עוגות/עוגיות טעימה מרשימה וההכנה פשוטה ממש

• הוסף לסימניות
רוצה לשתף אתכן במתכון לעוגה טובה מאד שהכנתי לברית של יהונתן טרם לידתו. חיפשתי מתכון קלי קלות שיהיה בהתאם למצב האנרגיות שהיו (או לא כ"כ היו) לי, ושיהיה מכבד ומרשים, ו..
אני חושבת שהעוגה הזאת ענתה על כל הדרישות!

המתכון מהמרווה תשע"ט.
יוצאת כמות גדולה.

חיתוכי שוקולד ושקדים
הכנת בצק פריך במעבד מזון בלהב הסכין מהירה יותר, וכך הבצק נעשה פריך יותר וצמיגי פחות. מומלץ, אך אפשר גם במיקסר.

לבצק:
3 ו-3/4 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1/3 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1 כוס שמן
2 ביצים

לשוקולד:
300 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות

לציפוי:
2 כוסות סוכר
2 כוסות פרוסות שקדים
3/4 כוס אגוזים קצוצים גס
4 כפות קוקוס
4 שקיות סוכר וניל
2 כפיות תמצית וניל
1 1/4 כוסות שמן
5 ביצים

אופן ההכנה:
הכניסי את מרכיבי הבצק למעבד מזון בלהב הסכין וערבבי עד לקבלת עיסה אחידה. שטחי את העיסה בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ואפי בחום של 180 למשך 10-15 דקות עד להזהבה קלה.
פזרי קוביות שוקולד בצורה שווה על הבצק האפוי.
ערבבי את מרכיבי הציפוי ושטחי מעל השוקולד. החזירי לתנור ואפי ב180 במשך 30-40 דקות, עד להשחמה קלה.
צנני היטב, הקפיאי חלקית וחתכי קוביות נאות. (אני חתכתי לאצבעות)

בהצלחה ובתאבון!

• הוסף לסימניות
אני הכנתי עכשיו(יום שישי)
רק שהבצק לא התאים לי לתבנית תנור נראה לי שהתבלבלת ושמתי בתבנית ח"פ בינונית, אומנם העוגה יוצאת גבוהה,
לא הצלחתי למרוח את הבצק על כל הנייר אפייה.
אולי יש לך פטנט?
אשמח לתגובה

התמונה בדרך....

• הוסף לסימניות
3 ו-3/4 כוסות קמח
רק שהבצק לא התאים לי לתבנית תנור נראה לי שהתבלבלת ושמתי בתבנית ח"פ בינונית, אומנם העוגה יוצאת גבוהה,
לא הצלחתי למרוח את הבצק על כל הנייר אפייה.
מעניין, כי בצק מקרוב ל 4 כוסות קמח אמור להספיק בקלות לתבנית תנור.
אולי יש איזו טעות?

• הוסף לסימניות
הבצק יצא לי גם מאוד דביק...
לא כ"כ הסתדרתי איתו...
אהה...השתמשתי עם קמח כוסמין 80%
לא נראה לי כ"כ הבדל...אבל לא משנה...עוד מעט אשלח תמונה

• הוסף לסימניות
הנה התמונה לעוגה
היא יצאה ממש טעימה ומיוחדת
בהצלחה לכולם שבת שלום!
קצת הזכיר לי עוגה של פסח

קבצים מצורפים

• IMG_3754.JPG
    IMG_3754.JPG
    1.3 MB · צפיות: 281
  • הוסף לסימניות
אוי חבל, אני באמת לא יודעת למה, יצא ל בצק טוב מהכמות הזאת בדיוק והשתמשתי בתבנית ח"פ הגדולה בגודל תנור. מקווה שיצא לכם טעים גם ככה..

• הוסף לסימניות
@בדוח אני רוצה להכין את העוגה?
באיזה כוסות השתמשת מדידה או ח"פ?
תודה

• הוסף לסימניות
אני פשוט קונה טארטלטים וממלאת בקרמים שונים (אם אין לי זמן להכין - קונה בחנות של מוצרי אפייה או ריץ' עם צבע מאכל וקרם נוגט, מרשמלו, לוטוס... ) וזה יוצא ממש מרהיב עין וגם לא גדול.
ובתור מנה אחרונה זה מספיק בהחלט. וגם לשמחות כמו ברית או אופריף ששולחים לשכנה זה מאוד מרשים.
או בצק מוכן לפאי וממלאה בשתי חבילות שוקולד, ריץ' אחד, ביצה אחת וחצי כוס אב. סוכר ואופה 12 דקות....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה