יזמות יזם רוצה לפתוח סופרמרקט קרוב לכיכר השבת, מה אומרים?

מה דעתכם על ההשקעה?

• נשמע שיש פוטנציאל.

הצבעות: 64 20.4%
  • לא להתקרב!

הצבעות: 175 55.7%
  • באופן אישי זה לא מתאים לי, אבל אני מבין מי שיבדוק השקעות מסוג כזה.

הצבעות: 75 23.9%

• סה"כ מצביעים
    314

ג'מיני אמר:​

בהחלט. ניתוח עתודת המזומנים הוא קריטי להערכת יציבות המיזם. להלן בדיקה של עתודת המזומנים כפי שהיא מופיעה בתכנית העסקית של "כיכר בכיכר":

ניתוח עתודת המזומנים​

1. גודל העתודה ומטרתה:
    • התכנית העסקית מקצה 300,000 ₪ לסעיף "עתודת מזומנים".
    • מטרתה המוגדרת היא לשמש כ"רזרבה לעלויות בלתי צפויות ותזרים תפעולי". כלומר, היא נועדה לכסות שני סיכונים מרכזיים: חריגות בעלויות ההקמה הראשוניות והפסדים תפעוליים בתקופה הראשונה עד שהעסק יגיע לרווחיות.
  2. ניתוח כמותי של העתודה:
    • כאחוז מההשקעה הכוללת: עתודת המזומנים מהווה 20% מסך ההשקעה הראשונית (300,000 ₪ מתוך 1,500,000 ₪). כלל אצבע מקובל בתכנון עסקי הוא להקצות 15%-25% מההשקעה כרזרבת נזילות, ולכן הסכום שנקבע נחשב לסביר ואף שמרני.
    • כיסוי הוצאות קבועות: על פי נספח א'.4, סך ההוצאות התפעוליות הקבועות השנתיות עומד על 1,013,100 ₪4, שהם כ-84,425 ₪ לחודש. עתודת המזומנים בסך 300,000 ₪ יכולה לכסות כ-3.5 חודשים של הוצאות קבועות, גם אם לא תהיה כלל הכנסה. זהו מרווח ביטחון סביר לתקופת ההתאקלמות הראשונית של העסק.
    • ביטחון מול חריגות הקמה: ההשקעה כוללת סעיפים שעלותם עלולה לחרוג מהתכנון, כמו "שיפוצים ובנייה" (360,000 ₪) ו"ציוד" (450,000 ₪). העתודה מספקת כרית ביטחון של כ-37% מעלות סעיפים אלו, מה שמפחית את הסיכון שהפרויקט ייתקע עקב חריגה בתקציב.
  3. מבחן לחץ - התרחיש הפסימי:
    • החשיבות הגדולה ביותר של עתודת המזומנים באה לידי ביטוי בתרחיש הפסימי. בתרחיש זה, המיזם מציג
      תזרים מזומנים שלילי של 18,412 ₪- בשנה הראשונה.
    • במצב כזה, עתודת המזומנים היא זו שמאפשרת לעסק לשרוד, לשלם לספקים ולעובדים, ולספוג את ההפסדים התפעוליים מבלי לקרוס או להידרש לגיוס הון נוסף בתנאים קשים.

סיכום​

על בסיס הנתונים שבתכנית העסקית, עתודת המזומנים בסך 300,000 ₪ נראית מחושבת היטב. היא מהווה אחוז הגיוני מסך ההשקעה, מספקת כיסוי למספר חודשי תפעול קריטיים, וחשוב מכל - היא נותנת למיזם את מרווח הנשימה הדרוש כדי להתמודד עם אתגרים בלתי צפויים ועם תרחיש פסימי, כפי שמצופה מניהול סיכונים אחראי.

תוכל להרחיב?

בשמחה. מעבר לניתוח המספרי היבש, ניתן להרחיב על המשמעות האסטרטגית של עתודת המזומנים וכיצד היא מהווה עמוד תווך קריטי להצלחת המיזם, במיוחד בהקשר של ההערות והחששות שהועלו על ידי המשקיעים.

המשמעות האסטרטגית של עתודת המזומנים​

עתודת המזומנים אינה רק "כסף למקרה חירום". היא כלי ניהולי אקטיבי המאפשר ליזמים לנווט את המיזם בתקופה הרגישה ביותר של הקמתו והשקתו.

1. הפחתת "חיכוך" והבטחת השקה חלקה
תהליך הקמה של עסק קמעונאי, בייחוד כזה הכולל שיפוץ, רכש ציוד וגיוס עובדים, כמעט תמיד כרוך בהפתעות ועיכובים. ספק שמאחר, עלות חומרים שמתייקרת, צורך באישור נוסף מהרשות המקומית – כל אלה הם "חיכוכים" שעלותם כסף וזמן.
  • התפקיד האסטרטגי: עתודת המזומנים מאפשרת לנהל את הבעיות הללו באופן מיידי מבלי לעצור את הפרויקט או להתפשר על איכות. היא מבטיחה שהשיפוץ יושלם בזמן, שהציוד יגיע, ושהחנות תיפתח בתאריך היעד, מה שקריטי ליצירת מומנטום ראשוני.
2. אפשור גמישות טקטית מול תחרות
אחד החששות המרכזיים שהועלו הוא התחרות העזה באזור. נניח שאחד המתחרים הקיימים מגיב לפתיחה של "כיכר בכיכר" במבצעי מחירים אגרסיביים במחירי הפסד כדי "לשבור" את העסק החדש.
  • התפקיד האסטרטגי: עסק ללא עתודת מזומנים ייאלץ לבחור בין שתי אפשרויות גרועות: להתעלם מהתחרות ולהפסיד לקוחות, או להצטרף למלחמת המחירים ולסכן את יציבותו הפיננסית. עתודה של 300,000 ₪ מאפשרת אפשרות שלישית וחכמה יותר: להגיב טקטית. ניתן להשתמש בחלק מהעתודה כדי לסבסד מבצעים ממוקדים על מוצרי מפתח למשך תקופה קצרה, להחזיק את בסיס הלקוחות, ולהוכיח לשוק שהעסק אינו מטרה קלה. זוהי גמישות ששווה זהב בחודשים הראשונים.
3. הגנה על הבטחת המותג (Brand Promise)
"כיכר בכיכר" מבטיחה ללקוחותיה חוויה משופרת: ניקיון ברמה גבוהה , מדפים מלאים, שירות מהיר ויעיל וזמינות מוצרים. כאשר עסק נקלע לקשיי נזילות, ההבטחות הללו הן הראשונות שנפגעות:
  • מצמצמים בכוח אדם, מה שמוביל לתורים ארוכים יותר ולמדפים פחות מסודרים.
  • מצמצמים בהזמנות מספקים, מה שיוצר חוסרים במלאי.
  • מצמצמים בהוצאות ניקיון ותחזוקה.
  • התפקיד האסטרטגי: עתודת המזומנים היא הפוליסה המבטיחה שהעסק יוכל לעמוד בהבטחתו ללקוח גם אם ההכנסות בחודשים הראשונים נמוכות מהצפוי. היא מאפשרת לשמור על סטנדרט תפעולי גבוה, לבנות אמון ונאמנות לקוחות, שהם הבסיס להצלחה ארוכת טווח.
4. איתות של בשלות ואמינות למשקיעים
עבור משקיע מנוסה, קיומה של עתודת מזומנים מחושבת היטב הוא איתות חיובי ביותר לגבי היזמים. זה מראה על:
  • ריאליזם: היזמים מבינים שעסקים בעולם האמיתי אינם מתנהלים תמיד לפי התחזיות האופטימיות באקסל.
  • ניהול סיכונים פרואקטיבי: הם לא רק זיהו סיכונים, אלא הקצו משאבים פיננסיים ממשיים כדי לנהל אותם.
  • הפחתת סיכון לדילול עתידי: זה מפחית את הסיכוי שהיזמים יצטרכו לחזור למשקיעים בבקשה נואשת למזומנים נוספים חודשים ספורים לאחר ההשקה – גיוס חירום שכזה לרוב מדלל את המשקיעים הראשונים בתנאים פחות נוחים.
תפקיד העתודהתיאור אסטרטגי
מגן תפעוליספיגת עלויות בלתי צפויות בהקמה והפסדים ראשוניים.
כלי תחרותימתן גמישות להגיב למבצעי מתחרים או לנצל הזדמנויות רכש.
שומר המותגהבטחת יכולת לעמוד בסטנדרטים הגבוהים של שירות וניקיון.
איתות למשקיעיםהוכחת ריאליזם, ניהול סיכונים ובשלות ניהולית.

לסיכום, העתודה היא הרבה יותר מסעיף בטבלת ההשקעות. היא המנוע שמאפשר אורך נשימה, גמישות אסטרטגית והגנה על המודל העסקי – שלושה מרכיבים שהופכים תכנית על הנייר לעסק מצליח בשטח.
לדעתי עדיין אין פה מענה לחשש המרכזי שהעליתי.

מה הולך לבדל אותכם מאקספרס מרקט?
חוץ מהמינוס של המחיר יש להם שפע מוצרים מבחר ושירות מצוין
{להתבסס רק על הקהל המקומי לא נראה לי ריווחי. וקהל אחר לא יבוא כ"כ מכל הסיבות שהוזכרו כאן. וודאי לא לקניות גדולות רק להשלמות}
אני גם לא חושב שיש ביקוש בגאולה לכזה גודל חנות בשעות מאוחרות

יש לי מעט היכרות עם תחום חנויות מזון, עברתי על האשכול בעיון רב, ואני מתלבט כל הזמן אם זה בדיחה או משהו רציני, נוצר לי הרושם שמדובר כאן על שאיפות וחלומות אך חוסר אחיזה במציאות, לפתוח עסק ראשון בהתבסס על חכמת ההמונים והאינטליגנציה האוטומטית בשילוב עם מנהל נסתר שטוב עם ספקים ולקוחות, אמור להפעיל עסק כמעט לבד עד שיהפוך לרשת, והנסיון שלו מסתכם בניהול חנות בגדים אחת, מישהו מכם עבד בתעשיית המרכולים או המזון?
אם מדובר במשהו רציני, הייתי שם את התוכניות בצד, מוצא עבודה כמנהל שכיר של סופרמרקט למשך שנה לפחות, ואז חושב שוב על העניין.
במקביל, הייתי מנסה לשים עצמי באיזשהוא תפקיד במשרד עיסקי, או אצל איש עסקים, ומנסה לקבל מבט מזווית אחרת על תזרימי מזומנים.
כל העניין נשמע לי כאן קצת ילדותי וסליחה אם פגעתי.

איני נכנס האם העסק רווחי או לא
אני רק רוצה לספר בשכונה שלי יש כמה וכמה מכולות וסופרים
ואני אוהב ללכת לאחד שהוא לא הכי זול אלא מי שיש לו את המבחר הכי גדול, שזה אומר שמפו כל הסוגים וכו'
לדעתי זה מתכון ההצלחה של מכולת שכונתית

אבהיר את כונתי אחיזה במציאות:
מה מחיר השכירות, לא משוער, אלא לפי 2 או 3 אפשרויות קונקרטיות העומדות על הפרק.
מה מחיר השיפוץ, לא משוער, אלא אחרי קבלת הצעות מחיר לתכנית ראשונית.
מה טיב הקשרים עם הספקים- האם יש לכם ספקים שהתחייבו לתת לכם מחיר זול לעומת השוק.
כמה שעות בפועל- לא ברצון- יכול בן אדם לעבוד.
לכמה אנשים החנות מיועדת, איך יהיה להם גישה לשם.
כמה משלמים בחנות דומה על חשמל לחודש [18000 לשנה נשמע לי מעט מאוד]
האם שוחחתם עם בעלי חנויות דומים, האם השוויתם את תוכניותיכם עם המציאות אצלם...
57,852 בתי אב בשכונות החרדיות... כצה צתוכם במרחק הליכה ממכם?
התעלמתם כליל בתחרות משערי רווחה ומאושר עד.
נחמן לוין )מנהל תפעול(: מופקד על ניהול הפעילותהיומיומית. עם ניסיון של למעלה מחמש שנים בתחוםהקמעונאות – כולל ניהול חנויות ובניית קשרים עםספקים- זה תואר קצת מרשים למי שניהל חנות אחת!
מי היזם? של מי הרעיון? בPDF מופיע מיכאל, אבל כאן היה כתוב שנחמן
אם תביאו נתונים כאלו, שצריך לשוטט ולעבוד עליהם כמה שבועות, אז אפשר יהיה להאמין שיש כאן התחלה של אחיזה במציאות.

נערך לאחרונה ב:
ואוו אני פשוט בהלם עזבתי את האשכול אתמול עם קצת הודעות ועכשיו 6 עמודים
מה גרם לאנשים ככה לעוט על האשכול הזה ? אולי:
א. תשעת הימים
ב. גאולה שא"א להתעלם ממנה או לאוהב או לשנוא
ג. יזמות ומעוף פלוס דיונים רציניים על כספים ותזרימים
ד. לחוות דעה על הקניות מזון וכו' הימיומיות שלנו
ה. הכל ביחד:p

חד משמעית הוא צודק יש אקספרס מרקט ויוני מרקט ועוד ואם צריכים קנייה גדולה יש ממש קרוב את שערי רווחה ואושר עד
ובכלל מי הציבור שצריך סופר מפואר בכיכר השבת הרוב המוחץ באזור די עני
בי-ם ידוע בכל השכונות שקניות קטנות עושים בשכונה-ויקר וגדולות עושים בגדולים (עם רכב)
ר' נחמן: העובדות אינן נכונות.
אני לא תושב האזור אלא לומד שם ולתומי חשבתי שאין ענין בחנות כזו כי יש הרבה אבל
ר' נחמן הי''ו יושב במרפסת ביתו ועושה את זה כבר עשר שנים...
זה סוף פסוק אם זה נכון והוא ספר ויודע שהנתונים הם כמו שכתבתם אין מקום להתווכח
אבל חוששני שאלו לא בהכרח הנתונים ודאי עכ"פ כלפי סכום הקנייה
ואז הדיון צריך להתחיל בראש ובראשונה מהו הצפי לרווח שולי
(ויש לי קצת הוכחה למה כל הסופרים באזור יקרות כולם חמדניים? אולי כן??)

אתם באמת חושבים שתצליחו לעמוד במחירים של הסופרים הגדולים ולהתחרות בהם?
בתור אחת שמנהלת(כן מנהלת ממש בפועל פיננסי ותפעולי ולא רק תאורטי..) רשת סופרים די מצליחה בכמה ערים יש ספקים שאני עדיין לא מצליחה לקבל מהם מחירים כמו אושר עד/רמי לוי לדוג.
ואם כל הרצון הטוב להוזיל כמה שיותר אי אפשר להפסיד על 50% מהסל או להיות ברווח בסיסי זה מתכון בטוח לסגירת העסק.
יש לכם ידע וניסיון בתמחור לפי אחוזי רווח? איך לחשב בכלל את האחוזים? לפי הוצאות שוטפות ובלתמים? ניסיון בהתמקחות עם ספקים ויצירת חלופות מקבילות? להשוות תמחור ותפעול כלכלי לחנות בגדים זה יותר ממצחיק..
תסתכלו כמה מכולות נסגרות כל הזמן. רובם נופלות על המקום הזה בדיוק. אין מצב שמכולת אחת בודדת (גם אם לבעלים יש שם מצוין בשוק הקמעונאות) תקבל מחירים ותנאים כל כך טובים!
ועוד משהו-תחשיב ההוצאות מעודכן לעכשיו. קחו בחשבון את כל העליות המטורפות בכל התחומים-רק הוצאות עובדים עלו בשנה וחצי האחרונות ביותר מ-20%.. שלא נדבר על שכירות/ארנונה עסקית/חשמל וכו. בעלי העסקים נקרעים מהוצאות!
לא באה לייאש רק לחדד

החנויות מכולת באזור שם ממש יקרות
ועדיין הקונים נשארים שם בשכונה ומשלמים את המחירים הללו.

כל הצוות צריך לדבר אידיש (סמארטפון הס מלהזכיר)
מוכרים ומוכרות "היימיש" (לא יודעת איך כותבים את זה עם ע' וא' אבל הרעיון...)
שעות מיוחדות לגברים בלבד
מוצרים ייחודיים שמשתמשים שם (אין לי מושג, אבל בטוחה שיש כאלו)
פרסום בסגנון פשקווילים וכו וכו
זה מה שיעשה את ההבדל
אם החנות תהיה מבוקשת או לא.
לא המחיר.
(בכל אופן בגרעין הקשה של השכונה)

אכן. כשכתבתי שהמודל לא מתייחס התכוונתי ליחס השכירות אל היקף הלקוחות שאת זה פספסתי שציינתם ולכך שלא ראיתי התייחסות להלימה בין היקף הלקוחות וגודל סל הקנייה למודל התמחור - התייחסות קריטית במיוחד לעסק שמעוניין להתבסס על מחירים אטרקטיביים.

והגם שאתם מתכננים להקים רשת, (צריך לקבל יותר התייחסות במודל. זה שונה לגמרי הקמת חנות והקמת רשת.) לדעתי, כעת עם חנות אחת, אין כל כך דרך בדרך הטבע להתחיל במחירים אטרקטיביים בלי להקצות לכך יתרת מזומן........... חובה לקחת זאת בחשבון.
לזה התכוונתי כשאמרתי את זה:
לדעתי עדיין אין פה מענה לחשש המרכזי שהעליתי.
וביתר ביאור:
בתור אחת שמנהלת(כן מנהלת ממש בפועל פיננסי ותפעולי ולא רק תאורטי..) רשת סופרים די מצליחה בכמה ערים יש ספקים שאני עדיין לא מצליחה לקבל מהם מחירים כמו אושר עד/רמי לוי לדוג.
ואם כל הרצון הטוב להוזיל כמה שיותר אי אפשר להפסיד על 50% מהסל או להיות ברווח בסיסי זה מתכון בטוח לסגירת העסק.
יש לכם ידע וניסיון בתמחור לפי אחוזי רווח? איך לחשב בכלל את האחוזים? לפי הוצאות שוטפות ובלתמים? ניסיון בהתמקחות עם ספקים ויצירת חלופות מקבילות? להשוות תמחור ותפעול כלכלי לחנות בגדים זה יותר ממצחיק..
תסתכלו כמה מכולות נסגרות כל הזמן. רובם נופלות על המקום הזה בדיוק. אין מצב שמכולת אחת בודדת (גם אם לבעלים יש שם מצוין בשוק הקמעונאות) תקבל מחירים ותנאים כל כך טובים!
ועוד משהו-תחשיב ההוצאות מעודכן לעכשיו. קחו בחשבון את כל העליות המטורפות בכל התחומים-רק הוצאות עובדים עלו בשנה וחצי האחרונות ביותר מ-20%.. שלא נדבר על שכירות/ארנונה עסקית/חשמל וכו. בעלי העסקים נקרעים מהוצאות!
לא באה לייאש רק לחדד
אין ולו רמז למודל תמחור במודל שלכם וזה די הזוי, אם תתמחרו לפי אחוז רווח אחיד - תהיו החנות הכי יקרה באזור, ואם הקונספט הוא מחירים אטרקטיביים?? במחילה, יתרת מזומן כזו עלולה להגמר מוקדם מהצפוי בגללו......
חובת ההוכחה עליכם - או שיש לכם נוסחה מתמטית פר מוצר איך תתמחרו ומה הרווח או שתאלצו להקצות יתרת מזומן כזו לכל חודש כדי לכסות את הגרעונות... (חלילה! הגזמתי, אבל זה הכיוון) לפחות עד לביסוס הרשת.

אם בכל אופן, אף לאחר כל השרשור הזה היזם עדיין רוצה לפתוח סופר, שיפתח שיפתח מחלקה של בשרים,
זו חנות שאין בכל בגאולה מלבד קצביה אחת שממילא יקרה יותר מבשר רגיל.
אין היום בגאולה איפה לקנות מגשים רגילים של חזה עוף שוקיים וכו' במחיר סביר.

אם בכל אופן, אף לאחר כל השרשור הזה היזם עדיין רוצה לפתוח סופר, שיפתח שיפתח מחלקה של בשרים,
זו חנות שאין בכל בגאולה מלבד קצביה אחת שממילא יקרה יותר מבשר רגיל.
אין היום בגאולה איפה לקנות מגשים רגילים של חזה עוף שוקיים וכו' במחיר סביר.
במחירים שהוא יקבל לכשרות המהודרת ביותר שהוא רוצה לסניף אחד בלבד חדש בהקמה כנראה יהיו יותר יקרים מהקיים..
(ויש עלות בקרת טמפרטורה+כשרות עירונית+בדיקת וטרינר+...)

במחירים שהוא יקבל לכשרות המהודרת ביותר שהוא רוצה לסניף אחד בלבד חדש בהקמה כנראה יהיו יותר יקרים מהקיים..
(ויש עלות בקרת טמפרטורה+כשרות עירונית+בדיקת וטרינר+...)
לא צריך לפתוח קצביה
שיביא מגשים סגורים רגילים, אפילו קפואים

אני לא קראתי את התגובות האחרות ולא את התוכנית העסקית אבל בדיוק חשבתי לעצמי מדוע באותו אזור צריך 2 שערי רווחה ואושר עד כרגע אני מקבל תשובה שיש כאלה שחושבים על עוד לדעתי עיקר הבעיה במקום זה א.הנגישות צריך הרי לעשות חניה גדולה לרכבים מוניות וכו אם זה קניות גדולות בעיה שנייה זה יוקר השכירות בעיה שלישית ואני מבקש סליחה מראש אם יש בעיה שאני כותב את זה אבל מבחינתו אולי זה שיקול זה ההפגנות היחודיות של המקום זה הקניות ביגוד וכו ואז גם אוכלים במסעדה פיצה וכדומה בשביל קניות רגילות כל אחד קונה באזור שלו ואם זה מקום מאוד זול מגיעים ממקומות אחרים אבל מבחינת זה זה כמו לפתוח בבר אילן או בבית וגן או בנווה יעקב אולי קצת יותר אבל לא ממש ממש משמעותי

ג'מיני אמר:

כן, בהחלט. תקופת ההחזר מחושבת על ידי מעקב אחר תזרים המזומנים השנתי המצטבר עד שהוא מכסה את ההשקעה הראשונית.
להלן פירוט החישוב המבוסס על המספרים מהתכנית העסקית שלך.

פירוט החישוב​

1. השקעה ראשונית: ההשקעה הכוללת בתחילת הפרויקט (שנה 0) היא 1,500,000 ₪.
  2. מעקב אחר תזרים מזומנים מצטבר (תרחיש בסיס):
    אנו משתמשים בנתוני "תזרים מזומנים שנתי" מנספח ב' של התכנית2.
    • סוף שנה 1:תזרים נכנס של 267,993 ₪.
      • יתרה להחזר: 1,500,000 - 267,993 = 1,232,007 ₪.
    • סוף שנה 2:תזרים נכנס נוסף של 330,270 ₪.
      • יתרה להחזר: 1,232,007 - 330,270 = 901,737 ₪.
    • סוף שנה 3:תזרים נכנס נוסף של 336,825 ₪.
      • יתרה להחזר: 901,737 - 336,825 = 564,912 ₪.
    • סוף שנה 4:תזרים נכנס נוסף של 343,562 ₪.
      • יתרה להחזר: 564,912 - 343,562 = 221,350 ₪.
  3. חישוב החלק היחסי של השנה האחרונה:
    בסוף השנה הרביעית, עדיין נותר להחזיר 221,350 ₪. במהלך השנה החמישית, העסק צפוי לייצר תזרים מזומנים כולל של
    350,487 ₪3.
    כדי למצוא איזה חלק מהשנה החמישית נדרש כדי לכסות את היתרה, מחלקים את היתרה בתזרים של כל השנה החמישית:
    350,487221,350=0.6318
    התוצאה היא שנדרשות 4 שנים מלאות ועוד כ-0.63 מהשנה החמישית להחזר ההשקעה (כלומר, כ-4.63 שנים).
התוצאה הזו קרובה מאוד ל-4.54 השנים שצוינו בתכנית. הפער הקטן נובע ככל הנראה משיטות חישוב פיננסיות מדויקות יותר במודל המקורי (למשל, חישוב על בסיס יומי או הנחות היוון שונות), אך העיקרון והתהליך שהוצגו כאן הם הבסיס לקביעת תקופת ההחזר.
כמו שכבר כתבו- זהירות עם ג'מיני
הוא אכן יודע לחשב, אבל כמעט תמיד יסכים עם התכניות שלכם. (וייתן מחמאות...)
אם רוצים לקבל ממנו פידבק אמיתי, צריך לבקש ממנו ביקורת, לשאול אם יש לו הצעות טובות יותר, מה הסיכונים וכד'
ועדיין זה לא מאה אחוז

נערך לאחרונה ב:
לא באה לייאש רק לחדד
אולי תאפשרו להם להצטרף לכח הקנייה שלכם?

בנוסף לכל מה שכתבו אוסיף את השנקל שלי.
לפעמים לפתוח עסק זה תחביב יקר וקשה לשכנע אנשים לא לעשות את מה שהם אוהבים....
שכירות של 60K לחודש היא סכום של שכירות סופר 2000 מ"ר, במקום פחות מרכזי אבל כזה שיבואו אליו מכל ירושלים.
אם אתם גרים במקום והילדים/ הגיסים/ החברים מהשטיבעל יבואו לעזור (לעבוד בחינם) זה יכול לחסוך אבל אי אפשר לבנות על זה תוכנית כלכלית.
מעבר לכך, לידיעתכם יש מכולת זול כאן או כאן זול (משהו בסגנון) בתחילת רחוב בלוי, היתה שם פעם מכולת שלא היתה רווחית, 2 אברכים מהשכונה לקחו את המקום והפכו אותו לשוקק חיים. כדאי לכם לגשת לדבר איתם. (כנראה הם משלמים עשירית שכירות ממה שאתם חושבים)

הייתי מציע לכם גם כן לשכנע את איגוד הקופות של גאולה והסביבה להשקיע חלק מהכסף ושיקבלו 30% הנחה בכרטיסים של נדרים כארד או משהו דומה, זה גם ירגיל את המשפחות לקנות אצלכם

אולי תאפשרו להם להצטרף לכח הקנייה שלכם?
זה לא כזה פשוט כפי שזה נשמע.. אם זה היה כזה משתלם אולי נפתח שם אנחנו סניף נוסף וזהו ;)
זה חשבוניות נגדיות על רווחים ותשלומים ובקיצור כאב ראש אדיר ולא רווחי
הייתי מציע לכם גם כן לשכנע את איגוד הקופות של גאולה והסביבה להשקיע חלק מהכסף ושיקבלו 30% הנחה בכרטיסים של נדרים כארד או משהו דומה, זה גם ירגיל את המשפחות לקנות אצלכם
30% הנחה בכרטיסים של נדרים כארד+5%(רובם היום כבר יותר..)הנחה קבועה למפעיל=פשיטת רגל בתוך שבוע

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה