טיול בחו"ל טיילתם בקפריסין??? בבקשה תכנסו לפה!!!

• הוסף לסימניות
אשמח מאוד לשמוע פרטים ומידע על אטרקציות ואזורים לטיול לזוג (בעיקר האזור לרנקה).

תודה רבה לכל העונים!!!!

• הוסף לסימניות
קפריסין דומה מאוד לכל עיר חוף בישראל.
בלרנקה יש בעיקר ספורט ימי כמו שיט לאורך החופים.
יש גם את ימת המלח, מקום יפה מאוד.
אם מעניין אותכם קניות בזול, יש את הג'מבו, חנות ענקית בסגנון של הסטוקים , אנחנו בילינו שם כמה שעות...
לרנקה לא מאוד מעניינת, ולכן כדאי לכם לשכור רכב ולצאת לכיוון ההרים, או איה נאפה ששם יש יותר אטרקציות.
קחו בחשבון שהנהיגה בקפריסין היא בצד ימין, קצת מבלבל בהתחלה...

• הוסף לסימניות
אני מכיר איה נאפה ועל זה אענה.
איה נאפה היא עיירת דייגים שבמהלך העשורים האחרונים התפתחה לעיירת תיירות על סטרואידים.
כל הכלכלה שם מבוססת תיירות.
ממוקמת 40 דק' נסיעה מהשדה בלרנקה
א. קחו בחשבון פריצות בחופים המוכרזים. רוב אטרקציות הספורט הימי בכאלו חופים, ולכן אני מציין את זה.
ב. דת - בית חב"ד פעיל עם 3 תפילות, מסעדה בשרית וחלבית, לא יודע או מכיר את רמת הכשרות. בפעמיים שהייתי שם לקחתי דירות במלונות דירות ובישלתי לבד.
ג. אטרקציות- באיה נאפה עצמה יש כמויות עצומות של חנויות מזכרות ומתנות, וכנגדם עסקי השכרת ספורט אתגרי. טרקטרונים, רייזרים, אופנועים וכו' וכו'.
את הכלים הללו שוכרים בד"כ ל24 שעות, צריך רישיון נהיגה רגיל, מפקידים דרכון כפיקדון.
המחירים משתנים לפי כלים ונעים בין 50 יורו ליממה לטרקטורון פשוט, ועד 400 יורו לרייזרים מפלצות עם 8 מקומות.
דגשים - לכו על חנות אמינה, עקיצות תיירים על שריטות ונזקים שקרו או לא קרו זה חלק בלתי נפרד מהביזנס, זה מגיע למאות ואלפי יורו. יש לי המלצה ספציפית אם רלוונטי תכתבו.
עוד אטרקציות מומלצות - השכרת אופנוע ים, (צריך רישיון רגיל כמדומני לא בטוח), שיט ממגוון סוגים, מצנח רחיפה בים שמחובר לסירה למטה ועוד. כמובן יש גם צלילה ושנירקול לא התנסיתי בזה.
ד. לאיפה לצאת ואיך - אם יש לכם כלי תחבורה זמין יש אזורים בתוליים מדהימים לטייל בהם, שייך להגיע אליהם גם עם הכלים האתגריים. יש אוטובוסים בין איה נאפה לפליאמרי שנעים על הציר של רוב המקומות היפים. מהתחנות לנקודות העניין זה מרחק הליכה של בין 20 ל40 דק' בדרך כלל. לא השתמשתי שם אף פעם בתח"צ כך שאני לא ידוע איך משלמים, כדאי לחפש ברשת.
ה. הגעה מהשדה לאיה נאפה - יש אוטובוסים פעם בשעתיים פלוס מינוס, עולה 11 - 13 יורו לאדם, נכון לאחרי סוכות השנה. כרטיסים קונים בשדה ממש לפני היציאה החוצה.
מוניות יעלו ממוצע של 60 -70 יורו. אני אחרי מו"מ קשוח הגעתי ל60.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
אני מכיר איה נאפה ועל זה אענה.
איה נאפה היא עיירת דייגים שבמהלך העשורים האחרונים התפתחה לעיירת תיירות על סטרואידים.
כל הכלכלה שם מבוססת תיירות.
ממוקמת 40 דק' נסיעה מהשדה בלרנקה
א. קחו בחשבון פריצות בחופים המוכרזים. רוב אטרקציות הספורט הימי בכאלו חופים, ולכן אני מציין את זה.
ב. דת - בית חב"ד פעיל עם 3 תפילות, מסעדה בשרית וחלבית, לא יודע או מכיר את רמת הכשרות. בפעמיים שהייתי שם לקחתי דירות במלונות דירות ובישלתי לבד.
ג. אטרקציות- באיה נאפה עצמה יש כמויות עצומות של חנויות מזכרות ומתנות, וכנגדם עסקי השכרת ספורט אתגרי. טרקטרונים, רייזרים, אופנועים וכו' וכו'.
את הכלים הללו שוכרים בד"כ ל24 שעות, צריך רישיון נהיגה רגיל, מפקידים דרכון כפיקדון.
המחירים משתנים לפי כלים ונעים בין 50 יורו ליממה לטרקטורון פשוט, ועד 400 יורו לרייזרים מפלצות עם 8 מקומות.
דגשים - לכו על חנות אמינה, עקיצות תיירים על שריטות ונזקים שקרו או לא קרו זה חלק בלתי נפרד מהביזנס, זה מגיע למאות ואלפי יורו. יש לי המלצה ספציפית אם רלוונטי תכתבו.
עוד אטרקציות מומלצות - השכרת אופנוע ים, (צריך רישיון רגיל כמדומני לא בטוח), שיט ממגוון סוגים, מצנח רחיפה בים שמחובר לסירה למטה ועוד. כמובן יש גם צלילה ושנירקול לא התנסיתי בזה.
ד. לאיפה לצאת ואיך - אם יש לכם כלי תחבורה זמין יש אזורים בתוליים מדהימים לטייל בהם, שייך להגיע אליהם גם עם הכלים האתגריים. יש אוטובוסים בין איה נאפה לפליאמרי שנעים על הציר של רוב המקומות היפים. מהתחנות לנקודות העניין זה מרחק הליכה של בין 20 ל40 דק' בדרך כלל. לא השתמשתי שם אף פעם בתח"צ כך שאני לא ידוע איך משלמים, כדאי לחפש ברשת.
ה. הגעה מהשדה לאיה נאפה - יש אוטובוסים פעם בשעתיים פלוס מינוס, עולה 11 - 13 יורו לאדם, נכון לאחרי סוכות השנה. כרטיסים קונים בשדה ממש לפני היציאה החוצה.
מוניות יעלו ממוצע של 60 -70 יורו. אני אחרי מו"מ קשוח הגעתי ל60.
בהצלחה
@חרישאי
היית ממליץ לזוג עם שני ילדים מתחת לגיל 10?
האם יש שם דירות עם חצר אטרקיטיבית ועם נוף לים לא פרוץ
האם יש שם מה לעשות גם ברמה של ילדים קטנים?

• הוסף לסימניות
אנחנו היינו לפני כמה שנים טובות במלון קפיטל קוסט על הים ממש היה מדהים.
היה באיזור חשון אז פריצות לא היה. חופי הים היו שלנו לגמרי מקצה לקצה.
קפריסין זה בטן גב אין הרבה מה לחפש שם. רק מי שבא לו מלון טוב וחוף ים מהחלונות בלי לשלם תועפות כמו מלון דומה בארץאז זה מושלם.

• הוסף לסימניות
@חרישאי
היית ממליץ לזוג עם שני ילדים מתחת לגיל 10?
האם יש שם דירות עם חצר אטרקיטיבית ועם נוף לים לא פרוץ
האם יש שם מה לעשות גם ברמה של ילדים קטנים?
קחו בחשבון שהרבה חנויות באיה נאפה מלאה מזכרות פרוצות ואכמ"ל.
לגבי דירות איה נאפה היא עיירה שבנויה על הר קטן, אז לדעתי אפשר למצוא ברחובות היותר גבוהים בצורה שרואים את הים אבל לא את החופים.
חופי הרחצה פרוצים. החופים מסביב לעיירה מדהימים ומקסימים והרבה פחות בעייתיים כי הם סלעיים ולא מיועדים לרחצה

• הוסף לסימניות
גם בלרנקה.

באופן כללי די משעמם שם..
זה כמו בארץ אבל התנתקותכזו.
אין ממש מה לעשות
היינו ללילה אחד והספקנו הכל+ הכל
זה נכון.
זה כמו צימר בארץ עם שינוי אוירה.
אפשר להיות שבוע ואפשר לילה הכל תלוי במטייל ואיך הוא מעביר את זמנו.
כן יש הבדל שבאזור איה נאפה יש חופים סלעיים מטורפים, סטייל מכמורת ראש הנקרה אכזיב וכו'.
בנוסף אפשרויות האטרקציות שם משמעותית יותר זולות ומסעירות מהארץ

• הוסף לסימניות
@חרישאי אתה יכול לכתוב המלצה ספציפית למפעילי אטרקציות אמינים שם?
יש משכיר של טרקטרונים ורייזרים שהייתי אצלו פעמיים, הביקורות עליו חיוביות וכך גם היה הרושם שלי, אחרי שנעקתי אצל אחר ברחוב הראשי ב150 יורו.
שם העסק:

Easy Riders rentals Ayia Napa​

נמצא במעלה העיירה. דוברים אנגלית מעולה.
חשוב להדגיש, הוא לא הכי זול שיש אבל יש לו מחירון ברור ומודפס במקום. הוא שווה לדעתי בגלל האמינות, וכמובן שגם אצלו חובה לתת הסרטה לכלי מכל זווית אפשרית לפני שיוצאים משם.

• הוסף לסימניות
איה נאפה אחד האזורים הפרוצים ביותר במזרח התיכון ואכמ"ל
כל עיר אחרת בקפריסין עדיפה, לרנקה הכי נגישה, הכי זולה והכי מפותחת מבחינת אוכל כשר... כמובן שגם שם יש פריצות.

• הוסף לסימניות
מקפיץ..
מישהו מכיר דירות/וילות להשכרה באיה נאפה ומה המצב בתקופה הזאת מבחינת פריצות?

• הוסף לסימניות
מקפיץ..
מישהו מכיר דירות/וילות להשכרה באיה נאפה ומה המצב בתקופה הזאת מבחינת פריצות?
איה נאפה ברחובות כמו כל עיר חילונית. בחופים גם עכשיו מזעזע!. זה חשוב כי האטרקציות הימיות בתוך החופי רחצה.
אפשר מחוץ לעיר להגיע לפינות מקסימות בים שהם פחות גרועות אבל גם שם ניתן להתקל.
בחנויות המזכרות באיה נאפה יש מזכרות שאין להרחיב עליהן ותן לחכם.
אם תיקחו ספורט של רכיבה (טרקטורונים וכו) ולא תדרכו בחופי הרחצה יכולה להיות חופשה סבירה בתחום זה

• הוסף לסימניות
יש לי קונקשן בלרנקה
12 שעות,
יום שלם-
מהבוקר עד הערב.
ממש רוצה לנצל את היום הזה
שופינג שווה יש?
מקומות יפים לטייל?
אשמח לכל בדיל מידע
תודה רבה
שבוע טוב!

• הוסף לסימניות
בגדול בלרנקה אין כלום. אבל כלום
יש פלאפל ליד בית חב"ד, שזה נחמד
יש מכולת כשרה בבית חב"ד
אה, וגם יש ארוחת בוקר עשירה וחינמית בבית חב"ד אחרי שחרית

לרנקה זה בגדול כמו יפו, רק ביוונית

• הוסף לסימניות
יש פלאפל ליד בית חב"ד, שזה נחמד
יש מכולת כשרה בבית חב"ד
אה, וגם יש ארוחת בוקר עשירה וחינמית בבית חב"ד אחרי שחרית

לרנקה זה בגדול כמו יפו, רק ביוונית
חוץ מאוכל:
קניון שווה יש?
שוק מעניין?
מקומות יפים אחרים?
בדיוק לכן זה רק קונקשן
לא בחרתי את היעד הזה
ואם אני כבר שם
בטוח שיש מה לעשות שם 12 שעות
למקסם את השהות...

• הוסף לסימניות
חוץ מאוכל:
קניון שווה יש?
שוק מעניין?
מקומות יפים אחרים?

בדיוק לכן זה רק קונקשן
לא בחרתי את היעד הזה
ואם אני כבר שם
בטוח שיש מה לעשות שם 12 שעות
למקסם את השהות...
אני לא במועצת לרנקה... אז אין כאן התחייבות
אבל האם יש מה לעשות ביבנה 12 שעות?!
לרנקה קטנה יותר ומפותחת פחות
אפילו שדה התעופה קטן וריק בהרבה מאשר תחנה מרכזית ראשל"צ
יש כמה מלונות, יש ברים ומסעדות לאורך החוף (הקצר)
(אולי לאלו הסוברים שמשקאות חריפים לא צריכים הכשר, זה בסדר...
אגב, סתם עצה, על כל מאכל שלא ברורה כשרותו אפשר לטפטף קצת וויסקי והרי לך 'משקה חריף שאינו צריך הכשר')

יש מזכרות לתיירים

• הוסף לסימניות
אולי אגם המלח? (לא מנסיון), בחורף אמורים להיות בו פלמינגואים
לפי ג'י פי טי יש גם מצודת לרנקה על שפת הים, תנסו לברר
אם הקונקשן הוא בזמן הקרוב, כלומר חורף, אפשר לטייל בטיילות השונות על שפת הים, יש הרבה דוכני מזכרות שם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה