עזרה חתונה במגזר הספרדי אברכי

מצב
הנושא נעול.
דווקא חברה שלי שחיתנה בן לפני שבועיים אמרה לי שברגע שהזוג הבין שזה הולך להסגר, קודם הם סגרו אולם ורק אז וורט כי באיזור ירושלים אין תאריכים. ושהתפלאתי על כך היא אמרה שהחברים הכינו את הבן לעשות ככה אם הוא רוצה למצוא אולם. לכן בירור ראשוני של יכולות וציפיות כלכליות ההורים עושים עוד לפני שהזוג בכלל נפגש.
.
וגם אז יכול לקרות מצב שלא ימצאו
אולם תלוי בכ"כ הרבה נתונים משתנים - כמות אורחים, מיקום הצדדים, תאריכים פנויים, וכו'
מה שאני יודעת גם במשפחות שיש פער בין הצדדים של איזה סטייל הם רוצים לעשות ת החתונה לא מסכמים מראש על הנושא הזה.
זה יהיה אחד הדברים שתצטרכו לדבר, להתגמש ולהגיע להבנות לפי המציאות בלי קשר לסיכומים כלכליים לפני האירוסין.

בלת"ק חלקי
לגבי המעטפות לחתונה אצלי אחרי החתונה זו הייתה נקודה לא כ"כ ברורה צד אחד הבין שהמעטפות הם של ההורים והצד השני הבין שהמעטפות ילכו לחתן ולכלה

בסוף שניהם הסכימו שהמעטפות יהיו של ההורים o_O
מבאס

אבל תכלס' יש הגיון שהמתנות ילכו להורים כי הם אלו שצריכים להחזיר מתנות בשמחות של הנותנים
בפועל לא מעט נותנים לזוג, תלוי גם בסכומים..

נערך לאחרונה ב:
אני עדיין לא בשלב של חיתון ילדים. אבל דיברתי עם חבר שחיתן לאחרונה (ליטאי קלאסי) הוא גילה בפניי שלא קיבל ולו מעטפה אחת לחתונת ביתו הוי אומר 0 ש"ח. (כנראה שזה הדדי) במצב כזה גם אני כהורה מעניק בשמחה את המעטפות לזוג כל המעטפות שיש שם על הדלפק של ארמונות חן. וכהמשך להנ"ל בני התורה הספרדים שדרכם ללמוד הרבה מאחיהם הנ"ל למדו בתרתי גם לא לשים הרבה במעטפה (עדיין לשים משהו מדין מנהג אבותם) וגם להעניק לזוג. אבל בחלק השני לגמרי לא מוכרע בד"כ לפי הסמינרים שהוזכרו בסגנון הנ"ל לא יוצא סכומים גדולים ולכן ניתן יותר בקלות או שיש אפשרות כלכלית חריגה מהממוצע או חסד שפורץ החוצה מעל הממוצע וכן ע"ז הדרך. אני דווקא ממקומי הדל מייעץ כן להכיר ולשמוע כמה שיותר אפשרויות קיימות. ואח"כ להחליט בכובד ראש מה ה' שואל מעמך.
שגם אם תבוא שדכנית בפרצוף יודע הכל ותגיד לך "ככה כוללללם עושים" תגידי אני מכירה כבר את הכל ואת כוללללללם וכך החלטתי. או המחותנת עלולה לומר שאין אפשרות לעשות אחרת והמציאות הזו לא קיימת בכדור הארץ תדעי להביא לה את המפה ולהראות מיד את היעד. כבקיאה ורגילה.
(מקווה שהדוגמא ברורה. כשאני מוסר חבורה ומישהו שואל אותי מתוספות במסכת אחרת שסותר באפן ברור מה שהעמדתי, או שאני מסמיק או שאומר שצריך לבדוק. שתי האפשרויות לא מוציאים אותי טוב, אבל אם אני יודע מראש הפנים נשארות רציניות מלאות במבט יודע את אשר לפניו והאמירה היוצאת היא כן תוספות זה מהלך אחר לשיטתו, כרגע אני מסביר את דעת הרשב"א. ובאמת אלו ואלו..
אפשר ללכת במהלך של תוספות או הרשב"א אבל כדאי להיות מונחים בסוגיא. כך יודעים להעביר אותה נכון לכל מאן דבעי.. תמיד אפשר גם לפתח מהלך אישי בסוגיא, כמובן לפי הכללים, הכללים מונחים לפתחי רבותינו. ואידך לענייננו זיל גמור)

אם למחותנים אין אפשרות ל- 200 ש"ח למנה ולנו חשוב אז להשלים את ההפרש מהמעטפות של החילונים או מעצמנו.
הכל, חוץ מזה.
נשמע נצלני להחריד.
זה מעטפות של משפחה חברים וידידים, לא של חילונים.

אגב, אני מכירה דווקא שנותנים את כל המעטפות החרדיות והחילוניות לילדים,
וההורים משלמים את החתונה ממה שחסכו עד כה בדיוק לרגע זה.

נשמע נצלני להחריד.
זה מעטפות של משפחה חברים וידידים, לא של חילונים.
המעטפות של המשפחה והחברים שבמקרה הם גם חילונים וסטנדרט האולם ומחיר המנות הוא בעיקר עבורם על מנת לכבד אותם שהגיעו מרחוק לחתונה נפרדת עם מוזיקה שהם לא מכירים (גם בחתונה של חילונים לרוב הם לא מכירים...) ולא למען האורחים החרדים שהיו נהנים גם בסטנדרט נמוך יותר.

חמודה,
החתונה עצמה היא נקודה קטנה על המפה בנישואי ילד.
לנישואי ילדים באים עם הרבה רצון טוב, גמישות, הקשבה, התחשבות, וראש פתוח לקראת מישהו שונה ממני.
גם החתן וגם ההורים שלו יהיו שונים ממכם גם בדעות וגם בסגנון גם בהעדפות, וגם בסולם ערכים.
ולא כי מישהו ממכם לא טוב, אלא כי כל אחד הוא אחר.
ובנושא הזה צריך הרבה לבלוע, להבליג, להתגמש, ללכת לקראת, ולוותר (ולשלם)
כי בסוף רוצים שלזוג יהיה הכי טוב בעולם.
הדיון העמוק הזה סביב החתונה ומחיר המנות, והמעטפות, וסגנון האולם הוא זניח.
אתם צריכים להחליט כמה כסף בערך אתם מקצים לארוע הזה (מנסיוני לא פחות מ-100,000 ש"ח לא כולל אירוסין, ומתנות, ונדוניה וביגוד)
מה סגנון הבחור והערכים שאתם מחפשים
ומכאן- רק תפילות!
מה שאמרו לבת שיבדקו כלכלית לקראת מה הולכים לא התכוונו לחתונה אלא לבסיס לדירה.
ואם אתם הולכים על סגנון ספרדי ישיבתי היום יש דרישות כספיות של לפחות 100,000 ש"ח לדירה.

שיהיה בשעה טובה ובקלות!!

חמודה,
החתונה עצמה היא נקודה קטנה על המפה בנישואי ילד.
לנישואי ילדים באים עם הרבה רצון טוב, גמישות, הקשבה, התחשבות, וראש פתוח לקראת מישהו שונה ממני.
גם החתן וגם ההורים שלו יהיו שונים ממכם גם בדעות וגם בסגנון גם בהעדפות, וגם בסולם ערכים.
ולא כי מישהו ממכם לא טוב, אלא כי כל אחד הוא אחר.
ובנושא הזה צריך הרבה לבלוע, להבליג, להתגמש, ללכת לקראת, ולוותר (ולשלם)
כי בסוף רוצים שלזוג יהיה הכי טוב בעולם.
הדיון העמוק הזה סביב החתונה ומחיר המנות, והמעטפות, וסגנון האולם הוא זניח.
אתם צריכים להחליט כמה כסף בערך אתם מקצים לארוע הזה (מנסיוני לא פחות מ-100,000 ש"ח לא כולל אירוסין, ומתנות, ונדוניה וביגוד)
מה סגנון הבחור והערכים שאתם מחפשים
ומכאן- רק תפילות!
ואם אתם הולכים על סגנון ספרדי ישיבתי היום יש דרישות כספיות של לפחות 100,000 ש"ח לדירה.

שיהיה בשעה טובה ובקלות!!
כתבת פשוט ולעניין

לא קבלנו שקל!!! באף חתונה תמיד הכספת ריקה

אז איך עושים את זה? גם משלמים על חתונה (לא נראה לי פחות מ- 50K בסטנדרט הכי נמוך שיש) וגם מאות אלפים לדירה? בציבור האשכנזי ליטאי מרגע שמחתנים את הילדים נגזר על ההורים חיי חובות ?

ממש לא נראה לי שלזה התכוונו. אבל היתה כאן קודם מישהי שכתבה שהיא שדכנית לציבור הספרדי אולי היא תוכל להאיר את עיננו?
דרישות כספיות- רק אותי זה מקומם? איך זה מתכתב עם רצון טוב, התחשבות, מידות וערכים?

תנשמי עמוק ותזרמי...
"אחד היה אברהם"
אם היית זורמת עם כל מה שלא נראה לי בחיים הייתי ח"ו עדיין חילונית....
אם הזכרת השקפה וערכים- מידת האמת אצל בעלי תשובה היא מאוד משמעותית. לא סובלים צביעות.

אימא שלי שתח'י אומרת שבשידוך אפשר ללמוד כמה אנחנו אנשים נורמליים..
כשהצד השני מתעקש על גוון מפות מדויק
השמלות, מהאלטע בובה ועד לתינוקות בעגלה ''חובה'' אותה שמלה באותו גוון אצל אותה תופרת
וצבע הפרחים חייב להתאים ל...

"אחד היה אברהם"
אם היית זורמת עם כל מה שלא נראה לי בחיים הייתי ח"ו עדיין חילונית....
אם הזכרת השקפה וערכים- מידת האמת אצל בעלי תשובה היא מאוד משמעותית. לא סובלים צביעות.
זה בחירה שלך
יש הגיון (גם רוחני) לתת בסיס כלכלי לזוג לתחילת החיים

אז איך עושים את זה? גם משלמים על חתונה (לא נראה לי פחות מ- 50K בסטנדרט הכי נמוך שיש) וגם מאות אלפים לדירה? בציבור האשכנזי ליטאי מרגע שמחתנים את הילדים נגזר על ההורים חיי חובות ?

ממש לא נראה לי שלזה התכוונו. אבל היתה כאן קודם מישהי שכתבה שהיא שדכנית לציבור הספרדי אולי היא תוכל להאיר את עיננו?

דרישות כספיות- רק אותי זה מקומם? איך זה מתכתב עם רצון טוב, התחשבות, מידות וערכים?
2 נקודות חשובות:
1. מתחילים לחסוך לילדים מהרגע שהם נולדים, שקל לשקל
ככה עשו הורי (שהם דתיים לאומיים בכלל במקור) וככה אני עושה (שכירה ובעל אברך)
נכון שאף פעם זה לא מספיק, אבל יש בסיס ולא הכול חובות
2. 100,000 זה מעט, יש כאלו שדורשים היום יותר
הסיבה היא לעזור לילדים, זה מרצון טוב, זה לתת לילדים בסיס כלשהו
גם ככה הכול היום יקר להחריד והדירות בכלל
תחשבי, אם יהיה לזוג 250 אלף שח
מה הם יכולים לקנות?
זה אולי שליש או רבע של דירה במקומות הכי נידחים בארץ.....

תחשבי, אם יהיה לזוג 250 אלף שח
מה הם יכולים לקנות?
לא הבנתי , את בעד שלזוג יהיה יותר מ- 250K וההורים יקחו לצורך זה הלוואות ויכנסו לחובות?
אם להורים יש כאלו חובות מחתונה כפול כמה ילדים, אז מה התועלת? איפה הכיבוד הורים? איך ילד יכול לישון בלילה שהוא יודע שההורים שלו בחובות ממנו? ספרה לי פעם מוכרת בחנות רהיטים שאין לה דירה והיא גרה בשכירות כיוון שנאלצה למכור אותה בגלל החתונות של הילדים ולהמשיך לעבוד בחנות על אף גילה (היא היתה אשה חסידית מבוגרת) אני הכי בעד לפרגן לילדים בעולם. אבל רק ממה שיש לא ממה שאין.
גילוי נאות: אני בין היתר מאמנת לכלכלת המשפחה.

נערך לאחרונה ב:
ההורים יקחו לצורך זה הלוואות ויכנסו לחובות?
לא מסנגרת על השיטה, לא מעודדת אותה, לא עושה לה לובינג.

רק מציעה כיוון חשיבה של אדם שכן זורם עם השיטה.

הרבה פעמים אנשים במהלך חייהם כן יכולים לחסוך סכומים כלשהם פה ושם,

יש אנשים שמייעדים את הסכומים הנ"ל להוצאות שוטפות גדולות במהלך החיים כמו רכב, שיפוץ, חופשה משפחתית - וזה מצוין ובריא ונפלא.

יש אנשים שיודעים כבר בתחילת דרכם שהם יירצו לתת לילדים בסיס לדירה ומתעלים לשם את החסכונות שלהם.

לא נכנסת בכלל לדרישות, חובות או הלוואות, רק תיעדוף כלכלי שנראה לי לגיטימי, איש איש והחלטותיו.

לא הבנתי , את בעד שלזוג יהיה יותר מ- 250K וההורים יקחו לצורך זה הלוואות ויכנסו לחובות?
אם להורים יש כאלו חובות מחתונה כפול כמה ילדים, אז מה התועלת? איפה הכיבוד הורים? איך ילד יכול לישון בלילה שהוא יודע שההורים שלו בחובות ממנו? ספרה לי פעם מוכרת בחנות רהיטים שאין לה דירה והיא גרה בשכירות כיוון שנאלצה למכור אותה בגלל החתונות של הילדים ולהמשיך לעבוד בחנות על אף גילה (היא היתה אשה חסידית מבוגרת) אני הכי בעד לפרגן לילדים בעולם. אבל רק ממה שיש לא ממה שאין.
גילוי נאות: אני בין היתר מאמנת לכלכלת המשפחה.
בעיניי- הזוי יותר להוציא סכום כ"כ גבוה על חתונה שהיא ערב אחד בשביל להרשים את האורחים (גם אם מביאים מעטפות, כי זה אומר גם הפוך- כל יציאה לחתונה עלותה מעטפה...)- מודה ומתוודה שייכת לציבור האשכנזי....
אבל עדיין נשמע לי יותר הגיוני לתת לילד שלי בסיס כלכלי לחיים מאשר להשקיע כ"כ הרבה בכל הקשקשת סביב החתונה...- הכל ענין של סדר עדיפות, ותמיד אפשר לסדר סיפורים מוקצנים:(

הרבה פעמים אנשים במהלך חייהם כן יכולים לחסוך סכומים כלשהם פה ושם,

רק ממה שיש לא ממה שאין.
בבסיס אנחנו מסכימות. כל אחד מתעדף במה הוא חוסך ועל מה הוא מוציא.
אני דברתי על לקחת חובות לצורך כך. (שזה כמו שאני לא יעשה חובות בשביל שיפוץ או רכב)

המעטפות של המשפחה והחברים שבמקרה הם גם חילונים וסטנדרט האולם ומחיר המנות הוא בעיקר עבורם על מנת לכבד אותם שהגיעו מרחוק לחתונה נפרדת עם מוזיקה שהם לא מכירים (גם בחתונה של חילונים לרוב הם לא מכירים...) ולא למען האורחים החרדים שהיו נהנים גם בסטנדרט נמוך יותר.
העניין הוא שאתם רוצים לכבד את האורחים שבאים לכבד אתכם זה לא קשור רק למשפחה לא דתית, מכירה גם חרדים מבטן ומלידה שמרגישים שזה לא מכובד לארח אורחים באולם זול ופשוט.
והוצאות חריגות יכולות להיות גם בקשר לצלם (צד אחד חושב שצריך סיור חוץ לפני ואחרי החתונה+ רחפן+ מסריט+ מסריטה, הצד השני חושב שמספיק תמונות באולם ואין צורך בהסרטה) או למוזיקה- איזה זמר, איזה הרכב, כמה נגנים) וכו'....
וממש לא מוכר לי העניין שהסיכום הכללי על העניין הכלכלי זה גם הוצאות החתונה, מה שידוע לי זה שזה מדובר על הסכומים שההורים נותנים לזוג כדי להתחיל את החיים.
אז באמת את יכולה להגיד שאתם מביאים X כסף + המעטפות, ואת יכולה להגיד שהמעטפות מגיעות להורים (עם הכסף בפנים...) כל צד- מהאורחים שלו, אבל אל תבני על הסכום הזה בשביל החתונה, ואל תתחשבני איתו מול המחותנים לעתיד מקסימום זה יהיה לך עודף לשים בצד לחתונה הבאה :)

ובע"ה שהחתנים יבואו מהר ובקלות
ויהיה לכם שפע ברכה לחתן את הבנות והבנים.

כן
אני בעד
אנשים מבוגרים יכולים לעמוד באתגרים כלכליים
וילדים בני 20 לא!
וגם אם תתנו כל צד 100,000 ישאר לזוג חובות של עוד כמה וכמה מאות אלפים
לפחות שיהיה להם את ההון העצמי מההורים ואת השאר במשכנתא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה