הסיבה היא חסכון מקום ועלות עבור הקבלנים.כנראה שיש סיבה למה עושים חניונים בצורה כזו, אבל זה נראה לי סופר מסוכן ולא ברור לי איך מאשרים לבנות דברים כאלה.
זה לא שילד יורד למדרכה ליד הבית ואומרים לו אל תרד לכביש.
זה כמו כביש שבנוי ישירות ליד הבית, כאשר אמור להיות ליד כל בניין איזה שטח מינימלי להולכי רגל, ואין אותו.
כאשר עשו את זה פעם רק ליד כל בניין קטן לחוד, חניון שהיה לכמה מכוניות בודדות, שבכל מקרה לא יכולות לנסוע מהר כאשר הן נכנסות או יוצאות לכביש, זה משהו אחר. מקום שיכול לשמש גם למשחק ילדים, וגם לחניה, כמובן עם זהירות.
אבל משהו כזה ארוך, הרי הוא כביש לכל דבר ועניין. ישר ליד בניינים?
גרה בבנין דומה, קצת יותר טוב,חוץ מזה שאם הייתי גרה שם הייתי מחילה על עצמינו את הכללים של חצית כביש גם על היציאה מהבנין. (לא נוסעים בבימבה, מתחת גיל 9 לא חוצים לבד, ומתחת גיל 5 כשעוברים מחזיקים יד/בעגלה)
על פי חוק בחניה אמורים לנסוע מקסימום במהירות של 30 קמ"שגרה בבנין דומה, קצת יותר טוב,
וכן, אנחנו יוצאים מפתח הבנין כמו שעוברים כביש, וזה עדיין מסוכן ומלחיץ לצערי
הטיסות של הנהגים בדרך לחניה זה משהו שעדיין לא הצלחתי להבין![]()
לילד קטן, גם במהירות של 30 קמש התוצאה טראגיתעל פי חוק בחניה אמורים לנסוע מקסימום במהירות של 30 קמ"ש
בפועל...
אכן,לילד קטן, גם במהירות של 30 קמש התוצאה טראגית
אם אני לא טועה - הילד שנדרס ברמה ד' לפני שנה הנהג נסע רוורס במהירות נמוכה מאד, והתוצאה היתה אסון
הבת שלי הייתה בת שנה ורבע, נפגעה מרכב שיצא מחניה במהירות של אולי 5-10. היה ממש בתחילת היציאה.לילד קטן, גם במהירות של 30 קמש התוצאה טראגית
אם אני לא טועה - הילד שנדרס ברמה ד' לפני שנה הנהג נסע רוורס במהירות נמוכה מאד, והתוצאה היתה אסון
לא הבנתם, אין אפשרות לצאת מהבניין שם בלי לחצות את נתיב הנסיעה של הרכבים בחניה! ראו בשרטוט של @די
ולכן כשאני חוצה עם הילדים שלי חניה כזאת זה כמו לחצות כבישלכל השואלים מדוע ילדים נמצאים בחניון -
ראו את החניון בו קרה האסון מזווית אחרת:
צפה בקובץ המצורף 2004028
גם אם רוצים מאד, אין דרך אחרת לצאת מהבניין אלא אם יוצאים בדרך הרשמית שחוצה את החניון.
זה ברור שגם ב30 קמ"ש האסון הוא גדולהבת שלי הייתה בת שנה ורבע, נפגעה מרכב שיצא מחניה במהירות של אולי 5-10. היה ממש בתחילת היציאה.
היא נפלה וקיבלה מכה ממש חזקה ברגל. זהו.
משהו כמו חודשיים אח"כ כל מכה הכי קטנה או נפילה היא צרחה שעות אח"כ. כנראה לקח זמן עד שהרגל חזרה לעצמה. ב"ה עכשיו היא כבר בסדר לגמרי. (זה היה לפני כ-4 חודשים)
על מהירות של 30 ה' ישמור לאיפה היינו מגיעים
לאנשים כאלה אני דופקת על הרכב ומעירה על המהירות שאינה תואמת לחניהאישית מצאתי את עצמי יוצאת מהבניין, נעצרת ומרגישה את ההדף של המכונית שחולפת על פני במהירות גבוהה
לא רוצה לחשוב מה היה קרוה אם ילד היה רץ החוצה...
זה לא כזה חיסכון מקום ועלות, מסתבר לי יותר שזה היה נסיון לדחוף מקסימום דירות ולכל דירה צריך חניה אז מצאו 'פתרון' בלי לחשוב שזה לא פתרון שמניח את הדעת ובאמת שלא מבינה איך יועץ תנועה תכנן את זה ואיך אשרו את זה...הסיבה היא חסכון מקום ועלות עבור הקבלנים.
אני מקווה שייכנסו חוקים וכללים בנושא, שיאפשרו מרחב בטיחותי יותר סביב הבניינים.
ברור שזה מסוכן ומלחיץ - גם כשהמהירות נמוכה זה מסוכן ומלחיץ...גרה בבנין דומה, קצת יותר טוב,
וכן, אנחנו יוצאים מפתח הבנין כמו שעוברים כביש, וזה עדיין מסוכן ומלחיץ לצערי
הטיסות של הנהגים בדרך לחניה זה משהו שעדיין לא הצלחתי להבין![]()
אפשר לעשות כניסה לבניין בלי לעבור בחניה, לדוגמא כך: אדום כניסה לחניה, כחול כניסה לבניינים. כל שני בניינים עם מגרש חניה נפרד.זה לא כזה חיסכון מקום ועלות, מסתבר לי יותר שזה היה נסיון לדחוף מקסימום דירות ולכל דירה צריך חניה אז מצאו 'פתרון' בלי לחשוב שזה לא פתרון שמניח את הדעת ובאמת שלא מבינה איך יועץ תנועה תכנן את זה ואיך אשרו את זה...
זה ממש מקרה מזעזע. (אני מכיר את המשפחה)הצעתי לחבר שלי שגר שם שיתקינו פסי האטה
הוא אמר שזה לא היה עוזר
"היציאה מהבניין בשיפוע כלפי מרכז החנייה.
הילדה דהרה עם הבימבה לתוך הגלגלים"
כלומר הילדה רק יצאה מהבניין והתגלשה לבד עם הבימבה לתוך הרכב.
עד כמה צריך לשמור על הילדים.
אם יהיו פסי האטה גם הבימבות יתקעוהצעתי לחבר שלי שגר שם שיתקינו פסי האטה
הוא אמר שזה לא היה עוזר
"היציאה מהבניין בשיפוע כלפי מרכז החנייה.
הילדה דהרה עם הבימבה לתוך הגלגלים"
כלומר הילדה רק יצאה מהבניין והתגלשה לבד עם הבימבה לתוך הרכב.
עד כמה צריך לשמור על הילדים.
והילדים יעופו על הראשאם יהיו פסי האטה גם הבימבות יתקעו
לכל השואלים מדוע ילדים נמצאים בחניון -
ראו את החניון בו קרה האסון מזווית אחרת:
צפה בקובץ המצורף 2004028
גם אם רוצים מאד, אין דרך אחרת לצאת מהבניין אלא אם יוצאים בדרך הרשמית שחוצה את החניון.
א. כמעט כל בית שמש בנויה כך עם חניות בחזית הבניין וזה נוראי!!!
נכון מאוד מאוד אין מה לעשות לכן יש גינות לילדים ששם הם בטוחים וכמובן שהכל משמיים וכמו שהחזו"א אומרנראה לאין ממש פתרון שמניח את הדעת, זה יכול לקרות גם אם יעשו את כל מה שצריך.
זה ממש מקרה מזעזע. (אני מכיר את המשפחה)
גם בבנין שלנו ניסינו כל מיני פתרונות אבל האמת היא שאין פיתרון, הפתרון היחיד הוא לא לשחק בכלל בחניה בפרט עם בימבות, קורקינט,וכדומה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים