טיפים לתאורה נכונה

• הוסף לסימניות
לטובת הכלל,
נשמח מאוד לשמוע מאנשי הפורום המקצועיים טיפים לתאורות יום/לילה/פנים/חוץ.

• הוסף לסימניות
בס"ד.

את רוצה את כל התורה כולה על רגל אחת?!

לא יודע אם זה יעבוד ....

אבל בכל זאת קישור לכמה מילים שאמרתי (וכתבתי) במפגש הפסגה המרתק שהיה לחברי הפורום ...

http://www.prog.co.il/showthread.php?t=135316

מקווה שעזרתי במשהו..

• הוסף לסימניות
אין תורה על רגל אחת אבל יש דברים שכל אחד ואחד נתקע במשך עבודתו והסיק מזה מסקנות שיכולות להאיר את עיני כל תלתיסט.

ו.......אולי גם ניקים הקשורים לפורום צילום, יכולים לתרום את הידע שלהם בנושא של איזה תאורה מתאימה לכל סוג של סצינה, איך התאורות משפיעות על כל אובייקט/חומר- ואני בטוחה שיש הרבה מה לשמוע בנושא.

תודה רבה לך!

• הוסף לסימניות
על רגל אחת...:
כאשר אנו רואים תמונה יפה אז אנחנו מתפעלים. זאת אומרת שאנחנו יודעים מה זה יפה ומה לא.
דבר שני צריך מנוע רנדור שמרנדר בזמן אמת כך שנוכל לשנות את התאורה ולראות בזמן אמת מה יוצא.

עם שני הדברים האלו אפשר לשחק (גם אם לא יודעים כלום) עד שמגיעים למשהו שנותן הרגשה טובה, שמצית איזה רגש עלום...

זה על רגל אחת, בלי המתמטיקה.

חוץ מזה יש את יוטיוב ומן הסתם חיפוש מדריכים בנושא יכול בהחלט לעזור...

• הוסף לסימניות
אני אנסה לזרוק כמה רעיונות שנלקחים מניסיוני כי כמו שאמרו קודמיי....אי אפשר על רגל אחת..

צילום: כדאי להתבונן בצילומים שונים...איך האור נכנס, איך הוא "מטייל" בחלל, איך הוא מאיר את האובייקטים השונים ואיזו אווירה הוא יותר. זה מפתח לאיך הדמייה עשוייה בסוף להיראות. מעבר לזה, מי שמבין בצילום (ואני לא ממש לצערי) כדאי לו לאמץ את הערכים המתאימים של ISO , F-Stops וכו...ולהשתמש בהם ליצור תאורה נכונה יותר ומהימה לתנאי צילום. יש לשים לב, איפה השמש ממוקמת...ככלל ברוב הפעמים כדאי למקמה 90 מעלות הצידה בצורה שתאיר את הפרוייקט לכל אורכו...אך זה מאד תלוי בסצנה . כלל האצבע זה מה שיוצר צללים מעניינים. לעיתים נדרשים מספר ניסיונות להבין מה המיקום הכי מוצלח של השמש.

קונטרסט: חשוב לייצר קונטרסט בהדמייה להימנע ממראה שטוח. כל סצנה מצריכה כיוונון מחדש של התאורה וכל מבט דורש התייחסות נפרדת. טיפ: תמיד כדאי לנסות
ליצור הרבה צללים באימג' שיסייע ליצור אימג' מוצלח עם עומקים.

פרמטרים אמיתיים:
כדאי להשתמש בפרמטרים של השמש לפי אזורים בעולם. כדי ליצור תאורה יותר משכנעת לפי הפרוויקט. בקנדה התאורה תהיה עם שמש פחות חזקה כנראה מתאורה של ישראל...

חומרים: נושא שהוא לכאורה אחר אבל הוא קשור מאד וחלק בלתי נפרד. לא משנה כמה התאורה תהיה מוצלחת...ברגע שהחומרים לא משכנעים ההדמייה תיפול בחומרים. אם התאורה היא עם שמש חזקה , יש להכהות חומרים לפי הצורך . אם ההדמייה מלאה בזכוכית רפלקטיבית, יש לשים דגש על מפת השתקפויות ולשקול להשתמש בתאורת HDRI . טיפ נוסף : שמכינים חומרים , על מנת לקבל חומר משכנע זיכרו להשתמש ב-IOR FRESNEL עם מפה של שחור לבן . זה משדרג החומר כמעט תמיד.

בינתיים זה מה שעלה לי בראש....

• הוסף לסימניות
אני שמעתי שיש שמסדרים את התאורה הבסיסית במצב של אמבייט אוקלוז'יין בלבד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פופקו;1096029:

שאני שומע Ambien Occulssion זה מבחינתי מושג שהיה רלוונטי אי שם בשנת 2005-6 ...אז השתמשתי בזה הרבה. היה חיקוי לתאורה טוב בזמנו.....יש שיטות יותר מתקדמות ויותר פיזיקליות היום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פופקו;1096029:

מה ז"א? איך עושים את זה?
ולמה זה טוב יותר?

• הוסף לסימניות
pilgonico, תודה רבה על ההסבר והנק' שהצגת.
מה כוונתך 90 מעלות הצידה? האם להעמיד אותה בצורה אופקית מלמעלה ללמטה לכיוון הסצינה, ולא כניסה דרך חלון וכדו'?
מהם הערכים הכדאיים המיוחד לשים לה בפונקציות של השמש?
האם בכל סצינה אתה שם גם שמש? (יש כאלה שטוענים שהיא די מיותרת ומשתמשים עם אורות חילופיים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחמי ווייס;1096038:
pilgonico, תודה רבה על ההסבר והנק' שהצגת.
מה כוונתך 90 מעלות הצידה? האם להעמיד אותה בצורה אופקית מלמעלה ללמטה לכיוון הסצינה, ולא כניסה דרך חלון וכדו'?
מהם הערכים הכדאיים המיוחד לשים לה בפונקציות של השמש?
האם בכל סצינה אתה שם גם שמש? (יש כאלה שטוענים שהיא די מיותרת ומשתמשים עם אורות חילופיים)

כל התשובות נכונות. :D
לפעמים שם שמש...לפעמים לא...
תלוי בסוג התאורה...של חוץ של פנים? ביום? בערב?
האם יש תאורות מלאכותיות שמתווספות?

בתאורה פנימית..אני באופן אישי, עברתי לתאורת HDRI+פורטלים בחלונות.
בתאורת חוץ, אני כמעט תמיד משתמש ב-HDRI+שמש .

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pilgonico;1096039:
כל התשובות נכונות. :D
לפעמים שם שמש...לפעמים לא...
תלוי בסוג התאורה...של חוץ של פנים? ביום? בערב?
האם יש תאורות מלאכותיות שמתווספות?

בתאורה פנימית..אני באופן אישי, עברתי לתאורת HDRI+פורטלים בחלונות.
בתאורת חוץ, אני כמעט תמיד משתמש ב-HDRI+שמש .

לא חשבתי שבערב יש שמש :D, כמובן שהנידון האם ביום בהדמיה פנימית.

אתה משתמש בתאורת HDRI בנוסף לVRAY SKY?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחמי ווייס;1096045:
לא חשבתי שבערב יש שמש, כמובן שהנידון האם ביום בהדמיה פנימית.

אתה משתמש בתאורת HDRI בנוסף לVRAY SKY?

תאורת ערב אני משתמש רק HDRI בעצימות נמוכה+תאורות מלאכותיות.
בהדמיית פנים של יום מומלץ להשתמש בשמש ולשים אותה בזווית 45 מעלות
מהחלון כדי שיכניס תאורה לכל החלל. בנוסף הייתי משתמש בפורטלים ו-HDRI לפי הצורך.

• הוסף לסימניות
אני לא מדבר על שימוש באמבייט אוקלוז'ין שמשתמשים איתו עדיין דרך אגב,
אלא את התאורה מסדרים במצב רינדור כזה.

• הוסף לסימניות
האם תאורת שמש מכבידה על סצינה יותר מכל תאורה אחרת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ip6;1096593:

צודק

תאורת שמש הכי פשוטה.
העסק מסתבך עם תאורות פנים ו-Area lights/
אבל שמשתמשים בתאורת HDRI לחוץ זה גם יכול לקחת תהליך ארוך...

• הוסף לסימניות
יש את זה sIBL שזה שכלול מסויים של ה-HDRI שנועד למנוע רעשים.
יש לשיטה כמה יתרונות שחלק מהם הוא שמקבלים לסצנה אובייקט שמש שהוא כבר מכוון בהתאם למפה כך שהתאורה מדוייקת הרבה יותר.
פרטים כאן: http://forum.blender.org.il/showthread.php?tid=466

• הוסף לסימניות
מודה
לא ממש הבנתי את השאלה

יש פה פרמטרים שלא לגמרי קשורים לצילום (נראה לי)
שמש לדוגמה אף פעם לא מכבידה על הצילום
היא לפעמים מציקה ולא נמצאת בדיוק במקום שצריך אותה :)

קיצור,
אם תהיי קצת יותר ספציפית אולי אולי לתרום מה"ידע" שלי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;1097787:
מודה
לא ממש הבנתי את השאלה

יש פה פרמטרים שלא לגמרי קשורים לצילום (נראה לי)
שמש לדוגמה אף פעם לא מכבידה על הצילום
היא לפעמים מציקה ולא נמצאת בדיוק במקום שצריך אותה :)

קיצור,
אם תהיי קצת יותר ספציפית אולי אולי לתרום מה"ידע" שלי
בכדי לצלם ארכיטקטורה חיצונית באיזה שעה הייתה מעדיף את השמש ובכללי איך היית משתמש בה כדי להאיר את התמונה?

• הוסף לסימניות
זה לא לגמרי עניין של שעה

אני מעדיף לצלם מבנים (את החזית) כשהשמש נמצאת בגב שלי
מכמה סיבות.

1. הבניין מאור בצורה שווה, זה מקל על הצילום שלו (בנתונים סבירים)
וזה מאפשר ליצור עומק בתמונה בעזרת הצמצם.

2. השמיים מקבלים גוון עמוק ויפה!

3. כשמצלמים בניין בחלקים, אם התאורה לא שווה... נוצר הרבה רעש במקומות הכהים בזמן הרינדור של הפאזל.

אני קצת פריק של הנושא הזה.. ואולי לפעמים מגזים
וכמובן שלא תמיד אפשר לצלם לפי הרצונות שלי

תשאל את הפרדסים... הם מכירים היטב את השטויות שלי בנושא :D

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה