- הוסף לסימניות
חחחהאם כל בנות בית הספר הזה לא היו בחיים בצהרון?
מילא אם הבנות הנ"ל כל החיים חזרו הביתה ב13:00 לאמא ניחוחה, ארוחת צהרים חמה, ותעסוקה מגוונת ומעשירה?
למה נראה לי שזה סתם התנגדות כי "זה בא מלמעלה"....
אמא ניחוחה
חחחהאם כל בנות בית הספר הזה לא היו בחיים בצהרון?
מילא אם הבנות הנ"ל כל החיים חזרו הביתה ב13:00 לאמא ניחוחה, ארוחת צהרים חמה, ותעסוקה מגוונת ומעשירה?
בבית ספראנחנו בגן?
או בבית ספר?
נו נו.עלה פה בפרוג עדויות על לחץ גדול מאד מצד הורים אחרים או ביה"ס לסרב ליום לימודים ארוך, זלזול באלו שכן רצו כ"מפקירים את בנותיהם" וכדומה. לכן רשמתי שהסקר צריך להיות פשוט מאד, ולא מוטה. ועדיף אנונימי (מה שלא היה שם)
מלבד זאת, נושא ההזנה כפי שכתבתי. לא חכמה לחסום את אופצית ההזנה ולנפנף בזה שהורים לא רוצים.
ולגבי צהרונים - מרגישה שאין השוואה בכלל. הצהרונים היו מריחת זמן, ללא שום דבר מוגדר, חוגים שלא מענינים אף בת וחזרה הביתה עם עומס שיעורי בית ב4:00.
ברגע שזה תוכנית לימודית סדורה, שיעורים קלילים (הלוואי ואכן יהיה, כך הבטיחו) וזמן מוגדר לשעורי בית + חזרה ב2:30 / 3:15 - נתון לבחירה, לא מבינה על מה המהומה. (ברוב כיתות ביה"ס גם ככה לא חזרו ב1:00 בצהרים)
יכול להיות שלבני ברקים זה פחות מתאים. בבני ברק יש עדיין אחוז גבוה של נשים שלא עובדות עד מאוחר. החידרים חוזרים הביתה בצהריים והאברכים ב13:01 בבית..אנחנו בגן?
או בבית ספר?
בבית ספר יש בכיתה 30 תלמידות
ובמחזור ממוצע בבית ספר בני ברקי 5 כיתות
זה מספיק כדי שפחות משליש יהיה יותר מ18-25 תלמידות .
בנוגע לגנים - איפה שלרוב שיותר הורים מחפשים "בייביסיטר" - עברי לאשכול התלונות הסמוך
על האיחור בפתיחת צהרונים
רוב הגנים בבני ברק הצהרונים נפתחים באיחור
עד שמשיגים מספיק נרשמים
וכולם כמעט בלי יוצא מן הכלל מורכבים מקבוצות של איחודי גנים סמוכים.
יש עדיין הרבה גנים בבני ברק שלא השיגו את המכסה של 18-25 כולל צירופי גן
והורים כועסים
כשליש מתוכן היוהאם כל בנות בית הספר הזה לא היו בחיים בצהרון?
ירושלים באותה רמה סוציואקונימית בבני ברק. בני ברק אשכול 1 ירושלים 2 - והם מקבלים אותו תיקצוב היות שכך.יכול להיות שלבני ברקים זה פחות מתאים. בבני ברק יש עדיין אחוז גבוה של נשים שלא עובדות עד מאוחר. החידרים חוזרים הביתה בצהריים והאברכים ב13:01 בבית..
בירושלים המצב שונה לחלוטין!! הרבה מהאברכים לא חוזרים הביתה בצהרים כי לומדים מחוץ לשכונה, כל החיידרים מסיימים מאוחר ללא הפסקה וגם המורות והגננות בהרבה מהמקרים עובדות מחוץ לשכונה ולא נמצאות ב13:00 בבית..
בגן של בת שלי - יש 2 בנות שלא נשארות בצהרון!! למרות שהמחיר עלה ל180 לחודש.. כי לרוב ההורים אין פתרון אחר לשעות האלו!
אבל מה לעשות שירושלים לא ברמה הסוציואקונומית המתאימה..
אז בבית ספר שלכם שיפתחו יוח"א.בבית ספר
אצל בנותי יש צהרון לכל כיתה!!!
לא ראיתי שבנות השכונה שלנו
אומללות ועצבות,
ופחות מטופחות מילדות בני ברק.
למה את לוקחת את זה אישי?נו נו.
כל סקר שיצא לא לדעתך - היה בטח מוטה ובלחץ גדול??
ואם הוא היה אנונימי בטח היה אחרת וכו' וכו'
זה דרך יפה להתעלם מסקרים שבוצעו.... וסתרו את דעתך.
הבת של כולם נורא נהנית ולהם זה היה מושלם. הם כווולם פחדו מהאנשים בפרוג.
מזכיר בדיוק את כל מי שמסביר שהנשים החרדיות הן בעיקרון בעד... ובעד... הן פשוט שפוטות של הבעל שלהם. שפחות של הגברים....
בכל מקרה בעקבות שכל ההורים מפחדים נורא להיות מזניחים וכל הסקרים שבוצעו שנכשלו . החלו בתי הספר שנורא לא רוצים להפרד מהתקציב - לכפות את זה בלי שום סקר.
בצהרונים רשמית היו מכינים שיעורי בית כפעולה יחידה. ובכל זאת כולם חזרו ב4 עם עומס שיעורי בית.
בתוכנית לימודים סדירה וקלילה קלילה - בטח זה ישתנה ויחזרו כמובן בלי שיעורי בית.
בבתי הספר שלי בכיתות א' ב' - חזרו תמיד ב1
בכיתה ג פעמיים ברבע ל2
בכיתה ד 3
ממש כמעט כמעט כמו 2 וחצי ו3 ורבע
ממש ממש לא תוספת למערכת של 10 שיעורים ....
זה לא נכון. בירושלים הצהרונים עולים הרבה יותר מבני ברק (180 לעומת 130) . ואין יוח"א בבתי הספר בגלל שהיא לא זכאית. רק בנווה יעקב שמוגדרת ברישומים כשכונת מצוקה בגלל העבר שלה. זאת המציאותירושלים באותה רמה סוציואקונימית בבני ברק. בני ברק אשכול 1 ירושלים 2 - והם מקבלים אותו תיקצוב היות שכך.
גם בבני ברק צהרונים עולים היום סכום יפה.
אין פה מה להעלב. הציבור ליטאי השמרני שלא עובד מתוך אידיאולגיה שעות רבות. נמצא בעיקר בבני ברק. זאת המציאות לא אמרתי שכולם כאלוואני לא יודעת מאיפה את לוקחת את האחוז הגבוה בבני ברק של נשים שלא עובדות עד מאוחר
בטח מסטיגמות של ירושלמים על הבני ברקים המצומצמים ששייכים לפעם.
לא לוקחת אישי.למה את לוקחת את זה אישי?
אני לא רציתי את יום הלימודים הארוך, זה שינה לי את כל סדר היום בבית.
הילדות שלי לא היו בצהרונים בשנים הארונות (בתחילה כן) והייתי מאד מרוצה מכך שהן חזרו הביתה.
ועדיין, ידוע לי על הסקר ההוא שהיה מוטה מאד (מדברת על הסקר של מסורת ישראל, לגבי כהנמן אין לי מושג)
היה לא אנונימי, והיה זלזול גדול מאד כלפי ה"מפקירים".
ובאמת מענין אותי מאד לו היה סקר פשוט ורגיל מי רוצה, מי לא, מי הזנה, מי לא, מי לא משנה - אנונימי ובלי דעות קדומות מה היו התוצאות.
לאחר שלא היה כזה, אין טעם לנפנף שוב ושוב בסטיסטיקות שלא מלמדות דבר.
בכיתה של ביתי (כיתה ב') רוב מוחלט של הבנות נרשמו ללימודים של שעה שמינית, כולל ההזנה ב400 שקל לחודש.
המספר הזה הפתיע מאד את בית הספר שהיה בטוח שתהיה התקוממות עזה כלפי התוכנית הזו.
בירושלים הצהרונים עולים יותר באופן לא מוסבר. היא באותו אשכול סוציואקונומי מבחינת העלות שאמורה להיות. זכותכם וחובתכם באמת לקום פעם לברר למה.זה לא נכון. בירושלים הצהרונים עולים הרבה יותר מבני ברק (180 לעומת 130) . ואין יוח"א בבתי הספר בגלל שהיא לא זכאית. רק בנווה יעקב שמוגדרת ברישומים כשכונת מצוקה בגלל העבר שלה. זאת המציאות
כמו בכל בתי הספר
אין צורך להתמם.בנוגה להטית הסקר -
אני בטוחה שהסקר לא נתלה על קירות השכונה עם תיאור אלו ההורים המפקירים
ושוב
כמו שאת חושבת שאם יש זלזול כלפי המפקירים באיזה פורום כלשהו - אז אנשים אינטליגנטים בעלי דעה - יבחרו הפוך מדעתם זאת למרות שזה גורם להם נזק כלכלי גדול.
יש חילונים שממש משוכנעים שאת לא מבינה בזה כי ככה נולדת - אבל את שפחה של בעלך - וכל מה שאת חושבת שזו דעתך זו בעצם דעתו. או שאת בעד גיוס לצה"ל למשל - רק בגלל החברה החרדית שמסביבך את אומרת הפוך בכל סקר ולא שולחת את ילדייך לצבא....
שקשה לאנשים לעשות שינוייםאגב - 2 בתי ספר בבני ברק שכן שאלו לרצון ההורים - מסורת ישראל לאחר כמה חודשי הפעלה וכהנמן טרום השנה - לא פתחו השנה יוח"א. מה מגלה לנו מה היתה דעת רוב ההורים....
אבל יש בזה אמריה
אבל את הסקר מגישים כמובן - כתוב.אין צורך להתמם.
דופקים אצלך בבית
נציגות הורים ומביעים את דעתם בחריפות
כמה זה נורא ואיום
מוזנח ומופקר לשלוח ליוחא.
לא כזה פשוט לומר מולם
לי זה מתאים.
(כך היה בכל אופן בחלק מבתי הספר במו"ע)
שינוי וניסוי למשהו שנראה על פניו לא טובשקשה לאנשים לעשות שינויים
תנסו, תראו מה אתם והילדים שלכם יגידו
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //