מידע שימושי טיפים לטסט- מוזמנים להוסיף!

• הוסף לסימניות
אני לקחתי רסקיו ומאד עזר לי (אני טיפוס מאד לחוץ בכללי...........)
אבל ממליץ לכולם (מה שאני עשיתי) לנסות לקחת כבר כמה שיעורים לפני הטסט כדי לראות אם זה לא מפריע (מרדים וכדו')
בהצלחה.....................

• הוסף לסימניות
מבינה את הסקרנות שלך...
כי גם אני עשיתי 28 שיעורים נוראים אצל מורה שמתחילה באות ד , והיא רק הורידה לי את הבטחון, היא הייתה צועקת עלי שאני בחיים לא אוציא רשיון.
אח"כ עברתי למורה אחרת ששם למדתי באמת, בנחת וברוגע, 28 שיעורים
וב"ה עברתי, והיום אני נוהגת בכל הארץ.
אם אנחנו מתכוונות לאותה אחת, אני לא שאלתי רב, אבל אולי יש מקום לפרסם את שמה, כדי שנשים לא יעברו את הסיוט הזה וגם יזרקו כסף לפח
הייי אשמח לדעת בשביל אשתי מי זאת המורה שנהנית ממנה? וכמה היא לקחה לך? והאם היית ממליצה ללכת למישהי אחרת או לברר יותר...
אני לא צריך כלום אני צריך רק אחת שתתן המוןןן בטחון ואמון וחוץ מזה שלא תדבר יותר מדי....
כמו שאומרים קצר ולעניין

• הוסף לסימניות
הייי אשמח לדעת בשביל אשתי מי זאת המורה שנהנית ממנה? וכמה היא לקחה לך? והאם היית ממליצה ללכת למישהי אחרת או לברר יותר...
אני לא צריך כלום אני צריך רק אחת שתתן המוןןן בטחון ואמון וחוץ מזה שלא תדבר יותר מדי....
כמו שאומרים קצר ולעניין
בשמחה, המורה היא איריס אזולאי,היא עושה שיעורים של שעה, לקחה 280 לשעה (186 ל40 דק')
אני ממש ממליצה עליה, גם מסבירה טוב ונותנת דגשים איפה הבעיות, גם מאד אנושית ונחמדה, לא מלחיצה, מעלה את הבטחון (במיוחד אחרי שהקודמת ממש הורידה לי אותו) , מעולה מכל הבחינות.
אני ממליצה עליה בכל פה.

• הוסף לסימניות
בשמחה, המורה היא איריס אזולאי,היא עושה שיעורים של שעה, לקחה 280 לשעה (186 ל40 דק')
אני ממש ממליצה עליה, גם מסבירה טוב ונותנת דגשים איפה הבעיות, גם מאד אנושית ונחמדה, לא מלחיצה, מעלה את הבטחון (במיוחד אחרי שהקודמת ממש הורידה לי אותו) , מעולה מכל הבחינות.
אני ממליצה עליה בכל פה.
תודה רק אני צריך מספר פלאפון שלה...
ולדעת באיזה עיר היא מלמדת...

• הוסף לסימניות
כמו שכתבו, גם אם נראה שנכשלת זה לא בטוח. אחת, הטסטר תקע לה ברקס והיא התווכחה איתו שזה לא נחוץ, והיא עברה!

• הוסף לסימניות
ליסוע לאט
הסיכוי להיפסל בגלל נסיעה לאט
הוא הרבה יותר נמוך מאשר הפתעות בנסיעה יותר מהירה
אני נפלתי בטסט רק בגלל נסיעה איטית, פעמיים הבוחן התערב כדי לזרז אותי, באחת מהם באמת עיכבתי את התנועה מאחוריי בצורה משמעותית,
זה היה טסט ראשון והייתי מאוד דרוך לא לעשות שום טעות, מה שגרם לי לנסוע מאוד מאוד לאט.
אז רק לזכור, שלכל מטבע יש 2 צדדים, ולא כדאי לנסוע מהר מדאי, אבל מצד שני גם לא לאט מדאי.

גם כאן צריך את דרך האמצע שממליץ לנו הרמב"ם...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
הטיפ הכי טוב שקיבלתי לטסט הוא לשאול את עצמך כל הזמן את השאלה הבאה:
מה התמרור הבא?

• הוסף לסימניות
אם מישהו יכול לעלות פה סרטונים מצולמים של טסטים במודיעין זה מאד יעזור עדיף טסטים שלמים אם קיים כזה דבר.

• הוסף לסימניות
מקפיצה ,
יש עוד טיפים??

לקחת רסקיו אם אפ פעם עוד לא ניסיתי?

• הוסף לסימניות
מקפיצה ,
יש עוד טיפים??
לא יודע ולא זוכר מה נרשם מעלי.
> בזמנו, הטיפ שרץ היה להפעיל את הראש כמו ממטרה ימינה ושמאלה (למראות כמובן) כדי להראות שאת בענינים.
> להקפיד לא לצאת מהנתיב/שוליים.
> לעשות הכל, אבל הכל כדי שלא יגע המורה בהגה ולא יבלום כמובן. (אז זה היה פסילה ודאית-לוידע מקורה היום)
> דבר ראשון ואחרון, תפילה!
> כתבתי כאן פעם שרב אחד הבטיח לי שאעבור (טסט 6 כשהייתי טרום יאוש סופי) באם אקבל ע"ע לנהוג כחוקי התנועה "חק ולא יעבור". וכך הוה.
לקחת רסקיו אם אפ פעם עוד לא ניסיתי?
כן, למה לא?
יש כאלה שלוקחים כדור ריטלין ומשפ'
לא יודע להמליץ, אבל אם הרחפנות והמוסחות מוכרים לך באופן אישי 😉 יתכן וכדאי.

המון הצלחה!
בתנאי שאכן אפשר להליץ עלייך "טוב שההגה בידיים של... "

• הוסף לסימניות
אוקי,
עצוב,
לא עברתי....
הכל מלמעלה...
מה אומרים מישהו פה עשה טסט ראשון ועבר למקום אחר? שוה את הטרחה? או שוה לנסות עוד טסט באותו עיר?
מניסיון מספר באזור קרית גת, מודיעין או אשדוד ששוה את זה יש למישהו?

• הוסף לסימניות
אוקי,
עצוב,
לא עברתי....
הכל מלמעלה...
מה אומרים מישהו פה עשה טסט ראשון ועבר למקום אחר? שוה את הטרחה? או שוה לנסות עוד טסט באותו עיר?
מניסיון מספר באזור קרית גת, מודיעין או אשדוד ששוה את זה יש למישהו?
משתתף בצערך!
טסט ראשון?
אני חושב שאחרי טסט 1 לא כדאי לנסות לעבור, אא"כ יש ריעותא במקום הספציפי שאת לומדת שם..

• הוסף לסימניות

סיכום, תובנות והמלצות לקראת טסט נהיגה​

הכנה מנטלית ורוגע​

• תפילה להצלחה בכל נסיעה ושלא אבוא לידי מכשול.
  • תפילה על הבוחן!!!! שהבוחן/ת יהיו נעימים סבלניים- בעלי עין טובה וחמלה.
  • לא לשתף חברים ומשפחה מורחבת במועד הטסט – לשמור על שקט נפשי ולהימנע מלחץ מיותר.
  • ניתן לקחת רסקיו (או כל אמצעי הרגעה שמוכר לך) בזמן השיעור או לפני הטסט, בהתאם לצורך.

למידה והפנמה​

• מומלץ לצפות בסרטוני טסטים של אחרים. בסרטונים המורים מדגישים שוב ושוב תשומת לב לתמרורים ולחוקי התנועה – צפייה כזו מאמנת את המוח להפנים את הכללים באופן אוטומטי.
  • ישנם אתרים עם מנוי הכוללים את כל אזורי הטסטים בארץ – תרגול ממוקד באזור הבחינה מעלה ביטחון.

התארגנות בתחילת הנסיעה​

להראות לבוחן אחריות ובדיקה מסודרת:
  • בדיקת חגורות בטיחות לכל הנוסעים.
  • כיוון מושב.
  • כיוון מראות.
  • ידיים על ההגה בתנוחת 3 ו־9 – גם בנסיעה וגם בעצירה.

התנהלות נכונה במהלך הנהיגה​

איתותים
  • לאותת מוקדם ככל האפשר – מיד עם הוראת הבוחן או כאשר מזהים תמרור המרמז על פנייה קרובה.
שמירת מרחק
  • לשמור רווח כך שבזמן עצירה ניתן לראות את גלגלי הרכב שמלפנים.
  • נכון גם בעמידה ברמזור או בפקק.
שימוש במראות
  • מבט למראה צד ימין/שמאל → מראה אמצעית.
  • לבצע תנועת ראש ברורה, לא רק תזוזת עיניים.
  • כל בלימה מלווה במבט למראה האמצעית.
  • ניתן לתרגל זאת בבית: יושבים על כיסא, נותנים לעצמכם הוראה בקול (“פנייה ימינה/שמאלה”) ומבצעים מבט פיזי למראת הצד ואז לאמצע.
קבלת החלטות
  • להיות החלטי וברור בפעולות.
  • להאט לפני צומת מספיק זמן מראש, כדי לאפשר לעצמך וגם לבוחן לראות את התמונה המלאה לפני קבלת החלטה. חוסר זמן עלול לגרום להתערבות בבלם מצד הבוחן.
מתן זכות קדימה
  • להמתין עד שהצומת/כיכר פנויים לחלוטין כאשר נדרש לתת זכות קדימה.
מהירות נסיעה
  • לנסוע בהתאם למהירות התנועה ובכפוף למהירות המותרת.
  • לא לנסוע לאט מדי – הדבר מעכב ומפריע לתנועה.
מעברי חצייה
  • לפני מעבר חצייה להוריד רגל מהגז ולהיות מוכנים לבלימה.
  • אם שדה הראייה מוגבל – להאט בהתאם.
רמזור כתום
  • אין לבלום בפתאומיות מתוך לחץ כאשר האור מתחלף לכתום, במיוחד אם יש רכב קרוב מאחור.
  • חשוב לפעול בשיקול דעת ובבטיחות.

מסר מסכם​

השם יתברך כבר קבע את תוצאת הטסט ויכניס אותו בלב הבוחן (בשר ודם..) ולנו נותר רק לשחק במשחק בבטחון מלא בהשם יתברך שהוא יעשה את הטוב והנכון עבורנו!
לנהוג בביטחון, ברוגע ובהחלטיות. להראות שליטה בטוחה, מודעות לסביבה ואחריות.
בהצלחה רבה! 🚗

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה