- הוסף לסימניות
ארבע, אהבתי מאוד את הנימה המתונה והשקולה.אכילה במרחב הציבורי היא דבר לא נעים. לא בכדי דימו חכמינו את האוכל בשוק לכלב. אפשר כמובן לדון לזכות אנשים מזי רעב או חולי סכרת ועוד שדרושה להם הזנה מיידית, אבל איכשהו נראה לי שמאכלים מוזיקליים (כלומר כאלו שלעיסתם כרוכה בהשמעת אי אלו קולות) או בעלי ריח דומיננטי לא נבחרו מהסיבות הללו כמו מחוסר מחשבה על הזולת. הם לא בדיוק התפריט האופטימלי באוטובוס. אם ממש ממש רעבים אי אפשר להסתפק במזון אחר, שקט וחף מניחוחות?
יש הרבה מקום להעיר ולבקש ולהאיר תשומת לב להתחשבות באחרים באוטובוסים,
אבל לפעמים הנימה כל כך חד משמעית וכותשת ומכלילה ומכניסה את כולם באותה קטגוריה פושענית (ואז ילד ש"אין לו מוצץ?!" נהיה כבר מטרד שווה ערך לזו שהתיזה ספריי (פייר הזויה)
למה אני כותבת את זה
כי אחרי כל האשכולות פה על עגלות הרגשתי שכל פעם שאני עולה עם עגלה גל ארסי של לחישות מקדם את פניי ואני פושעת מדינה (לא משנה אם הוא היה אמיתי או בדמיון)
ואיך אמר פעם מישהו חכם
"אוטובוסים זה לדלת העם. עליתם, תסבלו"
ואשנה את הפתגם כנוסעת קבועה בקו 71 / 36 החמודים בבוקר ובצהריים לא יודעת מי יותר גרוע (מי שמכיר לא צריך הסברים)
יש לכם מקום (לעמוד!)? תשתקו...
כפרה עלינו רק לא הילדים אשמים בכל. זה גם ככה תנאים מדהימים.
ומי שצריך ליסוע עם כולם באוטובוס תאמינו לי שהיה עדיף לו לקחת טנדר או להשאיר את כולם בבית. ברור. גם פחות טרטור גם פחות ביזיונות.
*** לא דיברתי על שלל ההתנהגויות הגסות שהודגמו לעיל ולא נותנת להם בדל לגיטימציה. אגב כאמא חרדתית אני בהחלט עשויה למצוא את עצמי צועקת לאחד הילדים שתקוע במרחק 100 אנשים ממני שיחזיק את העמוד שלידו או שיורדים רק בתחנה הבאה. סליחה מכל מי שנפגע...
הנושאים החמים