דרוש מידע טיפים ועצות לדחיינות???

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע
מבעלי ניסיון נטו
טיפים ועצות לדחיינות כרונית??
איך אפשר להתרגל לעשות הכל עכשיו והרגע ולא לדחות'?????
למה הגיעו מים עד נפשש
אה???

• הוסף לסימניות
כשמתחילים - כבר הרבה יותר קל להמשיך. הקושי הוא בצעד הראשון.
שני דברים יכולים לעזור לצעוד את הצעד הראשון:
מאד עוזר לפרק את המשימה לחלקים (כך היא פחות מאיימת), ולהחליט שאת מבצעת רק את החלק הראשון שלה. השאר בד"כ כבר ממשיך מאליו...
או לחילופין להקציב זמן קצר, תחום ומוגדר, כדי שהמשימות ירגישו פחות כבדות. לדוג'- את מחליטה שעכשיו את מקדישה רבע שעה למשימה, ולא יותר. מה שאת מספיקה - מצויין. מה שלא - יחכה להזדמנות אחרת. בתקווה שההזדמנות תגיע בקרוב : )
המון הצלחה!

• הוסף לסימניות
יש כלל חשוב: "אל תדחה למחר מה שאתה יכול לדחות למחרתיים." :p
עכשיו ברצינות: הקושי הגדול זה לתפוס את זה שאתה מבזבז זמן, אפשר לעשות שעון מעורר, לבקש ממישהו להזכיר לך שאתה צריך עוד חמש דקות...
לי אישית עוזר.

• הוסף לסימניות
יש אנשים שמצליחים לעבוד רק כשהם מרגישים אדרנלין גבוה.

בשביל זה כדאי לזכור את הנוסחא הבאה:

הנאה רגעית = סבל לטווח ארוך
סבל רגעי = הנאה לטווח ארוך

כל פעם שאני כזה:
*אין לי כח לקפל כביסה
*לא בא לי לשטוף כלים
*מחר אני אעבוד על הפרוייקט
*מחרתיים אכניס את החבילה לדואר

וכו...

אני מזכירה לעצמי את הכלל החכם הזה (שמעתי מהרב פנגר)

עם עבודה, זה עוזר.

• הוסף לסימניות
אצל הרבה אנשים דחיינות לא מגיעה מעצלנות אלא מחרדה, גם אם זה לא מודע
תבדקו האם אתם דוחים כל משימה, או דווקא משימות מסוימות?
למשל- יש כאלה שדוחים תשלומי חשבונות בגלל אישיו עם כסף, לא דווקא כי חסר אלא חרדה סביב זה. לפעמים דוחים משימות שלא ברור איך לעשות אותן וזה מכניס ללחץ.

יש הבדל גדול אם זה דחיינות כתוצאה מקש"ר או מחרדה. אופן ההתמודדות שונה.

• הוסף לסימניות
לעשות את הדברים הסיזיפיים קודם ובזמן שעדיין יש כוח.
לקבוע דברים היום, לעתיד. גם אם בסוף לא נעשה אותם. כמו תור לרופא וכו' וסך הכל ברגע האחרון אפשר לבטל.
לעבוד צמוד עם יומן, אם כי גם זה סיזפי. אם יש מישהו קרוב שיכול כל הזמן לתזכר אותכם מבלי להתייאש ולהתרגז אולי יוכל לעבוד.

• הוסף לסימניות
להגיד לעצמיך אם לא היום אז מתי?
להגיד לעצמיך שעוד מעט תיראי שאת אחרי עבודה ואז לא תצטרכי לעשות שוב פעם,
גם לי זה קורה דברים כאלה, וזה הפתרונות שעוזרות לי

• הוסף לסימניות
האישיות מורכבת מחלקים שונים. בניהם המוח והלב. המוח אחראי על הלוגיקה והלב על הרגשות.
מאד קשה לפעול יום יום רק לפי המוח, כי הלב יותר חזק.

כשלומדים להתחבר ללב, דברים נפתרים

• הוסף לסימניות
לדחיינות יכולים להיות כל מיני מניעים.
- קושי להתחיל פעולה
- ניהול זמן לא תקין. לדוג' בטוחים שיספיקו את המטלה בזמן יותר קצר אז דוחים אותה לרגע האחרון שבטוחים שיספיקו אבל בסוף לא.
-פחד מכשלון.
-פחד מהצלחה במשימה ש'תחייב' אותי לעשות את הפעולה הזו שוב.
-הצפה. המשימה נראית קשה ומאיימת.
ועוד...

דבר ראשון צריך לזהות מה המקור לדחיינות ולפי זה להחליט על דרך פעולה.

יש הפרעת קש"ר ברקע?
מה המטלות שאותן דוחים? הכל או רק מסוג מסויים?

• הוסף לסימניות
כולנו דחיינים לדברים שאין לנו כוח אליהם כך נראה לי
למשל אחד שאוהב לנקות אבל אין לו כוח למחזר משכנתא
או לחפש עבודה אחרת או לעבוד שעה פרטי לאחר העבודה
אפילו שזה ברשימת המטלות שלו הוא ידחה את זה
וחבירו שנהנה להתעסק עם משכנתא אבל שונא לנקות או לשטוף כלים
יתעסק בזה ואת הניקיון ידחה

• הוסף לסימניות
דבר ראשון תודה לכל המייעצים.......!!
יש פה דברים ממש ממש פרקטיים.......
שזה יפה
וממפתיע..
מעריכה ממש
נראה מה יעבוד..

ולמי שהזכיר את הקשב..
אז כן יש הפרעת קש"ר ברקע.....
אבל למה זה רלוונטי אם יש או אין? כאילו- מה זה משנה אם הדחיינות מקש"ר או משהו אחר,
הדחיינות היא אותה דחיינות בסוף!!!!!
זה סתם כי מעניין......
אבל תודה

• הוסף לסימניות
דבר ראשון תודה לכל המייעצים.......!!
יש פה דברים ממש ממש פרקטיים.......
שזה יפה
וממפתיע..
מעריכה ממש
נראה מה יעבוד..

ולמי שהזכיר את הקשב..
אבל למה זה רלוונטי אם יש או אין? כאילו- מה זה משנה אם הדחיינות מקש"ר או משהו אחר,
זה סתם כי מעניין......
אבל תודה
נושא הקש"ר הוא מורכב.
הוא בעצם מבנה נוירולוגי שונה.
למדתי אימון קשב. לצערי לא מתעסקת בזה אבל יתכן ואוכל לתת לך כלים.
אני רואה שיש לך פרמיום. אם את מעוניינת תשלחי לי הודעה פרטית ואשתדל בל"נ להרחיב לך בשבוע הבא.

• הוסף לסימניות
ולמי שהזכיר את הקשב..
זה סתם כי מעניין......
אבל תודה
שאלה במקום, שמעידה על אישיות אמתית.

קשב, זה מערכת נוירולוגית. ואז הטיפול והייעוץ בהתאם.
מאידך דחיינות ששייכת ל'מידות', זו תכונה בנפש והטיפול/יעוץ בהתאם.
ויש גם דחיינות מהחלק היותר תאוותני וגם אז העיסוק בהתאם.

אבל צעד גדול כבר עשיתם - מודעות! כנות אישית! ובקשת עזרה!

• הוסף לסימניות
משהו שראיתי לאחרונה

5 דרכים להתגבר על דחיינות​

כמו ברוב ההרגלים, אפשר להתגבר על דחיינות. אחת הדרכים היא "שיטת החמש":

1. טכניקת "חמש הלמות":​

בידקו למה אתם דוחים את המטלה, כדי להבין מה לשנות בהתנהלות.שאלו את עצמכם 5 פעמים כדי לדייק. ברגע שנבין מה הסיבה, נוכל למצוא לה פתרון מיטיבי.לדוגמה: למה אני לא מבצעת ספורט? בגלל שפחות מתאים לי בבוקר? בגלל שהספורט הזה משעמם אותי? בגלל שהמטרה שלי היא בעצם אחרת ואני רוצה לאכול בריא?

2. טכניקת "חמש השניות":​

כשאתם מחליטים לבצע משהו ספרו: 5-4-3-2 ולפני שתגיעו ל-1 קומו ותעשו בלי לחשוב על כך.לאחר 5 שניות מרגע שנחשוב לעשות פעולה, המוח שלנו יתחיל להמציא הסברים ותירוצים למה לא כדאי לנו, החל מ"אני עייפה כדי לשטוף כלים עכשיו", או "בן הזוג שלי צריך לעשות את זה", וכיוצא בזה. כדי להתגבר על כך, נבצע את הפעולה לפני תום 5 שניות מרגע שהחלטנו עליה.

3. טכניקת "חמש בבוקר" (אם אתם ינשופי לילה-דלגו על הסעיף הזה).​

הבוקר הוא הזמן שרובנו יותר יעילים בו. לכן תכננו את המשימות החשובות לבוקר. לא חייבים כמובן בחמש בבוקר, אבל אל תבזבזו את זמן הבוקר על מיילים/רשתות.אם למשל, יש לכם מצגת חשובה להכין לעבודה היום, התחילו ממנה, וכמה שיותר מוקדם בבוקר. עיברו למשימות הבאות רק כאשר תשלימו אותה.

4. טכניקת "חמש הדקות":​

כדאי לתכנן פעולה של 5 דקות. הסיבה - לאחריה נראה עלייה ברמת הדופמין שיוצרת תחושת הנעה לפעולה, ועוזרת לנו להמשיך אותה. דופמין נקרא גם הורמון המוטיבציה או החיזוק, כך שהשאיפה שלנו היא שיופרש כמה שיותר במוח שלנו, וזאת אפשר לעשות על ידי התחלה של הפעולה.

5. טכניקת "חמשת האנשים":​

התחייבות לגורמים חיצוניים מניעה לפעולה, וכמוה גם עזרה מאנשים אחרים.חישבו על 5 אנשים שיכולים לעזור לכם, או כאלה שאתם יכולים להתחייב מולם לביצוע המשימה.לדוגמא: אמא/אבא או סבתא יכולות לעזור בהכנת ארוחות לשבוע הקרוב, ובכך לחסוך לנו זמן ומאמץ, או שאפשר לקבוע עם חבר/ה לצאת להליכה בערב וכך לא יהיה לנו נעים לבטל.

• הוסף לסימניות
דחיינות זה לא שלא עושים כלום, אלא עושים דברים קלים נחמדים לפני הדברים שצריך/הקשים

לכן, לסדר את היום, שאחרי שעושים משהו קשה-שצריך אז לפנק בדבר נחמד
לתת מקום וזמן מוגדר גם לדברים הנחמדים (כדי שלא כל היום נחפש אותם)
וגם שעושים משהו פחות נחמד, לעשות את זה בכייף עם שירים, וכו
וברגע שהסתיים הזמן לעצור ולתת לעצמינו שחרור

קראתי פעם עיצה שמסכמת את הענין - לעבוד שעה, לעשות הפסקה רבע

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת