם זה היה חשוב לצד השני?
תודה רבה שהארת את עיני לא להוריד על זה שידוך
ולשאול רב מה לעשות כשהכל מתאים חוץ ממחיר המנה...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים