דרוש מידע חתונה ליטאית אשכנזית - זמן נטילת ידים

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אצלינו ממה שראיתי לא פעם נשים נוטלות טרם החופה
תלוי כמה רעבות מהבית ;)
בפרט אם החופה מתעכבת אין בזה כללים ברורים.
גם בב"ב וגם בעזרת הגברים

• הוסף לסימניות
תלוי כמה רעבות מהבית ;)
גם בב"ב וגם בעזרת הגברים
אצלנו=במשפחה שלכם בלבד או בכל מיני חתונות?
אשכנזים?
חרדים קלאסים, או חוזרים בתשובה / מתחזקים? (במילים אחרות: יש מסורת ומנהגים מדורות קודמים?)

• הוסף לסימניות
אצלנו=במשפחה שלכם בלבד או בכל מיני חתונות?
אשכנזים?
חרדים קלאסים, או חוזרים בתשובה / מתחזקים? (במילים אחרות: יש מסורת ומנהגים מדורות קודמים?)
יש אי ידיעת ההלכה,
כנ"ל בברית מילה- יש שאינם מבינים שסעודת מצווה פרושו אחרי קיום המצווה- ברית המילה/פדיון הבן/החופה
ומכאן נובעת טעות אם היא קורת,
במגזר החרדי לא קיים,
במגזר הפחות חרדי/דתי/מסורתי זה קורה מחוסר מודעות.

• הוסף לסימניות
אצלינו גם במשפחה וגם בסביבה, משפחה מורחבת חברות וכו'
ליטאים קלאסיים
אין יותר מדי כאב ראש
אם מישהי הגיעה רעבה היא תיגש ליטול ידיים
למשל הסעות שמגיעות מרחוק
כנל בגברים
פעם ראשונה שאני נתקלת שיש עניין שכזה.
מוזר .

• הוסף לסימניות
יש אי ידיעת ההלכה,
כנ"ל בברית מילה- יש שאינם מבינים שסעודת מצווה פרושו אחרי קיום המצווה- ברית המילה/פדיון הבן/החופה
במגזר החרדי לא קיים,
לא מדויק.
רבים מורים שאם התאספו לסעודה בגלל המצוה, גם אם המצוה נעשית באמצע הסעודה, כל הסעודה היא סעודת מצוה.
וכן נוהגים כולם בסיום מסכת ורבים בפדיון הבן.

• הוסף לסימניות
יש אי ידיעת ההלכה,
במגזר החרדי לא קיים,
במקרה הזה אי ידיעת ההלכה היא בהודעה הזו
בפדיון הבן ובסיום, נוהגים ליטול ידיים קודם ולערוך את הסיום/ פדיון בתוך הסעודה (אשכנזים ליטאים)

• הוסף לסימניות
כל מי שבא לחתונה חייב לאכול סעודת מצווה ? :unsure: לא מספיק שיש מניין של סועדים?

• הוסף לסימניות
תלוי כמה רעבות מהבית ;)
גם בב"ב וגם בעזרת הגברים
הרבה פעמים עושים בר עוגות וכאלו לפני החופה. מאוד מקובל. ככה אנשים לא מחכים מורעבים לאחרי החופה.
יש אי ידיעת ההלכה,
במגזר החרדי לא קיים,
בפדיון הבן נוטלים ידיים לפני הפדיון, ואת הפדיון עושים תוך כדי הסעודה. לא זכור לי פדיון שהייתי בו והיה אחרת. (בעצם הייתי רק בפדיונות חסידיים. לא יודעת מה במגזרים אחרים).

• הוסף לסימניות
בפדיון הבן נוטלים ידיים לפני הפדיון, ואת הפדיון עושים תוך כדי הסעודה. לא זכור לי פדיון שהייתי בו והיה אחרת
אני הייתי בפדיונות שהיה קודם הפדיון ואחכ הסעודה.

• הוסף לסימניות
אני הייתי בפדיונות שהיה קודם הפדיון ואחכ הסעודה.
אמרתי שמה אני יודעת זה אצל חסידים. לא ליטאים/ ספרדים.
וגם לא בטוח שאצל כל החסידים. אולי משהו בסגנון של הונגרים כן, פולנים וליטאים לא, או אני לא יודעת מה. לא הייתי בהרבה פדיונות, אבל כל אלו שהייתי היו של חסידים והיה תוך כדי הסעודה.

• הוסף לסימניות
הרבה פעמים עושים בר עוגות וכאלו לפני החופה. מאוד מקובל. ככה אנשים לא מחכים מורעבים לאחרי החופה.

בפדיון הבן נוטלים ידיים לפני הפדיון, ואת הפדיון עושים תוך כדי הסעודה. לא זכור לי פדיון שהייתי בו והיה אחרת. (בעצם הייתי רק בפדיונות חסידיים. לא יודעת מה במגזרים אחרים).
רק הכהן נוטל ידיים לסעודה לפני הפדיון, ואז הוא פודה, ורק אח"כ כל הציבור נוטל ידיים.

• הוסף לסימניות
רק הכהן נוטל ידיים לסעודה לפני הפדיון, ואז הוא פודה, ורק אח"כ כל הציבור נוטל ידיים.
למעלה מ10 פדיונות בקרבה ראשונה, תמיד נטלו ידיים לפני הפדיון (אם הכהן נוטל ידיים לבד, זה לא נכנס לשאלות רציניות של זימון וכד'?)

• הוסף לסימניות
למעלה מ10 פדיונות בקרבה ראשונה, תמיד נטלו ידיים לפני הפדיון (אם הכהן נוטל ידיים לבד, זה לא נכנס לשאלות רציניות של זימון וכד'?)
אין לי מושג, אבל זה מה שידוע לי שעושים.

• הוסף לסימניות
בחתונות (בדיוק כתאור של פותחת האשכול ובעזרת גברים) נוטלים ידים אחרי החופה, אבל כמעט בכל חתונה יש אחד או יותר שלא שמים ונוטלים ידים לפני.
בפדיון הבן (ליטאי) זה תלוי במנהגים יש נוהגים שרק הכהן נוטל לפני הפדיון ושאר הציבור אחרי, ויש נוהגים שכולם לפני.

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה