טעימה מניו בורנית מדהימה

• הוסף לסימניות
מישהי יכולה להסביר לי איך עושים ריכוך פנים וגוף בפוטושופ וכן ניקוי לכתמי לידה כמו שיש לתינוקת המתוקה הזו ?

• הוסף לסימניות
התמונה עם הכבשה!
אהבתי מאוד!!

• הוסף לסימניות
דוקא זו עם הכבשה (ניקי בלע"ז :) ) בעיניי זה נראה כאילו היא נמחצת שם

ניקוי פנים עושים עם כלי הפלסטר בפוטושופ בזהירות ובעדינות
היה פה פעם אשכול על שיטות להחלקת פנים ממליצה לך לחפש אותו)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

אנחנו נמצאים בעזרת ה' בתחילתו של שיפוץ קטן
מה שאנחנו כרגע עושים זה הגדלת הסלון ע"י צירוף המרפסת שנמצא בחזית הסלון
והוספת מרפסת עם יציאה צידית מהסלון

יש לי כמה התלבטויות שאשמח מאד בעזרת חכמת ההמונים וחכמת המקצוענים:

1. אנחנו הולכים לעשות בס"ד חלון גדול בסלון בגודל של 3 על 1.5
זה פונה לחזית הרחוב
חשבתי לעשות ללא תריסים. עם וילון אטום
האם זה מומלץ?/טעות?

2. הייתי רוצה שתהיה איזשהיא זכוכית שלא יראו מבחוץ אבל החוצה יראו טוב
ושאולי גם יסנן קרינת שמש. יש כזה דבר?
במה בדיוק מדובר

3. אני עושה באדן החלון ספסל שיש שיוכלו לשבת + סורג חבית/ מרובע בולט או משהו כזה
אני מתלבטת היכן למקם את החלון? בקדמת האדן בסופו?
כי מצד אחד אני רוצה שיהיה נח לשבת ומצד שני אני רוצה שיהיה אפשרות לעמוד בצד השני ולנקות את החלון לדוגמא.

4. האם יש המלצה על סוגים/ חברות של חלונות? סורגים? שיהיה בטיחותי ומוצלח?

5. לגבי הדלת יציאה למרפסת? יש שם אפשרות לפתח של מטר
איזה דלת מומלץ לעשות. כאשר התוכנית שלי בקרוב לסגור את המרפסת בבניה קלה וגג נפתח.
כדאי לעשות דלת אלומיניום?
עם/ בלי חלון?
החלום שלי, זה לעשות דלת בזזה ברוחב מטר שיכנס אל מעבר לקיר (יש שם מקום)
השאלה, אם קיים כזה דבר למרפסת פתוחה. שיהיה אטום מבחינת חום/ קור /גשם
וכן שיהיה בטיחותי.

אשמח ממש לכל תגובה והעארה\ הארה
או לחילופין אם מישהי יכולה להמליץ לי על מעצבת פנים שמתמצאת בדברים הללו שתוכל לעזור לי תמורת תשלום (סמלי) על יעוץ
שכנה שלי, שהיא גם חברה קרובה. אישה חמה, מצחיקה, סופר-אכפתית מהילדים שלה. יש לה כמה בנות, כולן מתוקות, והיא תמיד עטופה בהן – חיבוקים, צחוקים, הקשבה. ממש מרגישים את החום שלה.

אבל אצל הבן הבכור שלה, בן 8 או 9 זה אחרת.
מתוך המפגשים בגינה, והשיחות, והתצפית מהצד – הלב שלי קצת מתכווץ. כי הוא קצת שונה מהן ובהתאם לזה גם היחס שלה כלפיו.
הוא מאוד תלותי בה, שואל אותה המון שאלות, כמעט לא משחק עם ילדים אחרים, תמיד יושב לידה, כמעט נצמד, די פחדן ולפעמים חסר טאקט. וכל פעם כשהוא מדבר איתה – היא מגיבה בקוצר רוח, בגלגול עיניים, לפעמים גם מתעצבנת מול האמהות האחרות ("הנה, עוד פעם עם השאלות הנודניקיות שלו" או "ראיתן עכשיו? יואו אין לי כח..").
אני אף פעם לא רואה חיבוק, ליטוף, או רגע של רוך ביניהם, כמו עם הבנות.

ויש בי תחושת בטן כזו – שאולי יש לילד הזה קושי כלשהו, רגשי או התפתחותי (אולי הוא אפילו על הרצף), ואולי גם לה קשה עם זה, והיא לא יודעת לזהות למה ומה. יכול להיות גם שאני טועה..

אני מתלבטת כבר הרבה זמן , אבל היום אחרי מקרה נוסף חריג שממש כאב לי לראות עוד יותר– איך אפשר לפתוח את זה מולה? האם בכלל נכון להגיד משהו?
ואם כן – איך עושים את זה בלי לבייש, בלי לפגוע, בלי לגרום לה לנתק איתי קשר?
אני באמת באה מהמקום הכי אוהב שיש – גם כלפיו, וגם כלפיה כאמא. אני יודעת שהיא אמא מדהימה – ואני מרגישה שדווקא בגלל זה, חבל לי לראות את הפער הזה ביניהם.

אשמח לשמוע מה אתם אומרים- האם ואיך לגשת? או שעדיף לא לגעת?..
שלום וברכה,

אשמח להתייעץ מעל במה חשובה זו בנושא יצירת קורס דיגיטלי על כל הבטיו.

רקע:
אני עובדת שכירה במשרד ובמקביל לימדתי השנה מטעם סמינר מסוים קורס במסגרת לימודי מקצוע במסלולים.
מדובר בקורס אליו היה צריך להרשם בנפרד (כמעט כל בנות הקבוצה במסלול נרשמו) וכן התשלום עליו היה בנפרד כתוספת, כיון שהקורס לא נכלל בתכנית הלימודים, אלא מדובר בהעשרה.
מדובר בסמינר די חלוץ בתחום, רובם ככולם של הסמינרים לא הכניסו אותו (עדיין..)
אציין כי מדובר בתחום שהוא "נישה" מסוימת במקצוע. ל"נישה" הזו יש הרבה אופקי התפתחות וכיוונים וכן השכר הממוצע בשוק גבוה יותר משאר המשרות במקצוע ה"רגיל". אך עדיין מדובר ב"נישה"... (תלוי באופי אם מתחברים לתחום או לא...)
אציין כי קיבלתי פידבק ממש טוב על הקורס הזה... הם מהתלמידות והן מגבוה...

עלה לי רעיון ליצור קורס דיגיטלי מהחומר הזה.

מטרת הקורס:

-חשיפה והיכרות עם עולם המושגים בתחום.
-תוספת נסיון וידע לצורך השתלבות במשרדים העוסקים בתחום.
לא מכין לפתיחת עסק עצמאי בתחום.
(לצורך דיוק, ה"נישה" הזו מכילה מספר תתי תחומים שכל תת תחום הוא "מקצוע" בפני עצמו ויש עסקים שנותנים שרות ספציפי רק לו. לכן בעיקר מדובר בחשיפה כללית לעולם המושגים, שפת המקצוע , עקרונות בסיסיים, העשרת ידע, תרגול טכני וכו)

הקורס משלב ידע תאורטי, ידע טכני, חשיפה נרחבת לתחום וכן הדרכה ותרגול מעשי.

קהל יעד:
כיוון שהקורס לא מכין לפתיחת עסק עצמאי כלשהו, אלא בעיקר להשתלבות במשרדים העוסקים בתחום, מן הסתם קהל היעד אמור להיות תלמידות הלומדות את המקצוע/ בוגרות/ מחפשות עבודה במקצוע, הן באופן פרטני והן כקורס דיגיטלי מטעם הסמינר/ מקום הלימודים. (יעבוד? מן הסתם בסמינר הפורמט יהיה בלמידה ללא אינטרנט, ע"י אונקי וכד'..)

אציין כי אני לא מכירה קורסים דיגיטליים בתחום (אולי קורס אחד, פחות או יותר אותו תחום, לא יודעת מדויק...)
ובכללי מדובר בתחום שעד כה כמעט ולא נלמד במסגרת לימודית, מי שנכנסה לתחום הוכשרה בעיקר במשרדים אליהם נכנסה (כמוני...) עדיין יש משרדים כאלה, אבל רובם כבר כן דורשים נסיון / רקע בתחום וכו'...

הרעיון ממש בשלב ראשוני וגרעיני ויש לי כמה שאלות עקרוניות לדעת אם בכלל כדאי לי להכנס לזה...

1. איך אני יכולה לדעת האם זה יצליח? מדובר הרי בהשקעה של ממש הכוללת הכנת שיעורים מוקפדים והקלטות רבות, בנוסף עריכת תוכן עזר כתוב, יצירת פורמט, שיווק וכו'
2. בהתחשב בקהל היעד שצוין לעיל, באיזה פורמט הכי מומלץ ליצור את הקורס? האם דיגיטלי ממש באתר וכו (איך עושים את זה? למי פונים? מה ההשקעה? עלויות?) או מספיק חומר בדיסק אונקי..?
3. כיוון ומדובר גם בתרגול מעשי (בתכנה במחשב) הכולל הנחיות וכו'- האם מקובל לתת אפשרות לשאול שאלות? לקבל הדרכה פרטנית? (נתקע משהו/ לא עובד/ לא מסתדר וכו..) ואם כן, איך עושים את זה?
4. שיווק- איך???
5. תמחור- איך??? לפי מה??

ואני בטוחה שיש עוד הרבה שאלות שעוד לא חשבתי עליהן או שאני עוד לא יודעת לשאול אותן...🫣
אשמח אם תציפו לי כאלו...
וכן- טיפים/ עצות מנסיון/ רעיונות/ חוות דעת/ עידוד...
כל תגובה תעזור
תודה מראש 🙏
איך אבל איך.jpg

היה פעם גרפיקאי נואש, שישב במשרדו הקטן ברחוב חזון איש, מול מחשב נייד שמסכו כבר נסדק מרוב מבטים חדים של תסכול. השעה הייתה 23:47, והזמן הפך לחול רחוש בין האצבעות שלו. הוא שוב העביר את האצבע על הטלפון, מהרהר אם לחייג לאותו סוכן מכירות בעיתון - הקול החלקלק והמבטיח מהצד השני של הקו, שהבטיח לו "לקוחות חדשים תוך שבועיים" תמורת סכום שהיה יכול לשלם איתו שכירות לחצי שנה.

"אולי הפעם זה יעבוד", הוא לחש לעצמו, והמילים הללו כבר נשחקו בפיו כמו אבן חלק בידי ילד חרוץ. הקול שלו נבלע בין הקירות המקולפים של המשרד, ששטח צבעם הלבן פעם התקלף בחתיכות קטנות, כמו חלומותיו. מאחוריו, ערימת חשבוניות ממסעות פרסום קודמים - עיתונים מקמטים, מקומונים דהויים, דיגיטל שלא דיגטל כלום, אפילו פליירים שהוא חילק בעצמו בתיבות דואר, האצבעות שלו מלוכלכות בדיו ובתקווה. כולם הבטיחו כמו נביאי שקר, כולם נכזבו כמו גשם קיץ.

אבל פתאום, בין הערפל הכבד של הייאוש, נבקע קרן אור זעיר. כמו הארה מן השמיים נזכר במשהו - איך זה שמוישה דויד, הלקוח הכי מרוצה שלו, זה שתמיד מאיר בפנים כששומע את הקול שלו בטלפון, הביא אליו בחודש הקודם שני חברים? ואיך חברים אלה התגלו כלקוחות החלומיים - שילמו בזמן בלי להתווכח, לא התלוננו על כל פיקסל קטן, ואפילו הודו לו בסוף עם חמימות אמיתית? לא כמו אותם לקוחות "מהפרסומים" שהגיעו אליו כמו מי שבא לקנות במכירת חיסול - תמיד מתלוננים עם פנים חמוצות, תמיד מנסים להוריד מחיר כמו סוחרים בשוק, ותמיד נעלמים אחרי העיצוב הראשון כאילו המפגש שלהם היה חטא.

הלב שלו, שהיה דופק בקצב של מכונת כביסה ישנה, החל לפעום מהר יותר. אולי, אולי הוא מחפש את המטבע האבוד שלו לא מתחת לפנס הרחוב, שם הוא רק מאיר בעיוורון, אלא במקום האפל והמוזנח שבו המטבע באמת נפל?

החל לצייר בדמיונו תמונה חדה וצבעונית: במקום לזרוק עוד כסף על פרסומות לאנשים זרים שיראו אותו כעוד מקושש נואש במקומון, עוד רוצה-להיות-מעצב בין המאות, מה אם הוא יישקיע את כל האנרגיה הזו, את כל הכסף הזה, בלקוחות הקיימים שלו? מה אם הוא יטפח אותם כמו גינה קטנה וחמה, עד שהם יהיו כל כך מרוצים, כל כך מחוברים אליו, שיירוצו לספר לכל מכר על "המעצב הנפלא הזה" שמצאו?

ואז, כמו ברק בליל סתיו שמפצח את השמיים, הבין: כל לקוח מרוצה הוא כמו זרע פורה שיכול להפוך ליער שלם של לקוחות נוספים. אבל רק אם יטפל בו נכון, בעדינות ובסבלנות. לא רק יסיים את העבודה וישכח כמו רופא אדיש, אלא יעקב ויתפעל את המערך הזה כמו גנן מסור שמכיר כל צמח בשמו.

זה לא יעלה לו כסף קר ומתכת. זה יעלה לו משהו הרבה יותר יקר ונדיר - הבנה אמיתית, תשומת לב מקרינה, ומעקב שאינו נגמר. אבל בתמורה הוא יקבל משהו שכל הפרסומים הצורחים בעולם לא יכולים לקנות לו: לקוחות שבאים אליו כמו לחבר ותיק, כי מישהו שהם סומכים עליו באמת, מעומק הלב, המליץ להם. לקוחות שלא מתחילים את השיחה עם "כמה זה עולה?" כמו סוחרי שטיחים, אלא עם "רועי אמר לי שאתה הכי טוב", ובקול שלהם יש ביטחון ואמונה.

הוא התיישב מול המחשב הישן שלו, האצבעות רועדות קלות, והתחיל לחשוב ולחפור בזיכרון. מאיפה מתחילים? איך הוא ידע מי ימליץ עליו בסוף ומי לא? איך מתחילים את התהליך הזה שנשמע פשוט אבל מורכב כמו משוואת חיים?

הוא ידע שיש אנשים שהלקוחות הממליצים זורמים אליהם כמו הבניאס ביום חורפי גשום, ויש אנשים שעסוקים לאכול את התסכולים שלהם כמו לחם יומי מר. הוא חייב לדעת איך עושים את זה נכון, איך הופכים מאותו מין השני לראשון.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה