טיפים לאיזון תזונתי לאחר החגים...

• הוסף לסימניות
זהו... 'אחרי החגים' כבר כאן! איך חוזרים למסלול? תנו כמה 'עשה' ו'לא תעשה' כדי שהבגדים מהחורף דאשתקד לא יחושו מתוחים....

• הוסף לסימניות
פעילות גופנית.
חידשתי למישהו?

• הוסף לסימניות
נוצרת רשימה, ממנה בוחרים את הנקודות שהכי קלות/ נחוצות ליישום.

כמדומני שמאוד אם לא הכי חשוב- לחזור לארוחות מסודרות.

• הוסף לסימניות
מי מכירה פעילות גופנית שמתאימה למי שסובלת מהגב (ואל תגידו לי שחיה כי זה דוקא מגביר את הכאבים בגב) ואין לה זמן ובערב היא עייפה?
אשמח אם תעלו רעיון

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;866854:
מי מכירה פעילות גופנית שמתאימה למי שסובלת מהגב (ואל תגידו לי שחיה כי זה דוקא מגביר את הכאבים בגב) ואין לה זמן ובערב היא עייפה?
אשמח אם תעלו רעיון

לא מצאתי משהו שמתאים לעייפים :(

• הוסף לסימניות
כיווץ שרירי הבטן ע"י נשימות:
מכניסים אויר דרך האף לבטן וכשמוציאים את האויר מכווצים את האגן והבטן
זה צריך לתת תחושה כאילו הבטן עולה, עולה, עולה... עד 10 להחזיק את הכיווץ, ותוך כדי כיווץ להכניס שוב אויר וכשמוציאים אותו להרפות בהדרגה את השרירים.
זה לא מזיק לגב והדבר העיקרי שמכניס את הבטן באמת

אם רוצים להעלות רמה יש אפשרות להרים את הרגלים כלפי מעלה ואז לעשות הפעולה הרצויה.

דבר נוסף עמידת 6 להכניס בטן כפי שמוסבר בתרגיל הראשון להחזיק כמה שניות ולהרפות מחזק יפה מאוד את הבטן

התרגיל הראשון אפשר לעשות בכל מצב בשכיבה, על הצד, בישיבה ליד המחשב, ובכל רגע שנזכרים, זה לא מאוד קשה בתחילה מצליחים לכווץ מעט זמן אך עם תרגול זמן הכיווץ מתארך

בשביל להוריד עודפים אצלי עוזר רק שמירה על אוכל עם הליכה יומיומית

• הוסף לסימניות
יש פה קצת טיפים של שומרי משקל איך לשנות חשיבה

שומרי משקל

אולי יעזור במשהו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;866854:
אשמח אם תעלו רעיון

שחיה מתאימה מאד למי שסובלת מכאבי גב, אלא שצריך לשחות גב ולא בטן, כי זה יוצר קשת - מקור לבעיות.
בנוסף - פילאטיס, מחזק את שרירי הבטן ומשם מפעיל את כל הגוף.

בנוסף - בתחום התזונה:
בבוקר: פרי הדר כלשהוא+צלחת יוגורט עם 3 כפות דגנים, עדיפות לברנפלקס או דגנולה,
זה פשוט אינטלציה לגוף!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוסיקה;867266:
שחיה מתאימה מאד למי שסובלת מכאבי גב, אלא שצריך לשחות גב ולא בטן, כי זה יוצר קשת - מקור לבעיות.
בנוסף - פילאטיס, מחזק את שרירי הבטן ומשם מפעיל את כל הגוף.

בנוסף - בתחום התזונה:
בבוקר: פרי הדר כלשהוא+צלחת יוגורט עם 3 כפות דגנים, עדיפות לברנפלקס או דגנולה,
זה פשוט אינטלציה לגוף!
אני שוחה רק בטן יכול להיות שבגלל זה מתגברים כאבי הגב בשחיה?
אני לא יודעת גב

• הוסף לסימניות
שתיה של 2 ליטר מים לפחות ביום +/ו תה ירוק (כמובן ללא סוכר) מנקה את הגוף וממלא.
הליכה יומית של חצי שעה, מתאים גם לעייפות, בהתחלה זה קשה אבל אחרי שיוצאים ונושמים את האוויר הצח העייפות פגה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;866854:
אשמח אם תעלו רעיון
כשאת קמה מהשינה (אז יש לך כח, אני מקווה...) שוכבים על הגב, מקפלים את הרגליים תופסים את הרגליים באזור הברכיים, נושמים נשימה ארוכה ומסתובבים לצד ימין ולצד שמאל תו"כ נשיפה וחוזר חלילה....
חוזרים על פעולה זו כמה פעמים, ויורדים מהמיטה מהצד שמסיימים את התרגיל.
(התרגיל ניתן ע"י פיזוטרפיסטית להקלת כאבי פריצת דיסק)

בהצלחה רבה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיה יצחקי;867067:
כיווץ שרירי הבטן ע"י נשימות:
מכניסים אויר דרך האף לבטן וכשמוציאים את האויר מכווצים את האגן והבטן
זה צריך לתת תחושה כאילו הבטן עולה, עולה, עולה... עד 10 להחזיק את הכיווץ, ותוך כדי כיווץ להכניס שוב אויר וכשמוציאים אותו להרפות בהדרגה את השרירים.
זה לא מזיק לגב והדבר העיקרי שמכניס את הבטן באמת

אם רוצים להעלות רמה יש אפשרות להרים את הרגלים כלפי מעלה ואז לעשות הפעולה הרצויה.

דבר נוסף עמידת 6 להכניס בטן כפי שמוסבר בתרגיל הראשון להחזיק כמה שניות ולהרפות מחזק יפה מאוד את הבטן

התרגיל הראשון אפשר לעשות בכל מצב בשכיבה, על הצד, בישיבה ליד המחשב, ובכל רגע שנזכרים, זה לא מאוד קשה בתחילה מצליחים לכווץ מעט זמן אך עם תרגול זמן הכיווץ מתארך

בשביל להוריד עודפים אצלי עוזר רק שמירה על אוכל עם הליכה יומיומית

נכתב ע"י נחמי ווייס;868114:
כשאת קמה מהשינה (אז יש לך כח, אני מקווה...) שוכבים על הגב, מקפלים את הרגליים תופסים את הרגליים באזור הברכיים, נושמים נשימה ארוכה ומסתובבים לצד ימין ולצד שמאל תו"כ נשיפה וחוזר חלילה....
חוזרים על פעולה זו כמה פעמים, ויורדים מהמיטה מהצד שמסיימים את התרגיל.
(התרגיל ניתן ע"י פיזוטרפיסטית להקלת כאבי פריצת דיסק)

בהצלחה רבה

בדיוק התרגילים שנותנים לעשות כהכנה ללידה..... :p

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;867399:
אני לא יודעת גב
הכי פשוט.
שוכבים על הגב תוך כדי ניפוח הבטן והסתכלות עם ראש ישר ללמעלה (לתקרה).
אחרי שלומדים "לצוף" על הגב, שחייה על הגב היא בעצם הבאת יד אחרי יד מקדימה לאחורה (מצד הגוף לצד האוזן) וחוזר חלילה וברגליים אותן תנועות כמו של שחיית בטן.

• הוסף לסימניות
הכי פשוט לדעתי, זה לסתום את הפה...;) מנסיון!:mad:

• הוסף לסימניות
קמח מלא עד כמה שאפשר, והפחתת סוכרים (סוכרלוז מעולה כתחליף ברוב המקרים)+ פעילות גופנית ותראו ישועות.

• הוסף לסימניות
פעם הייתי מפסיקה לאכול מהשעה 7 בערב..(כמובן שגם לאורך כל היום לא אוכלים 5 משלושי פיצה וכו.., אבל אוכלים נורמלי..) זה עזר לי פלאים... ירדתי משהו כמו 5 קילו לחודשיים.

בפעם השניה שניסיתי תשיטה היא כבר לא עזרה... לאלוקים פתרונים למה.

• הוסף לסימניות
משהו מוזר....
אמא שלי עשתה את זה בעבר מהשעה חמש אחה"צ, עזר לה פלאים.
לאחר עוד לידה, היא רצתה לעשות שוב, וכאן - כאילו כלום... לא ירדה ואפילו לא גרם.

• הוסף לסימניות
לא מוזר בכלל וההסבר ארוך
ממליצה על הספר "בדרך אחרת" של רחל יהלום
מסביר את הפן התזונתי בצורה מדעית הוליסטית
ומסביר בבירור למה לא כל דיאטה מצליחה לכולם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה