התייעצות ילדים - עצמאות או הזנחה

אני הייתי עם אצבע עד גיל מאוחר למדי
והזהירו אותי שאני אהיה עם אצבע בחופה
זה לא קרה
נסעתי באוטובוס פנימי וראיתי ילדה כבת 11 עם אצבא בפה.
ואז אני קולט בזווית העין שאחותה הגדולה כבת 15 שיושבת לידה גם עם אצבע בפה...
והשיא היה כשנוכחתי לראות שמולם יושבת אימם עם עוד אחות ושתיהן מוצצות אצבע...
כן, גם האמא כבת ארבעים....
עד היום כשאני באוטובוס ברחוב ההוא הסיטואציה הזו עומדת לי מול העיניים.

לגופו של אשכול
אצלי הילדות (שנתיים וחצי וארבע) מתלבשות לבד עם בגדים שהן מקבלות ממני.
לפעמים יש להם בקשות לבגד כזה או אחר בד"כ לא אכפת לי לתת להן, אבל פה ושם יש סירוב כדי להזכיר מי בעה"ב...
אבא שלי תמיד שולח ילדים לקניות בלי טלפון ואומר להם לעשות החלטות לבד ולא להתקשר.
מבחינתו שווה לו לשלם על עצמאות ילדיו ויכולתם לקבל החלטות בטעויות בקניות.
נ. ב. אני רואה לעיתים בסופר אברכים מתקשרים לנשותיהם לשאול על כל מוצר שלישי...

כי המציאות שזה יקרה היא כ"כ נדירה שראוי להכניס אותן לשיא גינס.
לך תדע מה קורה בכולל..
אחרי שיש אמא כזו, יכול להיות שאצל הבנות זה יותר טבעי.
אכן בגלל שזה כ"כ הזוי, זה נשאר חרוט לי בראש כולל המיקום אפי' כעבור שנתיים.

כל הזמן שוכחת לקנות................................... זה הזנחה?
לא,........................... זה בעית קש"ר 😂
יש שמתנגדים לזה נ"ל..
וגם, אין לי כ"כ נסיון ועצה לזה.
(האמת שהבת שלי 6 ישנה ככה בלילה אבל במשך היום לא)

זה קשה ממש!!

נ. ב. אני רואה לעיתים בסופר אברכים מתקשרים לנשותיהם לשאול על כל מוצר שלישי...
זה בד"כ קורה כי הוא מפחד מה יקרה אם יקנה לאישתו אבקת כביסה שלא מהחברה הנכונה... :LOL:
האמת, גם ילדים, כשאני נשלחתי לחנות כילדה לעשות קניות, לא קיבלתי פלאפון, ואמא שלי הכינה את עצמה לטעויות.
חלק מלמידה זה טעות. ואם מפחדים לטעות - לא לומדים...

זה בד"כ קורה כי הוא מפחד מה יקרה אם יקנה לאישתו אבקת כביסה שלא מהחברה הנכונה... :LOL:
האמת, גם ילדים, כשאני נשלחתי לחנות כילדה לעשות קניות, לא קיבלתי פלאפון, ואמא שלי הכינה את עצמה לטעויות.
לא יודעת מה היה כשאת היית ילדה.
כשאני הייתי ילדה בת 10 ואחותי בת 9, היינו יוצאות לעשות קניות לשבת בסכום שהיום אני מניחה שהוא אזור ה500-600 שקל בערך, (קניה ממוצעת למשפחה לא מאוד גדולה לשבת), עם רשימה ובלי שקלים לתת לכל אדם שני (או ראשון) שיש לו פלאפון (אני לא זקנה טיכו. היו לרוב המבוגרים פלאפון. אבל מי שבקשו ממנו שיחה היו משלמים לו שקל.) לשאול על כל מוצר.
והיינו גם חוזרות לחנות להחליף. זה חלק מהחוויה.
כן למדנו לזהות הכשרים.

לא יודעת מה היה כשאת היית ילדה.
כשאני הייתי ילדה בת 10 ואחותי בת 9, היינו יוצאות לעשות קניות לשבת בסכום שהיום אני מניחה שהוא אזור ה500-600 שקל בערך, (קניה ממוצעת למשפחה לא מאוד גדולה לשבת), עם רשימה ובלי שקלים לתת לכל אדם שני (או ראשון) שיש לו פלאפון (אני לא זקנה טיכו. היו לרוב המבוגרים פלאפון. אבל מי שבקשו ממנו שיחה היו משלמים לו שקל.) לשאול על כל מוצר.
והיינו גם חוזרות לחנות להחליף. זה חלק מהחוויה.
כן למדנו לזהות הכשרים.
גם אני לא זקנה, וגם בזמני למבוגרים היה פלאפון, אבל פשוט אף אחד לא אמור לנו "אם תצטרך תתקשר"...
אז היינו עצמאיים, אני אפילו זוכרת שהייתי משקללת מבצעים בסגנון של - כתוב לי ברשימה שמפו אבל יש מבצע על 2 שמפו, אז אקנה 2. זו בעיני עצמאות.

והיום - ילדים יוצאים עם פלאפון, או שמתקשרים ממני ברחוב, אני לא יודעת אם זה בכל מקום ככה אבל אין פעם שאני יוצאת מהבית ולא מתבקשת ע"י ילדים להביא שיחה, ומחילה - ברוב המקרים זה בשביל שטויות.
ילדים מבקשים ממני פלאפון בשביל להתקשר לקל-קו, באמת! מה בוער לכם? הרי בכל מקרה תישארו כאן בתחנה לחכות לאוטובוס...
שלא נדבר על הילדים שמבקשים ממני כשאני הולכת ברחוב, וכשאני מסבירה שאני לא יכולה עכשיו לעצור הם עונים - אז אני ילך אחריך...
זהו, שפכתי את תסכולי, מצד אחד אין לי לב לא לתת להם, מצד שני זה עולה לי על העצבים :)

בד"כ קורה כי הוא מפחד מה יקרה אם יקנה לאישתו אבקת כביסה שלא מהחברה הנכונה... :LOL:
ושמא מכאן תצא הקריאה לאותן נשים, להרגיע. להכיל ולקבל את חוסר ההבנה והקשב ויש שיאמרו, הנכות הגברית.
והאמת..את ההגדרה הזו שמעתי מכמה שמבינים בתחום
כשאני הייתי ילד ואני לא כזה מבוגר..
לא היו פלאפונים בכלל (רק בשנות הנערות התחחלו לצוץ..) ולא כ"כ זכור לי שהיינו הולכים לקניות (גדולות, בטח לא).
סופרים לא היו, רק מכולות וכך בקטנה היינו משלימים חוסרים, אבל לא מעבר..

רק את הלחץ שאמא שלי שתחי' אתה נכנסת כשאבא לא הגיע עדיין מהכולל.. וואוו
אין את מי לשאול ואין לאן להתקשר!!
היו ימים!

גם אני ראיתי בערך בכאלה גיליים, למה ההורים לא עושים כלום??
רחמנות, לא כך?

נערך לאחרונה ב:
גם אני ראיתי בערך בכאלה גיליים, למה הטהורים לא עושים כלום??
רחמנות, לא כך?
לא להאמין, זה מפחיד לחשוב על זה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה