תאונה ילדים נוסעים בבימבה בחניה-סכנת נפשות

• הוסף לסימניות
יצאתי פעם מחניה ברוורס.מוצ"ש. חושך.והיה ילד שעמד מאחורי האוטו והאמא הייתה קצת במרחק עם העגלה.. ב"ה שהאמא דפקה לי על האוטו. אין שום סיכוי לראות ילד נמוך מאחורי רכב (רק ברכבים החדשים עם המצלמות. מיד אח"כ התקנתי מצלמה)

• הוסף לסימניות
כנראה שיש סיבה למה עושים חניונים בצורה כזו, אבל זה נראה לי סופר מסוכן ולא ברור לי איך מאשרים לבנות דברים כאלה.
זה לא שילד יורד למדרכה ליד הבית ואומרים לו אל תרד לכביש.
זה כמו כביש שבנוי ישירות ליד הבית, כאשר אמור להיות ליד כל בניין איזה שטח מינימלי להולכי רגל, ואין אותו.

כאשר עשו את זה פעם רק ליד כל בניין קטן לחוד, חניון שהיה לכמה מכוניות בודדות, שבכל מקרה לא יכולות לנסוע מהר כאשר הן נכנסות או יוצאות לכביש, זה משהו אחר. מקום שיכול לשמש גם למשחק ילדים, וגם לחניה, כמובן עם זהירות.
אבל משהו כזה ארוך, הרי הוא כביש לכל דבר ועניין. ישר ליד בניינים?
הסיבה היא חסכון מקום ועלות עבור הקבלנים.
אני מקווה שייכנסו חוקים וכללים בנושא, שיאפשרו מרחב בטיחותי יותר סביב הבניינים.

• הוסף לסימניות
חוץ מזה שאם הייתי גרה שם הייתי מחילה על עצמינו את הכללים של חצית כביש גם על היציאה מהבנין. (לא נוסעים בבימבה, מתחת גיל 9 לא חוצים לבד, ומתחת גיל 5 כשעוברים מחזיקים יד/בעגלה)
גרה בבנין דומה, קצת יותר טוב,
וכן, אנחנו יוצאים מפתח הבנין כמו שעוברים כביש, וזה עדיין מסוכן ומלחיץ לצערי
הטיסות של הנהגים בדרך לחניה זה משהו שעדיין לא הצלחתי להבין :(

• הוסף לסימניות
על פי חוק בחניה אמורים לנסוע מקסימום במהירות של 30 קמ"ש
בפועל...

• הוסף לסימניות
על פי חוק בחניה אמורים לנסוע מקסימום במהירות של 30 קמ"ש
בפועל...
לילד קטן, גם במהירות של 30 קמש התוצאה טראגית
אם אני לא טועה - הילד שנדרס ברמה ד' לפני שנה הנהג נסע רוורס במהירות נמוכה מאד, והתוצאה היתה אסון

• הוסף לסימניות
הילדים שלנו חיים בניסים!!
יש שתי מלאכים ששומרים על צעדיהם,
אני חוזרת מהעבודה כל יום באזור השעה 18:30
ואני עדה כל יום! לניסי ניסים של כמעט תאונות עם ילדים!
ילדים מתפרצים לכביש בלי להסתכל ימינה ושמאלה, חוזרים קבוצות של חברים שקועים בשיחה ונכנסים לכביש בלי להעיף מבט, ולא לדבר על ילדים שנוסעים עם אופניים על הכביש! ילדים, לא נערים.
אז לא לגמור להודות לה'
וכן להכניס ולהכניס את המודעות לזה"ב

• הוסף לסימניות
אם אני לא טועה - הילד שנדרס ברמה ד' לפני שנה הנהג נסע רוורס במהירות נמוכה מאד, והתוצאה היתה אסון
אכן,
וגם האסון אתמול- הנהגת יצאה על מהירות נמוכה ובכל אופן עצוב מאד מה שקרה.
אסור לילדים להסתובב ולשחק במקום כזה! פשוט אסור!!

• הוסף לסימניות
הבת שלי הייתה בת שנה ורבע, נפגעה מרכב שיצא מחניה במהירות של אולי 5-10. היה ממש בתחילת היציאה.
היא נפלה וקיבלה מכה ממש חזקה ברגל. זהו.
משהו כמו חודשיים אח"כ כל מכה הכי קטנה או נפילה היא צרחה שעות אח"כ. כנראה לקח זמן עד שהרגל חזרה לעצמה. ב"ה עכשיו היא כבר בסדר לגמרי. (זה היה לפני כ-4 חודשים)
על מהירות של 30 ה' ישמור לאיפה היינו מגיעים

• הוסף לסימניות
לא הבנתם, אין אפשרות לצאת מהבניין שם בלי לחצות את נתיב הנסיעה של הרכבים בחניה! ראו בשרטוט של @די

לכל השואלים מדוע ילדים נמצאים בחניון -
ראו את החניון בו קרה האסון מזווית אחרת:

צפה בקובץ המצורף 2004028

גם אם רוצים מאד, אין דרך אחרת לצאת מהבניין אלא אם יוצאים בדרך הרשמית שחוצה את החניון.
ולכן כשאני חוצה עם הילדים שלי חניה כזאת זה כמו לחצות כביש
הם צמודים אליי
ואני מסבירה להם , אני גבוהה ונהגים יכולים לראות אותי , אתכם לא רואים.
ילד שיוצא מהבניין בטח על בימבה גם לנהג שנוסע באיטיות אין סיכוי לראות אותו
ילד צריך השגחה צמודה גם אם זה רק לחצות את החניה

• הוסף לסימניות
הבת שלי הייתה בת שנה ורבע, נפגעה מרכב שיצא מחניה במהירות של אולי 5-10. היה ממש בתחילת היציאה.
היא נפלה וקיבלה מכה ממש חזקה ברגל. זהו.
משהו כמו חודשיים אח"כ כל מכה הכי קטנה או נפילה היא צרחה שעות אח"כ. כנראה לקח זמן עד שהרגל חזרה לעצמה. ב"ה עכשיו היא כבר בסדר לגמרי. (זה היה לפני כ-4 חודשים)
על מהירות של 30 ה' ישמור לאיפה היינו מגיעים
זה ברור שגם ב30 קמ"ש האסון הוא גדול
אבל מה שקורה כשיש חניות ארוכות יותר, ששייכות לכמה וכמה בניינים ונהג מתחיל לצבור תאוצה, או כשנהג נכנס לחניה בלי להאט (לא בכל החניות הכניסה דורשת תמרון)
אישית מצאתי את עצמי יוצאת מהבניין, נעצרת ומרגישה את ההדף של המכונית שחולפת על פני במהירות גבוהה
לא רוצה לחשוב מה היה קרוה אם ילד היה רץ החוצה...
ואצלנו אין ראות ביציאה מהבניין, כמו שאמרתי השכנים סגרו את החניות שלצידי הכניסה לבניין והפכו אותם למחסנים....

• הוסף לסימניות
אישית מצאתי את עצמי יוצאת מהבניין, נעצרת ומרגישה את ההדף של המכונית שחולפת על פני במהירות גבוהה
לא רוצה לחשוב מה היה קרוה אם ילד היה רץ החוצה...
לאנשים כאלה אני דופקת על הרכב ומעירה על המהירות שאינה תואמת לחניה

• הוסף לסימניות
הסיבה היא חסכון מקום ועלות עבור הקבלנים.
אני מקווה שייכנסו חוקים וכללים בנושא, שיאפשרו מרחב בטיחותי יותר סביב הבניינים.
זה לא כזה חיסכון מקום ועלות, מסתבר לי יותר שזה היה נסיון לדחוף מקסימום דירות ולכל דירה צריך חניה אז מצאו 'פתרון' בלי לחשוב שזה לא פתרון שמניח את הדעת ובאמת שלא מבינה איך יועץ תנועה תכנן את זה ואיך אשרו את זה...
ברור שזה מסוכן ומלחיץ - גם כשהמהירות נמוכה זה מסוכן ומלחיץ...
אבל הסיכוי שיקרה משהו לילד שמתנהג בצורה בטוחה (בסיטואציה כזו להיות צמוד לאדם מבוגר ולא לרכב על הבימבה) נמוך משמעותית מאשר ילד שנמצא בחניה בצורה לא בטוחה וזהירה.

• הוסף לסימניות
זה לא כזה חיסכון מקום ועלות, מסתבר לי יותר שזה היה נסיון לדחוף מקסימום דירות ולכל דירה צריך חניה אז מצאו 'פתרון' בלי לחשוב שזה לא פתרון שמניח את הדעת ובאמת שלא מבינה איך יועץ תנועה תכנן את זה ואיך אשרו את זה...
אפשר לעשות כניסה לבניין בלי לעבור בחניה, לדוגמא כך: אדום כניסה לחניה, כחול כניסה לבניינים. כל שני בניינים עם מגרש חניה נפרד.
אבל זה לא יפתור את הבעיה אם ילדים יסעו בבימבות בחניה כמו במגרש משחקים.
1751558860019.png

• הוסף לסימניות
הצעתי לחבר שלי שגר שם שיתקינו פסי האטה
הוא אמר שזה לא היה עוזר
"היציאה מהבניין בשיפוע כלפי מרכז החנייה.
הילדה דהרה עם הבימבה לתוך הגלגלים"
כלומר הילדה רק יצאה מהבניין והתגלשה לבד עם הבימבה לתוך הרכב.
עד כמה צריך לשמור על הילדים.

• הוסף לסימניות
נראה לאין ממש פתרון שמניח את הדעת, זה יכול לקרות גם אם יעשו את כל מה שצריך.
הוא אמר שזה לא היה עוזר
זה ממש מקרה מזעזע. (אני מכיר את המשפחה)
גם בבנין שלנו ניסינו כל מיני פתרונות אבל האמת היא שאין פיתרון, הפתרון היחיד הוא לא לשחק בכלל בחניה בפרט עם בימבות, קורקינט,וכדומה.

• הוסף לסימניות
הוא אמר שזה לא היה עוזר
אם יהיו פסי האטה גם הבימבות יתקעו
זה פיתרון שמשפיע על 2 הצדדים

• הוסף לסימניות
פשוט- אסור לתת לילדים לרכב על שום כלי רכב
בימבה, קורקינט או אופנים בשום מקום שלא מגודר שנועד למגרש משחקים!!
חניה היא לא מקום לילדים לשחק!!
קחו את הבימבה עד לגינה ושם שיסעו כמה שרוצים
אתמול קיפחו את חייהם שני ילדים על "כלי רכב"
אנחנו מאמינים שהכל משמים ומכוון מלמעלה
אבל אני מאמינה שאם היו הולכים ברגל המצב היה שונה בשני המקרים

• הוסף לסימניות
לכל השואלים מדוע ילדים נמצאים בחניון -
ראו את החניון בו קרה האסון מזווית אחרת:

צפה בקובץ המצורף 2004028

גם אם רוצים מאד, אין דרך אחרת לצאת מהבניין אלא אם יוצאים בדרך הרשמית שחוצה את החניון.

אי אפשר!

איך הרכבים שמימין לשביל יצאו מהחניון?

צפה בקובץ המצורף 2004034
א. כמעט כל בית שמש בנויה כך עם חניות בחזית הבניין וזה נוראי!!!
ב. לדעתי מה שצריך לעשות - בכל הבניינים לשים גדרות משני צידי השביל. ובמקרה של בניין כמו בתמונה לשבור את הגדר בצד ימין שהרכבים יוכלו לצאת.
ג. ילדים לא משחקים בחניה.
ד. בגלל כל החניות העליונות הללו, גם ללכת על המדרכה זה מפחיד! כל שניה יוצא רכב מחניה של בניין.

• הוסף לסימניות
נראה לאין ממש פתרון שמניח את הדעת, זה יכול לקרות גם אם יעשו את כל מה שצריך.

זה ממש מקרה מזעזע. (אני מכיר את המשפחה)
גם בבנין שלנו ניסינו כל מיני פתרונות אבל האמת היא שאין פיתרון, הפתרון היחיד הוא לא לשחק בכלל בחניה בפרט עם בימבות, קורקינט,וכדומה.
נכון מאוד מאוד אין מה לעשות לכן יש גינות לילדים ששם הם בטוחים וכמובן שהכל משמיים וכמו שהחזו"א אומר
ורק אתמול בירושלים ילד במעבר חצייה
אבל השתדלות ואחריות מוטלת על כולם לכן להבא לשים לב ולשחק בגינות ציבוריות וכן זה יכול לקרות לכל אחד גם אם אתה הורה זהיר במיוחד כמו שמישהו כתב שזה שיפוע והיא ישר יצאה מהבניין לתוך הגלגלים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה