התייעצות חתונות ילדים ע''י מסחר עצמאי או ע''י קופות גמל עם הלוואות בלון

• הוסף לסימניות
יש סוכן ביטוח מפורסם שמוסר גם הרצאות בקו שלו
הוא חוזר שמה כל הזמן על טענה למה לדעתו עדיף תיק בחברות ביטוח על פני מסחר עצמאי---כי לדוגמא כשתגיעו לחתונת ילד ויש לכם כבר בתיק מליון ש''ח במקום להוציא 300 אל''ש ,פשוט תקחו הלוואת בלון תשלמו רק את הריבית [אפשר גם להוציא רק את תשלומי הריבית ], ובמקביל תתנו לתיק לצמוח שנתיים בעוד למעלה ממאתיים אל''ש , מה שלא ניתן לעשות בתיק עצמאי

מה דעתכם בנידון האם הוא צודק
קיבלתי הסכמה של @השקעות R הון לפתיחת אשכול מיוחד לזה

• הוסף לסימניות
אם הוא מפורסם ומוסר הרצאות, ובסך הכול מביע דעה, למה לא לומר את שמו או לשלוח הרצאה שלו אולי נשתכנע?

לעצם הדיון , אני לא רואה פה דיון שונה מהדין העיקרי של יתרונות וחסרונות של מסחר עצמאי מול קופות גמל.
עוקב לשמוע דעות וכיוונים נוספים.

מה שבטוח לגבי זה
"ובמקביל תתנו לתיק לצמוח שנתיים בעוד למעלה ממאתיים אל''ש"
או לרדת בעוד מאתיים אל"ש....
בסוף זה הדיון על מינוף שתלוי רק בשאלה של התזרים החודשי שלי , והאם אני מכון גם לתרחיש הגרוע והגרוע יותר.

• הוסף לסימניות
אם זה בשביל שנתיים קדימה
לדעתי אין פה סיכון מחושב
שמצדיק את המהלך

• הוסף לסימניות
בטח לא בשביל שנתיים
זה עד שהבן אדם יהיה בן 60 - וככה לחסוך מס רווח. הון.

• הוסף לסימניות
אם הוא מפורסם ומוסר הרצאות, ובסך הכול מביע דעה, למה לא לומר את שמו או לשלוח הרצאה שלו אולי נשתכנע?

פירסמתי בעבר שם הקו אבל מחקו לי את זה כנראה שהמנהלים לא מרשים
בכל מקרה---והרויחנו

• הוסף לסימניות
כל מקרה נבחן לגופו.

צריך לבדוק
  • מה גובה הריבית בפועל.
  • מה התשואה הצפויה נטו אחרי דמי ניהול ומס.
  • פער ברור בין ריבית לתשואה. בלי פער כזה אין יתרון.
  • מרווח לסטייה.
מה קורה אם בעוד שנתיים השוק בירידה?
לא כל משפחה חיה בשלום עם תיק אדום והתחייבות פתוחה.
דווקא באירוע גדול עם הוצאות ולחץ, קבלת החלטות הופכת קשה יותר.

וכמו שכבר כתבתי באשכול אחר.
לפני שרצים לתיק השקעות עצמאי, לדעתי נכון קודם למצות:
  • הגדלת הפקדות לפנסיה על שכר לא מבוטח.
  • קרן השתלמות
  • קופת גמל להשקעה.
שם היתרון מגיע מהטבות מס.

• הוסף לסימניות
תגובת סוכן הביטוח:

חשוב לענות על זה
אז כך בעיקרון לפי הנתונים האלו הוא צודק
אכן לקחת הלוואה שתעמוד לפירעון תוך שנתיים זה לא חכם
אך הנתונים שגויים ....
משום שחברות הביטוח נותנות הלוואות למשך 7 שנים
ובמסלול בוליט (החזר ריבית בלבד ) אפשר לעשות מיחזור הלוואה ולהאריך את זה שוב ושוב
כך שזו דוגמה קלאסית לצורך לעשות דברים מעין אלו רק בייעוץ פרטני עם איש מקצוע בתחום

• הוסף לסימניות
הלוואת בלון לא הופכת כסף ליותר כסף. היא פשוט דוחה את התשלום. כל הזמן הזה משלמים ריבית, בלי קשר אם התיק עולה או דורך במקום.

ההנחה שהתיק יעלה יפה בשנתיים הקרובות זו תקווה. לפעמים זה עובד, לפעמים בדיוק ההפך. ואז מגיע רגע הסגירה ואתה צריך להחזיר הלוואה כשלא תמיד נוח למכור.

חתונה זה לא אירוע לא צפוי. יודעים עליו שנים מראש. במצבים כאלה הרבה יותר בריא להגיע עם כסף בצד מאשר עם חוב באוויר.

הלוואות על תיק השקעות מתאימות למעטים שמרגישים נוח עם סיכון ועם תזרים חזק. לרוב האנשים זה מוסיף מתח ולא שקט.
תגובת סוכן הביטוח הנ''ל מתייחסת לטענות אלו

רק תמחלו לי על אי הסדר כי אני לא מתמצה כ''כ בלסדר

• הוסף לסימניות
ובמסלול בוליט (החזר ריבית בלבד ) אפשר לעשות מיחזור הלוואה ולהאריך את זה שוב ושוב
ריבית 6 אחוז על מדד שנותן בממוצע 10 אחוז לפני מס. זה לדעתי לטחון מים.
ולהמר על ריבית זולה יותר משמעותית בעתיד זו לדעתי טעות.

• הוסף לסימניות
״מינוף הוא השטן״
מילים ולחן: וורן באפט
3 דברים ראיתי שהפילו אנשים חכמים
אלכוהול, תאוות ומינופים...
צארלי מאנגר שותפו של הנל.
אבל זה לא מדויק.
מינוף הוא כלי טוב אבל לא מתאים לכל אחד ובכל מצב.
לקחת מינוף בלי תזרים בריא , ועם ראייה אופטימית זה אסון.
סוכן הביטוח שפות"ש מתייעץ איתו נשמע אופטימי מדי לדעתי.

• הוסף לסימניות
ריבית 6 אחוז על מדד שנותן בממוצע 10 אחוז לפני מס. זה לדעתי לטחון מים.
ולהמר על ריבית זולה יותר משמעותית בעתיד זו לדעתי טעות.
אם זה קרוב לגיל 60 - והמטרה היא לחסוך מס רווח הון - יש מצב לשקול.

• הוסף לסימניות
לא מתייעץ כל הענין פה סיעור מוחות וטחינת כל הענין בפרט שנשמע מההרצאות שזה הופך לטרנד
אני יודע שזה טרנד. כל מי שסביבי ממונף ב 3-4 סיבובים על השוק.
אולי זה משבר ה 20-80- הבא. אולי לא.
אני כבר 10 פלוס שנים בשוק ההון ועדיין לא ברור לי ענין המינופים עד הסוף ועדיין מנסה להבין איך זה מתאים לי .
היום כל אברך שחסך 100 אלש לאחר שנות יגיעה נכנס למשרד של סוכן ביטוח ויוצא עם "תיק" של חצי מליון שקל בשוק בלי להבין באמת לעומק מה הוא עשה.
זו דעתי , אני לרוב טועה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה