מאחר והאשכול מדבר על נושא יישור ואיזון עמודים יורשה לי לכתוב גם על סקריפט שלי -
״בקרת שורות״.
עיקר הצורך בסקריפטים מעין אלו (כל אחד ומעלותיו) הוא מצב של טור או טורים לא מאוזנים - יש ״חור״ בתחתית העמוד או שיש שורה/שורות ״סוררות״ שגלשו לעמוד הבא ויש צורך שיכנסו בעמוד קודם.
כמעט בכל סקריפט ושיטה יש מצבים שיש צורך בשליטה ידנית, אין מנוס...
״בקרת שורות״ הוא סקריפט פחות אוטומטי ויותר ידני, אבל הוא נותן מענה מהיר וצפוי מראש לצורך הנ״ל.
בסקריפט יש שתי קבוצות: אחת אחראית על הוספת/החסרת שורה ב
פיסקה בודדת על ידי שינוי הjustifications - עד כאן מוכר וידוע.
הקבוצה השניה (היעילה יותר לטעמי) היא
הוספת/החסרת שורה בעמוד:
1. לחצני +/- שמשנים את המרווחים בין הפסקאות שבעמוד בצורה אחידה ומינימלית לפי בחירת המשתמש, עד גבול שהמשתמש מגדיר ועד הוספה/החסרה של שורה בעמוד.
2. הסקריפט מאתר בעצמו פיסקה בעמוד שניתנת להרחבה/צימצום שורה על ידי שינוי הjustifications (במקום ניסוי וטעיה למציאת הפיסקה שניתנת לשינוי הרצוי) - ומבצע בה את השינוי עד הוספה והחסרת שורה בעמוד..
שינוי justifications בפיסקה לא תמיד נראה מוצלח. האפשרות האחרת של שינוי מרווחים בין פסקאות נותן מענה בצורה שונה (או נוספת) להשגת התוצאה.
על ידי שילוב של שתי האופציות בפאנל אחד, מצטמצמים למינימום המצבים שבהם לא ניתן לאזן עמוד או טור.
מכיון ששינוי המרווחים בין הפסקאות או אחיד ומינימלי, מנסיון שלי ושל משתמשים רבים ב״ה שרכשו את הסקריפט המטרה מושגת בלי לאבד משמעותית את צורת העמוד הרצויה וכל זה קורה במהירות וניתן לשינוי בלחיצה או בלחיצות בודדות להשגת עמוד מאוזן.
השימוש בסקריפט אינטואיטיבי ולא מצריך הגדרות מקדימות שדורשות זמן, ריכוז או ניסוי וטעיה מכיון שהמשתמש הוא זה שמאבחן את העמוד ומחליט מה השינוי המינימלי הרצוי לתוצאה מיטבית, האם לצמצם מעט בעמוד הנוכחי או בעמוד הקודם בין הפסקאות או לרווח ביניהן מעט, האם לצמצם פיסקה מסויימת או לרווח אותה, כדי להשיג את התוצאה של הוספה או החסרה של שורה לטור או לעמוד.
כאמור, לכל סקריפט מעלותיו וייחודו, מעלתו של הסקריפט שלי שהוא פחות יקר

- 200 ש״ח בלבד.
מצורף מדריך לסקריפט.
בקרו באתר iScript לסקריפטים נוספים
סקריפטים לאינדיזיין
iscript.myportfolio.com