יזמות יזם רוצה לפתוח סופרמרקט קרוב לכיכר השבת, מה אומרים?

מה דעתכם על ההשקעה?

• נשמע שיש פוטנציאל.

הצבעות: 64 20.4%
  • לא להתקרב!

הצבעות: 175 55.7%
  • באופן אישי זה לא מתאים לי, אבל אני מבין מי שיבדוק השקעות מסוג כזה.

הצבעות: 75 23.9%

• סה"כ מצביעים
    314
כי כמו שאמרתי אני טוב בשיווק אז נראה לי שאני לחסוך לעצמי חלק.
ברצינות גמורה,
אני אומר, אם אתה טוב בשיווק, תעזוב אותך ממכולת/סופרמרקט ולך תעבוד בשיווק שם יש הרבה יותר כסף, ובפרט שאתה טוב בזה, אז מה לך להסתבך עם דברים שאתה לא מתמצא,
חבל לבזבז פוטנציאל עצום שיש לך בתחום השיווק, ועוד בן אדם עם כזה מרץ, באמת שתוכל להגיע רחוק, בעז"ה

אוקי, סוף סוף, עברתי על כל האשכול (ואכן ראיתי שלקחו לי כבר את הרעיון של שיווק)
ובגלל שאני לא מבין בהשקעות וכלכלה וודאי לו בתמחורים של מכולות ועובדיים וכו' וכו',
עדיין אני מרגיש, שהתוכנית לא בושלה כראוי,
כי ממה שראיתי מאלו שכן מבינים, המספרים ממש לא הסתדרו להם, והתשובות של @מה חובתו בעולמו לא היו מספיק משכנעים, זה יותר תירוצים מאשר תשובות. וגם התירוץ שהמנהל ר' נחמן יושן יכול לעבוד אולי פעם אחד, בקושי, זה לא נראה רציני, ובפרט שאתה רוצה בפוטנציאל למצוא לקוחות,
אז אם אתה באמת רוצה שמאשכול זה ייצא לך משקיע,
או לפחות אימות, להערכה שלך שזה רווחי,
אז או שתעבור שוב על חשבון ההוצאות הכנסות, על סמך השאלות והנתונים ששאלו אותך אנשי המקצוע פה,
או שתענה בצורה מקצועית על שאלות ולא להתחיל לומר ששתי עובדים שאחד מהם מנהל, יכולים להחזיק מקום כזה לבד,
כך נראה לי לפחות

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
האמת,
שמיד שראיתי את היוזמה של @מה חובתו בעולמו , זה מאוד ריגש אותי,

אפשר להביע דעות מכאן ועד מחר, אפשר לדון ולדון, ואולי גם לחשוב שזה עניין לאנשים פחות...

אבל יש הבדל אחד גדול

שכל המידיינים למיניהם, לא יתקדמו לשום מקום, וכמובן חס וחלילה לא מתוך זלזול, אלא זה המציאות, [וגם אני כזה]

אבל היזם הנ"ל, אם יצליח הפעם יצליח, ובתקווה שכך, ובמידה שפחות, יצליח בפעם הבאה, אבל לפחות הוא עשה משהו, הזיז את עצמו בשביל להתקדם, שזה הדבר המרכזי כאן.

זה לא סתר שאסור לעצום עיניים וללכת לפתוח עסק או חנות, ללא התיעצות מסודרת מראש, עם איש מקצוע אמיתי,

אבל לפחות להתחיל משהו...

בהצלחה ענקית..

שמעתי היום את הראיון שהעלו כאן באשכול עם בעלי אושר עד (ו"אלף"... ו"זול פה"...).
היה מדהים לגלות שהעסק הראשון שלו הסתיים בחובות של מליונים, ובכל זאת הוא לא התייאש והמשיך הלאה.
ובכל זאת, כדאי ללמוד מהכשלונות של בעלי הניסיון מאשר לחוות אותם בעצמך.

האמת,
שמיד שראיתי את היוזמה של @מה חובתו בעולמו , זה מאוד ריגש אותי,

אפשר להביע דעות מכאן ועד מחר, אפשר לדון ולדון, ואולי גם לחשוב שזה עניין לאנשים פחות...

אבל יש הבדל אחד גדול

שכל המידיינים למיניהם, לא יתקדמו לשום מקום, וכמובן חס וחלילה לא מתוך זלזול, אלא זה המציאות, [וגם אני כזה]

אבל היזם הנ"ל, אם יצליח הפעם יצליח, ובתקווה שכך, ובמידה שפחות, יצליח בפעם הבאה, אבל לפחות הוא עשה משהו, הזיז את עצמו בשביל להתקדם, שזה הדבר המרכזי כאן.

זה לא סתר שאסור לעצום עיניים וללכת לפתוח עסק או חנות, ללא התיעצות מסודרת מראש, עם איש מקצוע אמיתי,

אבל לפחות להתחיל משהו...

בהצלחה ענקית..
חשוב לציין שרבים מאלו שאני מכיר עם כל מיני רעיונות מרגשים שלא מפחדים מכל מה שמרתיעים אותם,
מדובר ברעיונות חסרי סיכוי או מסוכנים שאלו שמנסים להרתיע בסך הכול מנסים להציל מנפילה.
אז לא כל כך הייתי ממהר לעודד אנשים לא לפחד, בפרט כשאנחנו רואים במה מדובר.

שמעתי היום את הראיון שהעלו כאן באשכול עם בעלי אושר עד (ו"אלף"... ו"זול פה"...).
היה מדהים לגלות שהעסק הראשון שלו הסתיים בחובות של מליונים,
רק חשוב לשים לב הוא התחיל בקטן
והתקדם שלב אחרי שלב ממכירת ביצים ועד סופרמרקט
ולמרות זאת כמעט ופשט רגל
על אחת כמה וכמה צריך להזהר מלפתוח עסק עם התחיבויות ענק לפני שנמצאים בכלל בתחום

וכל זה מבלי כוונה להרפות ידים,
אלא שאני מאמין שאי אפשר לקפוץ
והצלחה גדולה חייבת לעבור בהתקדמות סזיפית מקטן וגדול
והרב @מה חובתו בעולמו שתהיה לך הצלחה גדולה ולך במרצך זה ותעשה חיל

אני מנסה להבין מי קהל היעד של המקום?
תושבי השכונה?
אנשים שמגיעים מרחוק?
אם זה מיועד לתושבי השכונה - אז מה הענין דווקא שם? יש מקומות עם שכירות זולה בהרבה ועם יותר לקוחות פוטנציאלים.
ואם זה לאנשים שיגיעו מרחוק - א. יש יותר עלויות פרסום. ב. חובה נגישות תחבורתית טובה והרבה חניות.
ג. חייבים בידול מיוחד שיגרום לאנשים להגיע דווקא אליכם מרחוק ולא לסופרים הגדולים שמסביב.

לא מבין בכלכלה המציאות בשטח שיש הרבה חנויות בסגנון באזור בלי ייחודיות מסוימת במחירים יקרים וכולם מרוויחים טוב כי אחרת הם היו סוגרים רק לאחרונה פתחו סניף של גוט מרקט במחירי יש ++ ויש ב"ה תנועה ערה של לקוחות, ברדיוס לא כ"כ גדול ישנם למעלה מעשרים צרכניות וחנויות מכולת + 6 סניפים של "משנת יוסף" לא אתפלא שאם יהיו מחירים זולים העסק יצליח מאוד
שוב לא מבין בכלכלה מדבר על נתונים בשטח
נראה לי שכבודו קצת נסחף אפשר בבקשה רשימה של עשרים חנויות?

אם היזמים מתכוונים להעמיד 4 קופות עצמאיות (כמו שהשתמע מאחת ההודעות הראשונות), צריך לחשב עובד נוסף שאחראי עליהן נון- סטופ, וכן עלויות של חברה חיצונית שתתן שירות לקופות הללו שנוטות להתקלקל במהירות, כולל שירותי רשת דבר שיכול להגיע לעוד עשרות אלפי שקלים בשנה.

כמו"כ ע"מ לתמחר את המוצרים ולהעלות הכל למערכת משתמשים ב'קומקס' תוכנה ישנה ויחסית מסובכת שדורשת איש מקצוע נוסף, אא"כ היזמים הנכבדים מתכוונים לעשות גם את זה בעצמם בין הניקיון לסידור המדפים.

בהצלחה רבה..

רק חשוב לשים לב הוא התחיל בקטן
והתקדם שלב אחרי שלב ממכירת ביצים ועד סופרמרקט
ולמרות זאת כמעט ופשט רגל
על אחת כמה וכמה צריך להזהר מלפתוח עסק עם התחיבויות ענק לפני שנמצאים בכלל בתחום

וכל זה מבלי כוונה להרפות ידים,
אלא שאני מאמין שאי אפשר לקפוץ
והצלחה גדולה חייבת לעבור בהתקדמות סזיפית מקטן וגדול
והרב @מה חובתו בעולמו שתהיה לך הצלחה גדולה ולך במרצך זה ותעשה חיל
אכן, מצטרף לדבריך
בעיני זאת הבעיה בה"א הידיעה של העסק.

אינני מבין בהשקעות וגם לא בחנויות מכולת, אבל האם עבור ארבע בניינים פותחים סופרמרקט???
לא יודע, פשוט לא היה נשמע לי.
כפי שכבר כתבו אטרקטיביות האזור אינו בשביל מכולות שמשרתות אך ורק את תושבי הסביבה כך שאין שום יתרון על מכולת בכיכר השבת ממכולת בירוחם חוץ מזה שכאן תשלמו שכירות פי 10
ובנוסף החנות שהזכירו לעיל "שלום" בפי הירושלמים [במלעיל] שנמצאת על מלכי ישראל עונה על כל הסטנדרטים גם ענקית גם נקיה מאוד וגם מוצרים לאמריקאים כך שאין שום בשורה בחנות חדשה
וחוץ מזה שישעיהו הוא רחוב יחסית שקט
ר' נחמן: בכל האזור הסמוך אין מכולת.
@מה חובתו בעולמו , רק לגבי המשכורות - הבנתי שזה לא כולל משכורת מנהלים, אבל עדיין אם בשעות הפתיחה יהיה לך רק עובד 1 בחנות שאינו מנהל, והעובד האחד הזה יקבל שכר מינימום, כבר הגעת ל170,000.
ואתה חייב לפחות 2 קופאים, מנקה אחד ומסדר מדפים - זה המינימום שבמינימום, והשכר לא ממש יכול להיות מינימום, כך שאתה חייב לשנות את הסעיף הזה ולהכפיל אותו בארבע לפחות.
ר' נחמן: בהתחלה מספיק שני עובדים.
לגבי החניון - נכון שיוכלו להגיע מרחוק, אבל אם יש לי רכב למה שאקח אותו לטיול בסימטאות הצרות של גאולה כדי להגיע לסופר שכונתי, כשאני יכולה כבר לנסוע לשערי רווחה?
2. צריך משהו חריג נדיר עד לא קיים כדי לגרום למישהו להכנס עם רכב לגאולה, עם כל הפקקים והחד סטרי ונתצים, ולקוות שיהיה לו מקום חניה ליד החנות שלכם (מן הסתם לא מדובר על קומת חניון אלא על 2-3 מקומות חניה שתצטרכו לנהל, לגרום ללקוחות מתעכבים לצאת, לעקוב שלא חנו אצלכם והלכו לעשות קניות בגאולה, לקוח שיגיע ויחכה לחניה לא יגיע יותר) במקום פשוט לנסוע 5 דקות לכיוון שערי רווחה הישן ולחנות כמו מלך בחניון פתוח ולהנות ממבחר ומחירים שלא תוכלו להציע.
ר' נחמן: נכון לא יגיעו במיוחד אלינו מי שכבר ממילא מגיע לשכונה.
מה למשל הוא מציע מעבר ל"זול ובגדול" ברחוב חבקוק, או מעבר ל"גוד מרקט" במאה שערים פינת זוננפלד.
גם הם במרחק דקות בודדות מכיכר השבת.
אכן גוד מרקט לא גדולה כל כך, אבל יש לה קופות עצמאיות, תקולות בדרך כלל, בגלל ילדי החיידר החמודים שהאיזור בורך בהם למכביר זול ובגדול מתפרס על שטח גדול הרבה יותר מ-290 מטר, ופתוח מ-7 עד 10 בלילה, בחמישי עד 11.
לא ניתן להצביע על הנ"ל כמצטיינים במיוחד בהיגיינה, אבל לדעתי, לא זה מה שתופס במיוחד את תושבי האיזור.
לשעות הלילה המאוחרות, יש מענה מכל מיני מכולות קטנות שפתוחות עד מאוחר ממש. לדוגמא, ברחוב לייב דיין יש מכולת פעילה עד 2:30 לפנות בוקר.
יתכן שבגאולה עצמה אין כל כך הרבה מכולות, ועדיין, לא מדובר בחוסר.
יש את אקספרס מרקט למשל
אבל הוא נורא יקר
אתה תמכור בזול מתוך אלטרואיזם?
אנחנו נתבסס על יבואנים זולים ומותגים מוזלים. יחד עם זאת נוסיף מבצעים.
לא "שולפים נתונים מAI"
אפשר הכי הרבה לנתח איתו נתונים שהמשתמש מזין לו.
מה ההבדל?
לא הבנתי מה שאתה מתכוון עם שריד הראשון וכו.

אני שאלתי אותך על מה מבוססים 4.5 שנים של החזר ההשקעה שלא מצאתי מפורט בפרוספקטוס
ענית שזה מבוסס על תזרים וציינת 3 דברים.
רווח נקי + פחת - 62 אלף של המחזור הראשון
2 הבנתי (ואולי עוד נדבר אם י״ה), שלישי - לא.
עברתי שוב ושוב על התכנית ואתה צודק, משהו לא מסתדר במספרים עוד לא הצלחתי למצוא איפה הטעות. כשנפתח ניקח אותך רואה חשבון...
הכישורים היחודיים שלי ושל ר' נחמן והכימיה האישית בינינו המבוססת על למעלה מעשר שנים של היכרות אישית יוצרים שילוב נדיר של שיתוף פעולה, ובנוסף למוטביציה הגבוהה שאנחנו חדורים בה זה מבטיח לענ''ד סיכויי הצלחה גבוהים מעבר לממוצע.
כימיה, כישורים ושת"פ זה יפה, אבל לא מחייב הצלחה
נכון.

זה גם הפוך אגב, שליטה מופלגת בחישובים פיננסים לא מחייבים הצלחה אם אין כימיה ושת''פ. אבל את זה משום מה פחות נראה לי שהיו מציינים...
מבצעי ענק במחירי הפסד לא יקרה אף אחד לא הולך להפסיד בשביל זה ויש מקום לכולם.
2. מאיפה תביא מחירים זולים אם הם אינם מחירי הפסד?
נראה לי שהשאלה נובעת מחוסר הבנה של הציטוט.
לא כל הקופות פעילות כל הזמן. התקציב של 180,000 ₪ מכסה את כלל העובדים התפעוליים, ולא רק קופאים. צריך באמת לחדד את הניסוח, תודה על ההערה.
מצד אחד אחד היתרונות המרכזיים הוא 4 קופות מהירות, ומצד שני בתחילה לא כולן פעילות - אז איך אנשים יראו את היתרון הזה?
ר' נחמן: בסופי שבוע.
5K... אבל ציינתי שהמנהלים יעבדו חלק ניכר מהשעות. היו קצת בעיות לסדר את החישובים לצורך החישובים בתכנית אז לצורך הענין כתבתי שאנחנו מסתפקים במועט... כמובן שאנחנו מאמינים שבפועל הרווחים יהיו יותר גדולים מהתרחיש הבסיסי ואם הם יהיו פחות אז אין טעם לפתוח...
זה שאתם מאמינים זה יפה, אבל זה לא עובדה או נתון אלא תחושה, וא"א להסתמך על זה.
אנחנו מסתמכים על זה לצורך מה?
בכלל כל הנתונים הם הערכות מאוד ראשוניות, מה יהיה באמת רק הרבש''ע יודע. המטרה היתה לבנות מודל שיראה היתכנות סבירה לרווח בהינתן צירוף סביר יחסית של נתונים, וכפי שכבר ציינתי הוספנו כמות גדולה של רזרבות כדי לא להיתקע עם התזרים.
אם אתה רוצה שמישהו ישתכנע - צריך נתונים מדוייקים ולא הערכות מאוד ראשוניות
איך נדע נתונים מדויקים? נחתום מעכשיו שכירות ועובדים?
שומע. בסוף ר' נחמן צריך להחליט איפה הוא מרגיש שהוא יצליח, אבל אם היעוץ עסקי יגידו שאין היתכנות נחשוב על מקומות חלופיים,
הרגשה שהוא יצליח - שוב, לא נתון
היה המשך למשפט.
ריח של בואש זה מצוין ככה ירוקנו חצי חנות לעשות ניסויים להוריד אותו.
אם אתם מתמקדים בתכשירי כיבוס וניקוי - אולי...
לא, רק חצי מהחנות.
בשיווק אני חושב שאני טוב בעצמי
בינתיים לא כ"כ הצלחת לשווק לנו את הרעיון, איך תשווק את החנות?
מי אמר שלא הצלחתי?
רזרבת המזומנים צריכה להספיק ל:
1. עלויות העסקה. ככל שמסתמכים על פחות עובדים השכר לשעה יעלה, גם כי העבודה קשה יותר וגם כי העובדים יודעים שאי אפשר בלעדיהם. העלויות בתוכנית לא ריאליות בלשון המעטה
תחשוב חיובי: ככל שתהיה יותר הכנסה יהיה אפשר לשכור יותר עובדים.
3. עלויות משלוחן ורכב ועובד שיהיה אחראי על המשלוחים (ולא, 5 משלוחים ביום לא מכסים את העלות הקבועה שצריך לשים על זה)
ר' נחמן: אנשים אוהבים להגיע לחנות ולקנות ואז שולחים להם הביתה לא צריך משלוחן אתה מביא חברה חיצונית והלקוח משלם על משלוח.
4. עלויות ארנונה (חסר בתוכנית העסקית כ40,000 ש"ח מהמחיר למ"ר עסקי בירושלים)
בנספח א.4
כלול בשכירות.
6. הוצאות שיפוץ לא מתוכננות (שלט מואר? לפי רמת האי ירידה לפרטים שנראית באשכול הזה, יש עוד כמה וכמה פרטים בעלות עשרות אלפי שקלים שAI לא ידע לקחת בחשבון)
שיפוץ יש בסעיף 9 ומה שלא מתוכנן כלול ברזרבה. איך אפשר לחשב דברים לא מתוכננים?...

אז נשאר לנו רק:
2. עלויות שיווק ופרסום שחושבו בהערכת חסר, בערך רבע ממה שיצטרכו
וגם זה אני חלקתי על הסכום אבל נניח שזה לא נקרא כי לך יש יותר נסיון בכיכרות ושווקים, אז כמו שאמרתי תמצאו עוד שני דברים משמעותיים שלא חשבנו עליהם ואני מקפל את הזנב וחוזר מבויש לפורום שממנו באתי.
מי יתן והאשכול הנוכחי יהיה מודל מוצלח ליוזמות נוספות.
תודה גדולה שוב לכל מי שהיה לו יד ורגל להכיר אותנו לציבור, אין לי מילים להסביר כמה זה חשוב לשני דלפונים שרוצים להרים משהו במדינה הזאת הדחיפה הראשונה כשאין לך שקל לשלם ליועצים ושאר ירקות, ושלא לדבר על זה שבמקביל אתה חייב לעשות כל היום דברים שאתה לא סובל לעשות כי חייבים להתפרנס. ותאמינו לי שלא מזיז לי הביקורת (המאוד מקצועית ועניינית) שנאמרת כאן, זה כלום לעומת הביזיונות שעברנו עד עכשיו. אפילו מי שיגיד שזה לא יפה לא היה...
ברצינות גמורה,
אני אומר, אם אתה טוב בשיווק, תעזוב אותך ממכולת/סופרמרקט ולך תעבוד בשיווק שם יש הרבה יותר כסף, ובפרט שאתה טוב בזה, אז מה לך להסתבך עם דברים שאתה לא מתמצא,
חבל לבזבז פוטנציאל עצום שיש לך בתחום השיווק, ועוד בן אדם עם כזה מרץ, באמת שתוכל להגיע רחוק, בעז"ה
פעם שלישית ששואלים את זה, זה אומר שהצלחתי לשווק שאני טוב בשיווק...

נערך לאחרונה ב:
עברתי שוב ושוב על התכנית ואתה צודק. משהו לא מסתדר במספרים, מחילה. טרם הצלתי לאתר את הטעות, כשנפתח ניקח אותך רואה חשבון...
אתם צריכים השקעה ראשונית באיש מקצוע שיעשה איתכם את העבודה
אם אין כסף אולי תתנו לו אחוז ברווחים. לא יודע מה אבל אתם חייבים.

המון הצלחה!

ובכל המכולות זה אותו מחיר?

התכוונתי לומר שאי אפשר לדעת במאה אחוז עושים הערכות.
ככל שהערכות יהיו יותר מדוייקות, יותר קרובות למציאות, כך הסיכוי להיכשל נמוך יותר.

שכירות אפשר לברר בקלות אצל בעלי חנויות באזור, בד"כ המחיר הוא פר מ"ר בטווח מסויים.

על עובדים יותר קל לברר, אם אתם מתכוונים להעסיק עובדים מאנ"ש, פשוט תשאלו אותם באיזו משכורת הם יסכימו לעבוד, או שתבררו אצל אנשים מאנ"ש שעובדים.

במקרה שאתם רוצים עובדים זולים, אפשר לפנות בקלות לחברת כח אדם שתתן לכם אינפורמציה, ואפילו הצעת מחיר.

נערך לאחרונה ב:
נראה לי שזה ענין של אופי יש אנשים שלא מסוגלים לעשות עבודה סיזיפית ב40 ש''ח לשעה זה מוציא להם קרניים. זה לא אומר שהם לא יודעים להיות יסודיים ומקצועיים בתחום שהם טובים בו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה