התייעצות חתונות ילדים ע''י מסחר עצמאי או ע''י קופות גמל עם הלוואות בלון

• הוסף לסימניות
מענין לדעת האם ע''פ חוקי הפורום מותר לפרסם מספר של קו הרצאות טלפוני בנושא המדובר

• הוסף לסימניות
מחקתי ועכשו תמחוק אתה ,
לא יודע אם אסור באמת מענין
זה מה שכתבתי פה בעבר על מינופים.
לא בטוח שזה נכון. אני גם מנסה לגשש.

• הוסף לסימניות
״מינוף הוא השטן״
מילים ולחן: וורן באפט

3 דברים ראיתי שהפילו אנשים חכמים
אלכוהול, תאוות ומינופים...
צארלי מאנגר שותפו של הנל.
אבל זה לא מדויק.
מינוף הוא כלי טוב אבל לא מתאים לכל אחד ובכל מצב.
לקחת מינוף בלי תזרים בריא , ועם ראייה אופטימית זה אסון.
סוכן הביטוח שפות"ש מתייעץ איתו נשמע אופטימי מדי לדעתי.
מה הקשר מינוף??
מי שיש לו 1M בחסכון ובזמני שפל יש לו חתונה לילד והוא לא רוצה להפסיד ולמשוך בירידות שווה לו לקחת הלוואה (מן הסתם כשיהיה ירידות הריבית תהיה נמוכה...) כדי לו למשוך את המניות ומוטב לו שיפסיד כמה שקלים ולא את המניות (מניות יום אחד יחזרו -כסף שנמשך מהחסכון פשוט מתאדה ומפסיק לייצר ריבית דריבית)
דבר פשוט ביותר

וגם לא בגלל ירידות ושפל
סתם עדיף להשאיר את המניות ולשלם רק ריבית מהכיס שלו ולהפסיד כמה אחוזים מאשר להוציא את הכסף ולהפסיד בוודאי 10 אחוזים ועוד לשלם מיסים בגלל אירוע מס

כמובן שהנ"ל מדבר שמישהו לוקח הלוואה מקסי' שליש מהחסכון ולא בממנף בגובה החסכון

• הוסף לסימניות
מה הקשר מינוף??
מי שיש לו 1M בחסכון ובזמני שפל יש לו חתונה לילד והוא לא רוצה להפסיד ולמשוך בירידות שווה לו לקחת הלוואה (מן הסתם כשיהיה ירידות הריבית תהיה נמוכה...) כדי לו למשוך את המניות ומוטב לו שיפסיד כמה שקלים ולא את המניות (מניות יום אחד יחזרו -כסף שנמשך מהחסכון פשוט מתאדה ומפסיק לייצר ריבית דריבית)
דבר פשוט ביותר

וגם לא בגלל ירידות ושפל
סתם עדיף להשאיר את המניות ולשלם רק ריבית מהכיס שלו ולהפסיד כמה אחוזים מאשר להוציא את הכסף ולהפסיד בוודאי 10 אחוזים ועוד לשלם מיסים בגלל אירוע מס

כמובן שהנ"ל מדבר שמישהו לוקח הלוואה מקסי' שליש מהחסכון ולא בממנף בגובה החסכון
וזה מינוף
שליש מהחיסכון ?
נהיה טרנד למנף פי 3-5 מהחיסכון.

• הוסף לסימניות
זה מה שכתבתי פה בעבר על מינופים.
לא בטוח שזה נכון. אני גם מנסה לגשש.
ובקצרה מה שאני כביכול טוען שם
שאני רואה יותר הגיון בלמנף על נכס מסוכן ותנודתי עם סיכוי - סיכון גבוה.
מאשר להתמנף על נכס בטוח , אבל שמביא בממוצע קצת יותר מגובה הריבית.
שם סימן שאלה כמובן וגם מנסה להבין מה ההגיון למנף על הספ 500.

• הוסף לסימניות
כפותח האשכול אני מדגיש שוב שלא באתי לדבר על אף אחד רק באמת מענין להקיף את הנושא מכל הצדדים והדעות ובאם אני ישתכנע שהצדק איתו אני באמת גם ''שוקל'' להצטרף למהלך הזה

• הוסף לסימניות
וזה מינוף
שליש מהחיסכון ?
נהיה טרנד למנף פי 3-5 מהחיסכון.
מאוד היה כדאי שתקרא שוב את הדילמה של פות"ש
הוא לא דיבר על מינוף בכלל
רק על לקיחת הלוואה במקום משיכת החסכון (בזמני ירידות ושאינם) ותשלום הריבית בלבד במשך הזמן עד להחזר מהחסכון כמה שאפשר
ויש לחלק רבות בין זה למינוף רגיל
ואין לקשר את זה לנידון של משכנתא (מלבד כל הפרוצדורה ) ששם יתכן מאוד שכדאי לסגור את המשכנתא ולמצע כל חודש את הסכום שאיתו היה משלם את המשכנתא

• הוסף לסימניות
למה זה פחות מסוכן ממינוף רגיל?
ניסיתי לערוך ולא הצלחתי

מינוף רגיל עיקר הסיכון בו בהשקעות מניתיות די סולידיות(S&P וכו) זה בגובה החסכון ומעלה
בנידון דידן מדובר על סכום נמוך יחסית עד כשליש....
שהסבירות שיהיה ירידות עד כדי כך הם רחוקות
ואם ירדו עדיין הקרן לא מתאדה זה מניות לא כסף.........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
וההלוואה לבריאות שימשיך הנ"ל לשלם אותה
זה לא מינוף במניות שמינוף כזה גורם לקרן המנייתית להתאדות

(יש לציין שיש לחשוש שהגוף החוסך שנתן את ההלוואה ירצה לממש את הפרעון קודם זמנו מתוך המניות לאור הירידות ושוב גם זה חשש רחוק)

אם זה לא מובן לך כנראה ש10 שנים בשוק ההון לא תמיד נותנות משהו

כתב מישהו שלא מבין כלום בשוק ההון

• הוסף לסימניות
מינוף רגיל עיקר הסיכון בו בהשקעות מניתיות די סולידיות(S&P וכו) זה בגובה החסכון ומעלה
דווקא לגבי זה אני שואל בדיוק להיפך.
מה התועלת למנף בריבית יקרה כל כך על נכס סולידי כל כך.
אלא אם אתה חושב טווח קצר ומהמר על עליות מאסיביות כמו בשנים האחרונות ואז אתה ממש סוחר במינוף.
הכי מסוכן.

(יש לציין שיש לחשוש שהגוף החוסך שנתן את ההלוואה ירצה לממש את הפרעון קודם זמנו מתוך המניות לאור הירידות ושוב גם זה חשש רחוק)
הלפיד והיפוכו.
חכה מה יקרה כשנקבל תיקון בשוק מסוג U ולא מסוג V.
בקורונה המכתבים כבר ההיו מוכנים.
זה לא בשבילי אתה אומר? לנסות אפיק אחר אולי שם נראה ברכה?
סתם צוחק :) הכל טוב ;)
ניכר.
צוחק :), אבל זה היה מתבקש אחרי מה שכתבת:ROFLMAO:

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ניסיתי לערוך ולא הצלחתי

שהסבירות שיהיה ירידות עד כדי כך הם רחוקות
ואם ירדו עדיין הקרן לא מתאדה זה מניות לא כסף.........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
וההלוואה לבריאות שימשיך הנ"ל לשלם אותה

גם בקרנות פנסיה וקופות גמל יש סוג של מרג'ין קול למרות שלא תמיד מממשים אותו אבל יש סיכוי סביר שידרשו פירעון חלקי מידי או הגדלת ההחזר החודשי
למה אתה חושב שבשנים הקרובות לא מחכה לנו משבר סטייל 2000 או 2008?מאיפה האופטימיות הזאת?
ועוד משהו קטן בדיוק להלוואות מסוג זה קוראים ״מינוף״
על אחת כמה וכמה הלוואת בלון שזה תזמון של מינוף
ואני לא מדבר על ההימור בידיעה איזה ריביות יהיו באותה תקופה או אפילו עכשיו הריביות לא משהו

• הוסף לסימניות
להאריך
אתה יורד לדקויות לא רלוונטיות. השאלה היא מינוף בריבית די גבוהה.
מינוף בריבית 0 אני אישית אקח מכל הבא ליד להשקעה בכל דבר ( חוץ ממכרה זהב באתיופיה , חם שם ותכלס אני לא יודע להבדיל בין זהב אמיתי למזויף כמו שאני לא יודע להבין בין פטק פיליפ אמיתי או מזויף. )
אולי תרחיב קצת על מה שקורה סביבך באמת מענין לשמוע
כמו שכתבתי. ממונפים דרך הקופות פי 3-5. ככל הנראה דרך אותו סוכן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה