טעויות ושגיאות באתרים עיתונים ומגזינים

שגיאה בעיתון של היום:
מסתיימים העבודות במקווה...

(מקווה שהמקווה לא נפגע...)

אולי הם התכוונו 'הליקוט הנפלא שהתאמץ בשבילו. יישר כוחו', או משהו כזה...

זה היה רק מדגם מ"ליקוט נפלא"
וההמשך המדיוק ככתבו וכלשונו:
"הליקוט הנפלא שאימץ כל כוחו לכך לאגור ולהקליד וכו', ועל המזימה..."

הוא שר על כל נשימה וְנשימה, בשווא, מבקום על נשימה וּנשימה.
זה משגע אותי.
מעניין, לא שמתי לב. תמיד כשאני שר את השיר הזה ומדמיין את ששירתו של מב"ד נדמה לי שהוא"ו בשורוק.
מעכשיו נשים לב.
אולי כדאי שלא, שלא נתאכזב...

לליקוט מסויים שאני מטפלת בו נתבקשתי להוסיף את הברכה:

"נודה מקרב לב לרב ......... על הליקוט הנפלא שאימץ כוחו......
ועל המזימה הנפלאה מאוד, לכבוד שבת האוף אוף.
ישלם ד' לו כגמולו הטוב אמן ואמן.
נראה לי שיש למקד מבט גם בטעות שנפוצה, לצערי, בהרבה מקומות, עיתונות וספרות, קודש וחול: "נודה מקרב לב לרב..." - לא נכון!
או שכותבים לר'... או להרב...
המשך הצלחה וסייעתא דשמיא לכולנו

נראה לי שיש למקד מבט גם בטעות שנפוצה, לצערי, בהרבה מקומות, עיתונות וספרות, קודש וחול: "נודה מקרב לב לרב..." - לא נכון!
או שכותבים לר'... או להרב...
למה? מה רע ב-לָרַב?

אתן דוגמה קטנה:
ביושבי בקריאת התורה לא אשמע שמכריזים יעמוד רב קלונימוס בן פפושדא (שם בדוי) מפטיר חזק, אלא יעמוד הרב קלונימוס בן פפושדא או יעמוד ר' קלונימוס בן פפושדא - הנכון יותר הוא הרב!

אתן דוגמה קטנה:
ביושבי בקריאת התורה לא אשמע שמכריזים יעמוד רב קלונימוס בן פפושדא (שם בדוי) מפטיר חזק, אלא יעמוד הרב קלונימוס בן פפושדא או יעמוד ר' קלונימוס בן פפושדא - הנכון יותר הוא הרב!
חוששני שרבי קלונימוס בן פפושדא הולך להצטרף לרשימה הארוכה של אנשי הפורום הויטואליים, שכוללים את הדודה נחמה, קוקי, סלביה, בוקי מזורי, האדמו"ר מקורצווייל ועוד. ברוכים הבאים, פפושדוס!

הניק @הסכת ושמע שלח אלי להעלות, תמונה טריה מהיום:
כנס או קנס?
כנס או קנס.png

יש כל כך הרבה עבירות בניה שצריכים לעשות כבר כנס...

אתן דוגמה קטנה:
ומכיון שלא שמעתי שמכריזים "יעמוד חתן גרונם" אלא "יעמוד החתן גרונם", אכתוב "דורון דרשה להחתן" ולא "לחתן". נכון?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה