התייעצות ילדים - עצמאות או הזנחה

• הוסף לסימניות
איך אני יכולה לדעת מה ילד אמור להיות מסוגל לעשות בכל גיל?
אני מאוד רוצה לעודד ילדים להתפתח ולעשות לבד אבל לא יודעת מה תואם גיל....
לדעתי בדורינו השאלה היא לא האם הילד מסוגל אלא האם אני מסוגלת?
האם אני מסוגלת שהילד יתלבש לבד גם אם זה יקח לו כפול זמן מלי?
האם אני מסוגלת שהוא ימרח לחם בגבינה למרות שילכלך את הסביבה שלו?
האם אני מסוגלת שיתרחץ לבד גם אם החפיפה לא תהיה מושלמת?
כל מה שאת מסוגלת הוא כבר מסוגל מזמן. וזה לגמרי הזמן.
וכמובן שאם את מסוגלת תוך תקופה קצרה המיומניות שלו תשתפר והוא ילמד לעשות את זה יותר טוב.

• הוסף לסימניות
זה לא כזה חד משמעי. אני מעדיפה שיוציאו מהארון בבקר.
למה אני צריכה שיהיה בחוץ ועלול ליפול או אחד להתבלבל עם השני.
אצלי הילדים פשוט לוקחים מהארון. זה כמובן אחריות שלי שיהיה להם בגדים נקיים, מסודר ונגיש אם אני לא רוצה סצינות בבקר.
לפעמים אם אני לא רוצה שילבשו איזה חולצה (לדוג' כי מחר נצא לסבתא ומעדיפה לשמור בגד מסוים) אני פשוט אשים אותה בתחתית הערמה.
אבל כל הילדים מגיל 4 נגשים לארון ושולפים כל אחד מהמדף שלו בגדים בבקר סמוך ללבישה.
מבינה לגמרי מי שנוהגת אחרת, פשוט רוצה לאמר שזה לא חד משמעי. וכמובן שאם מלבישים סטים אז בכלל זה סצינה אחרת...
ברור שזה לאחד משמעית, לכן אמרתי שזה לדעתי :)

סתם סקרנות- ניסית בצורה של להכין בערב לכל ילד במקום שלו (לא כולם יחד על שולחן אחד) וראית שזה יוצר בעיות אצלך או שפשוט האופציה של לקחת מהארון בבוקר לא יצרה לך בעיות אז לא ניסית משהו אחר? (סתם כי בנתיים כל מי ששמעתי שעושה ככה, לא שמעתי שזה יצר לה בעיות)

• הוסף לסימניות
הבוקר זה זמן כ"כ לחוץ ועמוס בד"כ
שלא הייתי מתרגלת בו עצמאות.
לי ספציפית נח להעיר את הילדים ותו"כ שהם מתאוששים אני מלבישה אותם בזריזות
וכשהם קמים סופית הם כבר לבושים
(גם לבן 8.5 אני עושה ככה)
זה הופך אותם לפחות עצמאים בהמשך היום? ממש לא חושבת ככה
זה תלוי אופי של ילד ותלוי אמא,
יש ילדים שהכי קל בשבילם זה חמצוא בגדים במיטה מוכנים ולהתלבש לבד
ויש כאלה שיהנו לקחת בגדים מהארון ולהתלבש.
הכי טוב זה למצוא מה הכי נוח לשניכם ועם זה לזרום

• הוסף לסימניות
יש את המדד בטיחותי- האם טכני הילד יכול לבצע את המשימה ויש את המדד הרגשי- האם זה מתאים לו מבחינת הסיבולת הרגשית, ויש גם את מדד היכולת של האמא לפחות לזמן התחלת המשימה, שאז צריך הרבה סבלנות לטעויות/לזמן שלוקי/ ולזה שזה לא מושלם.

• הוסף לסימניות
מענין אותי לשמוע את חכמת ההמונים בענין;
האם ללמד את הילדים (גלאי 7 ומטה) איפה בארון נמצא הבגדים שלהם כדי שיקחו לבד, או להכין להם בלילה על המיטה?
אופציה א' נראית לי כאילו קצת הזנחה ואילו אופציה ב' היא נוגדת עמצאות.
מה אומרים?
נראה לי אופציה א'

• הוסף לסימניות
מהכותרת היה נשמע שאת הולכת לשאול משהו הרבה יותר דרמטי...
בגיל 3-4 כבר לגמרי סביר שילדים ידעו להוציא לבד בגדים מהארון. (זה כן קצת גורם לארון להתבלגן וצריך ליישר ערמות מדי פעם).
כדי שלא יצאו מהבית בצורה מוזנחת, בהתחלה שיראו לך מה הם בחרו ותאשרי שזה מתאים למזג האויר, מתאים בצבעים וכו', והם ילמדו בהדרגה.
כל מילה...

• הוסף לסימניות
גמני חשבתי שזה סוף העולם שיתלבשו לבד, פעם אחת הגדול (6.5) עשה את זה בטעות ואחריו פשוט התחנן שארשה לו, וראי איזה פלא בוקר קצת יותר פנוי וילדים עם חדוות עשיה שיוצאים בבוקר מטופטפים (כמובן שאני עוזרת בכפתורים או סתם שיום שעייף להם יותר, פאות, קוקיות וכו')
גם אני מצטרף להמלצה

• הוסף לסימניות
ברור שזה לאחד משמעית, לכן אמרתי שזה לדעתי :)

סתם סקרנות- ניסית בצורה של להכין בערב לכל ילד במקום שלו (לא כולם יחד על שולחן אחד) וראית שזה יוצר בעיות אצלך או שפשוט האופציה של לקחת מהארון בבוקר לא יצרה לך בעיות אז לא ניסית משהו אחר? (סתם כי בנתיים כל מי ששמעתי שעושה ככה, לא שמעתי שזה יצר לה בעיות)
כן, לפני הרבהשנים הכנתי בערב, והרבה פעמים בבקר לא מצאו את הגרביים שהכנתי, או התבלבלו בחולצות, או שפתאם מישהו רצה משהו אחר ועכשיו אני צריכה ללמד אותם מרחוק איך בנוי הארון. זה לא התאים לי.
היום זה באמת הרבה יותר נח לי. לכל ילד יש מדף ומגירה, הוא יודע מה לשלוף מכל מקום ויש לו קצת עצמאות בבחירות . אבל אני מודעת שזה לא מתאים לכל אחד. קדם כל יש לי בנים כמעט כל החולצות הולכות עם כל המכנסיים, דבר שני בד"כ לא אכפת להם מה הם לובשים ולא מבזבזים על זה דקה לרב יקחו מה שהכי למעלה.
וגם אם חריג (אבל קורה) אני חוזרת בצהריים והילד לבש התאמה לא מושלמת אני לא מתעלפת מזה, מסבירה לו למה הבחירה פחות מוצלחת כדי שילמד לפעם הבאה.. (נניח מכנס בהיר וחולצה בהירה אני מסבירה שלמכנס בהיר יותר יפה חולצה כהה, ושמכנס כחול לא הולך עם חולצה כחולה ועוד כאלה הסברים)

• הוסף לסימניות
(גלאי 7 ומטה)
עכשיו אני רואה שכתבת 7 ומטה, נראה לי להתלבש ממש לבד בבוקר זה יותר גיל 5 ומעלה,
אבל בהתחלה עדיף לתת להתלבש פיג'מה לבד ואז בבקרים של חופש וכשאת רואה שהם מסתדרים לבד אז לתת להם להתלבש בזמנים לחוצים. אז גיל 5-7 תראי מהר מאוד שהם מסוגלים ללבוש לבד, וגיל יותר נמוך יכול להיות שייקח קצת יותר זמן ויכול להיות שרק באזור גיל 5 הם יגיעו לעצמאות מלאה בזה. (לא שיער של בנות...)

• הוסף לסימניות
לדעתי בדורינו השאלה היא לא האם הילד מסוגל אלא האם אני מסוגלת?
האם אני מסוגלת שהילד יתלבש לבד גם אם זה יקח לו כפול זמן מלי?
האם אני מסוגלת שהוא ימרח לחם בגבינה למרות שילכלך את הסביבה שלו?
האם אני מסוגלת שיתרחץ לבד גם אם החפיפה לא תהיה מושלמת?
כל מה שאת מסוגלת הוא כבר מסוגל מזמן. וזה לגמרי הזמן.
וכמובן שאם את מסוגלת תוך תקופה קצרה המיומניות שלו תשתפר והוא ילמד לעשות את זה יותר טוב.
נכון מאד. רק כדאי לשים לב לשני דברים:
אחד, זה שאמנם כמו שכבר כתבו פה, לא חייבים לפתח את העצמאות של הילדים דווקא בדבר מסוים, אבל כן צריך שיהיו איזשהם דברים שבהם הילדים מפתחים עצמאות. לפעמים נוח להורים לעשות ה-כ-ל במקום הילדים... אז לשים לב לא להגזים.
שתיים, לפעמים צריך לעצור לחשוב האם באמת הילד כבר מסוגל מזמן. כשההורים עושים הכל, זה מטשטש בעיות. לא כל ילד בהכרח ילמד כל פעולה תוך תקופה קצרה ממתי שאמא שלו תחליט לשחרר, יש ילדים שזה לוקח להם זמן ואולי גם יש קושי ממשי ברקע. אם לא מנסים, לא יודעים.

• הוסף לסימניות
אם כבר עצמאות, אז שאלה,
ילד שהתרגל שמכינים לו בגדים
ועכשיו אמא שלו רוצה שהוא יתחיל לקחת מהארון לבד
והוא מתעצבן מזה, ומבקש שימשיכו להכין לו
האם להתעקש איתו כדי שיהיה עצמאי?
מה אומרים?
לדעתי, עצמאות זה צורך טבעי, וצריך רק לשים לב לא לדכא אותה. לדוגמא אם ילד לא רוצה ללבוש סוודר, אז לתת לו להחליט. אבל אין כזה דבר עצמאות בכפייה.

• הוסף לסימניות
למה לא להכין את הבגדים מראש? עצמאות לא נמדדת בבחירת בגדים בגיל הזה- מגיל 9 ואילך כן תלוי גם אם בן או בת
(לא מדמיינת את עצמי מחליטה לבת שלי בת ה17 מה ללבוש)
אם את נותנת להם לבחור לבד לא להעיר להם על מה שבחרו.... אחרת לא הרווחת כלום

• הוסף לסימניות
כן, לפני הרבהשנים הכנתי בערב, והרבה פעמים בבקר לא מצאו את הגרביים שהכנתי, או התבלבלו בחולצות, או שפתאם מישהו רצה משהו אחר ועכשיו אני צריכה ללמד אותם מרחוק איך בנוי הארון. זה לא התאים לי.
היום זה באמת הרבה יותר נח לי. לכל ילד יש מדף ומגירה, הוא יודע מה לשלוף מכל מקום ויש לו קצת עצמאות בבחירות . אבל אני מודעת שזה לא מתאים לכל אחד. קדם כל יש לי בנים כמעט כל החולצות הולכות עם כל המכנסיים, דבר שני בד"כ לא אכפת להם מה הם לובשים ולא מבזבזים על זה דקה לרב יקחו מה שהכי למעלה.
וגם אם חריג (אבל קורה) אני חוזרת בצהריים והילד לבש התאמה לא מושלמת אני לא מתעלפת מזה, מסבירה לו למה הבחירה פחות מוצלחת כדי שילמד לפעם הבאה.. (נניח מכנס בהיר וחולצה בהירה אני מסבירה שלמכנס בהיר יותר יפה חולצה כהה, ושמכנס כחול לא הולך עם חולצה כחולה ועוד כאלה הסברים)
אני חושבת שאם הילד מכין בערב זה חוסך את רוב אם לא כל ההתבלבלויות והפרובלמות האלו.
אבל מה שנח ועובד לא מחליפים :)
(חוץ משכדאי לך אולי להניח כסטים בארון ככה בטוח החולצה והמכנס יהיו תואמים)

העניין אצלי בלהכין בערב זה שהילד לומד להיות אחראי ולארגן הכל לפני הדקה ה90...

• הוסף לסימניות
אם כבר עצמאות, אז שאלה,
מה אומרים?
לדעתי, עצמאות זה צורך טבעי, וצריך רק לשים לב לא לדכא אותה. לדוגמא אם ילד לא רוצה ללבוש סוודר, אז לתת לו להחליט. אבל אין כזה דבר עצמאות בכפייה.
אם הילד אוהב שאת מכינה לו ורואה בזה מחווה שלך למה לא להכין?
בן כמה הוא?

• הוסף לסימניות
אם כבר עצמאות, אז שאלה,
מה אומרים?
באופן כללי, שלב ביניים בין זה שאמא עושה לבד לבין זה שילד עושה לבד, הוא אמא וילד עושים ביחד.

• הוסף לסימניות
זה משתנה מאד מילד ילד, יש לי ילד שהתלבש לגמרי לבד בגיל שנתיים וקצת, ואח שלו שהיה עם קצת קשיים מוטוריים רק בגיל 5 בערך.
צריך פשוט לנסות ללמד אותם מגיל קטן, ולאט לאט הם יקלטו את הרעיון.

• הוסף לסימניות
מאיזה גיל ילד יכול להתקלח לבד?
6-7, בת תצטרך עזרה עם השיער יותר זמן.
כמובן בהתחלה נמצאים ורואים שעושים טוב
אצלי גם אחרי שהוא יודע, עדיין לא כל יום מתרחץ לבד, אבל זה כן באופציה.

• הוסף לסימניות
ואם קר?
ילד לא תמיד יודע להעריך דברים כאלה
אפשר לעזור לו
’’אתה בטוח שאתה לו רוצה? אני יצאתי והיה לי מאוד קר’’
אבל בסוף זה צריך להיות החלטה שלו
ואם יהיה לו קר הוא ילמד לפעם הבאה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה