התייעצות יום לימודים ארוך

מצב
הנושא נעול.
אבל אני כאמא רואה שזה קשה ועמוס מידי!!!
יכול להיות באמת שקשה להן
אבל קחי בחשבון שמחשבה יוצרת מציאות
את ממש צפית את זה שזה יהיה קשה נורא ויאמלל את בנותייך וככה באמת קורה
אולי אם כבר זו המציאות, כדאי לנסות למצוא את הטוב כדי לעזור להן לעבור את השנה בכיף

האמת שאלי התוכנית עוד לא נוגעת אישית כי הגדולים שלי בנים והבנות עדיין בגן
אבל חייבת לענות לכל אלו שכותבות בשיפוטיות ש"בי"ס זה לא בייביסיטר" ואתם "רק רוצים צהרון בזול"
אז להיפך, הורים שלא נמצאים בבית עד 4 ודואגים לילדים שלהם למקום מפוקח, עם צוות אחראי, עם ארוחה חמה
זה הורים מסורים ואחראיים שאכפת להם איפה הילדה תסתובב בשעות שהבית ריק
הדבר האחרון שאסמוך עליו זה בייביסיטר מתחלפת ועוד כל מיני פתרונות דחוקים
והעיקר שהילדה תצא משערי בי"ס ב1.30 וחלילה לא תרגיש מסכנה שארוך לה מדי
כמובן מדברת על ילדות עד כיתה ד בערך, שבעיני חוסר אחריות לתת לה לשוטט לבד
(ובין כה וכה בבתי ספר שמכירה בכיתה ד מתחילים לימודים ארוכים יותר ברוב השבוע)

"החכם עיניו בראשו"

לפני כמה שנים היו דיבורים על רפורמה בתיכונים בשם "עוז לתמורה"
המון דיעות נגד מצד השמרנים (יתכן שבעיקר מב"ב וגלילותיה)
בשקט בשקט נכנסו יותר ויותר מורות לרפורמה
והיום- רוב ככל המורות נמצאות ברפורמה ונהנות

לעומת זאת, ברפורמת אופק חדש השמרנים הצליחו לשמור שלא יכנסו במשך שנים
כשקלטו את התועלת ברפורמה וניסו להכנס
תוך כדי שמורות השקיעו מזמנם ומממונם
כבר לא יכלו להכנס. (איזו מפח נפש זה היה ועדיין---)

אני מקווה שזה לא מה שיקרה עם היוחא

לסיים ב2.35 זה לא כ"כ מאוחר
(בסה"כ עוד שעה וחמש דקות!!! על זה כל הצעקה?!)

האמת שאלי התוכנית עוד לא נוגעת אישית כי הגדולים שלי בנים והבנות עדיין בגן
אבל חייבת לענות לכל אלו שכותבות בשיפוטיות ש"בי"ס זה לא בייביסיטר" ואתם "רק רוצים צהרון בזול"
אז להיפך, הורים שלא נמצאים בבית עד 4 ודואגים לילדים שלהם למקום מפוקח, עם צוות אחראי, עם ארוחה חמה
זה הורים מסורים ואחראיים שאכפת להם איפה הילדה תסתובב בשעות שהבית ריק
הדבר האחרון שאסמוך עליו זה בייביסיטר מתחלפת ועוד כל מיני פתרונות דחוקים
והעיקר שהילדה תצא משערי בי"ס ב1.30 וחלילה לא תרגיש מסכנה שארוך לה מדי
כמובן מדברת על ילדות עד כיתה ד בערך, שבעיני חוסר אחריות לתת לה לשוטט לבד
(ובין כה וכה בבתי ספר שמכירה בכיתה ד מתחילים לימודים ארוכים יותר ברוב השבוע)
אנחנו רוצים סידור אחראי אם אנחנו נדרשים לסידור
מעדיפים לא פתרונות דחוקים ובייביסיטר מתחלפת
ברוב המקומות הילדה לא משוטטת לבד
היא חוזרת הביתה ויש שם תמיד עוד מישהו מספיק אחראי שהוא לא ההורים.

ובכל מקרה ברי ומחוור לנו
שהפתרון אחראי לילדה שלא תשוטט לבד למי שאין לו
לא אמור לכלול תוספת שיעורי לימוד מחייבים
רק כי "צריך לעשות משהו אחראי עם הילדה".

לאף אחד אין שום בעיה עם הארכת הצהרונים לעד כיתה ד'
עם הקמת מסגרות לא לימודיות ומפוקחות לכל מי שצריך
רק לא תוספת לימודים מחייבים ושיעורי בית ומבחנים לכוווולם.

"החכם עיניו בראשו"

לפני כמה שנים היו דיבורים על רפורמה בתיכונים בשם "עוז לתמורה"
המון דיעות נגד מצד השמרנים (יתכן שבעיקר מב"ב וגלילותיה)
בשקט בשקט נכנסו יותר ויותר מורות לרפורמה
והיום- רוב ככל המורות נמצאות ברפורמה ונהנות

לעומת זאת, ברפורמת אופק חדש השמרנים הצליחו לשמור שלא יכנסו במשך שנים
כשקלטו את התועלת ברפורמה וניסו להכנס
תוך כדי שמורות השקיעו מזמנם ומממונם
כבר לא יכלו להכנס. (איזו מפח נפש זה היה ועדיין---)

אני מקווה שזה לא מה שיקרה עם היוחא

לסיים ב2.35 זה לא כ"כ מאוחר
(בסה"כ עוד שעה וחמש דקות!!! על זה כל הצעקה?!)
אין קשר בין אופק חדש ועוז לתמורה
ליוח"א
הראשונים מתמקדים בתוספת שעות עבודה לא פרונטליות למורים - והגדלת שכר.

האחרון - מוסיף תקנים למורות. כשהתלמידות צריכות בפועל להוסיף שעות.

לסיום : בתי הספר מסיימים ב1. 2:35 זה תוספת של שעה ושלושים וחמש דקות = 2 שיעורים = תוספת של 8 שיעורים בשבוע = גידול של 130 אחוז בשיעורים מבחנים ושיעורי בית. וצורך לשבת על הספסל.

תבדקי מה הדעה שאת משדרת, ואם יכול להיות שבשיחות איתן את היא זו שגורמת להן להתנסח ככה.

שימי לב כמה הקטנה וזלזול יש כאן כלפי אלו ש"מחפשות בייביסיטר לבנותיהן" / "רוצות שביה"ס יגדל את הבנות" וכדומה יש כאן כלפי מי שאולי חושבת אחרת.
פטרנליזם .
מי שלא חושבת כמוך
בטוח בטוח מתביישת מהחברות.
אחרת לא יכול להיות.

לידיעתך: מרבית הנשים בהייטק שהכרתי. היו נשים חזקות. שלא מפחדות לומר דעה שונה והפוכה. גם אם מישהו מקטין ומזלזל. זה חלק מהדרישות להצלחה במקצועות הללו - האסרטיביות הזו.
כל אלו בהייטק שגם יש להן ילדות בד' ומעלה - שלחו ילדים למעון בדור שכווולם אמרו זו הזנחה. ילדים צריכים אמא. אתם עוד תשלמו את כל הכסף שאתן מרוויחות לפסיכולוגים....

אין קשר בין אופק חדש ועוז לתמורה
ליוח"א
הראשונים מתמקדים בתוספת שעות עבודה לא פרונטליות למורים - והגדלת שכר.

האחרון - מוסיף תקנים למורות. כשהתלמידות צריכות בפועל להוסיף שעות.
יש קשר בסגנון המתקפות נגד
עוד כמה שנים נראה מה יעדיפו רוב ההורים...

לסיום : בתי הספר מסיימים ב1. 2:35 זה תוספת של שעה ושלושים וחמש דקות = 2 שיעורים = תוספת של 8 שיעורים בשבוע = גידול של 130 אחוז בשיעורים מבחנים ושיעורי בית. וצורך לשבת על הספסל.

אצלינו בתי הספר מסיימים ב1.30

לא מכירה בתי ספר שמסיימים ב1.
(לסיים ב1 זה באמת לסיים לפנות בוקר. מתי מתחילים? כמה מספיקים ללמוד? כל ההורים נמצאים בבית ב1.10? או שרוב הילדים הם ילדי מפתח העיקר להיות בבית?)

נערך לאחרונה ב:
כל אלו בהייטק שגם יש להן ילדות בד' ומעלה - שלחו ילדים למעון בדור שכווולם אמרו זו הזנחה. ילדים צריכים אמא. אתם עוד תשלמו את כל הכסף שאתן מרוויחות לפסיכולוגים....
זה ברור.....לפחות יהיה להם מאיפה לשלם.....
לצערנו הדור היום גדל בשונה מפעם....והילדים שחוזרים לבית.....לא חוזרים לאותו בית שאני זוכר שגדלתי בו.....
גם כשהאמא בבית....וכ"ש כ"ש שרק האבא נמצא......
גדלתי בבית שהאבא והאמא עבדו,אבל ב1 שניהם היו בבית.....היום גם אישה שעובדת בוקר רק ב1:30 ולפעמים ב2 תהיה בבית,ואז מתחילים להתארגן עם האוכל,קשה מאוד קשה......היום הבזעת אפיך תאכל לחם,נהיה קשה.....
אני לא דוגל ביום לימודים ארוך....אפילו מתנגד לרעיון....אבל במירוץ החיים של היום....לדעתי אין פניות להיות עם הילדים ברוגע....עדיף שיהיה לילדים מקום מסודר,ואוכל מסודר....מי שיכול אחרת....אשריו ואשרי חלקו.....
אבל מי שמתנגד,כי כך התרגל מפעם,ולא שם לב שהחיים השתנו......ורק נשאר עם המקובעות שילדים צריכים להיות בבית צהרים,ואין מי שנשאר איתם......איתם הכוונה איתם,לא שנמצא בבית אחד,חוטא למטרה לדעתי......

כל אלו בהייטק שגם יש להן ילדות בד' ומעלה - שלחו ילדים למעון בדור שכווולם אמרו זו הזנחה. ילדים צריכים אמא. אתם עוד תשלמו את כל הכסף שאתן מרוויחות לפסיכולוגים...
זה דיבורים שלפני 20 שנה......

פטרנליזם .
מי שלא חושבת כמוך
בטוח בטוח מתביישת מהחברות.
אחרת לא יכול להיות.

לידיעתך: מרבית הנשים בהייטק שהכרתי. היו נשים חזקות. שלא מפחדות לומר דעה שונה והפוכה. גם אם מישהו מקטין ומזלזל. זה חלק מהדרישות להצלחה במקצועות הללו - האסרטיביות הזו.
יש לך במקרה תגובה ענינית לגבי התגובות האלו:
אני יכול להעיד על עצמי.....
כשבאסיפת הורים,יש נציגה שמחתימה,ומסבירה שהרבנים נגד[אני לא שאלתי]וצוות הבית ספר חושב שזה אסון....ומיילים,וטלפונים...כן אשתי חתמה.....
האמת שאני לא יודע מה עדיף,יום ארוך או לא......לדעתי יש יתרונות וחסרונות לכל מהלך....ומאוד תלוי בסדר יום הבית,ועבודת ההורים....לא הייתי חותם,בגלל שב ואל תעשה,אבל הפעילו לחץ מטורף.....
אז נא לא להכליל אותי במתנגדים.....

אבל זה היה הרבה יותר ממוטה לצד אחד....(כשמגיעים לכל משפחה בנפרד, ומגישים לה סקר בדף, ויוצאים רק אחרי שמילאו את הסקר, כשכל אחד יודע מה ההדלכות אם יכתבו בסקר משהו שהוא נגד דעת המנהלת...)

לא סותר שהמנהלת התגיסה באופן גורף לביטול הגזרה ברמה שכולם היו מחויבים לחתום שהם נגד
הבת שלי קיבלה לפחות 3 טלפונים מאחת החברות שאמא שלה מהבכירות בביה"ס לוודא שחתמנו
ואגב, את הרצון שלי כבר כתבתי: לא מעונינת בתוספת שעות בבית הספר, די לי באלו שקיימות.
אני משלמת השנה מחיר יקר מאד בזכות השינוי הזה, שאיש לא שאל את דעתי עליו. ועדיין.
מתגובות שאני שומעת ברחוב, יש את אלו שזועקים (בד"כ בקולי קולות) ומשמיצים ועולבים באלו שזה עוזר להם.
ובהחלט יש גם את אלו שזה מקל עליהם.
הגבתי עניינית לגופן של טענות.

לצערנו הדור היום גדל בשונה מפעם....והילדים שחוזרים לבית.....לא חוזרים לאותו בית שאני זוכר שגדלתי בו.....
גדלתי בבית שהאבא והאמא עבדו,אבל ב1 שניהם היו בבית.....היום גם אישה שעובדת בוקר רק ב1:30 ולפעמים ב2 תהיה בבית,ואז מתחילים להתארגן עם האוכל,קשה מאוד קשה......היום הבזעת אפיך תאכל לחם,נהיה קשה.....
אני לא דוגל ביום לימודים ארוך....אפילו מתנגד לרעיון....אבל במירוץ החיים של היום....לדעתי אין פניות להיות עם הילדים ברוגע....עדיף שיהיה לילדים מקום מסודר,ואוכל מסודר....מי שיכול אחרת....אשריו ואשרי חלקו.....
אבל מי שמתנגד,כי כך התרגל מפעם,ולא שם לב שהחיים השתנו......ורק נשאר עם המקובעות שילדים צריכים להיות בבית צהרים,ואין מי שנשאר איתם......איתם הכוונה איתם,לא שנמצא בבית אחד,חוטא למטרה לדעתי......
אכן הזמנים השתנו

דוגמא קטנה- שעת השינה
הילדות שלי הולכות לישון הרבה יותר מאוחר ממה שאני הלכתי לישון בגילן
(והן לא ביוח"א)

ואני מקווה שלא יהיו פה תגובות שהן באמת אמורות ללכת לישון מוקדם יותר
ראשית כי מבחינה בריאותית הן כנראה ישנות מספיק
ושנית כי א"א להחזיר את הגלגל האחורה, ואני לא מרגישה צורך להוציא כוחות ומאמצים בשביל להחזיק את הגלגל במצב הנוכחי

בתור אישה עובדת - כן
אם בבוקר במקום לעבוד קיפלתי כביסה ושטפתי כלים ושאר פעילויות מקבילות להתעמלות/נגינה/מחשבים
זה לא הופך לי את שעת הצהריים לשעה יותר מרוכזת

שעות הבוקר הן שעות יותר פוריות אצלי משעות אמצע היום
אלו השעות הטובות ביותר שלי.
יש מצב שאצלך זה שונה,
אבל תנסי פעם לעשות שעה התעמלות (לא נקיון בבית) או אומנות ותבדקי.
אצלי זה ממש לא דומה עבודות בית/קניות וכו' לשעה של התעמלות (מבחינת ההשפעה על הריכוז) ואצל ילדים זה עוד יותר שונה, במיוחד שיש מורה שמפקסת וקבוצת תלמידים יחד וזה לא שהם צריכים לפקס את עצמם ולהכריח את עצמם ללמוד משהו לבד.
את יכולה לבדוק את זה פעם :)

ואפשר כמובן לשים בסוף יום שיעורים יותר משוחררים, רק שמהנסיון שלי זה אפילו לא חייב להיות בסוף יום, ואפשר גם שיעורים יותר עיוניים אם במהלך היום יש שיעורים יותר משוחררים.
אולי אני לא זוכרת כמה ריכוז היה בסוף יום כי בכל אופן עברו אי אלו שנים מאז שהייתי תלמידה, אבל אם זה היה גרוע זה היה חייב לבוא לידי ביטוי בממוצע ציונים של המבחני מיצב וזה לא בא לידי ביטוי שם.

מבינה שאת רואה את זה כטרגדיה ובילדות כקורבן, אני אישית גם מהחוויה שלי כתלמידה וגם עכשיו כאמא שסוברת שטוב לילדים להיות בבית גם אם אמא לא תמיד פנויה אליהם ב100 אחוז וגם לא ב80 אחוז , לא רואה ביום לימודים ארוך כדבר יותר גרוע מיום לימודים עד 13:00
נשאר חלוקות :)

כל דבר חדש גורם לחשדנות
כשהתחילו תלבושות לבנים בחיידרים נשים זעקו חמס
והיום פשוט התרגלו ועברו הלאה להתלונן על דברים חדשים

אני חושבת שבדור הזה לימודים עד 4 זה דבר מצוין להורים וגם לחלק גדול מהתלמידים
(ומי אמר שיהיו יותר שיעורי בית, אולי להפך?)

רק רחמי הגדולים על תלמידות עם הפרעות קשב וכדומה שהשינוי הזה יכול מאוד להזיק להם

אייקון%20כתר%20תורה%20ג.ico
הורד סרטון זה למחשב

זה הסקר המדובר, כמדומני.
עריכה: אם כל כך הרבה תגובות היו נגד, מה היתה מטרת מסע השכנועים המתואר כאן? נקודה למחשבה.
אבל שוב, ההתנגדות היתה עוד הרבה לפני הסקר
והשכנועים לא היו על ההתנגדות
השכנועים היו על הנעה לפעולה, היו צריכים להתאגד לקחת עו"ד שייצג אותנו מול משרד החינוך
והיה צריך לחתום על איזה משהו שאני כבר לא זוכרת
ושם ההורים לא התנגדו רק שהם פחות שתפו פעולה

למה כל שנייה שלוש נקודות??
זה מקשה על הקריאה!

רק רחמי הגדולים על תלמידות עם הפרעות קשב וכדומה שהשינוי הזה יכול מאוד להזיק להם
גם על בנות כיתה א', שלדעתי לגיל הזה זה הכי קשה ומיותר.
אבל שוב, ההתנגדות היתה עוד הרבה לפני הסקר
והשכנועים לא היו על ההתנגדות
השכנועים היו על הנעה לפעולה, היו צריכים להתאגד לקחת עו"ד שייצג אותנו מול משרד החינוך
והיה צריך לחתום על איזה משהו שאני כבר לא זוכרת
ושם ההורים לא התנגדו רק שהם פחות שתפו פעולה
כשיש התנגדות כ"כ עזה, בד"כ לא צריך להניע לפעולה, זה פשוט קורא מאליו.
נשמע מענין שביה"ס היה צריך להפעיל לחץ כ"כ חזק על ההורים לחתום על משהו שההורים בעצמם מתנגדים לא.
והעוצמה של הלחץ נראים לי יותר כחשש מלשמוע את האמת, זה הכל.
(ולשלוח בת של מורה 3 פעמים לשהתקשר לחברה מהכיתה זה לחץ! זו כפייה!, לשבת באסיפת הורים ולזעוק שזו הפקרות ומקומן של בנות ישראל בבית זה גם כפיית הדעות)
שימי לב, אני לא שוללת את רצונן של האמהות (שאני בתוכן) שבנותיהן תחזורנה הביתה בשעה הרגילה.
אני חושבת אבל שהבעת הדעת הקולקטיבית על אלו שכן רוצות או צריכות או חושבות שזה נכון - מוגזמת.
אני חוששת שבמצב כיום עם צוות ההוראה בחלק מבתי הספר, עדיף שהבנות תהיינה כמה שפחות בביה"ס.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.
למעלה