טיול בחו"ל טיול בגאורגיה - באטומי או טביליסי ?

לגבי באטומי
התגובות מעורבות כאן
אשמח אם אחד שמתמצא יוכל בבקשה לכתוב
איפה יש אוכל כשר
מיניני תפילה
והאם יש שם מרכזי קניות

ישר כח

אטרקציות וטיולים בסוף חשוון בטביליסי, איזה יש שמתאימים לאישה בהריון? מבחינת מזג האוויר- איך שם בתקופה הזו?
ולגבי הכשר- אנחנו מקפידים מאוד מאוד על הכשרים ויש עכשיו את המלון הכשר גנסיוס שהוא עם הכשר קהילות עם משגיח שאפשר לסמוך עליו בס''ד.

מתענינת גם על טביליסי באיזור חשוון
מה יש לעשות (קניות אטרקציות וכ"ו)
האם אפשר להסתדר בקלות ממש (פעם ראשונה לבד...)
קצת בלבלו אותי התגובות פה
אשמח לתשובה מפורטת ככל האפשר....

אטרקציות וטיולים בסוף חשוון בטביליסי, איזה יש שמתאימים לאישה בהריון? מבחינת מזג האוויר- איך שם בתקופה הזו?
ולגבי הכשר- אנחנו מקפידים מאוד מאוד על הכשרים ויש עכשיו את המלון הכשר גנסיוס שהוא עם הכשר קהילות עם משגיח שאפשר לסמוך עליו בס''ד.
אשמח גם לדעת כמה זמן הכי מומלץ לשהות שם מבחינת מיצוי החוויה אבל שלא יהיה ארוך כי אנחנו משאירים מאחור ילדונת מתוקה.

מתענינת גם על טביליסי באיזור חשוון
מה יש לעשות (קניות אטרקציות וכ"ו)
האם אפשר להסתדר בקלות ממש (פעם ראשונה לבד...)
קצת בלבלו אותי התגובות פה
אשמח לתשובה מפורטת ככל האפשר....
קניות יש את שוק לילו, ויש עוד קניונים אבל אין איזה המלצה על משהו ספציפי...
ואטרקציות בטביליסי, זה בעיקר להסתובב בעיר העתיקה ובאיזור כיכר החירות ושדרות שותא רוסתוולי
יש גם את האומגה שיורדת מאגם הצבים לעיר, וגם את הרכבל לכרלתיס דדה.
קל מאוד להסתדר, במיוחד אם יש את אפליקצית בולט למוניות ( תחב''צ קצת יותר מורכב, ורכב לא מומלץ בכלל במרכז העיר )
וגם אם מסתבכים, תמיד אפשר לעצור ולשאול אנשים. בקיצור, ממש לא מורכב...
אני יכול לפרט על נקודות נוספות, או על דברים ספציפים, אם יש צורך...

אני ראיתי באחת התגובות פה שהם כתבו שהייתה להם נהגת, שאפילו עושה בייביסיטר😉.
צריך פשוט לעבור הודעה הודעה ואז הכל מתבהר ממש, ולא מתבלבל.
לא נתקלתי בנהגות, אבל נתקלתי בהרבה נהגים שעושים בייביסיטר...

אשמח גם לדעת כמה זמן הכי מומלץ לשהות שם מבחינת מיצוי החוויה אבל שלא יהיה ארוך כי אנחנו משאירים מאחור ילדונת מתוקה.
רק טביליסי, בלי לצאת מהעיר ובלי אטרקציות,
את זה ממצים ביום...
טיול למצחתה, או טיולים ברדיוס הקרוב הם מומלצים מאוד.
בגדול, מה שרוב הנוסעים שאני נתקלתי בהם ( במקרה הזה אני לא דוגמא, כי כל פעם שאני מגיע לגאורגיה זה לשבוע+)
מה שהם עושים, זה לבוא לשלושה ימים מלאים, אחד לטיול בעיר ובסביבתה, אחד לקניות והשלמות, ובאמצע יום טיול ארוך. שהטיול הזה הוא בדרך כלל לדרך הצבאית הכי מומלץ, או לגשר היהלום, או לפארק בורג'ומי ולאיזור ארמון המערות ובקוראיני.
כמובן שיש מה לעשות שם גם חודש, אבל שלושה ימים בהחלט מספיקים.

תודה רבה יש לי כמה שאלות
1. מה זה האומגה הזאת לא מצאתי עליה שום דבר בגוגל אשמח לפירוט
2. האם פארק מצאמנדה הוא ממש לונה פארק עם מתקנים "רציניים" שאפשר להעביר שם הרבה זמן
3. ראיתי שבאגם ליסי יש אפשרות של רכיבת סוסים , מומלץ?
אשמח כמובן להמלצות לעוד אתרי בילוי ואטרקציות

אשמח גם להמלצה למלון יפה וזול באיזור האטרקציות

תודה רבה יש לי כמה שאלות
1. מה זה האומגה הזאת לא מצאתי עליה שום דבר בגוגל אשמח לפירוט
זה המיקום והתגובות לאומגה https://maps.app.goo.gl/Rgk9N7uxW9VYSx1f8
מדובר על אומגה באורך קילומטר+ שיורדת את כל ההר אל תוך העיר
2. האם פארק מצאמנדה הוא ממש לונה פארק עם מתקנים "רציניים" שאפשר להעביר שם הרבה זמן
לא הייתי שם בעצמי, אבל מתגובות של אנשים זה נשמע שזה לא מקום בשביל מבוגרים
מה גם שאני לא יודע עד כמה זה פעיל עכשיו,
מצד שני, אם הוא פעיל עכשיו זה מעלה, כי הוא אמור להיות ריק
3. ראיתי שבאגם ליסי יש אפשרות של רכיבת סוסים , מומלץ?
אשמח כמובן להמלצות לעוד אתרי בילוי ואטרקציות
בתוך טביליסי, אין עוד הרבה מה לעשות
עיקר האטרקציות הם בחוץ
בדרך הצבאית או לכיוון בורג'ומי

בטביליסי

אז אין מה לעשות שם יותר מיום-יומיים? עדיף את בטומי?
אם אתם בלי רכב, ואתם לא רוצים לקחת נהג לטיולים
אז הגיוני שמבחינת אטרקציות בטומי תהיה טובה לכם יותר...
למרות שגם מבחינת עיר, טביליסי עיר הרבה יותר יפה ומעניינת
אבל אין בה כל כך הרבה אטרקציות

אנחנו יכולים להשכיר רכב
אבל זה שווה את והמחיר? ראיתי גם שכתבו שהדרכים מסובכות....

אנחנו יכולים להשכיר רכב
אבל זה שווה את והמחיר? ראיתי גם שכתבו שהדרכים מסובכות....
המחיר של ההשכרת רכב שם לא יקר ( שימו לב רק שבטביליסי במרכז העיר מסובך להתנייד עם רכב )
מבחינת ניווט, גוגל מפס מושלם שם
ומבחינת ההתנהגות של הנהגים, צריכים להיות קצת יותר עירניים
אבל זה לא נהיגה יותר מורכבת מנסיעה באזור השומרון או בגליל או בגולן, או בכל מקום שהכבישים בו הם לא כבישים מהירים

טיול עצמי יומיים בדרך הצבאית להרי קזבג מה העצירות המומלצות?
ומה המזג אויר שם בתחילת נובמבר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה