לא יודעת מבחינה טכנית
יש לי בת שנולדה ב9/1
ובגן הראשון אני זוכרת שאמרתי לגננת שהיא הפסידה את השנתון
הגננת ענתה לי:
"היא הרויחה את החיים שלה"
מאז המשפט הזה מלווה אותי וזה כל כך נכון!!!
הילדים היום צריכים ללמוד כל כך הרבה
גם אצל הבנים וגם אצל הבנות
ילד שהוא מהגדולים בכיתה הרבה יותר בשל ויותר קל לו
ובהמשך יש עוד שנה להיות בשלים לפני ישבה / סמינר זה רווח נקי.
הבת שלה מאוד חכמה בלע"ה ואין שום סיבה לעקב אותה שנה...
כמה חכמה שהיא תהייה היא ילידת ינואר זה אומר כסלו / טבתתודה!
צודקת בהחלט.
אני שואלת בשביל אחותי, הבת שלה מאוד חכמה בלע"ה ואין שום סיבה לעקב אותה שנה...
לכן נשמח בכל אופן לדעת האם יש דרך להכניס אותה,
כמה אמרו לה "תנסי לדחוף אותה" אבל היא לא יודעת איך ולמי לפנות...
יש ועדת חריגים עד ה15.
אני מכירה כמה שנכנסו אחרי ה-1 עד הגבול של ה15 לחודש.
הכל במידה ויש מקום בגן גילאי 3.
אפשר לנסות. בתור אמא לילדון שנולד ב20.12 במידה והיה נולד רק שבוע וחצי אחרי הייתי מנסה. אבל כמובן תלוי בילד.
הבת שלי כרגע בכיתה א' אחרי שנתיים גן חובה והיא משתעממת לפעמים
זה לגמרי תלוי איזור/ סוג גן/ סגנון מעון.יש הבדל ענק בין בנים לבנות.
אין שום דבר משותף להשוואה בין שנתוני גן עד כיתה א של בנים לבין אלו של בנות.
כעת הוא מתחיל ח' בן 14+
זה נראה שהוא נשאר שנתיים.
בכתה ח' נהיים בני 13, לא? והוא הולך להיות בן 15?
לדעתי אי אפשר להשוות את מה שהיה לפני 15-20 שנה לשנים האלו, ואפילו לא לפני 10 שנים. כל שנתיים שלוש מורידים את החומר הלימודי לשנה מתחת.
הבת שלי בת 4 ושלושה חודשים! היא בגן השני (ילידת סוף השנתון) וכבר יודעת חצי מהאותיות וכותבת המון (לא בגללי, אני לא מאלו שמלמדות את הילדות בגיל 3 לקרוא כדי שישתעממו אחר כך). כל עבודה בגן נוגעת לכתיבה, כל היום מעתיקים מילים ומזהים צלילים.
בגן חובה היום זה כמעט פרס לשחק בבובות. הילדות זוכות למשחק חופשי בערך פעם בשבוע, ובשאר הימים יושבות בקבוצות ולומדות ולומדות ולומדות.
הוא יתחיל ח' באלול הקרוב כשהוא כמעט בן 14
והוא פספס שנה אחת, לא שנתיים.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים