דרוש מידע ילדה בת 4 שלא מספרת מהדף קשר, מה אפשר לעשות?!

• הוסף לסימניות
תודה לכל המגיבים, נתתם כיווני חשיבה מעניינים.
מה שמפריע לנו זה לא שהיא לא מספרת סיפורים בהרחבה, אלא העובדה שהיא לא משלימה מילים כמו "יוסף ה..." "יעקב א..." וכן הלאה. דווקא שירים ודיקלומים היא כן יודעת יפה.

• הוסף לסימניות
בלת"ק
בעברי הייתי סייעת בגן, עם גננת שנמצאת בתחום למעלה מ-30 שנה, והיא אמרה לאימהות בתחילת שנה
שדף הקשר נועד כדי לשתף את האמא במה שלמדו בגן ולא בתור מבחן לילדה.
תחשבו על זה, יהיו לילדה מספיק מבחנים בגילאי בית הספר, למה לבחון אותה כבר מגיל שלש? ועוד עם אמא על הספה!!
תרפו מהילדים שלכם, זה בסדר, קחו את התיקיה בתור זמן איכות עם אמא ותו-לא.
היא תגדל טוב בע"ה, גם אם היא לא תדע כרגע מי זאת מרים הנביאה ומה הקשר שלה לבאר המים.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
בלת"ק
תספרו לה אתם על הנושאים שכתובים בדף קשר ותראו אם היא זוכרת ויודעת
(לא בטוח שתזכור הכל אחרי פעם אחת אבל תקבלו מושג)

• הוסף לסימניות
הבן שלי לא סיפר כמעט ולאט לאט פתאום באמצע השבוע הוא התחיל לזרוק לי דברים לדוג' בפרשת קורח הוא קפץ על המיטות בחדר שינה והחליק לרצפה ואז הוא אומר לי כזה: זה כמו האדמה אני יעלה מהר למיטה שלא תבלע אותי. בפרשת שלח הוא לקח מהשולחן ענבים ואמר לי שזה ענבים של חו"ל כי בארץ ישראל יש ענבים ענקיים...
ככה הבנתי שהוא כן בעניינים אבל 'בחנים' לא ממש מתאימים לעצבים שלו.
(אגב, הוא באמת בגן חנ"מ אבל לאו דווקא בגלל בעיות שפה)

• הוסף לסימניות
אני חושבת שעם הזמן הכל יהיה בסדר אין לי ספק,
גם כתבת שירים ודקלומים היא כן יודעת יפה
אז לכן רק קצת סבלנות ובעזרת השם היא ממש
תדע כל מה שהגננת מספרת, בהצלחה רבה אמן.

• הוסף לסימניות
זה מעניין, כי אנחנו מדברים בבית עברית ובגן מדברים בעיקר באידיש.
מה באמת אפשר לעשות במקרה כזה שבגן מדברים בשפה אחת ובבית בשפה אחרת?
מהי הדרך הנכונה לסייע לילד בתרגום הנאמר בגן לשפה שבה מדברים בבית?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה