הבוטח בהשם
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
תסעו לשלום ותחזרו לשלום!!
אמןןןןן.תסעו לשלום ותחזרו לשלום!!
לא אמרתי שעכשיו הוא הולך לחזור בתשובה.
הוא שואל כי מעניין אותו מה דעתך.
ולכן אם לא עונים לו, לדעתי זה נשמע גרוע (כלומר החרדי בעצמו לא יודע למה הוא עושה ככה).
לא אמרתי להיכנס לוויכוחים פילוסופיים של מורה נבוכים.
אבל דברים בסיסיים נראה לי כל חרדי צריך לדעת (חוסר בהסברה חוסר בהבנה).
מבחינת הרוסי זה סך הכול ספורט חשיבתי חביבלא, זה לא.
זה מהנדס מוכשר מאוד, רוסי, אטאיסט, שכל דבר רוצה להבין לעומק. (כמו במקצוע, הוא ה-פרופסור אצלינו במשרד).
הוא שואל נטו בשביל לדעת, אבל תשובה "ככה כתוב בתורה, אז ככה עושים" הוא לא מקבל, הוא צריך להבין את זה.
אחרי שאני כנה עם עצמי,ואתה יודע כל דבר שאתה עושה, למה אתה עושה את זה?
תהיה כנה עם עצמיך.
ברור לך למה אסור להדליק נורת לד בשבת אם אין בה אש? ולמה אסור להדליק טלוויזיה עם שעון שבת ומה זה שונה ממזגן שכן מותר? ותוכל גם לגרום שהאטאיסט מולך יבין שזה שונה?
אתה נורא מיתמם, כנראה שבאמת החילוני היחיד שאתה פוגש הוא נהג האוטובוס...
טוב שכך, אבל הרמב"ם כבר כותב לא להכנס לדיונים השקפתיים עם איפקורסים אלא אם כן אתה מוכן לכל שאלה (ותדמיין את הכי גרוע!).
אני לא רוצה לכתוב פה דוגמאות לשאלות שקיבלתי כי אני יחסם לצמיתות מהפורום, וד"ל...
עד כדי כך.?יצא לך פעם לשמוע מה כולל נופש חברה?
זה מסיבת בריכה משותפת, הופעות של זמרים חילוניים/גויים
קוקטיילים ואלכוהול חופשי (וממילא גם ההתנהגות של השאר נהיית..)
אומרת לך מיסיון של ימי גיבוש אצלנו
זה לא מקום שמתאים לחרדית ובמיוחד לא בחורה רווקה
מי ששומע דרך קבע במקום בעבודה יחס לועג לתורה ומצוות באמת כדאי שיעזוב אותהואם לא מתווכחים איתם אין השפעה? סליחה אבל אולי עדיף בכלל לא לעבוד במקום חילוני.
לפי דעתי תלוי בסוג אופימי ששומע דרך קבע במקום בעבודה יחס לועג לתורה ומצוות באמת כדאי שיעזוב אותה
זה לא קורה בד"כ אם אתה לא נכנס בכלל לנושא של יהדות ומבהיר שאתה פה נטו כדי לעבוד מקצועית
ולא שום דבר מעבר.
(עובדת כבר כמעט עשור במקומות חילוניים ויכולה לספור על יד אחת את הפעמים שפיתחו איתי שיחה בתור "חרדית".
מה שהם מדברים בינם לבין עצמם בהפסקות קפה במטבחון אני לא שומעת ולא מעניין אותי)
אני חושב שזה מטפטף ומקרר את האדםאופי אחד ישרוד ויצלח
את הקשיים הרוחניים
כי לא אכפת לו כמוכם במקרה הזה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים