- הוסף לסימניות
למהאצלנו גם אחים ואחיות של הזוג לא מביאים מעטפה בחתונה
למהאצלנו גם אחים ואחיות של הזוג לא מביאים מעטפה בחתונה
כי ההורים לא חושבים שאנחנו אמורים לעזור להם. זה למה.
מחקתי את ההודעה שלי כי הבנתי שהיא יכולה להשתמע לא טוב בעיני מי שלא מבין את המנטליות..אין טעם להסביר מה שלא מרגישים בעצמות
יש עניין של תרבות אירוח. לא מתקבל על דעתנו להטריח אנשים מרחוק בשביל סטנדרט מסוים ומטה.
אה כי אצליכם המתנות לא מגיעות לזוגכי ההורים לא חושבים שאנחנו אמורים לעזור להם. זה למה.
גם אצל ספרדים היא לא שיקולהמנה שאקבל או לא אקבל לא מהווה שיקול בהשתתפות בשמחה
אני מסכימה. אבל בציבור הספרדי עדיין נותנים קצת פחות לדירה וזו עדיין מחויבות קצת פחות כובלת בדגש על קצת.בציבור האשכנזי שלא מכסה את החתונה מהמתנות, זה בבירור יבוא על חשבון הדירה, אלא אם כן מדובר בעשירים בסדר גודל שבכל מקרה נותנים דירה במרכז.
אצל חלק מהמשפחות הן כן מגיעות לזוג וזה חלק מהכסף לדירהאה כי אצליכם המתנות לא מגיעות לזוג
בכלל לא עניתי למה שאת רשמתאז אצלנו ברור שההורים משלמים על עלות מכשירי החשמל והרהיטים של הזוג. חצי חצי.
וממש לא ברור שאחים ואחיות עושים שבע ברכות וככה זה בכל הציבור הספרדי שסביבי. יש שמתנדבים אבל אין שום חובה ומוסכמה משפחתית.
ככה שבמקום לתת מעטפה בחתונה נותנים אותה בשבע ברכות.
אני לא מתנצחת איתך אני רק מדגימה איך שזה לא הסתמכות על הזולת פרופר כי יש הוצאות שברור להורים שהם מכסים בעצמם. אצלנו גם אחים ואחיות של הזוג לא מביאים מעטפה בחתונה.
הם לא משלמים הון על אירוע בלי לחשב איך מכסים את האירוע מהמתנות (ולצאת עם עודף לפעמים..)לצערי אני מכירה כמה וכמה בני משפחה וחברות קרובות שהתחתנו בחתונות פאר שעלו לפחות כמה מאות אלפי שקלים, ודירות אין להם עדיין
בציבור האשכנזי שלא מכסה את החתונה מהמתנות, זה בבירור יבוא על חשבון הדירה, אלא אם כן מדובר בעשירים בסדר גודל שבכל מקרה נותנים דירה במרכז.
באמת? יפה מצידך.(כשאני מגיע לחתונה ספרדית לשבת אני גם שמה מעטפה כי ברור לי שמצפים)
האמת נתקלתי בזה בעיקר באירושים,גם האירועים הפשוטים שלנו הם לא קיגעל ובורקס
נכון, אבל בד"כ ספרדים בני תורה יש להם במשפחה חילונים...בלי לפגוע באף אחד, רק לצורך הדיון עצמו-
ממה שאני מכירה:
אצל ספרדים שמוגדרים "בני תורה"- לא אלה שיש להם דודים חילונים וכדו' אלא חרדים שורשיים לא ראיתי שמשלמים 500 שח להשתתפות בחתונה.
המקסימום זה אולי 300, וגם לא כולם בכלל משלמים, אלא יותר כאלה מבוגרים/דודים וקרובים ישירים.
וגם החתונות שלהם ממש פשוטות, ממש לא דודאים (המקסימום זה סגנון שירת ירושלים וכדו)
הדגשתי רק כשאני באה לשבת כלומר לאכולבאמת? יפה מצידך.
חברותי לא הביאו באירועים שלי והיה ברור לי שלא. שהן עושות כמנהגן ואני כמנהגי.
לכן הסברתי שמדובר על ציבור אשכנזיהם לא משלמים הון על אירוע בלי לחשב איך מכסים את האירוע מהמתנות (ולצאת עם עודף לפעמים..)
ואין להם כסף לדירה בלי קשר לחתונה המבוזבזת.. , לא חסר סיבות, רמת חיים גבוהה, משכורות נמוכות וכו'
אני לא רואה את זה קורה בציבור החרדי ספרדי ברוב מוחלט של המקרים. עזרה לזוג היא משהו שסוגרים מראש כבר בשלב הבירורים. הסכום לדירה משתנה.זאת גם זכותם המלאה של ההורים לערוך חתונה ברמה גבוהה ולא לתמוך בזוג בכלל.
ממש לא הרגשתי שהחתונות אצלינו היו חתונות חסד תמיד היו מלאות עד אפס מקוםוזו הסיבה שהרבה פעמים שומעים על חתונות חסד שיבואו לשמח, רואים אולם יוקרתי עם מנות שוות ואין מי שיבוא ולא כי אין משפחה וידידים אלא כי לא בא להם לשלם או אין להם איך לשלם....
מה שבחתונות אברכיות לא מצוי כי באים כמעט נטו בגלל השמחה.
לא מדוייקגם האירועים הפשוטים שלנו הם לא קיגעל ובורקס לא להיסחף
הם לכל הפחותעוף שניצל אורז ותפוא
ואפילו שדרוג של דג למנה ראשונה![]()
אז אצלנו ברור שההורים משלמים על עלות מכשירי החשמל והרהיטים של הזוג. חצי חצי.
וממש לא ברור שאחים ואחיות עושים שבע ברכות וככה זה בכל הציבור הספרדי שסביבי. יש שמתנדבים אבל אין שום חובה ומוסכמה משפחתית.
ככה שבמקום לתת מעטפה בחתונה נותנים אותה בשבע ברכות.
אני לא מתנצחת איתך אני רק מדגימה איך שזה לא הסתמכות על הזולת פרופר כי יש הוצאות שברור להורים שהם מכסים בעצמם. אצלנו גם אחים ואחיות של הזוג לא מביאים מעטפה בחתונה.
למה? כי כשאנחנו עורכים שמחה אנחנו מזמינים את המשפחה לשמוח איתנו. נטו לשמוח בלי שום חשבונות נוספים. וכשהאחים/אחיות שלנו עורכים שמחה הם מארחים אותנו ,בלי חשבונות נוספים. אנחנו שמחים להזמין ולארח אותם על חשבוננו והם בתורם שמחים להזמין ולארח אותנו על חשבונם. מה שכן, לרוב, יש שבע ברכות אחד שהדודים לוקחים על עצמם.
אנשים מגיעים לשמחה בשביל לאכול או בשביל לאחל מזל טוב?לא מדוייק
לאחרונה היתי בבר מצווה של חברה טובה ממוצא אשכנזי
הגעתי בעשר וחצי והיא הושיבה אותי בשולחן
הכל היה פרווה, חד פעמי....
אני בחיים לא היתי מושיבה אנשים לפרווה, בלי סכום נורמלי
לדעתי לא מספיק מכובד
יש כאלו שאין.נכון, אבל בד"כ ספרדים בני תורה יש להם במשפחה חילונים...
מי יותר מי פחות
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים