עזרה יישור אנכי, ניתן לשלוט על איזה פסקאות ירווח ואיזה לא?

• הוסף לסימניות
מאוד לא ברור מה אינדיזיין עושה כשמוסיפים רווח לפני ואחרי כותרת באמצע העמוד שיש לו ספאן. למשל, אם לכותרת כזה אני מוסיף 14pt לפני, נדיר שאינזיין באמת יוסיף 14 נקודות לפני
אם אני לא טועה, הוספת רווח לפני בכותרת שהיא 'ספאן', לא מתאפשרת בדרך הרגילה, אלא רק דרך חלונית ההגדרות של ה'ספאן'.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי כ"כ, כי הסקריפט תמיד (אמור) להוסיף רק את המינימום הנצרך. הוא אף-פעם לא יוסיף יותר רווח ממה שצריך, שהרי זה יגרום לשורה האחרונה לקפוץ לעמוד הבא, וזה הוא לא עושה.
יתכן שכשהוא מוסיף מרווח זה אכן עובד ככה, אבל כשהוא מצמצם, כבר קרה לי הרבה פעמים שהכניס כמה שורות מהעמוד הבא ולא רק שורה אחת.
ועכ"פ בודאי שא"א לשלוט כמה לצמצם, במסגרת הגדרות המרווחים שלי. לכן עדיין חשוב מאד להכניס פונקציה כזאת.
יכול להיות. באמת עם ספאן קולומנס זה עלול לא להצליח, כי מאוד לא ברור מה אינדיזיין עושה כשמוסיפים רווח לפני ואחרי כותרת באמצע העמוד שיש לו ספאן. למשל, אם לכותרת כזה אני מוסיף 14pt לפני, נדיר שאינזיין באמת יוסיף 14 נקודות לפני, כך שאין דרך טובה לשלוט בזה, לפחות לפי מה שאני ראיתי בבדיקות שלי.
לא הבנתי מה שכתבת ש'לא ברור מה אינדיזיין עושה'. מה שאני רואה נגד עיניי שאינדיזיין מוסיף\מחסיר רווח לפני או אחרי ספאן קאלום כמו לפני כל פסקה.

• הוסף לסימניות
איש בשורה אנכי היום.

ב"ה אחרי יגיעה והשקעה, הצלחתי לייצר סקריפט יישור אנכי, בעזהשי"ת יטפל באופן מועיל, מהיר ומדוייק במסמך.

אני מצרף כאן גירסה מוגבלת (למסמך עד עשרה עמודים) כדי להתרשם ממנו. וכמו"כ קובץ הדרכה לפירוט הפונקציות.

לרכישת רשיון שימוש, אפשר לפנות לכתובת מייל שלי שאפשר למצוא בסמל הצד שלי.

קבצים מצורפים

• ‏‏עימוד בקלות 6.7 להגבלת המשתמש לעשרה עמודים - עותק.zip
    KB 117.4 · צפיות: 13
  • הוסף לסימניות
ישר כח עצום.
לדעתי אתה אמור לפתוח אשכול חדש על כזה דבר...
עכ"פ, אם יורשה לי, מה בעצם המעלה שלו על הסקריפט של אריאל?

• הוסף לסימניות
מאחר והאשכול מדבר על נושא יישור ואיזון עמודים יורשה לי לכתוב גם על סקריפט שלי - ״בקרת שורות״.

עיקר הצורך בסקריפטים מעין אלו (כל אחד ומעלותיו) הוא מצב של טור או טורים לא מאוזנים - יש ״חור״ בתחתית העמוד או שיש שורה/שורות ״סוררות״ שגלשו לעמוד הבא ויש צורך שיכנסו בעמוד קודם.
כמעט בכל סקריפט ושיטה יש מצבים שיש צורך בשליטה ידנית, אין מנוס...

״בקרת שורות״ הוא סקריפט פחות אוטומטי ויותר ידני, אבל הוא נותן מענה מהיר וצפוי מראש לצורך הנ״ל.

בסקריפט יש שתי קבוצות: אחת אחראית על הוספת/החסרת שורה בפיסקה בודדת על ידי שינוי הjustifications - עד כאן מוכר וידוע.

הקבוצה השניה (היעילה יותר לטעמי) היא הוספת/החסרת שורה בעמוד:
1. לחצני +/- שמשנים את המרווחים בין הפסקאות שבעמוד בצורה אחידה ומינימלית לפי בחירת המשתמש, עד גבול שהמשתמש מגדיר ועד הוספה/החסרה של שורה בעמוד.
2. הסקריפט מאתר בעצמו פיסקה בעמוד שניתנת להרחבה/צימצום שורה על ידי שינוי הjustifications (במקום ניסוי וטעיה למציאת הפיסקה שניתנת לשינוי הרצוי) - ומבצע בה את השינוי עד הוספה והחסרת שורה בעמוד..

שינוי justifications בפיסקה לא תמיד נראה מוצלח. האפשרות האחרת של שינוי מרווחים בין פסקאות נותן מענה בצורה שונה (או נוספת) להשגת התוצאה.
על ידי שילוב של שתי האופציות בפאנל אחד, מצטמצמים למינימום המצבים שבהם לא ניתן לאזן עמוד או טור.

מכיון ששינוי המרווחים בין הפסקאות או אחיד ומינימלי, מנסיון שלי ושל משתמשים רבים ב״ה שרכשו את הסקריפט המטרה מושגת בלי לאבד משמעותית את צורת העמוד הרצויה וכל זה קורה במהירות וניתן לשינוי בלחיצה או בלחיצות בודדות להשגת עמוד מאוזן.

השימוש בסקריפט אינטואיטיבי ולא מצריך הגדרות מקדימות שדורשות זמן, ריכוז או ניסוי וטעיה מכיון שהמשתמש הוא זה שמאבחן את העמוד ומחליט מה השינוי המינימלי הרצוי לתוצאה מיטבית, האם לצמצם מעט בעמוד הנוכחי או בעמוד הקודם בין הפסקאות או לרווח ביניהן מעט, האם לצמצם פיסקה מסויימת או לרווח אותה, כדי להשיג את התוצאה של הוספה או החסרה של שורה לטור או לעמוד.

כאמור, לכל סקריפט מעלותיו וייחודו, מעלתו של הסקריפט שלי שהוא פחות יקר :sneaky: - 200 ש״ח בלבד.

מצורף מדריך לסקריפט.
בקרו באתר iScript לסקריפטים נוספים

קבצים מצורפים

• מדריך בקרת שורות 1.98.pdf
    KB 175 · צפיות: 41
  • הוסף לסימניות
ישר כח עצום.
לדעתי אתה אמור לפתוח אשכול חדש על כזה דבר...
עכ"פ, אם יורשה לי, מה בעצם המעלה שלו על הסקריפט של אריאל?
1. ידידותי יותר: לא צריך לבד להגדיר על כל סגנון כמה להוסיף\להחסיר לפני\אחרי. הכל נעשה אוטומטי לפי היחס הקיים.
2. מתוחכם יותר: יודע לזהות מצבים שונים במסמך, וליישרם כל אחד לפי המצב (כמה טורים \ טורים מעל ספאן קאלום - כותרות \ טורים בתחתית התיבת טקסט, טורים עם פסקה בודדת).
3. מהיר פי כמה וכמה.
4. מדוייק יותר: בשורה התחתונה הוא נותן תוצאות טובות יותר, עם פחות מקרים שצריכים להתערב ידנית.

• הוסף לסימניות
מאחר והאשכול מדבר על נושא יישור ואיזון עמודים יורשה לי לכתוב גם על סקריפט שלי - ״בקרת שורות״.

עיקר הצורך בסקריפטים מעין אלו (כל אחד ומעלותיו) הוא מצב של טור או טורים לא מאוזנים - יש ״חור״ בתחתית העמוד או שיש שורה/שורות ״סוררות״ שגלשו לעמוד הבא ויש צורך שיכנסו בעמוד קודם.
כמעט בכל סקריפט ושיטה יש מצבים שיש צורך בשליטה ידנית, אין מנוס...

״בקרת שורות״ הוא סקריפט פחות אוטומטי ויותר ידני, אבל הוא נותן מענה מהיר וצפוי מראש לצורך הנ״ל.

בסקריפט יש שתי קבוצות: אחת אחראית על הוספת/החסרת שורה בפיסקה בודדת על ידי שינוי הjustifications - עד כאן מוכר וידוע.

הקבוצה השניה (היעילה יותר לטעמי) היא הוספת/החסרת שורה בעמוד:
1. לחצני +/- שמשנים את המרווחים בין הפסקאות שבעמוד בצורה אחידה ומינימלית לפי בחירת המשתמש, עד גבול שהמשתמש מגדיר ועד הוספה/החסרה של שורה בעמוד.
2. הסקריפט מאתר בעצמו פיסקה בעמוד שניתנת להרחבה/צימצום שורה על ידי שינוי הjustifications (במקום ניסוי וטעיה למציאת הפיסקה שניתנת לשינוי הרצוי) - ומבצע בה את השינוי עד הוספה והחסרת שורה בעמוד..

שינוי justifications בפיסקה לא תמיד נראה מוצלח. האפשרות האחרת של שינוי מרווחים בין פסקאות נותן מענה בצורה שונה (או נוספת) להשגת התוצאה.
על ידי שילוב של שתי האופציות בפאנל אחד, מצטמצמים למינימום המצבים שבהם לא ניתן לאזן עמוד או טור.

מכיון ששינוי המרווחים בין הפסקאות או אחיד ומינימלי, מנסיון שלי ושל משתמשים רבים ב״ה שרכשו את הסקריפט המטרה מושגת בלי לאבד משמעותית את צורת העמוד הרצויה וכל זה קורה במהירות וניתן לשינוי בלחיצה או בלחיצות בודדות להשגת עמוד מאוזן.

השימוש בסקריפט אינטואיטיבי ולא מצריך הגדרות מקדימות שדורשות זמן, ריכוז או ניסוי וטעיה מכיון שהמשתמש הוא זה שמאבחן את העמוד ומחליט מה השינוי המינימלי הרצוי לתוצאה מיטבית, האם לצמצם מעט בעמוד הנוכחי או בעמוד הקודם בין הפסקאות או לרווח ביניהן מעט, האם לצמצם פיסקה מסויימת או לרווח אותה, כדי להשיג את התוצאה של הוספה או החסרה של שורה לטור או לעמוד.

כאמור, לכל סקריפט מעלותיו וייחודו, מעלתו של הסקריפט שלי שהוא פחות יקר :sneaky: - 200 ש״ח בלבד.

מצורף מדריך לסקריפט.
בקרו באתר iScript לסקריפטים נוספים
אני לא רואה את זה בכלל כמתחרה...
לא שייך באופן כזה להגיע לדיוק. לא ברמת הטורים, לא ברמת העמודים, ולא ברמה של היחס שבין כותרות לפסקאות. ובודאי ובודאי לא במהירות שיא.

אבל לא הבנתי שני דברים:
1. אני לא רואה בסקריפט שלך אפשרות של 'מרווח בין פסקאות', אני רואה אפשרות של להוסיף שורה לפסקה \ עמוד, והוספת מילה בשורה אחרונה.
2. מה זה שונה מהסקריפט של א אידישע קאפ?

• הוסף לסימניות
אני לא רואה את זה בכלל כמתחרה...
לא שייך באופן כזה להגיע לדיוק. לא ברמת הטורים, לא ברמת העמודים, ולא ברמה של היחס שבין כותרות לפסקאות. ובודאי ובודאי לא במהירות שיא.

אבל לא הבנתי שני דברים:
1. אני לא רואה בסקריפט שלך אפשרות של 'מרווח בין פסקאות', אני רואה אפשרות של להוסיף שורה לפסקה \ עמוד, והוספת מילה בשורה אחרונה.
2. מה זה שונה מהסקריפט של א אידישע קאפ?
אז לא הבנת מה הסקריפט עושה ואיך הוא עובד, אלא אם כן אני לא הבנתי אותך.
הסקריפט עובד במהירות של כמעט הרף עין לעמוד.
אם מטרת האיזון היא להוסיף או להחסיר שורה היכן שצריך, אפשר להגיע עם הסקריפט לרמת דיוק בטורים ובעמודים בדיוק כמו כל סקריפט אחר.
אכן, אין אפשרות להגדיר כמה מותר להגדיל או להקטין כל סגנון כמו בסקריפט המעולה של אריאל וולדן - הריווח בין הפסקאות מתבצע בצורה אחידה ובאותם אחוזים בין פסקאות וכותרות.
כלומר, אתה מגדיר עד כמה אחוזים מהריווח הקיים יאופשר להגדיל או להקטין את מרווחי הפסקאות והסקריפט מגדיל או מקטין בצורה מדורגת את מרווחי הפסקאות של כל סגנון באותם אחוזים עד הגבול שהגדרת או עד ש׳נדחפת׳ או נכנסת שורה לעמוד.
אם לכותרת יש מרווח מעל 8 מ״מ ולפיסקת הטקסט הרץ יש מרווח מעל הפיסקה 2 מ״מ והגדרת אפשרות הגדלה עד 130% - הרווח מעל הכותרת יגדל בהדרגה עד 10.4 מ״מ והרווח בפיסקת הטקסט הרץ יגדל בהדרגה עד 2.6 מ״מ כך שהריווח בעמוד הוא אחיד ופרופורציונלי למרווחי המקור.
יש באתר סרטון (לא מוצלח, אני צריך למצוא זמן לשפר את כל הסרטונים באתר...) שמדגים את הסקריפט.

• הוסף לסימניות
אז לא הבנת מה הסקריפט עושה ואיך הוא עובד, אלא אם כן אני לא הבנתי אותך.
הסקריפט עובד במהירות של כמעט הרף עין לעמוד.
אם מטרת האיזון היא להוסיף או להחסיר שורה היכן שצריך, אפשר להגיע עם הסקריפט לרמת דיוק בטורים ובעמודים בדיוק כמו כל סקריפט אחר.
אכן, אין אפשרות להגדיר כמה מותר להגדיל או להקטין כל סגנון כמו בסקריפט המעולה של אריאל וולדן - הריווח בין הפסקאות מתבצע בצורה אחידה ובאותם אחוזים בין פסקאות וכותרות.
כלומר, אתה מגדיר עד כמה אחוזים מהריווח הקיים יאופשר להגדיל או להקטין את מרווחי הפסקאות והסקריפט מגדיל או מקטין בצורה מדורגת את מרווחי הפסקאות של כל סגנון באותם אחוזים עד הגבול שהגדרת או עד ש׳נדחפת׳ או נכנסת שורה לעמוד.
אם לכותרת יש מרווח מעל 8 מ״מ ולפיסקת הטקסט הרץ יש מרווח מעל הפיסקה 2 מ״מ והגדרת אפשרות הגדלה עד 130% - הרווח מעל הכותרת יגדל בהדרגה עד 10.4 מ״מ והרווח בפיסקת הטקסט הרץ יגדל בהדרגה עד 2.6 מ״מ כך שהריווח בעמוד הוא אחיד ופרופורציונלי למרווחי המקור.
יש באתר סרטון (לא מוצלח, אני צריך למצוא זמן לשפר את כל הסרטונים באתר...) שמדגים את הסקריפט.
עדיין לא הבנתי, איך אתה מגיע ליישור ברמת דיוק של טור מול טור, או עמוד מול עמוד. הרי לא תמיד אפשר\צריך להוסיף\להחסיר שורה שלימה, איך הסקריפט מטפל בזה?
אני מבין שהסקריפט שלך הוא כלי מעולה 'להכנה' ליישור אוטומטי.

בכל אופן לא ענית על השאלה, מדוע אני לא רואה פונקציה זו בסקריפט. מדוע אני לא רואה משהו שירמז על מרווח 'בין' פסקאות?

• הוסף לסימניות
עדיין לא הבנתי, איך אתה מגיע ליישור ברמת דיוק של טור מול טור, או עמוד מול עמוד. הרי לא תמיד אפשר\צריך להוסיף\להחסיר שורה שלימה, איך הסקריפט מטפל בזה?
אני מבין שהסקריפט שלך הוא כלי מעולה 'להכנה' ליישור אוטומטי.

בכל אופן לא ענית על השאלה, מדוע אני לא רואה פונקציה זו בסקריפט. מדוע אני לא רואה משהו שירמז על מרווח 'בין' פסקאות?
לא הבנתי מה לא הבנת.

לגבי שאלתך, הקבוצה ״הוסף החסר שורה בעמוד״ מוסיפה/מחסירה שורה בעמוד על ידי שינוי מרווחי הפסקאות.
הצ׳קבוקס ״עד שתתווסף שורה בעמוד״ דואג להוספת/החסרת שורות בעמוד על ידי שינוי justifications של אחת מהפסקאות בעמוד/עמודה כדי להרוויח/להחסיר שורה בעמוד/ה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה