- הוסף לסימניות
רבים מהחילונים עורכים חופה וקידושין כדת וכדיןאצל החילונים החופה לא באמת רלוונטית...
יש שם עוד הרבה דברים לפני החופה חוץ מנטילת ידיים...
כמה מפליא....
רבים מהחילונים עורכים חופה וקידושין כדת וכדיןאצל החילונים החופה לא באמת רלוונטית...
יש שם עוד הרבה דברים לפני החופה חוץ מנטילת ידיים...
אצלנו=במשפחה שלכם בלבד או בכל מיני חתונות?אצלינו ממה שראיתי לא פעם נשים נוטלות טרם החופה
תלוי כמה רעבות מהבית
בפרט אם החופה מתעכבת אין בזה כללים ברורים.
גם בב"ב וגם בעזרת הגברים
יש אי ידיעת ההלכה,אצלנו=במשפחה שלכם בלבד או בכל מיני חתונות?
אשכנזים?
חרדים קלאסים, או חוזרים בתשובה / מתחזקים? (במילים אחרות: יש מסורת ומנהגים מדורות קודמים?)
לא מדויק.יש אי ידיעת ההלכה,
כנ"ל בברית מילה- יש שאינם מבינים שסעודת מצווה פרושו אחרי קיום המצווה- ברית המילה/פדיון הבן/החופה
ומכאן נובעת טעות אם היא קורת,
במגזר החרדי לא קיים,
במגזר הפחות חרדי/דתי/מסורתי זה קורה מחוסר מודעות.
במקרה הזה אי ידיעת ההלכה היא בהודעה הזויש אי ידיעת ההלכה,
כנ"ל בברית מילה- יש שאינם מבינים שסעודת מצווה פרושו אחרי קיום המצווה- ברית המילה/פדיון הבן/החופה
במגזר החרדי לא קיים,
לא חייבים.כל מי שבא לחתונה חייב לאכול סעודת מצווה ?לא מספיק שיש מניין של סועדים?
לא חייבים, אבל זו מצוה גדולה.לא חייבים.
הרבה פעמים עושים בר עוגות וכאלו לפני החופה. מאוד מקובל. ככה אנשים לא מחכים מורעבים לאחרי החופה.אצלינו ממה שראיתי לא פעם נשים נוטלות טרם החופה
תלוי כמה רעבות מהבית
בפרט אם החופה מתעכבת אין בזה כללים ברורים.
גם בב"ב וגם בעזרת הגברים
בפדיון הבן נוטלים ידיים לפני הפדיון, ואת הפדיון עושים תוך כדי הסעודה. לא זכור לי פדיון שהייתי בו והיה אחרת. (בעצם הייתי רק בפדיונות חסידיים. לא יודעת מה במגזרים אחרים).יש אי ידיעת ההלכה,
במגזר החרדי לא קיים,
אני הייתי בפדיונות שהיה קודם הפדיון ואחכ הסעודה.בפדיון הבן נוטלים ידיים לפני הפדיון, ואת הפדיון עושים תוך כדי הסעודה. לא זכור לי פדיון שהייתי בו והיה אחרת
אמרתי שמה אני יודעת זה אצל חסידים. לא ליטאים/ ספרדים.אני הייתי בפדיונות שהיה קודם הפדיון ואחכ הסעודה.
רק הכהן נוטל ידיים לסעודה לפני הפדיון, ואז הוא פודה, ורק אח"כ כל הציבור נוטל ידיים.הרבה פעמים עושים בר עוגות וכאלו לפני החופה. מאוד מקובל. ככה אנשים לא מחכים מורעבים לאחרי החופה.
בפדיון הבן נוטלים ידיים לפני הפדיון, ואת הפדיון עושים תוך כדי הסעודה. לא זכור לי פדיון שהייתי בו והיה אחרת. (בעצם הייתי רק בפדיונות חסידיים. לא יודעת מה במגזרים אחרים).
למעלה מ10 פדיונות בקרבה ראשונה, תמיד נטלו ידיים לפני הפדיון (אם הכהן נוטל ידיים לבד, זה לא נכנס לשאלות רציניות של זימון וכד'?)רק הכהן נוטל ידיים לסעודה לפני הפדיון, ואז הוא פודה, ורק אח"כ כל הציבור נוטל ידיים.
נכון!רבים מהחילונים עורכים חופה וקידושין כדת וכדין
כמה מפליא....
אין לי מושג, אבל זה מה שידוע לי שעושים.למעלה מ10 פדיונות בקרבה ראשונה, תמיד נטלו ידיים לפני הפדיון (אם הכהן נוטל ידיים לבד, זה לא נכנס לשאלות רציניות של זימון וכד'?)
להכנס על זה לויכוח?רבים מהחילונים עורכים חופה וקידושין כדת וכדין
כמה מפליא....
אין צורך להתווכחלהכנס על זה לויכוח?
בשמחה אחלוק את ידיעותיי בתחום אבל לא ע"ג פורום ציבורי...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים