נכתב ע"י hbecker;1998637:היתה תקופה שכשרציתי מתכון חריף חיפשתי בניק שלך. תמיד התפלאתי למה אין שם ולו מתכון אחד חריף לפליטה.....
אחר כך הבנתי.
אגב, גם אני חשבתי כינרת
היום אני כבר יודעת בדיוק מה לבקש ממך...![]()
נכתב ע"י הציירת;1998570:ציירת- הן או אמא שלי או אחותי. הן כתבו בהתחלה והן אכן מוכשרות בציור. אחר כך התוודעתי לפרוג והיות שאני משתמשת במחשב של אימי לצרכי( אין לי משלי) אז אני גם משתמשת בשם שלה.
לאחרונה כשהעלית מלא ברכות מדהימות (יצא לי כבר להשתמש עם כמה..)אז חשבתי ששם הניק זה ע"ש שאת אלופה בחיבור ברכות - אני רואה שטעיתי....נכתב ע"י ברכהלה;1998490:כשנרשמתי לפרוג ניסיתי להירשם בשמי המקורי והוא היה תפוס בכל הוריאציות האפשריות... אז עברתי לנסות את השם השני שלי - ברכה בצירוף הסיומת "לה" כי כל שאר הברכות לנטיותיהן היו תפוסות גם הן...
מאז הספקתי להתחרט על השם המצחיק הזה שממש לא קשור אלי משום כיוון...הייתי ממש רוצה לשנות לשם העסק שלי פרספכתיבה- אבל עד שאבין איך עושים את זה...אצטרך להמשיך להתברך עם הברכהלה הנצחי...
אומרים שלאנשים עם 2 שמות כדאי מדי פעם להשתמש גם בשמם השני שלא יישכח- אני חושבת שאני מן המהדרים במנהג זה בזכות פרוג...![]()
נכתב ע"י פלאפון;1998638:יש הרבה שמות שבהגיה שלהם זה שונה ..
קחי את רותי -אני מכירה אחת שקוראים לה ריסי ...(באידישאיות...)
או פרידה -פרידי -ופריידי.
דבורה -דולי.
בילה- ביילי.
אביטל -אביטל (במלרע)
ועוד....................................
נכתב ע"י userit;1998770:כבר פגשתי גברים בשם אביטל,
אבל אפילו לא בחורה דוברת אידיש אחת לרפואה (בכוונה לא אמרתי חסידית, כי לא כל חסיד הוא חסיד)
נכתב ע"י חישוקים;1998773:אני מכירה שתיים, דוברות אידיש.
וזה באמת נדיר, מניחה שיש כאלו שמכירות אותן גם.
נכתב ע"י חישוקים;1998773:אני מכירה שתיים, דוברות אידיש.
וזה באמת נדיר, מניחה שיש כאלו שמכירות אותן גם.
כנראה שהכל יכול להיות...נכתב ע"י userit;1998770:כבר פגשתי גברים בשם אביטל,
אבל אפילו לא בחורה דוברת אידיש אחת לרפואה (בכוונה לא אמרתי חסידית, כי לא כל חסיד הוא חסיד)
נכתב ע"י sarigold5;1998118:איפה מרגרינה?
![]()
נכתב ע"י א-ירושלמית;1997819:רותי, זה אומץ להזדהות ככה בשם!
ולעניין השם שלי:
אז ov כבר גלתה שאנחנו בנות דודות... היא רק לא גלתה שאמרתי לה מראש שלא בטוח שיהיה לי זמן להכנס להגיב. לא התחבאתי מאף אחד, אבל גם לא היה לי טיפת זמן היום.
אז ככה: ישבתי על המדוכה, שבעה ימים ושבעה לילות. ויחד עם שבעת טובי העיר הוחלט ש: א - האות הראשונה של השם שלי ייצג אותי נאמנה בתור האות הראשונה בשם הניק. וירושלמית? כשנרשמתי לפרוג, גרתי בירושלים. הירושלמיות נשארה לי מהזמן בו גרתי בירושלים. חוץ מזה אני ירושלמית באופי. על זה אני לא מוותרת...!
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים