מידע שימושי יהודים, רחמנות! אל תשתמשו במדריכי טלפון מהשנים שעברו!

• הוסף לסימניות
מוקדש לשחרור מהיר לכל השבויים, שמירה עליונה לכל עם ישראל ובפרט לאחינו שבגבולות, ובריאות שלמה לכל הפצועים והחולים, ושתבוא כבר קצת שלווה לעם הקודש בארץ הקודש.

משפחת זמרוני פתחה עסק קטן. היא השקיעה בו המון כסף והמון זמן ותשומת לב. בשביל לטשטש פרטים לא נספר למה בדיוק העסק.

משהו לא הצליח - והעסק נדפק. הרים שלמים של עוגמת נפש ונזקים מכל הצדדים. הם משתדלים להתגבר. כפרת עוונות, ו - "מה שלא הורג מחשל".

והכי חשוב - הזמן מרפא הכל. עברו חודשים, שנים, והם כבר כמעט שכחו מכל העניין.

למה "כמעט"?

כי יש נשמות טובות שדורכות להם על הפצעים המגלידים.

מידי פעם הם מקבלים טלפון: הי , יש לכם XYZ (מה שהם מכרו בעסק ז"ל)? בום. איזה בוקס בלב. ולפעמים גם חוזרים לדמיונות של אולי כן צריך לפתוח שוב, ואולי יכולנו כן למשוך את העסק הלאה, ואולי ואולי.

וכל זה למה? לא מרשעות חס ושלום. פשוט כי אלו שהתקשרו, הם משפחה שמשתמשת במדריך טלפון מהשנים הקודמות, שבו עדיין רשום העסק שלהם.

למה? ככה. כי הם לא שמו לב שיש מדריך חדש, או כי השאירו את הישן "כדי שיהיה לנו שתים".

----

משפחת חצרוני לא סגרה את העסק. הוא דווקא משגשג. אבל הם עברו דירה לעיר אחרת.

מידי פעם הם מקבלים טלפון: יש לכם XYZ? אנחנו צריכים 100 חתיכות.

הם מאוד שמחים. עסקה יפה עם רווח לא רע. יהיה איך לסגור את החודש. יורדים למחסן של החנות, אורזים יפה 100 חתיכות. מצפים.

אחרי שעה פתאום מקבלים טלפון: איפה בדיוק החנות? אנחנו לא מוצאים אותכם....

ואז מתברר שזה בכלל מישהו מהעיר הקודמת שלהם. שעכשיו עומד ליד הבית הקודם שלהם, ומחפש את החנות. הכל בגלל המדריך הישן.

---

למשפחת חכמוני יש גמ"ח אינהלציה, 24 שעות במקרים דחופים. המכשיר נשבר או שהם עברו דירה, ואני לא צריך לתאר לכם מה המשמעות שמעירים אותם ב4 לפנות בוקר בגלל המדריך הישן.

__

זה פשוט מאוד. לא ביקשו ממכם שום דבר מסובך. פשוט, ברגע שמקבלים מדריך טלפון חדש, זורקים את הישן לפח. קל ופשוט. כל אחד והמנהג שלו. הזורק לצפרדע - יזרוק לצפרדע. הזורק לפח טמון - יזרוק לפח טמון. ומי שנהגו אבותיו בהפרדה - יזרוק לפח כחול.
העיקר להפטר ממנו כמה שיותר מהר.

ואם אתם רוצים שני מדריכים בבית - תבקשו מההוצאה מדריך נוסף. מקסימו יבקשו כמה שקלים.

וזהו. זה כל הסיפור. מאוד קל להיות אדם טוב וידידותי לסביבה. קצת רצון טוב וטיפלה תשומת לב.
תודה מראש, חורף בריא ובשורות טובות.

• הוסף לסימניות
סגרתי עסק ייחודי לפני 5+ שנים ועדיין בערך פעמיים בשבוע אני מקבלת טלפונים "אה סגרתם? את לא מכירה עוד כאלה?"
ולא פרסמתי בשום מדריך טלפונים. רק בפרוג ומפה לאוזן...
יש עצה?

• הוסף לסימניות
סגרתי עסק ייחודי לפני 5+ שנים ועדיין בערך פעמיים בשבוע אני מקבלת טלפונים "אה סגרתם? את לא מכירה עוד כאלה?"
יש עצה?
תשלחי למישהו שיש לו כזה עסק, ותבקשי אחוזים.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
או יותר פשוט אם אתם פותחים עסק/גמ"ח ולא מתכננים שהוא ישאר פתוח ל100 שנה הקרובים תשקיעו עוד כמה שקלים על קו יעודי או קו וירטואלי.......

• הוסף לסימניות
או יותר פשוט אם אתם פותחים עסק/גמ"ח ולא מתכננים שהוא ישאר פתוח ל100 שנה הקרובים תשקיעו עוד כמה שקלים על קו יעודי או קו וירטואלי.......
יש פה שני צדדים.
זה עצה לבעלי עסקים וגמחי"ם איך להתגונן ממקרים כאלו מראש. זו באמת עצה מצויינת וחשובה.

אבל לא תמיד הם חושבים על זה מראש - ואז זה כבר מאוחר מידי, וגם לא תמיד זה פרקטי מסיבות שונות.

ולכן זה לא פותר אותנו כצרכנים, מהצד שלנו, לעשות את ההשתדלות המינימלית ופשוט להחליף מדריך טלפון...

• הוסף לסימניות
יש עצה?
ביחס לפרוג - פשוט לחפש את ההודעות הרלוונטיות, להקליק "דיווח" ולבקש שימחקו.
(כדאי לעשות חיפוש בכלל ברשת אם נשארו עוד אזכורים, ולבקש למחוק).
מפה לאוזן - אין מה לעשות...

וביחס לעתיד, אם תפתחו עוד עסק או משהו, אז זה:

אתם פותחים עסק/גמ"ח ולא מתכננים שהוא ישאר פתוח ל100 שנה הקרובים תשקיעו עוד כמה שקלים על קו יעודי או קו וירטואלי.......

קצת כאב ראש בהתחלה, יכול לחסוך טרטורים לאורך שנים.

• הוסף לסימניות
ביחס לפרוג - פשוט לחפש את ההודעות הרלוונטיות, להקליק "דיווח" ולבקש שימחקו.
(כדאי לעשות חיפוש בכלל ברשת אם נשארו עוד אזכורים, ולבקש למחוק).
מפה לאוזן - אין מה לעשות...

וביחס לעתיד, אם תפתחו עוד עסק או משהו, אז זה:

קצת כאב ראש בהתחלה, יכול לחסוך טרטורים לאורך שנים.
הרב מגיעים מפה לאוזן או ששמרו את המספר לפני שנים...
לא נורא זה הולך ויורד והרבה פעמים אני פשוט לא עונה למספר לא מוכר. מי שמכיר יודע את שאר המספרים של הבית...

• הוסף לסימניות
ולכן זה לא פותר אותנו כצרכנים, מהצד שלנו, לעשות את ההשתדלות המינימלית ופשוט להחליף מדריך טלפון...
לא תמיד עוזר
יצא לי להתקשר לגמ"ח מספר טלפונים מעודכן ואמרו שכבר לא פעילים.
כנ"ל בעסקים ממאגרים שונים באינטרנט שאוגרים את המספרים מרחבי הרשת וקשה להסיר את המספר מהאתר שלהם אחרי שכבר עלה

• הוסף לסימניות
לא תמיד עוזר
לא הבטחתי...
יצא לי להתקשר לגמ"ח מספר טלפונים מעודכן ואמרו שכבר לא פעילים.
זה כבר אשמתו של הגמ"ח שלא עדכן, ואז זבש"ם. או שעוד לא יצא מדריך חדש מאז שסגרו אותו. (במקרים נדירים אשמתו של המדריך, וגם את זה יהיה אפשר לפתור בשנה הבאה).

כנ"ל בעסקים ממאגרים שונים באינטרנט שאוגרים את המספרים מרחבי הרשת וקשה להסיר את המספר מהאתר שלהם אחרי שכבר עלה
אתרים כאלו אינם פופולאריים כ"כ, מטבע הדברים. וגם בהם אפשר לטפל ביום יומיים של עבודה. (לדעתי יש חובה חוקית להסיר מספר לפי דרישת בעליו).
ואפשר גם לפנות לגוגל

בקיצור החלפת מדריכי טלפון היא לא פתרון קסם, היא כן צעד אלמנטרי אנושי בסיסי ונחוץ.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
במקרים כאלה, אולי כדאי לשים פתיח: שלום העסק שהיה בבעלותנו נסגר\עבר דירה בנושא ..

• הוסף לסימניות
במקרים כאלה, אולי כדאי לשים פתיח: שלום העסק שהיה בבעלותנו נסגר\עבר דירה בנושא ..
ואז כל החברים והשכנים והחברים של הילדים צריכים בכל שיחת טלפון לקבל תזכורת בדיוק מה היה ואיפה ולא להבין מה אתם רוצים מהם...

זו אולי אופציה במקרים קיצוניים, אבל זו אופציה מאוד מכבידה ולא נעימה.

• הוסף לסימניות
שבוע שעבר משפ' אפרסמוני סגרה עסק כושל, ולכן אל תשתמשו באלפון שלכם.

המשפט הזה התעלה על עצמו!! הזיה! "נשמות טובות דורכות על פצעים"???? מה?? יש לי מספר שבנ"א פירסם וכשאני מתקשרת לשם אני נשמה טובה שדורכת על פצע??
בנ"א פירסם מספר אישי שלו, לא רוצה שיטרידו אותו, שיחליף מספר. עשה טעות וכולם אשמים... במקום שהוא יחליף פעם אחת מספר, אז כולםםםם שיחליפו אלפונים.

• הוסף לסימניות

המשפט הזה התעלה על עצמו!! הזיה! "נשמות טובות דורכות על פצעים"???? מה?? יש לי מספר שבנ"א פירסם וכשאני מתקשרת לשם אני נשמה טובה שדורכת על פצע??
בנ"א פירסם מספר אישי שלו, לא רוצה שיטרידו אותו, שיחליף מספר. עשה טעות וכולם אשמים... במקום שהוא יחליף פעם אחת מספר, אז כולםםםם שיחליפו אלפונים.
אני אתך
אנשים, נסחפתם!

• הוסף לסימניות
יש אנשים שפרסמו באתר ולא עדכנו שם שהם סגרו את העסק ואם אנחנו מחפשים בגוגל מוצאים אותם. איך אפשר לדעת אם הם לא כתבו?

• הוסף לסימניות

!

לא ביקשתי להחליף... ולא ביקשתי להפסיק לחפש עסקים בגוגל... ביקשתי משהו ספציפי ומאוד מאוד פשוט. לא להשתמש במדריכי טלפון של שנות קוקוס. מה מסובך. בשביל זה מוציאים מדריך כל שנה.

לא הייתי מספיק ברור? או שיש אנשים שנקשרים רגשית למדריך הטלפון שלהם ולא מסוגלים להפרד?

(אני מקבל שהניסוח קיצוני מידי בגלל שזה באמת לא בכוונה. אבל מי שלא חווה את זה - מוזמן לדמיין מה המשמעות של שיחות טלפון קבועות מטרידות על משהו שלא רוולנטי כבר כמה שנים).

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מוקדש לשחרור מהיר לכל השבויים, שמירה עליונה לכל עם ישראל ובפרט לאחינו שבגבולות, ובריאות שלמה לכל הפצועים והחולים, ושתבוא כבר קצת שלווה לעם הקודש בארץ הקודש.

משפחת זמרוני פתחה עסק קטן. היא השקיעה בו המון כסף והמון זמן ותשומת לב. בשביל לטשטש פרטים לא נספר למה בדיוק העסק.

משהו לא הצליח - והעסק נדפק. הרים שלמים של עוגמת נפש ונזקים מכל הצדדים. הם משתדלים להתגבר. כפרת עוונות, ו - "מה שלא הורג מחשל".

והכי חשוב - הזמן מרפא הכל. עברו חודשים, שנים, והם כבר כמעט שכחו מכל העניין.

למה "כמעט"?

מידי פעם הם מקבלים טלפון: הי , יש לכם XYZ (מה שהם מכרו בעסק ז"ל)? בום. איזה בוקס בלב. ולפעמים גם חוזרים לדמיונות של אולי כן צריך לפתוח שוב, ואולי יכולנו כן למשוך את העסק הלאה, ואולי ואולי.

וכל זה למה? לא מרשעות חס ושלום. פשוט כי אלו שהתקשרו, הם משפחה שמשתמשת במדריך טלפון מהשנים הקודמות, שבו עדיין רשום העסק שלהם.

למה? ככה. כי הם לא שמו לב שיש מדריך חדש, או כי השאירו את הישן "כדי שיהיה לנו שתים".

----

משפחת חצרוני לא סגרה את העסק. הוא דווקא משגשג. אבל הם עברו דירה לעיר אחרת.

מידי פעם הם מקבלים טלפון: יש לכם XYZ? אנחנו צריכים 100 חתיכות.

הם מאוד שמחים. עסקה יפה עם רווח לא רע. יהיה איך לסגור את החודש. יורדים למחסן של החנות, אורזים יפה 100 חתיכות. מצפים.

אחרי שעה פתאום מקבלים טלפון: איפה בדיוק החנות? אנחנו לא מוצאים אותכם....

ואז מתברר שזה בכלל מישהו מהעיר הקודמת שלהם. שעכשיו עומד ליד הבית הקודם שלהם, ומחפש את החנות. הכל בגלל המדריך הישן.

---

למשפחת חכמוני יש גמ"ח אינהלציה, 24 שעות במקרים דחופים. המכשיר נשבר או שהם עברו דירה, ואני לא צריך לתאר לכם מה המשמעות שמעירים אותם ב4 לפנות בוקר בגלל המדריך הישן.

__

זה פשוט מאוד. לא ביקשו ממכם שום דבר מסובך. פשוט, ברגע שמקבלים מדריך טלפון חדש, זורקים את הישן לפח. קל ופשוט. כל אחד והמנהג שלו. הזורק לצפרדע - יזרוק לצפרדע. הזורק לפח טמון - יזרוק לפח טמון. ומי שנהגו אבותיו בהפרדה - יזרוק לפח כחול.
העיקר להפטר ממנו כמה שיותר מהר.

ואם אתם רוצים שני מדריכים בבית - תבקשו מההוצאה מדריך נוסף. מקסימו יבקשו כמה שקלים.

וזהו. זה כל הסיפור. מאוד קל להיות אדם טוב וידידותי לסביבה. קצת רצון טוב וטיפלה תשומת לב.
תודה מראש, חורף בריא ובשורות טובות.
זה הדבר השמן הזה שזורקים לי על השטיח והולך לפח?
ומה עושים עם דירה שנמכרה כבר לפני כמעט שנה ועדיין מבררים עליה?
כל מקום שפירסמתי כבר מחקנו. וסליחה מכל המתקשרים שאני מנתקת להם על הפרצוף מתסכול.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה